Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *17*

Aktualizacja listy :D

CZERWIEC/LIPIEC

1. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
2. Caroool - 3 lipiec SYN
3. ciezarowska- 5 lipiec CÓRA / Alicja / Szpital Zaspa
4. kasiorek555 - 7 lipiec SYN / Gdynia Redłowo
5. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
6. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
7. she_gd - 10 lipiec
8. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
9. aniolqq - 13 lipiec CÓRKA / KLAUDIA / Wojewódzki lub Zaspa
10. annamaria836 - 13 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA Natalka
13. bruxa - 20 lipiec SYN
14. aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg
19. dadżi - 24 lipiec , CÓRKA / Zuzanna / Szpital Wojewódzki?
20. magda84 - 27 lipiec SYN / Natan
21. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
22. Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
23. agusp - 2 sierpień SYN Mikołajek/ Swissmed
24. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
25. wercia83 - 5 sierpień SYN Michał / Szpital na Zaspie
26. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
27. kasisyn - 5 sierpień
28. a_guniek - 10 sierpień
29. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
30. Kasia 0606 - 12 sierpień
31. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
32. gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
33. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
34. Umchi - 16 sierpień SYN
35. mamasyna - 17 sierpień
36. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
37. kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
38. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
39. Tamara - 26 sierpień
40. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
41. MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
42. Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
1. francess - 12 czerwca syn Piotr 4030g 58cm SN
2. arisa6 - 26 czerwca, syn Jaś 3400g 56cm SN

Zapraszam do nwego wątku bo tamten się już długo otwierał.

Arisa6 serdecznie gratuluje lekkiego porodu.Ja też liczę na szybki poród.Podobno przy przy trzecim dziecku wszystko idzie błyskawicznie.Oby... :)
Uczucie mokrości też towarzyszy mi codziennie,szczególnie kiedy się sporo ruszam.I skórcze przepowiadające męczą mnie po kilka razy na dobę.Jedni mówią,że brzuch mam jeszcze wysoko inni,że juz się obniżył.Wiem tylko,że jest mi coraz ciężej,a przede mną jeszcze "podobno" 2 tyg.
No cóż... pożyjemy zobaczymy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *17*

ciezarowska, ja po pierwszej ciazy mialam rozstepy tylko po bokach brzucha (pojawily sie tak ok. 36tygodnia ciazy), wlasciwie tak wzdluz miednicy no i na piersiach (od nawalu mlecznego). niczym nie smarowalam i po doslownie miesiacu0dwoch same zbladly, ze ledwo byly widoczne. Niestety w tej ciazy, z racji duzo wiekszego brzuszka (przy ledwo 3kg wzroscie mojej wagi) pojawily mi sie rozstepy juz teraz. brzuszek mam jak pilke, okragly i wysoko polozony, czuje ze mala jest wieksza od swojego braciszka, ma mega wiecej sily i energii i sie masakrycznie rozpycha, przy czym tkanki tluszczowej na brzuchu praktycznie nie mam, umiem odroznic nawet czy dotyka mnie tylko dlona czy stopa... niesamowite uczucie! ale pewnie dlatego brzuszek wiekszy niz z filipem, no i te rozstepy... smaruje zwyklym balsamem, bo jakos nie wierze w te "typowo" na rozstepy. to czym sie uelastyczni skore, nie ma znaczenia, wazne zeby uelastyczniac :)

ja juz mam dzisiaj za soba wystawienie kolejnych aukcji na allegro, pranie i wyprasowanie sterty ubran. czeka mnie jeszcze odkurzanie (coz, przy malym dziecku - codziennie lub max co 2 dni), obiadek, spacer i zabawa :)

no i maly sukces, w ciagu 2 dni udalo mi sie na allegro sprzedac juz sporo rzeczy po synku :) w koncu jakas kase da sie z tego odzyskac :)

A u mnie kolejny dzień zwyżkowej formy:)

co prawda wstałam o 10, ale nawet chce mi się coś porobić, budka od wózka się moczy w wannie, a pokrowiec na fotelik samochodowy w misce, reszta już schnie na słoneczku bo podobno to ostatni dzień pięknej pogody...

