Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *15*

To tym razem ja pozwoliłam sobie na założenie nowego wątku:))

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-10-t225144,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-11-t227447,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-12-t232368,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-13-t235896,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-14-t239540,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. ciezarowska- 5 lipiec CÓRA / Alicja / Szpital Zaspa
6. kasiorek555 - 7 lipiec SYN / Gdynia Redłowo
7. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
8. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
9. she_gd - 10 lipiec
10. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
11. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
12. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
13. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA Natalka
14 bruxa - 20 lipiec SYN
15 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
16. hania_m - 20 lipiec SYN
17. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
18. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
19. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg
20. dadżi - 24 lipiec , CÓRKA / Zuzanna / Szpital Wojewódzki?
21. magda84 - 27 lipiec SYN / Natan
22. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
23. Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
24. agusp - 2 sierpień SYN Mikołajek/ Swissmed
25. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
26. wercia83 - 5 sierpień SYN Michał / Szpital na Zaspie
27. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
28. kasisyn - 5 sierpień
29. a_guniek - 10 sierpień
30. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
31. Kasia 0606 - 12 sierpień
32. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
33. gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
34. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
35. Umchi - 16 sierpień SYN
36. mamasyna - 17 sierpień
37. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
38. kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
39. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
40. Tamara - 26 sierpień
41. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
42. MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
43. Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *15*

ja dzis byłam na wizycie :) ze mna i z Natka wszystko ok. :) wazymy 2300 :) podobno w normie :) jam zadowolona ze wszystko ok.

Carool i co z tym pierscionkiem? zdjełas?, przecielas?

Muszczek gratuluje złozenia pracy!

co do prasowania to prasuje od niedzieli... słabo mi idzie... i wcale sterta sie nie zmiejsza... a myslałam, ze mamy mało rzeczy...

zdrowka chorujacym!

i witam nowe mamuski :)

dziewczyny czy na klinicznej jest cos takiego jak sala prywatna do wykupienia po porodzie?

A mój ślubny też na wyjeździe, także jest nas więcej:) Tylko że mój akurat nie w delegacji a na regatach - kuźwa - ja w ciąży a on sobie korzysta z życia...niech korzysta, niedługo dostanie za swoje:P

kwiatek3081 - witaj w klubie, właśnie wróciłam od diabetologa:) Dieta i glukometr w łapkę hehe:) Na szczęście mam też tylko lekką nadwyżkę i to bardziej profilaktyka niż leczenie...w aptece szczęka opadła mi do ziemi bo zapłaciłam 2 grosze za paski do glukometru, nie miałam pojęcia, że to prawie za darmo no i nakupiłam jeszcze lodów po drodze, żeby się napchać ostatni raz zanim zacznę prowadzić dzienniczek:D
I następna wizyta podobnie jak Ty - 07.07 (w rocznicę ślubu haha)
A tak z czystej ciekawości - jak kazali Ci mierzyć cukier, tzn. ile razy w ciągu dnia i w jakim czasie po posiłku?

Co do pralki - ja mam Beko, była w sumie tania a wybraliśmy ją z racji 2 kotów i wszechobecnej sierści - a jedynie Beko ma funkcję pupil czyli mówiąc prosto odkłaczanie:D Jestem mega zadowolona, przy okazji wyszło, że ma jeszcze jedną czadową funkcję ułatwianie prasowania - generalnie moje ciuchy po wyjęciu z pralki w ogóle nie wymagają prasowania:))

Ja też dziś po wizycie.
Nasza córeczka waży 2600g.Poza tym wszystko w porządku.Dostałam skierowanie na posiew moczu.Bo znowu wyszły mi jakieś bakterie w moczu.
24.06. idę na KTG do położnej,a najbliższą wizytę u lekarza mam 07.07.
Jestem barzdo szczęśliwa bo przez ostatnie tyg. przytylam tylko 0.5 kg,czyli narazie od początku ciąży przytyłam tylko 7 kg.HURRRA!!!!
A już tylko ostatni miesiąc został.

przyłączam się do powitania nowym mam i zawartość ich brzuszków.

milka, my od roku mamy electroluxa. model podobny do tego: http://www.electro.pl/produkt-ELECTROLUX_Pralka_ELECTROLUX_EWT_136640W_Time_Manager_-252668,81.html
ma mnóstwo programów, wkładkę do proszku można wyciągnąć i wyczyścić, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby coś się usyfiło. no i przede wszystkim, ma taki bajer, że za każdym razem jak kończy się pranie i otwieram pralkę, to otwór bębna jest na górze i nie trzeba go szukać (zawsze mnie to irytowało w starej pralce :))

