Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *10*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień SYN/ Kliniczna
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *10*

powtorze pytanie z poprzedniego watku: jest jakas mamusia z Redy?

Nie wiem z doświadczenia ale położna mojego lekarza, która rodziła na Klinicznej mówiła, że tylko jedna osoba może być na sali z mamą, i ewentualnie są salki odwiedzin. Co do szkoły rodzenia to się zapiszę ale dopiero za miesiąc.

Ja również uzupełniam szpital i będzie to Gdynia Redłowo. Byłam dziś na wizycie i wszystko jest oki wyniki mam takie dobre że aż w szoku jestem bo nigdy takich nie miałam- maż się śmieje że dobre geny mi przekazał :-) najważniejsze, że jest oki. maly ułożony miednicowo z rękami i nogami nad głową, ale ma jeszcze troche czasu żeby się obrócić. Teraz następna wizyta dopiero 25 kwietnia.
Też mam drętwienie rąk i nóg a już wogóle w nocy jak się przebudze to czasami ruszyć się nie moge.
A przytyłam od początku ciąży 10 kg, ale co tam potem szybko zgubie.

CZERWIEC/LIPIEC
3. mona_g - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
8. she_gd - 10 lipiec
9. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA ALEKSANDRA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN
23. Muszczek - 4 sierpień SYN
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień
32. milka0928 - 14 sierpień
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień

Muszczek dzięki za info, spróbuje tam zadzwonić albo podejdę do przychodni i się wypytam co i jak. Pewnie się zdecyduje na tą SR. Tam jest napisane, że od 28 tyg przyjmują.

Kulka, ja nie pomogę bo nie mam problemów z drętwieniem (przynajmniej na razie :P)

Gosia_dim, zdrówka dla Małej :)

Dziewczyny, a co przemawia za tym, że chcecie na Klinicznej rodzić? Ja nie znam nikogo kto tam rodził w ostatnim czasie i nie wiem jak tam to wygląda. Jedyne co kojarzę to chyba odwiedziny są otwarte i każdy może wejść na salę, tak?

Hej dziewczyny jak miło,że Was znalazlam:)) jestem w 19 tygodniu ciąży i jak na razie 3 kg do przodu......zamierzam rodzic albo w wojewódzkim albo na klinicznej....czy któraś z was zna jakieś opinie o SR przy szpitalu kliniczna??

kulka07 mi też strasznie drętwieją ręcę i nogi.Będę musiala o tym powiedzieć lekarzowi na najbliższej wizycie bo może mam jakiś niedobór witamin.

Kulka, ja mam to samo! Codziennie budzę się ze zdrętwiałą ręką, najczęściej prawą, niezależnie od pozycji. Kiedyś spałam na ręce bo tak lubiłam i nigdy nie miałam takiego problemu, teraz poleżę 5 minut i nie mogę ruszyć :p Nogi rzadziej, ale też szybciej drętwieją niż przed ciążą. Ale jak mamy więcej krwi to ciężej krąży i chyba to normalne? Tzn. nie-niepokojące.

My z wyprawki jeszcze prawie nic nie mamy, tylko trochę ciuszków w zasadzie. Ale jakoś wydaje mi się, że jeszcze czas. Na razie mamy na głowie wymianę drzwi i okien.

Witam w nowym wątku.

Ja będę rodzić w szpitalu w Gdynii Redłowie.
Nie mam za bardzo czasu na pisanie,ale staram się sumiennie czytać Wasze wpisy.

Mała kopie jak szalona prawie przez cały dzień i pół nocy.
7.04.mam wizytę u lekarza,a 8.04. jedziemy do Invicty na echoserca płodu.Wyprawkę już w połowie mamy skompletowaną,wózek i kołyska też już są.Resztę powoli będziemy uzupełniać.

