Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *9*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *9*

Witam mamusie. Z tymi kopniaczkami to bądźcie spokojne, ruchy możecie odczuwać też inaczej, jako przesuwanie, przelewanie, pchanie, niekoniecznie od razu kopnięcia bo to jeszcze takie maleństwa że mocno nie kopną :) Moje małe czasem się rozpycha, zwłaszcza jak się położę na boku i brzuch przygniatam, albo jak się obudzę i z boku przełożę na plecy, a kopiaczki to rarytas. Jeszcze się nacieszycie sygnałami z brzusia i nairytujecie z bębnienia w pęcherz. Ja od Hanki w okolicach 30t.c. dostałam takieeego kopa na spacerze, że mnie w pół złożyło, nie wiem w co kopnęła ale bolało. Pozdrawiam i od początku tygodnia życzę pogody ducha i dobrego samopoczucia.

Witam po weekendzie :)

MamaFilipa gratuluję córeczki :)

Ja jeszcze nie czuję kopniaków, ale lekarka mi mówiła, że może dopiero od 20 tyg. coś poczuję. Czuję się dobrze, od czasu do czasu coś mnie zakuję, brzuch stwardnieje ale leków nie biorę żadnych. To moja pierwsza ciąża więc nie wiem czy to "normalne" więc trochę się denerwuję. Wizyta kolejna w przyszły poniedziałek.

oj kulka najwazniejsze, ze nic groznego sie nie stalo i ze wyciagnelas wnioski :) my tez mieszkamy na 2. pietrze i oczywiscie nie mamy windy, w augustowie, gdzie obecnie mieszkamy, windy nie ma w calym miescie :D takze wiem, ile kosztuje wejscie na niby tylko 2 pietro ;) teraz Bogu dzieki jest inaczej, czasem nawet wnosze jeszcze malego na rekach ;)

a tak btw to bierzesz jakies leki rozkurczowe, jak np nospa?

MamaFilipa masz całkowitą rację! od momentu przygody na pogotowiu 01.12 cały miesiąc przeleżałam, a kolejny to mogłam chodzić dookoła bloku jedynie. blok dwuklatkowy :) myśleliśmy, że skoro na usg połówkowym wyszło, ze wszystko ok, to taka "mała" podróż nie zaszkodzi. ale teraz mam wyrzuty sumienia. mi także brzuch się spina przy niewielkim wysiłku - np wejście na 2 piętro do nas do domu (nie mamy windy) jest dla mnie sporym wyzwaniem. przed ciążą byłam aktywna, trudno było mi się pogodzić z sytuacją, w której się znalazłam. ale jednocześnie z brzuchem jak z jajem - oprócz tej wpadki z wyjazdem do wawy. tak się tłumaczę, bo mi głupio.

kulka, lekarz ma racje, zeby wybrac sie ew. na 4d dopiero kolo 30 tc, wtedy bedzie bardzo dokladnie widac buzke :) nam lekarz robi na kazeej wizycie-ale tylko ze wzgledow na "atrakcje". pamietam, ze tylko na polowkowym lekarz wlaczyl 4d zeby sprawdzic, czy nie ma rozszczepu wargi i podniebienia (ponoc w diagnostyce prenatalnej tylko do tego celu uzywa sie 3/4d).

ja poprzednia ciaze mialam na podtrzymaniu do 36tc, duphaston, nospa, fenoterol. kazdy, nawet najkrotszy spacer wokol bloku konczyl sie twardnieniem brzucha, dluzsze stanie np w kolejce czy w trakcie prasowania... takze kazdy wyjazd do lekarza (a do kliniki mamy 89km w jedna strone) byl ciezki do zniesienia, bo brzuch twardnial blyskawicznie, do tego bole jak na okres co kilka dni. takze jesli ma sie ciaze zagrozona, to niestety trzeba siedziec z dupka na miejscu ;) wiem, ze to trudne, bo mnie tez sie dluuuuzylo masakrycznie lezac lub chodzac tylko do lazienki czy kuchni, ale kazdy ruch mojego synka byl sowitym wynagrodzeniem...a teraz... jak na niego patrze jak stawia pierwsze kroki, to widze, ze bylo warto!!! takze uszy do gory!!!

