Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-8-t619667,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

ja dalek 2w1.. jak M wroci z pracy to chyba podjade na ktg na zaspe o taka rozrywka ... szkoda mi Kubusia ze musi siedziec ze mna w domu zamiast pluskac sie gdzies nad wodą :/ ogolnie to ryczec mi sie juz chce :/

czesc dziewczyny
Jak u Was ?cos sie ruszylo u kogos ?
justa gratulacje ;-)
Ja mialam przebojowa noc , zastanawiam sie czy ktoras miala podobnie , otoz wczoraj bylam ze 4 razy w toalecie ala biegunka , na wieczor zaczal bolec mnie brzuch tak okresowo , ok 2 godz bolal i tak przed polnoca dostalam torsji , po tym brzuch zelzal i udalo mi sie zasnac , dzis rano czuje sie normalnie tj nic sie nie dzieje , jestem ciekawa czy z tego cos bedzie czy to tylko jendorazowa akcja ?

Do angel 007 moj synek tez ma nietolerancje laktozy mam pytanie czy u ciebie tez sie robia takie grudki podajac floractin? Daje na lyzeczce wczesniej ogrzewam rękoma. Daje tez debridat ale caly czas ma śluz w kupce czy kolaktaza pomogła wam na to? Pozdrawiam

Nie są super mocne.

Ja już w pogotowiu. Sprawdzam czy skurcze są regularne bo jakoś super niezła mocne jak córka. Może dziś już do północy będę po 😊. Oby, bo boję się ze będę sama A wszyscy na których mogę liczyć gdy mój w pracy będą na plaży 😊.

Czekam na Patryka lekarke ,bo jest na urlopie . Bylam u innego w przychodni ,ktory zawsze przyjmuje na zastepstwo,ale dziwny ten lekarz ,taki niekomunikatywny i wogole jakby nic nie wiedzial. Patryk ma znow wzdecia,napiety brzuszek,jak robi kupe to tak wlasnie "z cisnieniem" strasznie slychac i smierdzi tak jakby kwasem i cos mi sie wydaje,ze to to. Chyba ze pojde gdzies prywatnie. Justa gratulacje,szybko poszlo :) .

Gratulacje dla kolejnych mamusiek;-) my dalej w.szpitalu ale mam nadzieje ze dziś nas wypuszcza ;-)
Czy macie jakies pomysły jak złagodzić obrzeki piersi i zastoje podczas karmienia? Mała je często ale mało niestety a pokarmu mam bardzo dużo. Jak radzić sobie z tym bólem?

U mnie też nic A nic. A mógłby już wyjść. Każdy dzień traktuje jak ostatni przed szpitalem. Wieczorem sprzątanie by czysto było gdyby ktos musiał zostać Z córka.

Malaniunia jeśli masz podejrzenia nietolerancji laktozy to możesz 2x dziennie ( ok.14:00 i 20:00) podawać młodemu enfamil 0lac (apteka) lub nan expert bezlaktozowy (rossmann ale taki większy ). Jeśli to nie pomoże to wtedy włącza się nutramigen. Jednak ja na twoim miejscu zrobiłabym badania by wiedzieć czy to to.
Gratuluję kolejnym mamuskom i Zazdroszczę ekspresowego porodu.

U nas słabo. Wojtas nie chce jeść nutry a jak już wypije to połowę uleje:-( Juz nie przybiera tak jak na piersi.

U mnie też cisza,dziś byłam na kontroli,badania wyszły dobrze,niby coś lekarz mówił że wód za mało,ja nie odczuwam żeby ubywały ale ponoć jak łożysko się starzeje to tak może już być.No i za dwa dni ostatnia kontrola i zostawiają na oddziale w celu wywoływania porodu,bo dla nich to będzie już 11 dni po terminie,mówił też że jakbym nie zgodziła się na to,to dalej mam przyjeżdżać co dwa dni na kontrolę ale na 14 dzień to już cc mnie czeka więc wole ta pierwsza opcje a w ogóle to się zdenerwowałam bo mam źle wyliczony termin,aż o 5 dni za szybko bo spojrzałam do książeczki a tam data ostatniej miesiączki 23.10 co daje nam termin porodu 30.07 a nie 25.07 a że mam w dodatku późno owulacje to dziecko ma prawo jeszcze się nie urodzić i tak naprawdę jestem tylko 4 dni po terminie a nie 9 według ich pomyłki,kto w ogóle wymyślił takie daty na podstawie usg,wiadomo że jedne dzieci na danym etapie są mniejsze żeby później dogonić te większe i odwrotnie,z synem była odwrotna sytuacja mówili że dziecko małe do samego końca ciąży ale terminu porodu nie zmieniali z om,miał nie przekroczyć masy 3 kg,dziwne bo urodził się przed terminem z wagą 3480.Normalnie mam dość dziewczyny,kiedyś nie było takich wyliczeń jak pomiary dziecka a waga czy termin był podawany zawsze z om i było lepiej a teraz od tego wszystkiego można szału dostać jak i te badania genetyczne,po co to komu potrzebne taki stres.

Tysiiiak trzymam kciuki żeby poszło równie szybko jak u justy

Justa gratulacje dla Ciebie i Córci faktycznie miałaś szybki poród i niczym nie zwiastowany :-)
Ciekawe jak Ania27?

Malaniunia mój młody cały czas jest na piersi, tyle że przed każdym karmieniem podaje mu kropelki kolaktaza plus Floractin rano.

Remontu ni widu ni slychu....

Justa gratulacje:)

U mnie poszło w ekspresowym tempie. Nic nie wskazywało na poród, tym bardziej, że termin miałam na 6.08. Około 15.30 nagle chlusnęły mi wody razem z czopem i dopiero zaczęły się skurcze (wcześniej nie miałam nawet przepowiadających). Przed 16.00 miałam skurcze co 2 min, mąż wracając z pracy zadzwonił po karetkę, która zawiozła mnie do Wojewódzkiego(planowałam na Klinicznej, ale wiedziałam, że nie dojadę).Nie było miejsc, ale nie mogli mnie już odesłać, no i o 18.40 Mała była już ze mną :)

Justa gratuluję ;)

U mnie dziś odszedł większy kawałek czoła niż zazwyczaj i to na tyle z nowości :p nawet byliśmy popołudniu na plaży z Kubulkiem i nie rodze puki co :p

Cześć Dziewczyny! Po długiej nieobecności melduję się rozpakowana :D
Iga przyszła na świat 29.07 o 18.40 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.

Dziewczyny mam pytanie jakie mleko uzywacie dla dzieci z nietolerancja laktozy?? Nyzosia ruszy sie ,jutro :P

Nyzosia a jak remont w redłowie?zaczęli juz coś? Jeżeli chodzi o odparzenia to ja też przede wszystkim starałam się myć pupę woda z odrobiną jakiegoś płynu do mycia,chusteczek używałam tylko poza domem i wypróbowałam różne maści o których już pisalyscie.na szczęście takie zaczerwienione ma szybko się goily.

U mnie nic sie nie dzieje i chyba nawet nie maja wobec mnie planow. Co mnie nawet cieszy bo licze ze samo sie ruszy:) pozyjemy zobaczymy.

Ania27 sie nie odzywa....moze urodzila?

Jak tam dziewczyny coś się ruszyło???

Ja dziś po wizycie, wszystko ok, tylko czekać :) moja gina idzie na urlop, także u niej ostatnia wizyta już, ale dała mi jeszcze skierowanie na jedno usg i zaleciła od 38 tyg ktg raz w tygodniu

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?