Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

moze jest juz ktoras :) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

Ja chodzę z kijkami. 3 razy w tyg. Chodziłam w 1 ciąży raz w tyg na zajęcia ze SR ale mnie nie satysfakcjonowaly.

Heej:-))
U nas wszystko ok, troche bola mnie plecy w okolicy kosci krzyzowej, do tego jakies dziwne preferencje co do jedzenia;pp wczoraj wybralismy sie na kebaba, bo taka mialam ciagotke, dostalam mega zestaw na talerzu... i nawet nie tknelam. Ochota na jedzenie przychodzi i szybko znika. Najbezpieczniejsza kanapka z serem i pomidorem:))
Wybieracie sie na jakies zajecia dla ciezarnych np. Aktywna ciaza, pilates dla przyszlych mam? Chetnie bym sie zapisala od stycznia. Myslicie o czyms podobnym?
Pozdrawiam Was Mamuski:-))

Hej :) a ja z sierpniowych :) pewnie coś koło 20. Do gina idę dopiero we wtorek. Mam już synka który ma 17 m-cY :)
Dwa lata temu zaczynalam pisać na Mamach lipc-sierpn 2014 z terminem 5.07 a tu beds jedna z ostatnich rodzących. :p

O ciąży wiem niby tylko z bety ale już większość wie. No nie mogłam się powstrzymać. :D

Cześć dziewczyny. Widzę, że brakuje Wam ciężarówki z terminem na 8 lipca więc zgłaszam się na ochotniczkę :) Nie jestem z Trójmiasta, ale jeśli pozwolicie to się do Was przyłączę.
Jeśli chodzi o samopoczucie to jest całkiem ok. Na początku miałam mdłości i czułam się jakby ktoś wyssał ze mnie życie, ale teraz wracam do żywych.
Usg prenatalne mam 22 grudnia i nie mogę się już doczekać. Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka tu cisza, czyżby tak mało było letnich ciężarówek ?? hmm hmm

U mnie jakoś leci, udało się wyleczyć pęcherz i grzybicę, czekam niecierpliwie na prenatalne usg- to już w ten poniedziałek :) Nudności prawie całkowicie ustąpiły.
Z drugiej strony straszne szybko się męczę, ogólnie coraz ciężej chodzić do pracy, po 2h jestem dosłownie wycieńczona (no ale że to praca zmianowa i do tego cały czas na nogach więc chyba nic dziwnego;/).

Też w sumie przesądna nie jestem, ale zakupy zacznę najwcześniej po półmetku- mimo wszystko ;) Mam w domu jedne śpioszki, które dawno temu zostawiła przypadkiem kuzynka i to na razie wystarczy :)

Jak tam dziewczyny? Jak u Was? Ja żyje i narzekam na trudy bycia w ciąży ;)

Wczoraj robilam zakupy świąteczne i kupiłam pierwszy śpioszek. Nie mogłam się powstrzymać a zabobonna nie jestem. Potem chodziłam z nim po domu i gapiłam sie na niego jak głupia i strasznie mnie to rozczulało. Hehe

Uff trochę już sytuacja opanowana ale było nieprzyjemnie :( Ciąża jednak mocno wpływa na człowieka- wcześniej nigdy nie miałam grzybicy ani nic w tym stylu.

U mnie już bardzo brzuszek widać (muszę chodzić w pracy w za dużym fartuchu, aby żadne niepowołane oczy się nie dopatrzyły ;). No ale przy mojej mikromasie każde 10g robi różnicę :D

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie :)

Widzę, że w lipcu na porodówkach będzie ruch :D

Dziś rano tak się zdenerwowałam, bo wyskoczyło mi coś na wardze, ale po wewnętrznej stronie. Ni to afta, ni opryszczka, napuchnęło i czekam co z tego wyniknie. Żeby to nie było nic związanego z opryszczką, bo słyszałam, że to niebezpieczne dla Dzidziusia...

Ja przytyłam już 1,5 kg , sama nie mogłam w to uwierzyć! Ale waga nie kłamie...tym bardziej, że ponoć stałam się "okrąglejsza";)) na buzi i coś z tym brzuszkiem się zaczyna dziać, niezaprzeczalnie:)

Dobrego wieczoru!:)

Serkowa wspołczuje :* zapalenie pęcherza to zrozumiałe ale grzybica... wrr pech. Życze jak najszybszego pozbycia sie problemów!

