Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

moze jest juz ktoras :) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

Cześć dziewczyny :) Dołączam do Was z terminem 11.08. To moja pierwsza ciąża, która jak do tej pory przebiega całkowicie bezobjawowo co na początku dość mocno mnie niepokoiło. Dopiero jak okazało się, że wszystko z dzidzią jest dobrze, a serduszko pięknie bije to trochę się uspokoiłam ;) Pozdrawiam Was serdecznie !

termin mam na koniec lipca, dzidzius juz po badaniach prenatalnych. A ja przebieram nuzkami od wizyty do wizyty. bardzo sie ciesze i wierze w to, ze bedzie wszystko ok. Teraz aby w spokoju i dobrym humorze dotrwac do wakacji.

hej dopisałam się do listy :)

?.07 - inka.ja
03.07 - User
07.07 - aknahh
08.07 - zojka
09.07 - Serkowa
11.07 - Agnieszka_Agnieszka
12.07 - evelyna
13.07 - Misia
13.07 - matylda1
14.07 - Magda..
15.07 - gonia
30.07 - milka
30-31.07 - grosik777
02.08 - AniaP
06.08 - justynkie
17.08 - Agatka230988
18.08 - Agnicha
24.08 - Rozyczynka
24.08 - Pastelowakropka
31.08 - kulka83

Ha dziewczyny, bylismy wczoraj obejrzec potencjalny zlobek dla malucha.. wczesnie, wiem, ale u nas sa kolejki I wole nie przegapic. Wrazenia ok, ale jakos na kolana mnie powalil, za to cena tak :( Ech wydatki ida...

Milego dnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

czyli tak samo jak u mnie :) Pierwsza ciąża prawie bezobjawowa... a teraz zasypiam na siedząco i cały dzień mam mdłości, a nie wieczór są jeszcze bardziej spotęgowane. W pierwszej ciąży dopiero chwilę przed porodem poszłam na zwolnienie, a teraz nie wyrabiam już od początku.

Pastelowakropka, u mnie jest zupełnie inaczej :( w pierwszej ciąży tak naprawdę poza rosnącym brzuchem nic nie odczuwałam,a teraz....co chwile coś :/

Ja nawet nie wiem ile mam na plusie, bo akurat wagę wypożyczyłam :P może i dobrze ;)

Ogólnie mam już brzuszek, ale to chyba bardziej moja zasługa czyli tłuszczyk niż brzuszek ciążowy.

W dalszym ciągu mam straszną awersję do kawy. W pierwszej ciąży (z synkiem) piłam kawę normalnie :) a w normalnym stanie wypijam hektolitry :D

Ciekawe czy ma to jakiś związek z płcią :) Niedługo się przekonam :D

A u Was dziewczyny - te w ciąży z drugim dzieckiem coś jest inaczej???

User-ja tez mam na plusie jakues 3kg na razie ale brzucho wg mnie wielki mimo tego ze zawsze byl plaski ;-) po pierwszej ciazy szybko wrocilam do starej sylwetki i do sportow.

aknahh - ano nie widac. Przytylam (chyba) jakies 3kg max, ale ja jestem dosyc wysoka I sylwetka biegacza wiec po prostu czasami wygladam jakbym za duzo paczkow zjadla :) Mieszcze sie we wzsystkie ciuchy poza przyciasnym bikini and jakimis kusymi t-shirtami ;)

A jak u Was dziewczyny?

goniaa - trzymam Cię za słowo :)

User - brzucha nie widać? a ja już w nic się nie mieszczę ;((( w pierwszej ciąży przytyłam 18kg.
Ja mam USG 27.01 - już się nie mogę doczekać - może będzie widać kto mieszka w środku ;-)
goniaa - trzymam Cię za słowo :)

Hej, my przygotowujemy się do kolejnego USG (na piątek)...zaczynam się stresować. Ogólnie jem 1/3 tego co zwykle(częste mdłości) i to prawie same owoce i warzywa. Mięcho cały czas mi śmierdzi :/
Zrobiłam też podstawowe badania i w moczu jedynie wyszło za dużo kwasu askorbinowego ale to pewnie przez te kg pomarańczy :D
Wcześniej zapomniałam napisac..wstępny termin mam na 24.08.

Super wiadomosc Agatka!!! trzymamy kciuki!!!

A u mnie juz 17ty tydzien sie zaczyna dzis I nadal niewiele widac.. tnz brzucha :) W zcwartek mam wizyte u poloznej - kilka bada, plus wywiad. Czas leci szybko :)

Jak weekend dziewczyny?

Cześć Dziewczyny!

My już po kontrolnym USG - jest postęp!! nasz 3 cm krwiak wchłania się, zostało ok 1 cm! Niestety nie może być super kolorowo, bo okazało się że ciąża jest nisko w macicy (cokolwiek to znaczy...) w każdym razie dalej mam wziąć l4 i jak najwięcej leżeć żeby krwiak się całkiem wchłonął a płód podniósł.

