Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *9*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *9*

Hej

ja też już po wizycie. Dostałam skierowanie na badania krwi i moczu w tym obciążenie glukozą już teraz ponieważ od 1.04 przechodzę do Lux-Medu i moja Pani doktor chciała widzieć te wyniki.

Poza tym nuda - kolejny miesiąc zwolnienia, dolegliwości ciążowych brak:))

31.03 USG połówkowe - mam nadzieje, że moja dzidzia będzie chciała współpracować.

Ja na razie za pracą nie tęsknię

A po ile kupujecie arbuza? Na renku jest 8 zł za kg. Jaka cena jest w kauflandzie lub Piotrze i Pawle?

lisiusowa, dobrze że siedzę, bo prawie nie spadłam z fotela :D Jakbym o mojej Hance czytała...

Jeśli chodzi o glukozę, ja w poprzedniej ciąży miałam w 10t.c. wynik 104, potem w 17t.c. 95, potem w 21t.c. obciążenie 50g po godzinie i wynik 135, potem w 25t.c. znów na czczo 100 i lekarz dał mi spokój. Co do diety to uważałam na NIEjedzenie słodkiego. Teraz w 6t.c. miałam 100 więc czeka mnie próba 50 w 22t.c.

Kasia0606 ja się w tych mebelkach zakochalam jakiś czas temu. Na początku chciałam kolekcję Blanco, a teraz sklaniam się ku Formule, bo nie są zby pstrokate i się szybko nie opatrzą, a z czsme będę mogla dokupować różne elementy. Widziałam je na żywo i wykonane są bardzo porządnie, ale fakt jest taki, że cena dość wysoka.

chętnie oddam kilka kopniaczków mojego maleństwa. coś czuję że jak będę rodzić to samo wyskoczy z brzucha, odgryzie pępowinę i pobiegnie do wanienki się umyć.
wczoraj cały dzień buszował, jak nie nóżkami to rączkami stukał, a czasem to nawet rączki i nóżki na raz (taki mały akrobata). i to tak mocno że skakałam ze strachu po fotelu :)
także moje miłe, nie wiecie czego się nie możecie się doczekać :P

Co do ruchów podobno spokojne mamy być do 23 tygodnia, później powinno już się czuć ale pewnie to sprawa indywidualna. Ja się śmieje do męża, że zanim ta mała nóżka przebije się przez warstwę tłuszczyku mamusi to musi potrwać.:)

Kasia0606 fajne te mebelki :)

ja w poprzedniej ciazy mialam chyba ten test w skonczonym 25tygodniu. wczesniej nie mialam robic, bo moze byc niemiarodajny i moze nie wykryc cukrzycy. teraz tez zrobie po 25tygodniu. na nastepna wizyte jedziemy 15 kwietnia, na polowkowe (akurat w urodziny Filipa), sa robione tylko w piatki wiec bedzie to wyjatkowy dzien dla wszyskich. na ta wizyte mam tez zrobic drugi raz odczyn coombsa, morfologie i mocz. obym pamietala ! ;)

ja tak myślałam nad tymi mebelkami tylko żeby nie były za kolorowe, tylko taki lekki akcent ;). Z tego co wiem mają wystawiać się na targach brzuszek i maluszek w ten weekend, więc może będzie więcej modeli to obejrzenia na żywo.

ja nie wiem czemu... lekarz kazał to zrobiłam...

dziewczyny czemu wy tak szybko macie robiony ten test z obciążeniem glukozą? bo z tego co wiem to miedzy 24 a 28 tygodnia powinno się go robić. co lekarz to co innego

kulka07 miałam juz ten test z glukoza na 50 i ide dzis popoludniu do lekarza z wynikami... troche sie boje diety... licze, ze kaze mi zrobic jeszcze 75 i na razie sie nie martwic ;)

MamaFilipa, u mnie też leki głównie ciążowe, ale te zastrzyki już takie super nie były dla małej.

