Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

moze jest juz ktoras :) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

ja mam brzuszek jakbym byla w 6 miesiacu juz tak mi wystrzelil ostatnio.
badan prenatlnych , czyli test PAPPA napewno na NFZ nie robia, chyba, ze jest sie po 35 roku, ale usg prenatlalne napewno tak.
ja robilam u Deringa prenatlane, test PAPPA w Brusie i potem bylam jeszcze u niego na interpetacji wynikow.
a usg robil jeszcze moj lekarz, wiec mam podwojne.
pogoda dobija co, zdrowka dla dzieciakow i dla was! chorowanie to nie to cobysmy chcialy teraz.

Wiesz te moje sukienki to raczej takie mało eleganckie - oversizowe, bawełniane, ale fajna sprawa, bo są luźne.

Sama się dziwię, że mam już brzuszek :)

Dobranoc :)

Wow pastelowakropka, to szybko widoczny brzuszek, no ale to druga ciaza wiec nie ma co porownywac :) Ja juz 18ty tydzien I w wiekszosci ubran widac, ale tylko jak sie ktos czegos doszukuje :) no I jeszcze jak siedze tak niedbale, zgarbiona...

Sukienki fajne, ale ja zawsze mam problem jakie buty do sukienek.. Zima to mozna kozaki wzglednie, a poza tym? Nie chce mi sie ciagle smigac na obcasach a inne buty do sukienek dla mnie srednio...

Dobrej nocy.

User tak mi właśnie Pani internistka powiedziała. Lekarstwo dla mnie to sen i odpoczynek. Niestety przy tak chorym synku (dzisiaj kaszel z wymiotami) nie ma takiej możliwości, a do tego noce zarwane, no ale przecież niedługo to będzie dla nas norma, prawda??? :D Dzisiaj kolejne prześwietlenie płuc i zmiana terapii, bo jak się okazuje antybiotyk prawdopodobnie w ogóle nie zadziałał :(

Kulka83_ ja od poprzedniej ciąży prawie w ogóle spodni nie noszę. Zostało mi jakieś 4 kg, a do tego sama dołożyłam kolejne 3 kg. Teraz nosze sukienki :D z jakiś w miarę naturalnych tkanin :)

Brzuszek mi się już dawno zaokrąglił choć w pierwszej ciąży dość długo na to czekałam. Przybyło mi jakieś 4 cm w obwodzie brzuszka. A Pan mi dzisiaj w poczekalni miejsca ustąpił, także bardzo się zdziwiłam, że to aż tak widać :D aż zaniemówiłam... nie wiem jakie Wy macie doświadczenia, ale mi w pierwszej ciąży rzadko kiedy i gdzie miejsca ustępowano...a to takie miłe ;)

Zdrowka zycze dziewczyny, tez bylam mega przeziebiona I kaszel mam nadal... najlepsze lekarstwo to sen I odpoczynek (jezeli mozna sobie pozwolic na ten luksus..).

Ide sie szykowac do pracy na kolejne dwa dni (wyjazd sluzbowy), zaraz przymierze spodnie co by w hotelu rano nie bylo niespodzianki ze sie nie dopinaja :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pastelowakropka widać ci już brzuszek? Chodzisz już w spodniach ciążowych? Bo ja przytyłam już 3 kg i prawie nie mieszczą się w swoje spodnie. Jak się zapne to mi ciasno, ale brzuszka jako takiego nie mam.

Hej dziewczyny. I u nas choroby. Mlody od poczatku roku w przedszkolu byl kilka dni. Jeden antybiotyk nie pomogl teraz ma drugi ale po 3 dobach zaczal mi po nim wymiotowac i na 12 dzis ide z nim do lekarza znow ;-( zalamana jestem. Na dodatek ja sie rozchorowalam. Gardlo zawalone kaszel. Prenalen poszedl w ruch i siedzimy w domu. A jutro wizyta u gin. Moze cos bedzie widac. Bardzo chce dziewczynke i na to licze bo w tej ciazy czuje sie zupelnie inaczej niz w pierwzzej. Gorzej ;-p
Co do prenatalnych to wg mnie tez darmowe jedynie po 35 roku. Na nfz chyba nie robia bo to nie jest obowiazkowe tylko dodatkowe badanie dla wlasnego spokoju. Ja robilam u dr Preisa tak jak w pierwszej ciazy.
Goniaa- chodzisz juz na fitnesy???

Ja właśnie nie wiem bo było dzisiaj tyle pacjentów ze pediatra nie zgodziła się mnie posłuchać dzisiaj przy okazji z Młodym. Będę próbowała się zarejestrować jutro ale jak się nie pojedzie z samego rana to graniczy to z cudem :/
Wg ten nasz system zdrowia jest o kant dipy rozbić.

Po 3 dniach od podania antybiotyku. Ja też już całą sobą kaszle, ale płuca mam czyste na szczęście.