milka, ja mam pralke whirpool i jestem niezadowolona. ma 4 lata. najwiekszym jej minusem jest to, ze brudzi rzeczy podczas prania... i nie wiem z ktorego miejsca... uszczelka wokol drzwiczek nie jest sparciala, czyszcze ja przed kazdym praniem ale i tak zostawia plamy tak, jakby sie topila!!! a przeciez piore w 40 i 60 stopniach :/ czesto zapycha sie jej tez "zsyp" do proszku (plynu i zelu nie moge uzywac, bo tutaj jest b. twarda woda i zele nie dzialaja) a w miejscu gdzie wlewa sie plyn do plukania, po praniu stoi woda. mimo przepychania i przelewania wrzatkiem, zsyp czesto sie zapycha :( takze akurat whirpoola nie polecam. moja mama ma candy, jakos od 2 lat, i jest mega zadowolona :)

kwiatek - no, tesknimy razem, tyle ze ja dzisiaj zamierzam isc o 21 spac i sie wyspac!!! o ile synek mi pozwoli ;) pewnie nie, ale chociaz raz poloze sie wczesniej :)

w szpitalu klinicznym, ale w bialymstoku, lezalam 2 razy i wyrazilam zgode na obecnosc studentow. na szczescie nie bylo ich jednak przy zadnym z zabiegow, bo tez bym sie wstydzila. byli tylko na obchodzie i to mi nie przeszkadzalo. a ze lekarze byli baaaaaardzo nieuprzejmi, szczegolnie ordynator, to mu wytykalam bledy przy studentach zeby nauczyl sie pokory (mylil tygodnie ciazy, przyczyny dla ktorych sie znalazlam w szpitalu, leki ktore bralam etc). studenci mieli z tego niezly ubaw, ordynator byl czerwony, ale mu sie nalezalo. dluga historia, ale na prawde, bylo blisko a napisalabym na niego skarge do prokuratury. wybralam za to inny sposob zemsty :D czesto jest tak jak pisza dziewczyny - studenci sa bardzo zawstydzeni, wycofani i zwykle sa bardziej delikatni w czynach, zachowaniu i slowach niz lekarze... zwykle mniej upokarzaja. ale z drugiej strony miec widowisko przy porodzie... to tez nie dla mnie... choc nie wiem czy wyedy nie jest tak, ze przypada jeden student na porod, tak zeby pomagal poloznej, uczyl sie i nie krepowal rodzacej :)

Witam nowe Mamusie i ich Brzusie :-)

Ja dziś po wizycie w centrum diabetologicznym i powiem szczerze że wróciło mi lepsze samopoczucie bo już przynajmniej wiem co i jak:-) a i pani dr powiedziała że nie mam dużej nadwyżki cukru i wystarczy odpowiednia dieta :-) no i systematyczne pomiary cukru (nic przyjemnego ale da się wytrzymać- no i oczywiście kilka pasków zmarnowanych zanim udało mi się pierwszy raz samej zrobić pomiar) Następna wizyta 06.07. tak więc wprowadzam dietę i mam nadzieję że będzie ok :-)

MomoFilipa mój mąż również w delegacji więc potęsknimy razem :-)

Ja z przygotowaniami też w polu choć wczoraj wyprałam szlafrok i koszule a to już coś :-) Obiecałam sobie że dziś i/lub jutro pozamawiam rzeczy na allegro (mam nadzieję że zrealizuję plan:-)

Mi upały jakoś szczególnie nie przeszkadzały ale trochę deszczyku się przyda a i lżejsze powietrze

Dziewczyny mam do Was pytanie z zupełnie innej "beczki". Szukam jakiejś dobrej pralki, gdyz ciągle kożystamy ze wspólnej wraz z bratem i bratową :/ Czas najwyższy zrobic własny zakup na swoją przyszłośc a jest ku temu wspaniała okazja - dzidzia :)
Zastanawiam sie nad tymi nowymi modelami Samsung eco bubble.
Doradźcie jaki sprzęt posiadacie i czy jesteście zadowolone lub nie.

agusp - sen cudowny :) mi tak osobiście chyba nie przeszkadzałoby że byliby studenci, tak jak mówi - agussek - to potencjalni przyszli lekarze i lepiej że mają praktyki niż tylko wiedzę książkowa i zapewne są bardziej delikatni bo sami się boją :) a zresztą myślę że będę tak obolała i zmęczona że będzie mi wszystko jedno...

Dziś byłam na usg i moja malutka waży 2600 - 35 tc, boje się że do porodu przybierze na wadze więcej niż 1 kg (bo liczy się chyba ok 250 g na tydzień)

A pogoda rzeczywiście dziś cudowna, jest czym oddychać, musiałam nawet ubrać długie spodnie i bluzkę z długim lekarzem jak szłam do lekarza, ale niestety na stopy musiałam założyć japonki, bo już nie mieszczę się w baleriny :(
Czy wam też tak nogi puchną w tą pogodę? mi zaczęły jakoś 3 czerwca i choć dziś trochę chłodniej nic z nogami nie jest lepiej. Jak sobie radzicie? Bo mi położna kazała moczyć nogi i leżeć z nogami w górze, ale tak w ciągu dnia to za długo nie wytrzymam tak leżeć na plecach z nogami na poduszce (co innego w nocy - jakoś się staram tak chociaż zasnąć - i rano przynajmniej jest trochę lepiej).

