Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.12 :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateusz, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81
05.09 Madziulka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=158532&c=1&k=16#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.12 :)

czesc dziewczyny :)

stopkrotka o 6 zaczynam prace, a lubie byc zawsze nieco wczesniej w biurze i na poczatek dnia zagladam na forum, od jakiegos czasu taki maly nalog ;)

Morela, 05:52? szalona :D a widziałaś ile stopni było o tej godzinie? u mnie o szóstej 18stopni !!

Fita1 współczuję :(( też się tego obawiam ... jak chcesz to napiszę Ci na maila(albo tutaj) ćwiczenie, które pokazywała nam położna - można je zrobić w ok.36tygodniu żeby dziecko się obróciło i podobno czasem pomaga. Chyba, że ta pępowina będzie przeszkadzać.

Łóżeczko za 669 zł to już sporo wg mnie ... ale jak można to czemu nie :) ja będę szukała tak do 400, koniecznie z szufladą.

Dzien dobry kochane :)

ale dzis fajne ciepelko od rana :)

My niby juz mielismy upatrzone lozeczko w ikei zwykle proste biale i bez zadnych udziwnien, ale ostatnio tak sie zaczelam zastanawiac, czy nie byloby lepsze z jakas szuflada, no i chyba bedziemy sie rozgladac na nowo.

Piszecie o ulozeniu Waszych maluszkow, u mnie ostatnio byl glowka do gory, a swoja droga, kiedy powienien obrocic sie glowka w dol? bo jakos jeszcze nie dotarlam do tej informacji...

A ja się martwię,w poniedziałek byłam na usg i okazało się że mała jest głową do góry i do tego owinięta pępowiną. Na dodatek jest bardzo nisko i nie wiadomo czy uda jej się obrócić:( A myślałam że jak dotrwam do tego 30 tygodnia to już będę spokojniejsza, nic z tego!

Łóżeczko o którym pisałam (kupiłam w mama i ja) kosztowało 669 zł i jest z tych porządniejszych ale nie ma wyjmowanych szczebelków. Mam je już złożone i jest naprawdę śliczne. W sklepie było jedno na wystawie i jedno w magazynie a tak to trzeba czekać ok 2 tygodni.

Hehe ;) no tak, pewnie wystarczy się przejść i zainteresować :) ale ... jest jeszcze trochę czasu :)

tak, cena 350zł za łóżeczko też wydaje mi się do przyjęcia, tym bardziej że właśnie pozostałe które widziałam kosztowały tak jak napisałaś 700-1000zł, a nie były jakieś niesamowicie wypasione ... zresztą ... poza szufladą i tym żeby było "stopniowane", nie sądzę żebym wymagała czegoś jeszcze.

stopkrotka, na pewno po części tak jest, ale tą drugą pewnie też promuje bo u niego dostałam ulotkę :P żal mi tylko możliwości umówienia się na poród z położną, ale pewnie przesadzam i wystarczy iść do szpitala i spytać, a obchodów jeszcze nie robiłam ;-)

350zł to chyba nie dużo jak na łóżeczku, jak byłam ostatnio oglądać w sklepie to takie porządniejsze były po 700 - 1000 zł i to bez udziwnień.
Ja myślałam o tym z kolekcji miś, kiedyś je wrzucałam a potem też któraś z Was, ale ostatecznie chyba się zdecyduje na bardziej klasyczne, znalazłam na allegro za 350zł z zakrytą szufladą

Hej dziewczyny,

Ja też myślę o przewijaku na łóżeczko+ten dmuchany z ikei, na więcej nie mam miejsca ;)
Co do łóżeczka Klupś, to czy ono kosztuje około 350zł? bo chyba też je oglądałam w M jak Mama i faktycznie są bardzo ładne, a jeszcze nie są najdroższe.
O pasztetowej nic nie mówcie ... chodzi za mną od dawna ... a podobno nie można :(
Nom... a poza tym jutro zaczynam odliczanie do wizyty, dokładnie tydzień, już się nie mogę doczekać :)

Gabi nie przejmuj się, może ta szkoła do której idziesz też okaże się dobra ... myślisz, że nie ma opcji, że lekarz został "poproszony" żeby promował akurat tą alternatywną SR? (trochę teoria spiskowa ;) ale..)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a właśnie, mój mały też jest obrócony główką w dół, a ostatnio nie był, ale chyba się jeszcze będzie przemieszczał, bo to trochę za wcześnie, nie?

ja mieszkam we wrocławiu..

Gabi a co to za sr?

ja też już po wizycie, mój skarbek waży 887g :)
ogólnie wszystko ok, wyniki rewelacja , szyjka zamknięta, także lecimy dalej ;-)

trochę jestem zła bo wpłaciłam już kasę na szkołę rodzenia, którą znalazłam na ulotce u lekarza, a on mi dzisiaj polecił inną, jakąś alternatywną, gdzie podobno mówią tylko potrzebne rzeczy i nie trwa ona aż 8tyg, do tego później umawiają cię z położną na indywidualna rozmowę i można wziąć ją do porodu, a na tym mi właśnie zależało.. a teraz to d*** bo kasy tam gdzie wpłaciłam nie zwracają, a za dwie nie będę płacić..

ja zrezygnowałam z kupna komody do przewijania ze względu na brak miejsca, będę miała przewijak na łóżeczko

Ja kupiłam w M jak Mama. Fakt do tanich nie należy ale wziełam to lepsze ze względu na to, że ma posłużyć dla kolejnego bobasa:) Aha i to łóżeczko nie ma wyjmowanych szczebelek więc nie każdemu ono pasuje.

kiciucha co do łóżeczka jest śliczne ale troszkę drogie przynajmniej na allegro ;/ można wiedzieć gdzie kupowałaś?

tak mi pierwsza siara wyciekła w 24tc ale tylko z lewej, a teraz tez czasami mam parę kropelek już w obu, tez się zdziwiłam ze tak szybko ;)

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy z waszych piersi jak ściśniecie sutek to też wycieka mleko/siara? Czy to normalne?

Po dzisiejszej wizycie mój synek waży 1378g :) i już ma główkę na dole w stronę wyjścia:) Mam 26/27 tydzień ciązy a wg USG maly wygląda na 30tc. Jak tak dalej pójdzie to albo urodzę koszykarza :)

CO do przewijaka to mam zwykły na łóżeczko bo na inny nie mam miejsca.
Co do łóżeczka to kupiliśmy Klupś Rafał z szufladą, jest naprawdę śliczne i solidne w porównaniu do innych modeli tej firmy.

A ja juz dzisiaj nie mogłam wytrzymac i korzystajac z pogody zaraz zrobimy z mezem grilla:) Karkoweczka i kiełbaska mmm jak ja od dawna o tym marzyłam!:)

Hej :)

tak mi narobiłyscie ochoty na grzeski i mleko ze musialam isc do sklepu;)
dziś mam ochotę na pasztet i kanapki z nutella ;))

macie już pomysły na łóżeczka? ja miałam kupić komplet na allegro radek II ale sama już nie wiem ;/

nyzosia - zawsze jak pójdziesz z kimś to zamiesza w głowie ;))) ja wybrałam wózek i fotelik bartetina, wydaje się fajny.

Inne tematy z forum

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...