melduję się po kilku dniach nieobecności :)

MamaFilipa witaj w klubie małych c***k!! :)) gratulacje !! :))

byliśmy kilka dni w wawie w tym na usg 4D, z którego nic nie wyszło. Mała ułożyła się pleckami i pan dr przez 40 min probował ją zmusić do zmiany pozycji, a tu nic :) tym samym nie wziął od nas kasy żadnej tylko zrobił zwykłe usg oglądając super dokąłdnie niuńkę (i mamy cudne zdjęcia:) ). czyli potwierdziiśmy u innego lekarza, że to dziewucha i ze wszystko ok :) pan dr (zajmujący sę na co dzień usg 3d/4d) powiedział nam wprost, ze to tylko wyciąganie kasy od rodzców, ze nie poprawia jakościowo badania, a jedynie chodzi w nim o pamiątkę dla rodzców. zasugerował, zebyśmy sobie strzelili pamiątkę ok. 30 tc. czyli niezależnie powiedział to samo co położna w gda. w tej sytuacji raczej nie zrobimy już sobie usg 3d/4d.

strasznie mnie wytrzęsło w obie strony. polskie drogi to masakra. jechaliśmy suvem, myśleliśmy, ze będzie bezpiecznie. w obie strony płakałam. pod koniec podróży miałam silne skurcze. jeszcze tydzień jestem na luteinie. tak czy siak, koniec takich podróży. moja lekarka miałą rację, ze to niebezpieczne w moim stanie, a my myśleliśmy, że przesadza..

powrót do pracy.. ze względu na zagrożenie poronieniem jestem na zwolnieniu od 1.12. a do pracy planuję wrocić w maju 2012. kawał czasu... brakuje mi już kontaktów z ludźmi. moja branża jest taka, że po tak długiej przerwie będę w tyle. ale nie wyobrażam sobie rezygnacji z własnego rozwoju. ani życia z 1 pensji. zbyt się przyzwyczailiśmy. czasem sobie myślę, że mogłabym zajmować się domem i córeczką. ale wizyta w wawie w moim biurze uświadomiła mi, że jednak wolę być w centrum wydarzeń :) głupie wyjście na lunch ze współpracownikami uświadomiło mi, że ostatni raz na lunchu biznesowym byłam w listopadzie, a wcześniej to była norma. wiem, ze to głupie moze się komuś wydać, ale naprawdę fajnie było być przez chwilę w wawie, jakby nic się nie zmieniło :)

ale i fajnie jest być w domu, z mężem :) niby 3 lata po ślubie, ale tak naprawdę dopiero teraz mamy dla siebie tyle czasu, jak 6 lat temu, gdy się poznaliśmy :)

pozdrawiam poniedziałkowo :) niuńka też pozdrawia. kopie z samego rana jakby się chciała zemścić za dziurawe polskie drogi :)

Ooo, Piotr i Paweł koło Hali to wreszcie jakaś sensowna lokalizacja, dzięki! Akurat jutro będziemy w okolicy, to podjedziemy i może wreszcie będę miała swojego arbuza :)

Dlatego ja ciuchy kupuję na Allegro - jestem zmęczona jak tylko pomyślę o łażeniu 2 godziny po sklepach z zerowym rezultatem. A mój Mąż to by chyba padł gdzieś w połowie.

My weekend tak jak mówiłam, u teściów. Rozpoczęli chyba program "dożywianie ciężarnych", bo przywieźliśmy dwie siaty jedzenia, w tym chyba 15 słoików z różnymi przetworami od babci :) Domowe ogóreczki, dżemy, grzybki... dawno nie jedliśmy takich rzeczy, u mnie już nie ma kto robić.

