Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-10-t225144,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
6. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA, TOSIA, Szpital Wojewódzki Elbląg
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN Borys/Swissmed
23. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień
32. milka0928 - 14 sierpień
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA/ Kliniczna
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień
40. Maua_mama - 28 sierpnia SYN / Szpital w Wejherowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

P.S. I tak miałam CC, ale co mi tam, może tym razem uda się SN?

Witam mamusie. Widzę, że zakupowy szał się rozpoczął na dobre :-)
Jeśli chodzi o masaż, to go nie robiłam, za to w poprzedniej i w tej ciąży robię ćwiczenia Kegla. Tutaj propozycja jak je wykonywać http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,5181739,Jak_cwiczyc_Miesnie_Kegla.html
Naczytałam się różnych wersji, np. trzymanie zaciśniętych mięśni przez 10 sekund, w tym filmiku faza zacisku trwa krócej.

hej:) ja robiłam w pierwszej ciąży i teraz tez robie masaz krocza olejkiem migdałowym:) Nie miałam żadnego nacięcia w trakcie porodu ....:) choć tego najbardziej się bałam, bo lekarz mnie straszył:) Polecam:)

ja troche czytalam o tym masazu krocza w poprzedniej ciazy i nie robilam, bo i tak w wiekszosci szpitali zapobiegawczo je nacinaja, a jak nie natna i licza, ze jednak nie peknie, to i tak peknie. naciete krocze duzo latwiej szyc. ja mialam pekniete ale nie narzekam, bo zszyl mnie dobry lekarz. masaz pewnie nie zaszkodzi, ale czy pomoze, to raczej w to nie wierze ;)

z ta kasa na wyprawke to na prawde, tak sie wydaje, ze idzie malo i mozna te wydatki jakos ogarnac. ale jak sie wszystko, doslownie wszystko zsumuje, to wychodzi laaaaadne pare tysiecy. my majac czesc rzeczy po synku i tak odlozylismy 7tys, skad na ubranka przeznaczylam tylko 700zł...

hej dziewczyny
dzieki za wiadomosci odnsnie glukozy.

lekarz własnie mi zlecil 75g, ale pójde chyba za tydzien dopiero bo chce z TZ isc, boje sie tego oblewania potem i mroczków przed oczami...bryyyy

O masakra, to chyba jednak wybiorę SR gdzieś blisko Ujeściska. Totalnie mnie zaskoczyła ta opinia, ale pewnie niektórym taka anonimowość na zajęciach i Cena jest wyznacznikiem dlaczego na to SR się decydują.

jest gorzej niż myślicie - nie wydałam na allegro, tylko w sklepach www. najbardziej się denerwowałam, że nie mogę tak kupć, zeby jak najmniej płacić za dostawę, bo nie w każdym sklepie było to, co chciałam. więc czekam na chyba 3 kurierów i 2 paczki z poczty. o losie!

z innej beczki: czy któraś z was stosuje już masaż krocza? my się dowiedzieliśmy w SR o czymś takim i będziemy chcieli spróbować.ale jakoś dziwnie się czuję na myś o tym :) no a dziś z samego rana zakupiłam na allegro (ups kolejny kurier..) piłkę gimanstyczną - połózna nakazała wymienić fotel na piłkę. takie nowości :)
i jeszcze jedna info dla tych, które myślą (jak ja), że jak pójdą do SR w szpitlau kliniczna to poznają personel - wczoraj się okazało, ze położna, któa ma z nami zajęcia pracuje w szpitalu na polankach. a par było jeszcze więcej na zajęciach i zabrakło nie tylko tlenu,ale i krzeseł i siedzieliśmy w totalnym ścisku. organizacyjna porażka na maksa.

800zł :O No nieźle, a myślałam, że to ja jestem groźna na Allegro :p

Wszystkie jecie magnez, a ja magnezu nie dostałam, za to 4x dziennie żelazo :/ Na następnej wizycie też powiem lekarzowi że mi wsyzstko drętwieje.

Patrzę za okno i nie wierzę... słońce!!!

My też poszaleliśmy w tym tygodniu i niby kupiliśmy rzeczy "niezbędne" to tysiąc pękł. Dobrze, że zaopatrzyłam się w pampki z promocji wcześniej bo jakbym miała to wszystko kupić w jednym miesiącu to pewnie byłoby strasznie. No i motywuje fakt, że może jak będzie kiedyś drugie to już takich zakupów poczyniać nie będę.