Ale ogólnie, serducho bije, mały zarodek staje się większy więc HURRAAA :)

Pozdrawiamy :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Kobietki :D

Kulka ja odczuwałam przez kilka dni takie delikatnie ukłucia w podbrzuszu, nie był to żaden ból, minęło, więc starałam się nie panikować (a nie było to łatwe;)) Dodam, że było to ok. 7-8 tygodnia ciąży. Jeśli coś Cię niepokoi, to zgłoś się do lekarza. Uważam,że ciężarne mają prawo do tego, żeby rozwiewać wszelkie wątpliwości, nawet gdyby inni nazywali to "pieszczotliwie" rozczulaniem:) Sama niedawno jechałam do Falcka, bo plecy mnie bolały, nie wiedziałam czemu, pani doktor zbadała, uspokoiła, dała paracetamol i życie dalej miało sens:)
Głowa do góry!

aknahh- możemy iść do el sporto!:D mam już zaśw. od lekarza, że mogę chodzić;), do końca stycznia chcę do nich zajrzeć, od lutego zacząć chodzić. Jak miesiąc poćwiczę to będę taka wygimnastykowana, że padniesz z zachwytu :DDD Dlatego... może byś od lutego już dała radę?:)

Dziewczyny czy wy też macie wieczorami taki lekkie ale odczuwalne skórcze? Bo ja jak rano wstaje to to wszystko jest ok a wieczorem mam wrażenie jak by mi się podbrzusze napinał i trochę mnie pobolewa.

Hej :) to ja się odzywam już oficjalnie :) zmieniam się z ";-)" na siebie, bo już powiedziałam wszystkim o dzidzi.
Ja juz tez po prenatalnym USG - z dzidzią wszystko ok; wierzgała strasznie :) badania z krwi tym razem nie robiłam. 1 trymestr minął i już się czuję trochę lepiej. W pracy powiedziałam tydzień temu - więc już nie muszę się tajniaczyć :).
Co do L4 - ja mam taką lekarkę, że mówi, że jak praca stresująca to od razu by dała zwolnienie. W pierwszej ciąży pracowałam do 5 mca i teraz pewnie podobnie. Ciąża to czas dla nas - na odpoczynek, przygotowanie, dbanie o siebie.
Goniaa - od kiedy i gdzie pójdziesz na ćwiczenia? ja myślę, że od marca chętnie bym pochodziła, ale raczej do tego el sporto bo tam 2 razy w tygodniu :) no i wolę bardziej fitness niż stricte jogę :) (przerabiałam obie opcje w pierwszej ciąży)

Przy okazji listę uaktualniam:
?.07 - inka.ja
03.07 - User
07.07 - aknahh
08.07 - zojka
09.07 - Serkowa
11.07 - Agnieszka_Agnieszka
12.07 - evelyna
13.07 - Misia
13.07 - matylda1
14.07 - Magda..
15.07 - gonia
30.07 - milka
02.08 - AniaP
06.08 - justynkie
17.08 - Agatka230988
18.08 - Agnicha
24.08 - Rozyczynka
24.08 - Pastelowakropka
31.08 - kulka83

Hej :)
Tylko chyba nikt z nas nie mówi tu o "lewym" zwolnieniu. Ja np. chętnie bym wróciła do pracy jak najszybciej ale niestety póki co nic jeszcze nie wiadomo... A jeśli któraś z przyszłych mam źle znosi ciążę, źle się czuje, to chyba czasem lepiej zwolnić i dać organizmowi odpocząć...

Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny.
Ciesze sie ze prenatalne badanie bez problemow I dzieciaki ladnie sie rozwijaja.

Zwolnienie - dla mnie kwestia specyfiki pracy oraz ciazy (czy nie jest zagrozona, itp.) oraz samopoczucia... kazdego (kazdej) indywidulana decyzja, ale osobiscie nie popieram "lewych" zwolnienen "bo mi sie nie chce pracowac". No ale kazda ma wlasne sumienie :)

W weekend spotkalam (notabene w dziale niemowlecym w domu towarowym) kumpele ktora wlasnie urodzila synka - jaki ten maly malusienki!! Jak taka malenka zabka, dwudniowy szkrab! Chyba nigdy nie widzialam tak malenskiego dziecka... a ona tez dwa dni po porodzie I juz po sklepach smiga.. niezle...

Milego dnia dziewczyny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cześć,

~pastelowakropka ja od razu dostałam l4, ale to ze względu na krwawienie, jeszcze nie było zarodka, sam pęcherzyk a ja już na zwolnieniu...wtedy na normalnym, płatnym 80% a teraz na "ciążowym" bo czekamy na wchłonięcie krwiaka. Powiem wam że ja dostaje nerwicy od siedzenia w domu...niby jest lepiej, a po dwóch-trzech dniach znowu coś tam mi krwawi. Już po ścianach chodzę, w czwartek wyrok - USG które ma pokazać czy krwiak jest, rośnie, czy się zmniejsza i czy dzidzia jest. Teraz powoli stres coraz większy! Staram sie żadnych for nie czytać bo tylko zawału można dostać. Ale odbiegłam od tematu...zapytaj lekarza o l4, raczej da Ci bez problemy, tym bardziej że nie czujesz się dobrze! Mi pierwsze l4 dawał ogólny dawał, więc ewentualnie idź do ogólnego z kartą ciąży i powiedz że nie możesz się dostać czy coś...też powinien Ci dać :)

Trzymajcie się :)
Agatka230988 - coś mnie wylogowało :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...