Pastelowa teraz to mnie wystraszylas. :( a po ilu dniach od antybiotyki poszlas na kontrolę?
Myśmy mieli ze 3 razy zapalenie krtani a tak zadych chorób :/
Ja z sobą jutro też muszę pójść bo aż płuca mnie od kaszlu bolą.i niby lepiej się czuje ale jestem mega słaba. Jeszcze anemie mam :/

Rozyczynka mój synuś też kaszle. Na początku była diagnoza wirus, dostał syropek i do domu. Po paru dniach powrót do lekarza - diagnoza zapalenie oskrzeli i antybiotyk. Po kolejnych paru dniach i nasileniu - zapalenie płuc. Strasznie mi ciężko, noce nieprzespane, a teraz jeszcze gorączka na dodatek wszystkiego. Niestety i ja zaczęłam kaszleć :(((( Chyba się nie dało tego uniknąć.

Paula89_ ja nie ma przeczuć co do płci, aczkolwiek widzę wiele różnic między pierwszą ciążą a drugą. W pierwszej piłam duże ilości kawy, w tej nie pije już kawy od grudnia. Na samą myśl się wzdrygam. Ciekawa jestem czy ma to przełożenie na płeć. Czy ma to związek z wytwarzającymi się hormonami :D Niedługo się przekonMY :)

Uważajcie na siebie i nie łapcie żadnych wirusków.

To ja już nic nie rozumiem...w poprzedniej ciąży mój ginekolog do którego chodziłam na nfz robił mi to usg bez żadnego zająknięcia,a teraz takie cyrki :/

Wydaje mi się że prenatalne są darmowe dla kobiet po 35 rz bądź ze wskazaniami. Ale mogę się mylić.
Ja chodzę prywatnie i też nie mam go w pakiecie. Wg na NFZ przysługują chyba 4 usg na całą ciążę więc wątpię czy na prenatalne dają pieniadzr...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też chodzę prywatnie ale tego badania nie mam w pakiecie :/ dlatego chciałam zrobić na nfz. Wizytę miałam w piątek,a następną mam 19 i na nią już mam mieć wyniki tych badań.

nie wiem, bo ja chodze prywatnie. Ale wydaje mi sie, ze powinnas miec w tym terminie na NFZ, dlatego, ze te badanie wyklucza wiele wad rozwojowych dziecka. Kiedy masz wizyte u swojego lekarza prowadzacego ciaze?
wypilam kawe dzis tak bolala mnie glowa a teraz juz jest ok.

dzis ja wizytuje, jeju nie lubie terminow popoludniowych tyle trzeba czekac.

Dziewczyny, jak to jest z tym usg między 11,a 14 tyg.? Obowiązkowe czy nie? Do tej pory myślałam,że standardowe badanie wykonywane w każdej ciąży,a właśnie się dowiedziałam, że na nfz wykonywane jest tylko ze wskazaniem ?! Jak to w końcu jest? Trzeba mieś skierowanie? Gdzie mogę je wykonać na nfz?

Ja obydwie ciąze przechodze z mdłościamy, sennościa i ogólnym "zdenerwowaniem". Choć w tej mdłości są nasilone. Ale wiadomo, że beta większa to i mdłości bardziej dokuczają. Ja licze na parkę. ;)
Mam nadzieję, że nie będzie dwóch chłopaków bo pewnie czwartego dziecka już nie będzie ;p A jedna dziewczynka mi się marzy ;) Ale ja się dowiem tego pewnie dopiero w marcu...

Gratuluje poznanej płci ;)

Mnie dopadło przeziębienie. Od piatku się męczymy z Młodym. On do tego ma zapalenie krtani i nie wiem czy nie wyląduje w nocy na pogotowiu bo zaczyna okropnie kaszleć. :(

Hej dziewczyny:) ja mam termin na 7 sierpnia:) w przyszłym tygodniu prenatalne... Trochę się boję, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok:) Jak do tej pory wszystko idealnie:) Strasznie bym juz chciała wiedzieć co będzie:) Macie może jakieś przeczucia?:):)

U nas juz wiadomo, tak na dobre 90%:-)) bedzie synek!
Na usg machal raczka, rosnie zdrowo. Kochany ten synus...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ufff ja wreszcie na urlopie do końca stycznia, a od lutego już L4. Ze względu na rodzaj pracy jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Nadszedł czas aby się w końcu trochę wyspać i przede wszystkim zadbać o dietę (17tc, brzuch ogromny, a waga -2kg... mój lekarz prowadzący załamał się psychicznie :P ). Byliśmy w międzyczasie na kolejnym usg, ale Maluszek znów obrócony i nie było mowy o podejrzeniu płci :( W sumie jest nam zupełnie wszytko jedno jaka ona będzie, ale już tak bardzo chciałabym wiedzieć :)

Inne tematy z forum

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...