CZERWIEC/LIPIEC
3. mona_g - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
8. she_gd - 10 lipiec
9. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA ALEKSANDRA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN
23. Muszczek - 4 sierpień SYN
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień
32. milka0928 - 14 sierpień
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień

Hey Dziewczynki,
piszecie jak szalone. Dobrze że nadążam czytać wpisy, ale na odpisanie już brakuje siły :D

Ja mam w tej chwili 6,2 kg na plusie. I na szczęście jeszcze poniżej 80 kg jestem :D W pracy jak byłam w odwiedzinach to dziewczyny śmiały się, że maluch to mi chyba do kręgosłupa się przykleił bo prawie nie widać brzuszka, a przynajmniej na pewno nie wygląda jak na 7 miesiąc :D

Widma rozstępów narazie jeszcze nie ma, smaruję się dzielnie czasami raz, a czasami dwa razy dziennie. Odnośnie piersi to największe ryzyko rozstępów jest przy nawale pokarmu, bo wtedy nagle rozmiar skacze nawet o 2 do góry. No a na brzuszku to jak zacznie opadać, krótko przed porodem.

Ja mam już kilka, ale takich starych że ich nie widać. Mam nadzieje, że nie uraczę się kolejnymi. Moja mama ani jednego rozstępu nie ma po 3 ciążach :D

Nie wiem jak wam, ale mi czas leci jak szalony, zaczyna mnie ogarniać przerażenie że w sumie zostały tylko 3 miesiące do porodu. A muszę jeszcze skończyć pisać moją pracę :D

Dobrze, że wiosna już się zaczęła. W poniedziałek zaliczyłam spacerek po starówce, ale chyba był troche za długi bo czasami brzuszek mi się napinał, więc trzeba było usiąść i odpocząć.

No cóż narazie za oknem pogoda nie napawa optymizmem, ale może zbiorę się do roboty.

A ja teoretycznie planuje narazie rodzić w Wojewódzkim :D

Pozdrawiamy :D

Nikita, lekarz przyjmuje w medicover w gdańsku :) w gdyni pewnie też, ale ja przychodni nie zmieniłam, a jedynie lekarza :)

za chwilę ruszam do sklepu. jak będzie arbuz to już jest mój :)

dziewczyny, czy macie problem z drętwieniem rąk, nóg etc? mi w nocy od jakiegoś czasu wszsytko drętwieje. nie ma znaczenia, czy śpię na lewym boku, czy na wspak, czy na prawym. dziś w nocy zdrętwiałą mi lewa połowa ciała i nie mogłam wstać siusiu :) trochę to męczące.

Witam.
Ja dziś siedzę w domu z gorączkującą małą i jeszcze staram się pracować, więc się za bardzo nie udzielam. Pozdrawiam.

Kulka gdzie Was do lekarza az do Gdyni wywiało? ;)

ja ze swojej lekarki też nie jestem zadowolona i zastanawiam się czy nie zmienić jej na kogoś innego tylko nie wiem na kogo :(

a jest ktoś z zaspy bo ja póki co na zaspie pomieszkuję :)

Szok z tymi lekarzami. Poprostu zero poszanowania w tak ważnych chwilach.

Mój lekarz za każdym razem robi usg i daje nam posłuchać serduszka. I mimo, że czasami jest po dyżurze i zasypia na stojąco nigdy nie dał nam odczuć, że jestesmy niemile widziani z pytaniami. Poza tym już taki schematem jest, że na koniec spotkania Pan dr się pyta czy mamy jeszcze jakieś pytania i wtedy wyciągamy naszą zwykle długą listę:)

o rany, pól dnia nieobecności i tyle czytania :))

ja mam plus 7 kg. przez ostatie 4 tyg przytyłam 1 kg, jestem zadowolona, choć ważę już ponad 80 kg. rozstępów, odpukać, jeszcze nie mam, ale smaruję się dzielnie 2xdziennie. moja mama miała rozstępy ze mną w ciąży, ale z moją siostrą już nie. więc ie wiem, czy aj jestem uwarunkowana genetycznie :) moja siostra nie miała rozstępów, ale ona to chudzielec.