Widać Wam już brzuszek? Ja widze rożnice już. Cieżko zobaczyc od razu brzuszek jak sie ma mała fałdke tluszczyku, ale ja juz widzę że jest inny. A po za tym schudłam z 3 kg ;)

My znów po kolejnym usg. Maluch trzymał kciuk w buzi :))) Serducho bije ładnie, ma paluszki i mózg - to pocieszające :) Mierzy 3,2 cm.
Żeby nie było tak kolorowo, od poniedziałku zmagam się z zapaleniem pęcherza i grzybicą :(

Milka - trzymam kciuki - wiem co przeżywasz!!!

Sporo się nas zrobiło więc pozwoliłam sobie na zrobienie listy :) Pierwsza połowa lipca prawie dzień po dniu :)

?.07 - inka.ja
07.07 - ;-)
09.07 - Serkowa
11.07 - Agnieszka_Agnieszka
12.07 - evelyna
13.07 - Misia
14.07 - Magda..
15.07 - gonia
30.07 - milka

Witam wszystkie nowe dziewczyny i ich fasolki/bąbelki!

Może wylądujemy razem na porodówce? Jeden ginekolog powiedział mi 14, a drugi 15 lipca :) Gdzie zamierzacie rodzić? Ja na Zaspie.

Milka trzymam kciuki!

no to ja po wizycie...
zarodek jest wielkości 2,9mm, serduszko bije 120 razy na minutę, miarowo ...
i to wszystko z dobrych wiesci niestety...
ginka stwierdziła że są nieprawidłowe proporcje między pęcherzykiem żółtkowym a ciązowym i nie ma pewności czy ciąża sie utrzyma....
może być dobrze, ona tylko uprzedza...
kontrola w przyszły czwartek, wtedy się wszystko okaże..
To będzie najdłuższy tydzień w moim życiu, tak się boję!

To i ja sie dopisuje !!!
Termin na 12 lipca :)
To moja pierwsza ciąża, ale jak narazie czuje się bardzo dobrze, z wyjątkiem awersji do kawy i słodyczy :/

Hej:)) jestem w pierwszej ciąży, termin na 15 lipca. Magda, ciekawe która z nas pierwsza wyląduje na porodówce?:) Pozdrawiam :)

Hej!
to dopisuję się i ja :) wstępny termin wg OM 30.07.2016r. :)
to moja druga ciąża - syn ma już 13 lat ;)))
cieszymy się baaardzo, to dziecko bardzo chciane i zaplanowane :D

wizyta u ginki w środę, nie mogę się doczekać!!!

Ja też mam kolejną wizytę 28.12! :) a prenatalne usg 7.01. Ale ja mam termin na 14 lipca.

I marzę o dziewczynce. To moje pierwsze dziecko i jak na razie upieram się że jedyne i bardzo chciałabym pleść warkoczyki.

Hej ja już też po wizycie u giną. Serduszko pięknie bije ;-) teraz idę 28.12 a na początku roku prenatalne. Chyba jednak powiem rodzicom na święta bo mama się mnie wypytuje i coraz ciężej ukryć. A po prenatalnych powiem w pracy by już ich przygotować ze uciekne na dłużej. Ehh w pierwszej ciąży chyba a się aż tak nie martwilam jak teraz.
Dziewczyny a co chcecie? Chłopca czy dziewczynkę? Bo ja bym dziewuszka chciała bardzo bardzo

Hej!
Ja wczoraj widziałam bijące serduszko! Wspaniałe! Też planuje powiedzieć na wigilie rodzicom i siostrom moim i męża. I nikomu więcej. I tak wolałabym powiedzieć później, ale rodzina meża juz i tak sie domyśla i ostatnio już musiałam kłamać, że w ciąży nie jestem :( a moim chce powiedzieć osobiście (bo mieszkają w innym województwie) no i głupi by było jak by sie od teściów dowiedzieli. Eh ja bym wolała się wstrzymać do końcana pierwszego trymestru (badań prenatalnych, itp). Znajomym powiemy jak bedzie widać nie wcześniej niż w 4 miesiącu.

Teraz odliczam czas do prenatalnych na początku stycznia.

Trzymajcie się!

My tez juz po wizycie u gina - wszystko wporzadku :) u mnie juz wszyscy wiedza, ciezko by mi bylo utrzymac to w tajemnicy bo ja to w goracej wodzie jestem kapana :p
Mnie przeraza wlasnie tylko taka mala roznica wieku bo jak urodze to starsza corka bedzie miala poltora roczku, no ale trzeba byc dobrej mysli :) na szczescie babcia jest na emeryturze i nam pomoze na poczatku. Moj brat ma dwie corki i pomiedzy nimi jest tylko 13miesiecy roznicy i dali rade bez pomocy bo mieszkaja w Anglii to my tez musimy dac rade! :)

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...