Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.13 :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateusz, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

Na wrzesień same dziewczynki póki co ... no no :))

stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowo-wrzesniowe-2010-cz-12-t159199,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.13 :)

Atta9 gratuluje serdecznie :) :)

Ostola odpoczywaj i korzystaj z slonka poki mozesz bo nie wiem jak w Irlandii ale tu u nas deszczowo deszczowo deszczowo...

dziewczyny weekend minal, wiec trzeba zabrac sie do robotki...ja jestem ostatni tydz w pracy wiec musze wszystkie papiery pozamykac :) troche bedzie mi brakowalo codziennego kontaktu z forum :(

O ja, Atta9, ale zaskoczenie! Cieszę się, że z maluszkiem wszystko dobrze, jaką miał wagę urodzeniową? Kiedy wychodzicie do domciu?

Ostola, super macie! U nas szaro, buro i ponuro i leje koszmarnie :(

atta9, gratuluje synka! życzę dużo zdrówka dla niego i oby jak najszybciej był z Wami w domku! Napisz w wolnej chwili jak się czuje maluszek i jaki był powód wcześniejszego porodu..

Witam nową mamusie

Udanego wieczorku dziewczyny!

Ja nie kupuje jeszcze papmersow ale napewno je kupie najpozniej w czerwcu zeby byly,chociaz maz mowil ze przywiezie z Norwegii bo sa o wiele wiele tansze,bo kumple tez przywoza zawsze dla swoich maluchow wiec zdam sie na meza hehe:)

Witamy nowa mamusie!:)

Ja pieluch też jeszcze nie kupuje. Kosmetyki i pieluchy zostawiam sobie na czerwiec:) Teraz kupuje te grubsze rzeczy. Ale faktycznie rozkładam wszystko na miesiące żeby nie kupować wszystkiego na raz. No i też szukam promocji i okazji:)

Ale dzisiaj dołująca pogoda. Tylko spać by można było!!!

Aaa i witam nową mamusię!!!

atta9 ja również gratuluje skarbka:)

image

atta9 współczuję stresów mam nadzieję, że wszystko będzie oki
Ja pieluch jeszcze nie kupuje - patrzę na promocję jak jakieś zauważe to kupię z 2 paczki newbornów.

Atta ja tez jestem w szoku, ale jednoczesnie gratuluje! Napewno wszystko bedzie dobrze!Trzymajcie sie zdrowo!!!Jak bedziesz już mogła to informuj, co u was.

Morela, mój mąż był ponad 6 lat temu przy porodzie naszej córeczki i tez nie musiałam go specjalnie namawiać, on po prostu nie dopuszczał myśli, że poród odbedzie się bez niego, bo w końcu był ojcem i już:) Był przy mnie z boku, masował mi ręcę, bo pod koniec juz nie czułam z nich czucia (cała krew chyba odpłynęła z wysiłku). Na prawdę wspierał mnie i był fantastyczny. Po porodzie go pytałam o wrażenia i nie był w stanie powiedzieć niczego co było by dla niego nie przyjemne. Dla niego wszystko to co sie działo było cudem. Teraz gdy go pytałam czy bedzie przy drugim porodzie, odpowiedział od razu że na pewno tak!!!! :)

Witam Kochane! Ucieklam na chcwile schowac sie od sloneczka i zajrzec co tam u Was slychac. Nasza podroz jak do tej pory jest przecudowna i magiczna. Po uszy zakochalam sie w Sri Lance a teraz prazymy sobie tylko na Maledivach... Tutaj jest jak w raju - nigdy wczesniej nie doswiadczylam takiego relaksu. A tego mi bylo trzeba po srilanskiej przygodzie. Sri Lanka jest przepiekna - objechalismy calkiem sporo wyspy... Jest to ciagle bardzo biedny kraj, ale ludzie sa zaskakujaca szczesliwi, mili i przyjazni... Ma to pewnie sporo wspolnego z filozofia buddyzmu. No i kuchnia - BAJKA! Najadlam sie za wszystkie czasy i mam nadzieje ze moja cora mnie nie znienawidzila za te wszystkie pikantnosci ;-)

atta9, gratuluje synka i zycze duzo zdrowka!

Pozdrawiam Was wszystkie i zmykam spowrotem na plaze pracowac nad opalenizna ;-)

myslalam o tej komodzie.

http://www.allegro.pl/item1018313757_komoda_drewex_laura_mocca_okazja.html

Co wy o niej myslicie?

