Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-10-t225144,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
6. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA, TOSIA, Szpital Wojewódzki Elbląg
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN Borys/Swissmed
23. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień
32. milka0928 - 14 sierpień
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA/ Kliniczna
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień
40. Maua_mama - 28 sierpnia SYN / Szpital w Wejherowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

MamaFilipa mi się zdaje, że w drugiej ciąży jakoś bardziej odczuwa się kopanie maleństwa.
Nasze też ostro daje mamie po wnętrznościach, a przecież to jeszcze kruszynka jest :)

I ja mam pytanie odnośnie tych lnianych spodni- czy dobrze ten pas bawełniany przytrzymuje brzuch- nie ściąga się podczas chodzenia? ktoś już przetestował?

I dla pocieszenia- ja w poprzedniej ciąży przytyłam prawie 30kg (oczywiście część to woda, bo jeszcze kilka tygodni po porodzie brałam leki na opuchliznę). Jak wychodziłam ze szpitala miałam nadal +18kg i udało mi się to zgubić w przeciągu niespełna 5 m-s, a karmiłam Janka cycem tylko przez miesiąc.
Oczywiście ciało, piersi nie te same...
W niektóre ciuchy sprzed ciąży z taką samą wagą po ciąży już nie weszłam :/
Teraz mam już z 8-9kg na +

Ja też myślę nad tymi lnianymi bo na lato nie mam cieńszych spodni, tylko mam niewymiarowo długie nogi i boję się żeby nie były za krótkie.

Ja jeszcze nie rozpoznaję części ciała, ale wierci się Krzyś ostro :) I to przez cały dzień, za to wieczorem mniej jak się już położę.

Nad morzem to wieki już nie byłam, fajnie by było się przejść :)

Właśnie wróciłam z zakupów (wcinam truskawki ;)), czas się brać do roboty. Wczoraj miałam taki dzień lenia, że szkoda gadać.

Jeszcze tak dla przypomnienia: jak już ktoś będzie miał te lniane spodnie w ręku, to niech mi poda długość nogawki od kroku, bardzo proszę. Bo strasznie mi się podobają, na razie mam tylko jedne jeansy, ale nie wiem, czy nie będą za krótkie :(

bruxa - lekarza takiego to na odstrzał ...
Może tyjesz z powodu wody w oragnizmie lub innego cuda nie zadręczaj się tak.

Co do wyprysków w pierwszym trymestrze to była masakra w drugim było cudnie a teraz znowu się zaczyna heh.. no trudno bardziej się martwię, żeby jakieś plamy wątrobowe mi nie wyszły na twarzy... no ale staram sie nie martwić na zapas :P

U mnie też za widać górki i pagórki czuć jak ta moja malutka dupka się przekręca.

Znowu słoneczko :)

ja jestem zszokowana jak nasza Ola sie kreci. w tym samym tygodniu ciazy z filipem, tylko "pukal" mnie od srodka kilka razy wieczorem, a ona...kreci sie jak tylko usiade :) ale i tak nadal nie moge sie doczekac az sie bedzie przepychac i budzic mnie w nocy :)

aaa! bruxa jesteś taka sama jak ja :P taki sam wzrost i taka sama waga startowa :D

lekarza z Kartuz, to lepiej pozostawić bez komentarza.

Nasz Jaś też tak wczoraj szalał po brzuchu, jakby co najmniej przemeblowanie wnętrzności mi robił. czasem jest tak że układa się boczkiem i bez problemu mogę wyczuć gdzie jest główka, pupka i mogę go pogłaskać po nóżkach.

bruxa zlej tego lekarza to tak jak piszą dziewczyny dureń i konował!!!!!

mój mały różnie kopie czasami mocniej czasami mniej ale chyba jeszcze nie zauważyłam różnych części ciała....

jakie ja dzisiaj miałam koszmary w nocy że dobrze że już dzień, śniło mi się że mój synek miał po 6 paluszków i że ja też tyle miałam, no szok skąd takie głupoty się biorą :/

mam nadzieję że weekend będzie ładny bo marzy mi się spacer nad morze i lody :)))

Ja po wizycie, zakupach i odebraniu Hanki od babci. Na 90% będzie dziewczynka, chociaż coś tam chwilami migało między nóżkami (chociaż nie jajeczka) i lekarz sprawdzał dopplerem że to pępowina ale na 100% nie powie że córa. Dopisuję póki co dziewczynkę, Zosię :) Powoli zaczyna się robić równowaga pomiędzy płciami w naszym wątku.
bruxa, aż dziw bierze że takie mendy pracują z pacjentkami. Koleżanka też trafiła na takiego durnia, a po prostu miała początki gestozy której on nie umiał rozpoznać i woda jej się zatrzymywała w organizmie.

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
6. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. donniczka - 11 lipiec CÓRKA/ Iga Zuzanna
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA ANNA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN ADAŚ Kacper / Szpital na Zaspie
15. hania_m - 20 lipiec SYN MATEUSZ MACIEJ/ Szpital na Klinicznej
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA, TOSIA, Szpital Wojewódzki Elbląg
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN Borys/Swissmed
23. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień CÓRKA (?) Zofia
32. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA LAURA
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA/ Kliniczna
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień
40. Maua_mama - 28 sierpnia SYN / Szpital w Wejherowie

bruxa co za cham!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

co za dureń w tych Kartuzach pracuje!!! przykro mi, ze Cie tak potraktowal...

bruxa! ale na konowala trafilas!!! szok!!! nie sluchaj go, bo nie ma racji. co innego jakbys przytyla juz z 20 czy 30 kg!!! ale czasem i na takie skoki wagi nie ma sie wplywy, duzo zalezy od metabolizmyu i hormonow. co za CWOK!!!

dadżi, ja tez z ustesknieniem czekam na folujacy brzuszek, na razie tylko delikatnie podskakuje, ale to juz cos :)

ale mi narobiłyście ochoty na lody...:P dobrze ze sa w lodowce:)
moja mała chwilami tak kopie ze az sie zastanawiam czy cos nie tak. ale z dwojga zlego chyba lepiej zeby byl aktywna niz siedzial w brzuchu cichutko wtedy bym sie bardziej martwila. czytajac ksiazke widze katem oka jak brzuch fajnie podskakuje :)

Moje wyrazy wspólczucia z powodu takiego potraktowania przez lekarza - SKANDAL NA MAXA!!! Jak można osądzac tak pacjętkę?