A ja nadal nie czuję kopania :(

kaska, u nas tez infekcja w domu - od soboty meza scielo z nog, doslownie, takze weekend mialam pracowity. do tego mega nieudany roczek u naszych znajomych - w 15m2 salonie ponad 20 osob, z dziecmi w roznym wieku i starszymi rozdeptujacymi raczkujace czy stawiajace pierwsze kroki maluchy! eh, szkoda slow na brak wyobrazni! maz idzie dzisiaj do lekarza i mam nadzieje, ze to cos bakteryjnego i dostanie antybiotyk, bo z wirusowka to juz gorzej by bylo :(

A do mnie niestety jakieś choróbsko się przyplątało. Małą zostawiłam u dziadków żeby jej nie zarazić.

W poprzedniej ciąży to arbuzy pochłaniałam kilogramami, kiedyś nawet maż pojechał o 1 w nocy po arbuza do tesco :) dwa lata temu można było w tym okresie kupić arbuzy praktycznie w każdym supermarkecie a teraz trzeba ich ze świecą szukać.

Witam,
poniedziałkowo, niestety weekend upłynął pod znakiem gości więc nie miałam czasu zajrzeć, ale widzę, że jakoś wszystkim leniwie ten czas upłynął. Mój mąż umył okna:* kochany... w ogólnie tak jakoś na porządki nas wzięło. A dziś szara rzeczywistość. No i gratki dla dziewczynek. My jeszcze tylko tydzień i dwa dni i może coś się dowiemy:)

monika:-) lepiej żeby Twojego maleństwa w czwartek nic nie pokarało ;P

ciążowe ciuchy to najprędzej w H&M, C&A albo niezawodne Allegro :)

monika - u nas tak samo ;) w piatek bylismy na wielkich zakupach, chcialam sobie kupic jakas fajna jeansowa spodnice a tu nic, byla jedna na przecenie, ale MINI a w moim rozmiarze w mini sie nie chodzi ;) za to moj maz... hehe... kilkam siat ubran :) no i filip :)

Lipcowe mamusie, już prawie wszystkie znacie płeć, a ja ciągle nie :( mam nadzieję, że w czwartek się pokarze maleństwo w całej okazałości...ale i tak najważniejsze dla mnie,to usłyszeć,że wszystko jest dobrze tam w środku, trzymajcie kciuki.

Byłam w fashion house i nic nie znalazłam ciązowego dla siebie! :( Ale się nachodziłam, aż mnie wieczorem wszystko bolało. Tylko koszulkę nocną na ramiączkach letnią kupiłam. Za to mój mąż się zaopatrzył w ciuchy na rok chyba :)
Zawsze tak mamy, że jak idziemy szukać czegoś dla mnie, to on wychodzi z zakupami a ja z niczym ;)
Jutro trzeba wstać do pracy o 6:10 :((((( bleeeee :(

smaczne arbuzy możecie też znalezc w Piotrze i Pawle naprzeciwko Hali Olivia

jakby któraś szukała arbuza, to są do kupienia n renku w Osowie

gratuluje poznania płci!!!!

Witam się niedzielnie. Taka piękna pogoda, że jak mała się wyśpi to idziemy na spacer.
Patrzyłam w Akpolu na cienkie pościele, kosztują 37-39zł. Sporo wzorów. Fakt, że są zapakowane, z ulotką itp., a w BOBORAJu pakują w reklamówkę, ale zawsze to kilka złotych w kieszeni a folia i tak idzie do kosza ;-)

Narobiłyście mi takiej ochoty na arbuza i truskawki, że wysłałam męża na poszukiwania!!!!

marta82 gratki z okazji córeczki! :)

marta82 dopisujemy twoją córeczkę do listy.

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec CÓRKA - Tosia
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...