narobiłyście mi smaka na arbuza. od dziś poluję :)

jeśli chodzi o siusianie, to ja chodzę nawet 5 razy w ciągu 5 min. umyję ręcę po, wychodzę z łazienki i wracam. i tak potrafię kilka razy. do tego mała ewidentnie kopie mnie często w pęcherz - wowczas chęć zrobienia siusiu jest tak ogromna, że muszę pędzić do wc :) gorzej, jak mi się to przytrafia na ulicy .. :)

robie już wyprawkę? my w maju chcemy dopiero zamówić łóżeczko - czas oczekiwania 6 tyg. to chyba nie jest za późno ? wózek za to odbieramy w środę. jakby co będzie spała w wózku ;)

ja zmieniam lekarza prowadzącego, w środę idę do nowego. wiem, ze to już ponad połowa ciąży, ale z tej pani dr byłam bardzo niezadowlona. głównie trzymało mnie przy niej to, ze jest z klinicznej. ale jak nam powiedziała: "będę sprawdzć tętno dziecko, jak państwo nie będziecie mi zadawać pytań dotyczących przebiegu ciąży" to już wiedzieliśmy, ze to nasza ostatnia wizyta u niej. były też i inne wtopy, o których pisałam wcześniej. i pomyśleć, ze to prywatnie! poza tym pani dr nie wykazała chęci uczestniczenia w porodzie. teraz będziemy chodzić do lekarza, któy pracuje w szpitalu w gdyni.

donniczka, no ja do SR najwcześniej za miesiąc, bo u mnie dopiero początek 22. tygodnia. Wiem tylko tyle co wyszukałam tutaj na forum, więc niewiele, tu jest coś:
http://forum.trojmiasto.pl/szkola-rodzenia-na-morenie-t151159,1,160.html
i tutaj ich strona z marną ilością informacji:
http://strefamamy.pl/miejsca/szkola-rodzenia-przy-przychodni-morena/20947/
Po więcej trzeba dzwonić, ale ogólnie dziewczyny polecały, a dwa kroki do przychodni to duży plus :) Ja też siedzę w domu, więc w sumie mi nie przeszkadza, że tak dużo zajęć. Facetów zapraszają tylko na pojedyncze zajęcia, ale jak chcą to chyba mogą chodzić na wszystkie wykłady. Na pewno ciężko na zajęcia przedpołudniowe :)

Umchi, jak super, że sie ktoś znalazł :) Będziemy mogły założyć swoją ustawkę spacerkową:) Może jest jeszcze ktoś? :):)

Ja jestem z Osowej ;-)

Ja dziś zjadłam połowę arbuza pychota ;-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aha i jeszcze miałam napisać , a zapomniałam.

Cholera kupiłam arbuza w bieronce ale był nie dobry - zła byłam jak nie wiem.

Witam w kolejnym wątku,

Anuleczka, ja w I trymestrze wcale nie doświadczyłam tego częstego sikania. Za to teraz Młoda często mi puka w pęcherz i muszę często latać.

Nikita, ja też jak na razie planuje wojewódzki bo mój gin tam pracuje, ale z drugiej strony zależy mi na znieczuleniu, a tam słyszałam, że nie chętnie dają. I właśnie jest taka opinia, że bardzo zwlekają z cesarkami.

Muszczek, chyba jest tylko jedna biedrona więc będziemy razem maszerować po Carool :P Kurcze, a kiedy się wybierasz do tej SR w przychodni? Wiesz coś jeszcze dokładniej o niej? Czemu faceci tylko kilka razy? Mi by tam baaardzo pasowało, a jestem na zwolnieniu to nawet i 4 x w tyg mogę chodzić.

Carool, u Nas też jeszcze masa do zrobienia, włącznie z małym remontem także spokojnie damy radę, a o spacerki się nie martw. Będziemy miały co zrzucać to chodzić trzeba jak najwięcej, zajdziemy po Ciebie :P

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...