Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *8*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. a_guniek - 10 sierpień
25. Kasia 0606 - 12 sierpień
26. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
27. gosia_dim_ - 14 sierpień
28. Umchi - 16 sierpień SYN
29. mamasyna - 17 sierpień
30. kaska2308 - 18 sierpień
31. MARKOWA - 26 sierpień
32. Tamara - 26 sierpień
33. MamaFilipa - 27 sierpień
34. MissMarple - 27 sierpnia

Witam poniedziałkowo w nowym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *8*

A w Gdańsku jest Kaufland? Czy tylko w Gdyni? Bo aż tak to mi się nie chce, poczekam :p A na pomarańcze w ogóle nie mam ochoty, jedną ostatnio kupiłam to się w końcu zepsuła.

a ja miałam gołąbki wczoraj:P

pomarańcze, sok pomarańczowy, jabłka i kiwi :)

image

monika:-) wspomniałaś o gołąbkach i aż sama bym chętnie zjadła w sosie pomidorowym mniam...ehh ale dzisiaj piątek....

ja ogólnie nie mam zachcianek, ale jabłko też jem codziennie i kefir na lepsze trawienie, ale to nie zachcianka a konieczność...

jeszcze winogrona i arbuzy:D arbuzy są w Kauflandach:) jeździlam po nie już w styczniu gdy strasznie wymiotowałam i nie mogłam nic jeść - arbuzy działały cudownie...potrafiłam wstać o 3 rano i wciągnąć pół:)

No ja jak pisałam też jabłka zdecydowanie :) I strasznie mam ochotę na arbuza, ale nigdzie nie mogę znaleźć :( A, i winogrona często.

jabłka i sok jabłkowy

Co do zachcianek, popieram koktajl truskawkowy :) no i u mnie ostatnio wzięcie ma kanapka z twarogiem, a na twarogu dżemem z truskawek... Normalnie 4 kanapki potrafię zjeść tak mi smakuje :)

Wczoraj miałam ochotę na gołąbki, a że nie chciało mi się robić, to kupiłam pudliszek, i... stoją w lodówce, bo szwagierka nas na dół na obiad zawołała i nie mogłam odmówić ;)
Dziś piątek, więc gołąbki mi nie pasują, jutro mamy wyjazd całodzienny do Gdańska, w niedziele obiad u moich rodziców... zachcianka musi poczekać do poniedziałku :)
Jakie owoce najbardziej wam podchodzą? (poza truskawkami oczywiście, bo czytam, że dużo mamuś upodobało sobie te czerwone pyszności)

My z kolei mamy weekend domowy z rodzinką. Mój Chrzestny wpada z rodzinką i tylko martwimy się o miejsca leżące.

Ja też nie mam jakichś super zachcianek, ale codizennie jem co najmniej jedno jabłko, starsznie mi smakują :) Poza tym jak się dorwę do chipsów, to mogłabym jeść bez końca. A dziś już 4 kanapki z Nutellą zjadłam, mimo że na początku ciąży w ogóle mnie do czekolady nie ciągnęło.

Mu weekend u teściów spędzamy, jutro rano jedziemy.

a ja nie mam żadnych wymyślnych zachcianek:))

Co najwyżej co jakiś czas mam ochotę na drożdżówkę, albo jednodniowy soczek jabłkowy no i lody, zwłaszcza z McDonalda:))

Więc mówicie, że to wiązadła, dobrze wiedzieć :) Ale tak jak piszesz Mamo Filipa, jak tak znienacka zakłuje to aż się człowiek zwija z bólu.

Dr Brzóska bardzo w porządku !! Już raz u niej byłam na usg genetycznym i była na czas, także to spóźnienie to może jednorazowy wyskok ;)

Ja robię sobie z mrożonych truskawek pyszny koktajl z jogurtem i śmietanką :)

W domu rzeczywiście można się zanudzić na śmierć, no chyba że ktoś jest dobrze zorganizowany i ma w sobie dużo samodyscypliny, żeby nie spędzać całych dni przed telewizorem, w necie czy kręcąc się nerwowo w okolicach lodówki...

image

21 tydzien dzis nam startuje :)

Ja też odczuwam taki kłucie albo ciągnięcie, z prawej lub z lewej strony w dolnej częśći podbrzusza

Jeśli chodzi o to kłucie, to mnie czasem kłuje przy pępku, tak że cholery można dostać. Szukałam od razu co to no i rzekomo też wiązadła, przy pępku po prawej stronie też jedno jest hehe

ja z pracy mam pakiet w Swissmedzie taki najbardziej rozbudowany ale nie kojarzę żeby jakieś zniżki były na poród. Zresztą ciążę też prowadzę gdzie indziej jedynie badania wszystkie robię tam bo za darmo :)

Fajnie że dzisiaj piątek, jutro jadę do dziadków do Bydgoszczy na tydzień zmienić miejsce :) Trochę boję się podróży, pytałam lekarza i mówił że nie ma przeciwwskazań żebym jechała ale i tak się stresuję trochę dobrze że to blisko w miarę jest :) jednak bardzo chcę jechać bo nudzi mi się w domu ciągle :)

miss marple, te kłucia to wiezadla, przy kichnieciu, kaszlnieciu lub gwaltownym ruchu moga sie spiac, czasem tak mocno, ze idzie sie skulic, ale to nic groznego :)

ostatnio kupiłam mrożone truskawki, ale zanim się rozmroziły to myślałam,że szału dostanę taką miałam ochotę :). Muszę spróbować tych hiszpańskich.

ja mam w Lux-Medzie prywatny abonament ale od samego początku chodzę to ginekologa gdzie indziej prywatnie i płacę dodatkowo, niestety.

Będę u mojej pani doktor w poniedziałek - zapytam się jej ile kosztuje u niej prywatna wizyta, no i trzeba będzie się nastawić na wydatek 6000 w związku z porodem...

Jeszcze jest opcja w związku z opieką posiadaną przez mojego męża - on ma Swissmed w pakiecie, może doubezpieczę się u niego, ma się dowiedzieć co jest w standardzie...

tesula, ja na Twoim miejscu zostałabym u swojej lekarki, przecież możesz chodzić prywatnie, nie wiem czy jest sens w połowie ciąży zmieniać lekarza...Ja mam z roboty właśnie Lux-med a mimo wszystko ciążę prowadzę gdzie indziej - u swojej lekarki, do której chodzę od lat, z karty korzystam w sumie tylko kiedy trzeba zrobić badania - to i tak mega oszczędność...
No i my w pakiecie porodu nie mamy, mogę zapomnieć:) A szkoda....

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...