Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *9*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *9*

Hej dziewczynki! Ja dziś byłam na glukozie. Jestem wieeeelką fanką słodyczy, ale nawet jak dla mnie bylo to za słodkie:) wyniki jutro, a wizyta w poniedziałek.

Mam pytanie do dziewczyn, które mają abonament w Lux Medzie, a chodza do lekarza prywatnie. Otóż ja dzisiaj musialam za to badanie zapłacić,, czy Wy też płaciłyście? Fakt, że tylko 17 zł, ale chyba nie po to mam abonament, zeby za wszystkie badania placic! Pani mi powiedziała, że badanie mam w abonamencie, ale tylko wtedy, gdy dostane na nie skierowanie od jakiegokolwiek lekarza z Lux Medu! A mialam od prywatnego i fakt, ze to nie wygladalo jak skierowanie, tylko napisane na kartce po uplywie jakiego terminu mam zrobic badanie i jakie to badanie oraz pieczatka lekarza. No to mnie troche dziwi! Bo skoro chodze do lekarza prywatnie, to ta karta w ogole nie jest mi potrzebna, bo tak czy tak bede musiala za to placic, a nie chce mi sie za kazdym razem chodzic do lekarza no internisty, zeby wypisywal mi skierowania ( oczywiscie, jesli w ogole lekarz sie na to zgodzi). Ahh, i takie dylematy dnia dzisiejszego...

my jeszcze ostatecznie nie wiemy, czy będziemy mieszkać w gda czy w wawie, więc nie zapisujemy się do rzadnego złobka. poza tym pewnie i tak byśmy się zdecydowali na prywatny, a tam (mam nadzieję) nie ma takich jazd z zapisami.

w poniedz mam glukozę. czuję się ostatnio bdb, brzucho mam spory :)

cześć dziewczyny,
ja dzisiaj leniuchuję sobie:) jutro idę na glukozę rano. koniecznie muszę zdecydować się na jakieś żłobki w strategicznym miejscu na trasie do pracy.

Witam nową mamę :)
Jeśli chodzi o żłobki, to jak ja chciałam zapisywać w 2008 roku, kazali złożyc pismo osobiście we wszystkich (tzn. ja chciałam na Malczewskiego i we Wrzeszczu w dwóch plus ewentualnie na Chełmie) – pisało się przewidywany termin porodu plus uzasadnienie (u nas akurat to że oboje pracujemy, ale tego uzasadnienia nie chcieli we wszystkich żłobkach).
Uf, dziś miałam nieszczególną noc, bo córa nie chciała spać i szalała z zabawkami, a ja miałam zgagę... Teraz jestem średnio przytomna ale siadam do pracy. Pozdrawiam.

Po połówkowym, dzidziolek piękny, wszysto posprawdzane, pomierzone i OK. BuziA słodka, paluszki takiE długie, kregosłup i zeberka przypominaly mi pieczonego kurczaka :)

tetno 157 / min
waga 497g

i płec podejrzana!!!! baby girl !!!

milka0928, to rzeczywiście dzidziuś. Czuję już codziennie te ruchy, więc jestem spokojniejsza :)

Mnie więzadła ani ścięgna też na szczęście póki co nie bolą a brzuch dalej niewielki:) Chodzę na długie spacery i łapię się na tym, że momentami zapominam, że w ogóle jestem w ciąży:) Teraz czuję się rewelacyjnie, oby ten stan potrwał jak najdłużej...