agusp - sen pierwsza klasa! szczegolnie zakonczenie :D

ja juz mam za soba prasowanie wczoraj i dzisiaj, w trakcie drzemki synka, no i rzeczy biezace, bo pranie pierwszej partii ciuszkow dla Oli (bodziaki i spodenki po Filipie) wstawilam dopiero dzisiaj :)

A ja nie muszę prasować, bo jeszcze nie wyschły:D
Dzisiaj pogoda tak się zmieniła, że znowu mam nową koncepcję zestawu ciuszków dla małego na wyjście ze szpitala hehehe Chyba po prostu przygotuję 2 wersje - na upalną pogodę i trochę chłodniejszą...

tesula - widzę, że mamy podobne podejście do prasowania ;) Ja własnie skączyłam ufff... wczoraj 2 pralki prania i tak też myslałam o tym, że jak tylko sie ochłodzi to się za to wezmę.

Myślałam też aby zrobic pierwsze podejście po Wielkiego prania (kocyki, pieluszki itp) Ale po chwili mi przeszło :( Gdyż jak juz wspominałam jestem przeziębiona, kicham i smarkam - to nie miało by sensu gdyż wszystkie zarazki przeniosłabym potem na dzidzię :/
Tak więc poczekam na kolejne nadchnienie ;)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie leje :) Trochę nawet zmarzłam, bo dopiero wróciłam i mnie zmoczyło, a byłam ubrana zdecydowanie letnio :p Ale wolę to, niż się cała lepić i spływać.

tesula, ja prasuję na siedząco - tylko potrzebne odpowiednio wysokie siedzenie do deski do prasowania.

Jestem przeszczęśliwa - złożyłam dzisiaj pracę magisterską!!! Wreszcie nie muszę o tym myśleć. Teraz tylko przygotować się do obrony i za niecałe dwa tygodnie - żegnaj uczelnio :) Nareszcie. W końcu będę się mogła skupić na przygotowaniach :)

A dziś jedziemy po łóżeczko i do kupienia zostaną nam już tylko kosmetyki. I obrazki na ścianach pomalować.

Hej

a ja korzystam z tego, że się zrobiło zimno i wzięłam się za prasowanie, bo małż nie miał już w czym do pracy chodzić... i wszystko byłoby pięknie, jakby mnie biodro nie zaczęło znów boleć od stania:((

a tu dopiero połowa wyprasowana...

Pogoda dzisiaj ponura ale mnie też zbawienna :) Taki przyjemny chłód mile widziany :) Tym bardziej ze muszę na wymaz jechac do Invicty.

Ja tez leżałam na klinicznej i podpisywałam zgodę ale mnie osobiście to nie robi. Właśnie wychodzę z założenia że to potencjalny przyszły lekarz i student niczym się nie różni dla mnie. Jak byłam na klinicznej to ci studenci byli bardziej zestresowani i byli bardzo dyskretni, chyba bardziej niż lekarze ;)

Gdy wylądowałam na klinicznej rzeczywiście podpisałam zgodę na studentów ale nie robili mi żadnych badań tylko wywiad i macali brzuch. Zostałam rzeczowo poinformowana, że mogę się nie zgodzić, i akurat przy porodzie z tego skorzystam.

Tym czasem na Ujeścisku mocno wieje i ciemno się zrobiło więc burzysko idzie.

Hej kobitki:)

Jak dobrze, że upał w końcu odpuścił, od razu inne powietrze:D

Ja nie wiem...kurcze szczerze to zazdroszczę podejścia tym babkom, którym jest wszystko jedno i nie przeszkadza im obecność studentów przy porodzie/badaniach/obchodach - naprawdę chciałabym mieć do tego taki stosunek. Ja wiem, że Ci młodzi ludzie muszą gdzieś i na kimś się uczyć, ale ja bym chyba umarła...dla mnie to na maksa krępujące i upokarzające, przecież do dalej jest nasze ciało, nasze intymne miejsca - nieważne czy na co dzień w dobrej formie czy akurat zmasakrowane po porodzie hehe - zawsze tak samo intymne i nie chciałabym spełniać roli pokazówki:) Ostatnio nawet miałam sen, że jakimś cudem wylądowałam przed porodem na sali, gdzie lekarz przyprowadził 4 studentów i nie zareagował na moją prośbę, że się nie zgadzam - a ja wstałam, wyszłam i poszłam rodzić w krzakach przed szpitalem hahaha:)

Witam nowe brzusia wraz z mamusiami :)

Markowa – rozumiem Twój stres, co do urlopu Twojej gin, moja też wybiera się na urlop.Teraz zobaczę się z nią 20 czerwca a potem dopiero 01 sierpnia czyli 2 tyg. przed terminem porodu :O i też mam w związku z tym ogromnego stresa!!!

Hurra - dziś nieco lżejsze powietrze :) Tak więc życzę miłego dnia

Inne tematy z forum

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...