CZEŚĆ mamuski!
długo nas nie było, u nas dobrze, tez łykamy magnez , wizyte mam 21 kwietnia to zobaczymy maluszka. tylko musze isc na ta glukoze a taka leniwa jestem, nie chce mi sie siedziec 2 h.
ja też jestem z gdyni witomino:)
młody szaleje w brzuchu nawet spac czasem nie daje tak kopie.
ja zachcienek to nie mam ale te słodycze:)opedzic sie nie moge od nich, codziennie do kawki jakas czekolada wpadnie.

tak masz racje internet to zło hihiihihiih :-) ja mam zakaz wchodzenia na allegro bo zawsze coś wynajde :-)

marteczka :)))

właśnie w ciągu 30 min wydałam prawie 800 pln na rzeczy dla małej. to było istne szaleństwo. neich mnie ktoś powstrzyma! :) stałe łącze to zło ;)
zrobiłam też porządną listę w xls: co jest do kupienia. o tak, jeszcze mnóstwo zakupów przede mną. chyba pójdę spać w związku z tym ..

ja jestem z witomina:) prawie chwarzno-wiczlino;)

na twardniejący brzuch mam jeść nospę co 12h. i mam polegiwać. a leżąc albo nie daj boże siedząc nie mogę znależć sobie miejsca. najwygodniej mi jak chodzę (pod warunkiem, że nie za szybko). aż się boję, co będzie dalej...

wczoraj byłam u lekarza. moje dziecko w 3 tygodnie urosło 800gram. to 29 tydzień, a ono ma wymiary na prawie 32... cały czas mam w głowie, że będę zmuszona urodzić sześciokilogramowego brzdąca... powinnam od razu kupowac ubranka na 6-9m?

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie do Waszego grona :-)

Tak piszecie o tych arbuzach..... mniam Chyba też się zaopatrzę bo uwielbiam, ale myślałam że te teraz są jeszcze niesmaczne, ale mnie przekonałyście :-) Do tej pory najbardziej podchodzą mi jabłka i winogrona bezpestkowe

U mnie dziś humorek nie najgorzej byliśmy z mężem na wizycie i z naszą córcią wszystko ok więc tylko się cieszyć :-) A jak nas "zobaczyła" to się za głowę złapała:-)))))))

Co do bólu pleców też narzekam :-(((((

tesula gratulacje! :)
MamaFilipa - bardzo mi przykro.
hania_m mam nadzieję, zę czujesz się ciut lepiej. mam nadzieję, że mąż szybko znajdzie pracę!

zjadłam arbuza i pół czekolady przed chwilą. o rany! :) po tego arbuza to spejcalnie jechaliśmy do PiP na ujeścisko :)

hehe, oni sie chyba napromieniowali juz po czarnobylu, bo tak jest od kiedy ich poznalam... na szczescie dla mnie, widzialam ich tylko 3 razy w zyciu, w tym w dniu slubu i chrztu malego. ale od jakiegos conajmniej pol roku juz nie zaluje, ze nie przyjmowali naszych zaproszen...

Czy wśród Mam lipcowo-sierpniowych są jakieś z okolic Gdyni Chwarzna/Wiczlina?

MamaFilipa, współczuję teściów. Pewnie się napromieniowali po tej Japonii. Miejmy nadzieję że się uspokoją jak przejdzie opad :)

Mnie też kość ogonowa bolała i poszłam z tym do lekarza. Podobno to normalne, bo kręgosłup się odkształca i tak samo kość ogonowa już się przygotowuje do porodu. Zaleciła siadanie głębiej pupą na krześle i w miarę możliwości, jak najczęściej rozluźniać kręgosłup siedząc na piłce gimnastycznej. Mi pomogło :)

Piszecie o tych arbuzach i truskawach, aż Wam zazdroszczę :D Ja mam ciągle ochotę na kiełbasę :P

Czy Wasze pociechy też Was tak mocno kopią?

MamaFilipa, to okropne że nie można liczyć na tak bliskie osoby, a wręcz trzeba ich unikać :( Ale nie dawaj im satysfakcji, dla dobra dzidziusia nie stresuj się. Wiem, że łatwo się mówi. A jak są tacy to niech się kiszą we własnym sosie, wredoty, zamiast z wnusiami pomykać na spacerki.

carmelasoprano ja po 50 glukozy tez miałam za wysoki cukier i moj ginekolog wysłał mnie do poradni dla cukrzyków czy jakos tak na kliniczną i tam lekarka mi powiedziala ze po 50 nie mozna nic stwierdzic i na dana chwile zadnej cukrzycy nie mam i kazała zrobic 75 i dopiero potem okazało sie ze oczywiscie zadnej cukrzycy nie mam... i mowla ze lekarze niepotrzebnie zalecaja 50 i wysyłaja do poradni bo to strata czasu, do poradni idzie sie z 75... i na podstawie 75 okresla sie co i jak ;) wiec ja bym sie na razie nie martwiła tylko zrobiła 75...

Tesula gratuluje córeczki :)

Inne tematy z forum

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Ryanair- czy opłaca się wykupić ubezpieczenie turystyczne? (35 odpowiedzi)

W lipcu lecimy na tydzień do Londynu Ryanairem. Czy opłaca się wykupić ubezpieczenie? (60 zł)...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...