Zainteresowane SR znalazłam stronkę, na której jest mozliwośc odbycia kursu weekendowego http://www.pandinek.com.pl/podstrony/szkola_rodzenia.html

donniczka, SR w szpitalu kliniczna kosztuje 150 pln. nie ma znaczenia, czy chodzisz z partnerem, czy bez - cena taka sama. zapisy z miesięcznym wyprzedzeniem. zajęcia w poniedz i śr od 17:00, ale nie wiem, do której, zapomniałam zapytać :)
na pewno są SR prywatne, które prowadzą zajęcia w weeendy oraz takie, które prowadzą zajęcia od 19:00. prywatne SR kosztują jednak więcej - znajomi chodzili teraz do takiej SR, gdzie zajęcia były od 19:00, płacili 350 pln (+ chyba 50 pln za partnera).

póki co nie mam problemów z więzadłami. dziś spacerek i brzucho znowu spięty. mam jednak nadzieję, że nie wrócę już do wyrka do końca ciąży :)

muszczek, alez nie! nalezysz do tych szczesciar, u ktorych wiezadla i sciegna bez problemu sie rozciagaja, to czysto osobnicze :) jedni maja wieksze, inni mniejsze, a jeszcze inny wogole nie maja zakwasow po cwiczeniach :) poza tym w pierwszej ciazy czesciej cos tam pobolewa, bo to "pierwszy raz" dla organizmu i wiecej kobiet odczuwa takie dolegliwosci, ale nie wszystkie :)

Hmm, czy to znaczy, że skoro mnie nic nie boli, to ze mną jest coś nie tak, a nie z Wami? :p Brzuch już mam całkiem wielki, jeszcze się w swoje spodnie mieszczę, ale w spódnice już nie wszystkie. Wczoraj odebrałam wyniki badań, wszystkie super, w piątek wizyta :)

dziewczny, to sciegna i wiezadla, powoli luzuje sie miednica i okoliczne miesnie :) mnie juz tez zaczynaja doskwierac, takze - przechodzmy przez to razem ;)

LISIUSOWA, HANIA niestety wiem o czym mówicie... z tym, że mnie już tak boli od prawie 2 miesięcy. Czasem jest znośnie, ale momentami ciężko się nawet ruszyć. Trzeba dużo odpoczywać i wtedy trochę mija, ale jak tylko się poruszam, czy coś porobię w domku to od razu się nasila.

Z tymi żłobkami niestety tak bywa, że zapisując się już w ciąży i tak nie masz pewności załapania się na miejsce... taka nasza polska rzeczywistość.

Najlepiej napisać maila do każdego ze żłobków, chyba w 3 wątku pisała o tym dokładniej mona_g, z prośbą o zapisanie Twojego dziecka do żłobka. Podajesz przy tym swoje podstawowe dane jak: imię i nazwisko, adres, termin porodu. Większość żłobków odpisuje zaraz następnego dnia z informacją która jesteś na liście i co dalej powinnaś robić. Do tych żłobków, które nie odpiszą należy zadzwonić. W większości żłobków swoją chęć zapisania dziecka do żłobka trzeba co miesiąc potwierdzać, mailowo lub telefonicznie.

Ja nie zwiedzałam żłobków wcześniej, chętnych jest tak dużo, że pewnie załapanie się na miejsce w którymkolwiek z nich graniczy z cudem. Ale jak wiadomo, coda się zdarzają ;)

Witamy nowe Mamusie !!

My się zapisaliśmy telefonicznie i szczerze powiedziawszy dobrze bedzie jak dostaniemy się gdziekolwiek. jesteśmy już od 3 miesięcy na 300 miejscu.

dziewczyny te co już się zapisały do żłobków... czy wy jeździłyście do nich wszystkich i oglądałyście je? czy żeby się zapisać to trzeba być osobiście czy można telefonicznie?

Mam nadzieję haniu_m , że man szybko to minie - trzymaj się.

Lisiusowa, bardzo dziękuję za pocieszenie :)

Ja też łączę się w bólu, bo właśnie przez to przechodzę, więc wiem co czujesz :) boli od czterech dni, ale coraz mniej także myślę, że zbliża sie ku końcowi :)

oj, ja też miałam bolącą pachwinkę ok 20 tygodnia. czasem to aż się zwijałam z bólu, tak bolało że nie mogłam się wchylić, wstać, podnieść nogi itd. na szczeście przeszło po 3 dniach.
to jest tak jak piszesz, że macica się rozrasta i uciska jakieś tam nerwy, trzeba przeczekać aż się wszystko ustabilizuje :)
łączę się w bólu :]

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...