Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *9*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *9*

Witam lipcowo-sierpniowe mamusie, chciałabym do Was dołączyć. Mam termin na 11 lipiec. Ostatnio byliśmy na połówkowym w Inviccie i wszystko jest w porządku, będzie dziewczynka :D

Też chcieliśmy iść na te targi, ale jakoś w końcu się nie zebraliśmy. Z tego co piszecie szału nie było więc nawet nie żałuję.

Ja też odpuszczam SR, bo jestem na bieżąco ;-) Może zamiast tego znajdę jakąś fajną gimnastykę dla ciężarówek.
mona__g ja też tak miałam z Hanią, zawsze mi "dawali" mniej miesięcy niż faktycznie było, a nietórzy sąsiedzi nie wiedzieli że jestem w ciąży dopóki nie zaczęłam chodzić bez kurtki.
Dziś "zaszalałam", kupiłam w atrakcyjnych cenach w Carrefour bodziaki, skarpetki i spodenki dla Hani, a wiadomo że od razu wzięłam też coś dla maluszka ;-) W weekend moja mama kupiła w C&A maluszkowi bodziaki w kolorze niebieskim, a ja dla równowagi w łososiowe paseczki chociaż to mama nastawia się na drugą wnusię a ja się nie nastawiam na płeć ;-)
Właśnie, dostałam w C&A bon zniżkowy 20% na jednortazowe zakupy na całą kolekcję dziecięcą, ważny do 28 marca. Jeśli któraś z Was chce to oddam, bo nie wybieram się w najbliższym czasie po ciuszki do C&A.

Hey Dziewczynki,
forum rzeczywiście wycichło przez ten weekend. JA też byłam na targach i poza wykładami Johnsona nic nie było ciekawego. No fakt, jak za 10 zł to sporo przyniosłam różnych próbek do domu, między innymi 2 syropki Prenalen na przeziębienie :D

My mieliśmy wizytę w czwartek, z Bąblem wszystko w porządku, widmo cukrzycy zostało przewiane, i ponoć nawet z grzybem się uporaliśmy :D
Maluch daje mi do wiwatu coraz bardziej.

A najfajniejsze jest to że to już 26 tydzień, a brzuszek mocno nie odstaje, przynajmniej mnie nie ogranicza. Spotkałam w czwartek u lekarza babkę w 27 tygodniu, to ja z moim 25 to wyglądałam przy niej co najwyżej na 4 miesiąc

a my wcale:)

my z początkiem maja :)

kiedy wybieracie się do szkoły rodzenia? bo już sama nie wiem kiedy najlepiej...

Witam w pierwszy dzień wiosny:D

Ja siedzę sobie na zwolnieniu, wczoraj przyjechałam do rodziców, jestem za miastem, rano było takie piękne słońce...w końcu:) A mały rusza się już coraz wyraźniej, w piątek byłam w teatrze - tak mnie skopał, że już nie wiedziałam jak siedzieć - chyba mu się nie podobało, albo wręcz przeciwnie hehe.
Pozdrawiam wiosennie!!
I zdrówka dla zasmarkanych!;)

Tesula, ja jak miałam infekcję i tak jak Ty musiałam w tym czasie zrobić badanie ogólne moczu, to internista powiedział, że w żadnym razie nie powinno to wpłynąć na wynik.

haniu_m ja miałam coś takiego w poprzedniej ciąży tyle że w późniejszych tygodniach niż Ty. Mój gin stwierdził że to ucisk dziecka na nerw bo już było duże i wcześnie się wstawiło w kanał rodny.

Dzień dobry w pierwszy dzień WIOSNY :)
Tylko niestety u mnie jej nie ma :(
Na dworze zrobilo się szaro i strasznie wieje zimny wiatr.A miałam w planach długi spacer nad morzem.
Dziewczyny życzę wytrwałości w naszych dolegliwościach. Mnie strasznie męczą zatoki. Ciągle muszę miec chusteczki pod ręką.
Na szczęście to jedyna niedogodnośc :)
Życzę miłego popołudnia

Mnie też teraz częście pobolewa brzusio... dziś mam kłucia w podbrzuszu i co mnie niepokoi to fakt, że nie za bardzo się wysilam. Więc skąd te bóle? Poczekam do środy i się dowiem.

Witam Wiosennie:) Piękna pogoda za oknem, zaraz wybieram się na spacerek.

