Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.8 :)

***LIPIEC***
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia :)
5.07 marta - synek :)
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :)
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio
11.07 kk - synek :)
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek :)
17.07 nyzosia - córcia :)
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 stopkrotka - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
18.07 aszka79 - córeczka Lenka :)
20.07 mjakmama - córeczka Emilka :)
20.07 Taśka - synek :)
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P
23.07 ssabinka - synek :)
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
2.08 Kiciuchna - synek :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
12.08 Manka
16.08 Weronikka - synek :)
16.08 panna z mokrą głową
18.08 Morela - synek :)
28.08 karolka
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81
05.09 Madziulka
08.09 AniaMorena
10.09 Ostola
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala
20.09 AlexGDY
29.09 piggy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.8 :)

Wydaje mi się, że spacer z dzieckiem w foteliku mógłby być ciężki ... dla rodzica :)) ale tutaj, nyzosia - przyda się chusta, które widziałyśmy w gdyni :)

Hmm no to będziemy mieli krótkie spacery a przez resztę czasu będziemy się wietrzyć w ogrodzie:)
Mój mąż się śmiał że jak będziemy jechać do jego rodziców to z przyczepką bo co prawda mamy 2 auta ale małe więc słabo widzę żeby się ze wszystkim zabrać:)

Ale dzieci nie powinno sie zabierac np na spacer w tych fotelikach na stelazu... to nie jest dobra pozycja na dłuzej dla dziecka

Jakieś duże te wasze dzidzie. Moja niunka ważyła 446g w 23 tygodniu:) I mieści się w normie.

A co do wózków - ja się zdecydowałam na 3 funkcyjny żeby mieć różne możliwości. Jak np. będziemy jechać na weekend do teściów to nie chce mi się zabierać i gondoli i fotelika w samochodzie. A tak będę miała możliwość nałożenia fotelika na stelaż i wio. Ale każdy wybiera to co mu bardziej pasuje. O kołach też już się nasłuchałam i to co piszecie to prawda:)

Miałam dzisiaj jechać zrobić rozeznanie w Mama i Ja ale jakoś się nie wyrobiłam:(

Mój synek w 20 tyg ważył 475g :) Co do wózka jestem zdecydowana na Jedo Fyn 4 DS 2w1 ze względu na dużą gondolkę i pompowane koła 9przednie obrotowe). Szkoda tylko że wszystkie uniwersalne wózki są takie cieżkie. Ja też będę go wciągać na 3 pietro bez windy lub zostawiać w piwnicy, co nie bardzo mi się podoba.
Z wyprawki to na razie kupiłam mały kocyk, 2 spiochy, kaftanik i jedną pare skarpetek. Prawie codziennie je oglądam :)

dopisać mnie do września - mrowa501

Dziewczyny u mnie też syneczek ;-)) a jak tam u Was z wagą dzidziusia?? Mój waży 461 g w 21 tygodniu ciąży;-)

dokładnie na nasze "super" chodniki koła pompowane, duze z bierznikiem z blokadą najlepiej się sprawdzają :)

Tak dokładnie, dobre koła to podstawa, koniecznie muszą być pompowane, nigdy nie plastiki.
Ale te pomopwane mają też niestety minus, są o wiele cięższe niż plastiki i tym samym wózek jest cięższy, no ale jak się okazuje warto :)

Z tego co wiem najabrdziej funkcjonalne sa kolka skretne z mozliwoscia blokady i pompowane to podstawa.
Wiekszosc moich kolezanek juz urodzilo i naogladalam sie roznych wozkow i nasłuchalam o nich.
Jedna z moich przyjaciolek urodzila w pazdzierniku i ma wozek ktory bylby idealny gdyby nie kolka;/
Kolska male i plastikowe,wiec spacery zimowe inestety w tym roku nie byly mozliwe ze wzgledu na zasypane chodniki itp.wozek nie chcial jechac,kolka plastikowe byly za male i za lekkie zeby sprostac takim warunkom,w dodatku te krzywe chodniki i wysokie krawezniki;/
Za to druga z przyjaciolke ma wieksze pompowane masyne kola i sprawdzily sie idealne zadne warunki jezeli o powierzchnie na ktorej jezdzi nie sa jej straszne;)

a jak wyglada kwestia kol, jakie sa najlepsze...to znaczy czy małe czy duze, dmuchane czy z kauczuku, plastiku?pojedyncze czy podwojne, obrotowe czy zwykle? nie znam sie na tym.....jezdzic bede raczej tylko po ulicach i chodnikach wiec zadnych ekstremalnych warunkow nie bedzie :)