Caroool przytyłam już 11 kg, bynajmniej nie jedząc za dwoje :/ 5 posiłków dziennie, głównie ciemny chleb, musli (uwielbiam!), owoce, warzywa i bardzo dużo mleka. Na coś słodkiego pozwalam sobie średnio raz w tygodniu. Jak tylko pogoda jest znośna poginam z kijkami ok. godzinę dziennie, do tego ćwiczenia na uda i tyłek, bo mam jak 4 x Beyonce ;)
A i tak dupa...

Teraz, kiedy już widać mocniej brzuch to znajomi trochę się ograniczyli ze złośliwościami, ale wcześniej to nie chciało mi się w ogóle wychodzić z domu, bo kończyło się depresją i rykiem.

Ale najbardziej wyprowadził mnie z równowagi ginekolog na pogotowiu w Kartuzach, który oglądając moją kartę ciąży stwierdził, że jestem "chorobliwie otyła" (a startowałam z 60 kg przy 166 cm wzrostu) i że w związku z tym on nie jest w stanie orzec, czy z dzieckiem jest wszystko w porządku, bo u takich zaniedbanych matek rodzą się zaniedbane dzieci, że mam przestać żreć i zmienić lekarza prowadzącego, bo jeśli mój lekarz mówi, że jest w porządku to znaczy, że jest niekompetentny. Powiedział mi jeszcze, że w całej ciąży powinnam przytyć max 10 kg a w pierwszym trymestrze schudnąć, a jeśli mam inne zdanie to mam kupić sobie książki na temat przebiegu zdrowej ciąży i się dokształcić.
Naprawdę żałuję, że wtedy byłam zbyt obolała, żeby odpowiednio zareagować, bo gdybym była w normalnym stanie to objechałabym go jak wesz małpę.
Ale mimo, że zdaję sobie sprawę, że to stary konował z Kartuz, to jeszcze tydzień po tym zdarzeniu wchodziłam na wszystkie fora pt. "ile przytyłyście w ciąży" i starałam się nic nie jeść :/

A jeśli chodzi o wypryski, pomału zakładam hodowlę (a podkreślam, że u mnie w brzuchu podobno siedzi chłopak, więc albo to pomyłka albo zapowiada się jakiś cud urody ;) skoro tak mamusię traktuje ;)

A, i jeszcze jedno - czy moje dziecko jest po prostu już nadzwyczaj duże czy Wasze też kopią tak mocno, że aż wystają różne dziwne kształty z brzucha? :)

witam,
sprzedaję laktator MEDELA SWING:
zapraszam do wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-laktator-elektryczny-MEDELA-SWING-t229226,1,130.html

pozdrawiam!

Hehe, wszystkie będziemy miały takie same spodnie ;) Ja sobie zamówię jeśli tylko okażą się odpowiednio długie :p

ahh, zazdroszczę tym które mogą nosić biodrówki. Mnie prawie od początku uciskały :( jak siadałam to miałam wrażenie pełnego pęcherza.
Teraz mam jedne ciążowe jeansy i chyba mi starczą do końca. Bo wolę leginsy i sukienki. Ale te lniane spodnie z Allegro to kuszące są :D

Ja też się nie obżeram, nie jem czekolady, czasem jakiś wafelek, częściej lody

Dziś od rana zjadłam a właściwie wypiłam kefir waniliowy, activie do picia i zjadłam 1/3 grahamki z Ramą, wędliną drobiową i ogórkiem - to wszystko
Zaraz wypiję soczek malinowo-jabłkowy

Na obiad mam 2 pałki z kuraka pewnie z chlebem bo nie będzie mi się chciało robić ryzu ani ziemniaków, a mąż ma zapiekankę

wieczorkiem jeszcze pewnie jakieś pół bułki i jogurt albo Danmleko i winogrona that's all

a kg i tak przybywają...

kulka, ja jak zamawialam jeansowe spodnice z allegro, to tez wychodzil mi duzy rozmiar...i pozniej musialam zwracac/zamieniac na 2 rozmiary mniejsze! ale to akurat bylo mile :) gorzej jakbym musiala odsylac i rposic o wieksze hihi :) ale mam nadzieje, ze twoje spodnie beda lezec jak ulal :)

ja jakos nie mam ochoty na lody ani slodycze (no moze czasem na jakies kwaaaasne zelki w lidla), za to uwielbiam rzodkiewki!!! ku niezadowoleniu meza, ktory nie znosi ich zapachu ;) mmm... taka kalarepke tez bym zjadla, ale one czesto maja duzo nawozu :( o... i jeszcze winogrona, male, biale, bez pestek i pomidorki koktajlowe, najlepiej z mozarella :)

No i zapomniałam... chciałam jeszcze powiedzieć, że ja może się nie obżeram, ale jem dużo słodyczy, lodów i majonezu :/ po prostu to uwielbiam i nie chcę sobie odmawiać bo przed ciążą też to jadłam. Jedyne czego jem mniej to fast foody, ale tylko dlatego że nie mam na nie ochoty w ciąży.

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...