Nikita, otrzymałam od położnej książeczki z gotowymi posiłkami dla diety cukrzycowej moze u Ciebie w przychodni też będą mieli. ja mam obciążenie dopiero za 2 tyg., a teraz jestem na tej diecie ze względnu na insulinooporoność sprzed ciąży - a zresztą, pisałam :)

Kasia 0606, fajne te meble, tylko te ceny... ale przejedziemy się do Oliwy obejrzeć na żywo. Czeka nas przemeblowanie, pokój dziecięcy jest malutki więc chyba kupimy łózko piętrowe i jak małe podrośnie to Hania trafi na górę, chociaż trochę się boję wpuścić tego mojego szalejota pod sufit. Widziałam piętrówki w IKEI, może tam coś wybierzemy.

nikita, pewnie bedziesz na diecie cukrzycowej, w necie sa dostepne tabele z indeksem glikemicznym konkrentcyh pokarmow i bedziesz musiala bardziej zwraca uwage na to, co jesz. pewnie dostaniesz tez paski do glukometru, choc moze wystarczy na razie sama dietka :)

kasia, ladne te mebelki, choc ja osobiscie chyba nie kupilabym takich typowo dzieciecych, bo moga sie szybko znudzic. no ale ja mam akurat taki gust, a jak wiadomo o gustach i guscikach sie nie dyskutuje, bo kazdy ma prawo miec swoje :)

kulka, ja kiedys obliczylam, ze w poprzedniej ciazy zjadlam ponad 1 tys tabletek liczac duphaston, nospe, fenoterol, aspargin, witaminy i na koniec jeszcze euthyrox i 3 razy kuracja antybiotykiem. ale na szczescie wszystkie te leki byly typowo ciazowe wiec nie balam sie, ze cos moze zaszkodzic malemu a jedynie pomagaja :) no, oprocz mojej watrobie, ktora troche dostala w kosci ;)

Muszczek ja pierwsze delkatne ruchy poczulam dopiero kilka dni temu (21tc).

Mam kurcze taki problm ze boli mnie/ciągnie jakby w pępku, zwłaszcza jak wstaje czy sie przekręcam z boku na bok, albo jak wsadze sobie palec w pępek i docisne to tez tam mam wrazliwe.

gosia_dim dzięki za wyjaśnienie i uspokojenie:) nie ma to jak posłuchać doświadczonej mamy :)
ja w sobotę byłam w sklepie z mebelkami dziecięcymi zrobić rekonesans i spodobały mi się takie mebelki: http://www.meblik.pl Co prawda to dopiero pierwsze meble jaki widziałam więc na razie mój faworyt ;))
Miłego dnia :)

Nikita, dzięki za dobre słowo :)

jesteś już może po obciążeniu glukozą?

MamaFilipa, tak biorę nospę - 6 tabletek dziennie. wydaje mi się to na maksa dużo. oprócz tego powoli wychodzę z luteiny. miałam też zastrzyki w brzuch - problemy z serduchem się pojawiły w pewnym momencie. ogólnie był taki moment, kiedy brałam dziennie 12 różnych tabletek + zastrzyk + luteinę 2x2. także teraz biorę tylko leki na tarczycę, jodid, witaminy, nospę i jeszcze przez kilka dni luteinę (ale już 1x1). wychodzę na prostą :)

Witam sie poniedziałkowo...
sredni ten nasz poniedziałek... gdzie jest słonce?!

ja czasem chyba czuje konpniaki-tak mi sie wydaje ze to to...
ide dzis do lekarza, ciekawe co powie na moja glukoze 160, gdzie norma była max do 140...

Kulka07 ja tez tesknie za pracą... wiec Cie w 100% rozumiem i znajac mnie tez pewnie bym pojechała do tej Wawy, wiec nie miej wyrzutów sumienia, wszyscy jestesmy tylko ludzmi :)

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...