A ja uważam, że warto poszukać wózka który będzie i tani i będze spełniał wasze wymagania - czasami więcej kasy płaci się za firmę. Poza tym nie sądzę bym miała wózek 3 funkcyjny na 3 lata bo latem pewnie będe wolała jakąś lekką parasolkę a nie spacerówkę od wózka 3 w 1

Aaaa teraz rozumiem:)

A co do ceny to ja też uważam że lepiej dać trochę więcej za lepszy wózek niż męczyć się z gorszym przez 3 lata. Tym bardziej że wózek to będzie nasza rzecz codziennego użytku:))))

Ja mówię, że ciężko się dogadać w sprawie reklamacji w bobowózkach, bo np facet który naprawia u nich wózki lub rozpatruje reklamacje jest pod telefonem a nie n amiejscu, nie odpowiada na meile i telefony. Ogólna zlewka osób reklamujących. Nie chodziło mi o reklamowanie ze względu na odległość.
Mi też podobają się czarne wózki ale ze względu, że jest ich mało i średnio mi się podobają te co są to wybrałam czarny plus groszkowy :)

znalazlam na tej stronie bobo wozki wozek firmy mura :) jest piekniusi, caly czarny i jest caly zestaw...nie podoba mi sie tylko cena... :( :( :( :( ale z drugiej strony to bede z niego korzystala do 3 roku zycia wiec chyba warto wydac ciut wiecej...sama nie wiem...

Bobowozki są na Karwinach więc chyba nie powinno być problemów z reklamacją. Można kupić wózek w sklepie. Muszę się do nich wybrać - daleko nie mam mieszkam po przeciwnej stronie ulicy:))))

Ja jestem w temacie wózków totalnie zielona! Wiem tylko że chce jak najlżejszy bo mieszkam na 3 piętrze bez windy. I do samochodu muszę się z nim zapakować więc też nie chce dźwigać. Ale chyba się skusze na te 3 w 1. Tylko jeszcze nie wiem na jaki. Kolor chce jakiś neutralny żeby został dla drugiego dziecka - nie kupie różowego bo jak będzie 2 chłopak to będzie słabo:)))

A propo czarnych wózków to czytałam że kobiety które rodzą latem powinny wybierać raczej jasne wózki żeby się nie nagrzewały na słońcu...coś w tym jest.

zaraz sprawdze w necie te firme :) dziekuje :)

Chyab musty transporter był cały czasrny, tako ma wersje 3 w 1 kolor czarny + ciemny grafit.

wlasnie dziewczyny z tymi kolorami jest ciezko, ja chcialabym wozek wielofunkcyjny to znaczy gondola, spacerowka i fotelik -lezaczek, zalezy mi aby mozna bylo go szybko zlozyc i zeby miscil sie w aucie :) no i kolor chce caly czarny bez dodatkow... wiecie moze z jakiej firmy cos takiego dostane.. cena, wiadomo przystepna :)

A ja dziś miałam badaną glkozę - nie było tak źle jak myślałam w invikcie wypija się tylko kubeczek 125 ml :) cena 11 zł
Co do wózków lepiej wybrać w sklepie stacjonarnym a kupic przez internet - róźnice w cenie są duże.
Fajny sklep to bobowozki.pl - jedyny minus klopoty z ewentualna reklamacją.
Ja wybrałam Tako Jumper X wymacam w sklepie kupię u producenta wersja 3 w 1 kosztuje koło 1200 zł, motam się między X-landerem XA z 2008 ale dostępnośc koloru który chce słaba.

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...