Mam taki problem- od trzech dni boli mnie brzuch, nie przez cały czas, ale najczęściej rano, jak wstaję, po prawej stronie czuję takie kłucie, przez parę godzin, nie mogę unieść prawej nogi, schylić się ani wyprostować . W sobotę rano popłakałam sie z bólu i skończyło sie na nospie, więc po godzinie przeszło. W piątek byłam na badaniach echo serca maluszka i Pani powiedziala, że wszystko jest w najlepszym porządku, wizyte u swojego ginekologa mam dopiero w następny poniedziałek. Czy macie podobnie? Czy mam sie czym martwić?

aaa i jeszcze jedno:) w piątek dojechały do mnie staniki dla karmiacych mam...polecam gorąco rewelacyjnej jakości:) www. http://www.hotmilklingerie.com

witam wiosennie:)
Niestety dla mnie targi to też jeden wielki niewypał:( Niczego fajnego nie zobaczyłam...nie kupiłam:( Więcej widzę i sie dowiaduję w sklepie Mama i ja:) 1-ego lece na szkołę rodzenia..chociaż na kilka zajęć zobaczyć co się zmieniło przez 2 latka:)

camelasoprano, jeśli chodzi o naukę wiązania chust ja zamierzam się udać do klubu Kangura http://www.klubkangura.com.pl . wiem, że w najbliższy czwartek mają być w Gdańsku Brzeźnie, ale jeszcze nie wiem, o której :) i wiem, że na najbliższym spotkaniu będzie nauka wiązania chust i ogólnie spotkanie poświęcone chustom. nie 3ba mieć własnej chusty, panie tam podobno wypżyczają.
akurat w sobotę na targach kupiłam chustę wiązaną Hoppediz i z chęcią się przejadę, żeby się dowiedzieć więcej niż wiem.
nie jestem teraz pewna, ale czy przypadkiem chusty kieszonkowe nie są na 1 ramię jedynie? jeśli tak, to są najczęściej odradzane - nie są ergnomicznym nosidełkiem i nie sprzyjają Twojemu kręgosłupowi. natomiast jeśli chodzi o chusty wiązane to z tego, co ja wiem powinny być: 100% bawełna, szew skośno-krzyżowy, długość chusty powinna być dostosowana do wielkości mamusi/tatusia. ja np. przed ciążą rozmiar 40/42, mam chustę o długości 4,6.

a teraz targi... nazwa "ogólnopolskie targi" to żart. kilka stoisk. chaos. żadnych wystawców kołder, prześcieradełek. (ok, był jakiś 1 z poszewkami, ale to zdecydownaie nie to, czego szukamy) z mebli tylko jeden wystawca. liczyliśmy, ze kupimy łóżeczko.. dla mnie też problematyczne było to, że pan ochroniarz nie miał pojęcia, gdzie jest wc :) no i spoko, dostaliśmy kosmetyki johnson&johnson's, szkoda tylko, że będą przeterminowane jeszcze przed narodzinami naszej córki :) sprawdźcie dziewczyny daty ważności. chciałam też kupić jakieś ciuszki i dla mnie i dla malucha. nicto. że nie wspomnę o tym, ze tylko 1 firma była z bielizną ciążową/dla mam karmiących, za to pani nie była w stanie kompetnie powiedzieć, jaki rozmiar kupić, a gdy zapytałam o mozliwość przymiarki, dostałam bana :)
ale dzięki targom wiem, ze istnieje coś takiego, jak butelka antykolkowa :) aż szkoda, że chciałabym karmić piersą ;)

Witam w poniedziałek,

my w środę idziemy na wizytę i może się dowiemy co ma między nóżkami:)

cześć dziewczyny, my wczoraj wieczorem wróciliśmy od dziadków z Bydgoszczy, trochę się bałam tej drogi niby blisko ale i tak się denerwowałam no ale mały spokojnie kopie jak zawsze :)

Ja za to wróciłam z katarem a wcześniej mnie gardło bolało ale na szczęście już przeszło :)

W czwartek odę na tą glukozę, a wizyta w przyszłym tygodniu.

A dzisiaj wiooosna się zaczęła jupi :))))))))))))))))))

lisusowa, ja mam tradycyjna chuste wiazana. ta podstawowa metoda wiazania chusty, na tzw. kangurka czy zabke, jest na parwde bardzo prosty. ja, po tych wypadkach w stanach, nie zdecydowalam sie na chuste kieszonke, dzieci jednak maja bardzo wiotki kark i nie sa w stanie wyprostowac glowki jak za bardzo dotyka klatki piersiowej. a wiadomo, jak dziecko spi, to mam moze nie zauwazyc, ze dziecko sie troszke zsunelo i nie moze oddychac. ja polecam tradycyjna chuste i tradycyjne wiazanie :)

tesula, ja tak mialam poprzednio, jak cie mocno zepnie-nospa, no i niestety ograniczaj wysilek. ja, jak pisalam, nie bylam w stanie przejsc sie dookola bloku, stac dluzej przy kuchni czy prasowac, wszystko musialam robic "na raty". taki urok, co zrobic. za kilka miesiecy znowu odetchniesz pelna piersia :)

Witam po weekendzie

ja coraz bardziej chora:(
Idę jutro do lekarza, bo na dziś nie było już wolnej wizyty... zastanawiam się, czy skoro jestem przeziębiona to jest sens robić badania krwi i moczu, które zleciła mi moja gin - przecież wyniki wyjdą nieprawidłowe...

Czuje już wyraźnie mojego bobasa - zwłaszcza jak leżę na plecach lub siedzę. Niestety zaczyna mi się brzuch spinać przy wysiłku, wczoraj poszłam na spacer z pieskiem i nie wiedziałam czy dojdę do domu

Ale tu ciszzzzzaaaaa...

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...