O ja:P A to niespodzianka:) ale sie zdziwilam jak przeczytalam ze juz jedna z nas ma swoja kruszynke:) Gratuluje i wszystkiego dobrego atta9:)

Ja jutro pierwszy raz prowadze lekcje w 2klasie pods. ciekawe jak bedzie:P troszke sie boje jak sobie poradze i czy dobry temat i przeprowadzenie lekcji wymyslilam:P

Juz od dwoch dni mamy zlozona kolyske w pokoiku:) jest sliczna nie moge sie doczekac jak Filipek bedzie w niej lezal:) Teraz zastanawiam sie nad komoda z przewijakiem niektore troszke drogie ale ma posluzyc na pare dobrych lat bo blat od przewijaka zawsze mozna sciagnac.A nie mieszcze juz wszystkich rzeczy:P

Zbieracie moze juz pomalu pampersy itp zeby na pozniej nie bylo duzo wydatkow?

image

Witam dziewczyny:) Jak wspaniale że Was znalazłam. Już prawie zakwitłam w domu z nudów i szukałam dziewczyn tak jak ja w ciąży, bo chyba tak raźniej razem :) Jestem w 19 tygodniu ciąży(na podstawie USG bo inaczej nie dało się określić terminu, bo mam niedoczynność tarczycy i okres raz był jak chciał a raz go nie było). Termin mam niby na 1 października, ale mój doktorek powiedział, ze raczej będzie między 17 a 25 września 2010r. No i ......bedziemy mieli z mężem synka (super, bo pierwszą mamy dziewczynke 6 - letnią). Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Dziewczynki jeżeli chodzi o pród rodzinny to mój mąz był przy narodzinach naszej córeczki i teraz też będzie. W trakcie poprzednigo porodu to położna powiedziła niech pan zobaczy dziecko wychodzi a mój maz bach i zagląda między nogi byłam w szoku ale dopiero to domnie dotarło jak już urodziłam. Zadałam mu pytanie dlaczego tam zaglądał a on że to był impuls i nic nie widziła oprócz główki dziecka. Niektóre dziewczyny boją się że to bedzie miało zły wpływ na późniejsze relacja między partnerami ale tak nie jest mój maz był dumny ze mnie i od początku czuł się związany z małą. Czasami mówił że on też rodził może nie dosłownie ale to bardzo pomaga i nie wyobrażam sobie aby teraz miało być inaczej.

Atta jestem w szoku! Wszystkiego dobrego kochani trzymajcie sie cieplutko i szybkiego powrotu do domku!

atta9 zycze duzo sily i zdrowka dla Stasia, a Wam wytrwalosci i jak najmniej stresu

Aniu, tez nie chce, by moj maz "tam" zagladal, ale nie chce tez, zeby wychodzil w momencie kulminacyjnem, mam nadzieje ze przez caly ten czas zostanie przy mojej glowie, jak to ustalilismy ;)

Wow atta już jesteś rozpakowana???? Nie spodziewałam się że tak szybko któraś z nas się rozpakuje. Dobrze że piszesz że wszystko w porządku. Jak znajdziesz chwile to daj znać co u Was:)

Ja mam mega leniwy weekend majowy.Choć staram się chociaż chodzić na spacerki żeby się poruszać. Ale coraz ciężej mi się chodzi!

A co do porodów rodzinnych to u nas też jest tak że koledzy męża którzy byli przy porodach są zadowoleni i nie narzekają:) My chcemy poród rodzinny ale ustalamy że na badania mąż będzie wychodził i jak będzie chciał to na samą końcówkę też wyjdzie. Wróci jak mała już będzie na świecie:) Mi najbardziej zależy na tym żeby w pierwszej fazie porodu mąż był ze mną - jak jeszcze będę na chodzie - żeby nie być samej w szpitalu.

Atta - dużo zdrowia dla Was ! :) napisz koniecznie jak znajdziesz chwilkę co u Was.

Ja wczoraj byłam na grillu i umierałam zjadłam mało ale chyba coś zaszkodziło i dam sobie z tym spokój do porodu ;/ ostatnio co zjem to ucisk mam straszny na żołądek ;( w ogóle jakoś mnie pobolewa brzuch dobrze ze leciutko, mam wrażenie jakby moja skora nie nadążała się rozciągać pod wpływem rośnięcia malej ;)

a co do boli kręgosłupa to u mnie się, zaczęły bóle krzyża ;(

Morela ja bym chciala zeby mąz był przy mnie bo nie wyobrazam sobie przechodzic tego wszytskiego sama, bo przeciez zanim nadejdzie włąsciwy porod to czasem moze uplynac wiele godzin. Nie chciałabym natomiast zeby maz widział co sie dzieje miedzy moimi nogami bo nawet ja nie chciałabym tego widziec, wiec albo bedzie przy mojej głowie albo wyjdzie na ten moment, tak sobie narazie wymyslilismy.

Atta, to zaskoczenie :) ! dużo zdrowia dla Was, ale w szczególności dla Stasia. Trzymam mocno kciuki !!
(a jak znajdziesz kiedyś chwilę to napisz jak się macie)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...