Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

moze jest juz ktoras :) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

Serkowa super :))) Ja tez myslalam zeby powiedziec w wigilie ale nie wiem czy wytrzymam. Średnio sie czuje i moja mama juz kilka razy pytala czy w ciąży nie jestem i jakoś ciężko mi to może być ukryć.
Jutro wizyta u gina... trzymajcie kciuki!

My już po kolejnym usg, serducho pięknie bije- fajne przeżycie móc zobaczyć coś takiego :) Też jeszcze nikomu praktycznie nie mówię o ciąży, aby nie zapeszyć (wie tylko Mąż i jedna bliższa koleżanka z pracy niezobowiązująco). Rodzicom planujemy powiedzieć na święta, czyli w 12 tyg. Pozostałym dopiero jak już będzie widać brzuszek i sami zaczną dopytywać.

Ja mam siostre 3 lata starsza i mama się zawsze śmiała, że to najgorsza różnica wieku. Siostra była na tyle kumata, że była bardzo zazdrosna i np potrafila mnie próbować mamie wyrwać jak ta mnie karmiła.

Ja bym chciała robić badania prenatalne i wiem, że u mnie w klinice mam je w pakiecie ale nie wiem czy lekarz mi je zapsze czy są na życzenie czy jak...

Magdo - uśmiech to podstawa :)
Jejku to widzę że już dwie z takimi małymi szkrabami :) ja się bałam takiej małej różnicy wieku i celowałam w mniej więcej 3 latka :p no i ma być prawie dokładnie 3 latka hehe :p
Już bym chciała wiedzieć, że wszystko jest ok i móc powiedzieć innym. Jakoś tym razem bardzo się stresuję.
Czy robicie badania prenatalne?

Misia, ja z 24 grudnia:) no i córeczkę z 2010 roku:)

No to witamy nowe mamusie :)
Ja na wizyte ide jutro, mam nadzieje ze bedzie wszystko wporzadku!
Inka mamy dzieciaczki w podobnym wieku :) bylam na forum mamusiek styczniowo lutowych 2015 ale przed porodem podczytywalam watek mamus listopadowo grudniowych 2014 :) ja mam corcie z 20 stycznia

i ja się witam:) na początek lipca:) byłam już u gina ale serduszko jeszcze nie biło... poszłam wcześnie na wizytę, bo jestem po dwóch cc wiec boję się ale lekarz stwierdził dobre miejsce zagnieżdżenia i już jestem spokojniejsza:) będzie to moje trzecie dziecko:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej

Ja też z tych co nie zapeszają i nikomu nie mówią. Ale na forum można się wygadać :)

Ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu - w poniedziałek. Już powinno być serducho.

A co do objawów nam wszystkie: mdłości, brak apetytu, ból piersi, zaparcia, zgaga, bóle brzucha, senność i zmęczenie, ale bezsenność...

Anonimie najważniejsze, że jesteś uśmiechnięta ;-)

i ja się melduję - termin 7.07. Ciąża druga - synek ma trochę ponad 2 lata.
na razie się nie ujawniam nawet tutaj bo nikt nie wie, a ja sie boję zapeszać. Wizytę u ginekologa mam za tydzień.
Mecza mnie mdłości cały czas i ochote mam tylko na pikantne rzeczy hehe. Zupelnie inaczej niż za pierwszym razem. W pierwszej ciąży tylko bym spała cały czas.

I ja jestem :) termina na 2 połowę lipca :)

Pierwsza ciąża więc wszystko jest nowym stresującym doswiadczeniem! Zawsze mowilam ze ciąża to nie choroba, ale mnie wykańcza prawie jak angina ;)

A jak u Was?

dziewczyny spokojnych 9 miesięcy ale czas szybko płynie pamiętam jak dziś jak utworzyło się forum mamusie lipcowe i sierpniowe 2015 . życzę wam zdrówka dla was i waszych fasolek

U mnie to pierwsza ciąża i pierwsze dziecko :) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, mimo małych problemów na samym początku. Na razie czuję się nieźle, mam lekkie mdłości ale do przeżycia. Najgorsze jest wszechogarniające zmęczenie, niestety spać i wypoczywać nie mam za bardzo czasu ze względu ma pracę. A no i najchętniej nie jadałabym zupełnie nic :)

ja na szczescie mdlosci nie mam, ale mam jadlowstret i pospalabym sobie ale przy 10 miesiecznym szkrabie ciezko :) w pierwszej ciazy na poczatku non stop spalam!

Agnieszka teraz na pewno bedzie wszystko dobrze, na szczescie wiadomo jaka byla przyczyna wczesniejszych poronien to teraz bedzie mozna temu zapobiec!

Wiem, myślę że gdybym nie była to bym trzeci raz nie próbowała :)
A jak samopoczucie? Już dolegliwości się pojawiły?
Ja przysypiam i niedobrze mi :/

Będzie dobrze musisz być silna! Ja z mamuś marcowo kwietniowych i biegający dwulatek w domu :) Powodzenia dla wszystkich trzymajcie się

Za pierwszym razem w 17 tygodniu odeszły mi wody, w 20 musieli wywołać mi poród . Za drugim razem poprostu się zaczęło i dopiero wykryli że mam niewydolną szyjkę. Teraz ok 15-16 tygodnia będą mi szew zakładać bo inaczej napewno nie donoszę.
Staram się

A co się stało że dopiero w 20tyg? to na prawdę bardzo późno :( robiłaś badania może jakieś obciążenia genetyczne? Musisz teraz dbać i uważać na siebie będzie dobrze

Dziękuję :) ja też mam nadzieję. Najtrudniej poradzić sobie z głową. Oba poronienia przeszłam w 20 tygodniu więc już po tym najbardziej ryzykownym okresie. Teraz mam 9 miesięcy stresu przed sobą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agnieszka w takim razie trzymam mocno kciuki aby wszystko tym razem bylo dobrze!

No to i ja. Wstępny termin na 11 lipca :)
Trzecia ciąża, dwie skończone poronieniem.

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...