I z niecierpliwością czekam na łóżeczko, sprzedawca obiecał, że dziś będzie - zobaczymy...

ja nie oglądałam porodów ani nie mam zamiaru, co będzie to będzie jestem w stanie wszystko znieść aby tylko mały był bezpieczny i zdrowy.... Mam zamiar rodzić z mężem i na szczęście mam pewność że on nie zniechęci sie do mnie widząc poród, pewnie będzie jeszcze bardziej mnie cenił że w takich bólach urodziłam mu dziecko :)

ja mam dzisiaj wizytę u mojej gin prowadzącej ( na usg tylko chodzę do Doeringa). Zobaczymy co powie na tak mały przyrost wagi dziecka, biorę pod uwagę sytuację że może mnie do szpitala wysłać :( No nic zobaczymy co będzie....

Upał niemiłosierny dzisiaj....

No właśnie, ja też chciałam sama, ale życie zweryfikowało jednak to podejście :)
Pewnie jak będzie bolało i w ogóle to będę to miała w nosie, ale póki co to ciężko mi sobie wyobrazić latanie z gołą zofią przez kilkanaście godzin wśród obcych ludzi i pokazywanie jej każdemu naokoło, kto tylko będzie chciał oglądać :/
No i do tego dochodzi lekka obawa, że się szanowny małżonek zniechęci jak mnie zobaczy w takim stanie.

Ale cóż, będzie co ma być :)

Witam się w ładniutki dzionek :-)
Mi tam jak na razie upały nie dokuczają a powiem że nawet mi brakowało ciepełka :-)

My jutro mamy ostatnie spotkanie ze SR ale czy jesteśmy gotowi !? Okaże się później w praktyce :-)

Miłego dnia Mamusiom Dzidziusiom i Brzusiom :-)

My jescze nie na porodówce. Niestety obudziłam się w domu. Ostatnio spie prawie do 11, ale w nocy czesto wstaje.

Ja skórczy jakoś specjalnie nie mam, może do tej pory złapały mnie jakies 4. Czekam.

Znów zrobił się upał, siedze z zamkniętymi oknami w domu, bo tak chłodniej.

Nudzi mnie już to czekanie. Chodze codziennie na spacery, ale już chciałabym pchać wózek z mlauchem w środku :)

tesula, bruxa - to wniosek jest jeden: wszystkie porody tak wyglądają :p Ja chyba bym wolała nie oglądać żadnego filmu... Zresztą, dlatego kiedyś chciałam rodzić sama, bez Męża czy nie daj Boże innej osoby towarzyszącej. Z naszej perspektywy to pewnie inaczej wygląda.

Tesula - nie, to był jakiś niemiecki czy szwedzki film i tam same białe kobiety rodziły i tylko SN, cesarki nie było.
Dziewczyny mówiły, że lajtowy, ale dla mnie to było brzydkie :/ i w ogóle stwierdziłam, że poród to musi być strasznie upokarzające doświadczenie...

Witam,
a mnie dzisiaj nad ranem od 3 do 5 strasznie męczyły skórcze.Tak łaskotały i łaskotały i zastanawiałam się czy coś sie z tego wykluje czy nie,ale o 5 zanikły.Poza tym co 30 minut biegam do ubikacji na siku.Szok.Wizja porodówki coraz bliżej

.

Dziękuję za podpowiedź ;)
Ja kołdrę i poduszkę dla małej wyłożyłam na kilka dni na powietrze (zdejmując jak brzydka pogoda) , żeby sie przewietrzyły, ale nie prałam.

Mustela ma krem na powstałe rozstepy.

Mi kosmetyczka powiedziała, że w chwili obecnej mam codziennie szorowac je szczotą lub szorstką rękawicą, pozniej zrobic na nich piling, a na końcu nałożyć krem Musteli przeciwko rozstępom i tak robię i faktycznie są ładniejsze, a po porodzie zakupie krem na powstale rozstępy ;-)

Dziewczyny, a czy kołdrę i poduszkę też pierzecie, czy tylko poszewki.
Wczoraj wyprałam i wyprasowałam pieluchy tetrowe ;-)

Dzien dobry ;)
Ja dzis sobie troszke poleniuchowalam i polezalam pod kolderka do 10,40 ;) teraz wcinam zupke mleczna.
Mam zapytanie do Was: potraficie doradzic jakis dobry krem, masc na rozstepy po ciazy zebym mogla smarowac i zeby zbladly?
Pozdrawiam.

Bruxa

a to był taki film z rodzącą naturalnie murzynką, a cesarke miała biała kobieta, co wcześniej słuchała muzyki relaksacyjnej?

Bo my taki oglądaliśmy na SR i też mnie trochę zniesmaczył, zwłaszcza ostatni kawałek porodu naturalnego...

Witam:)

ja wróciłam właśnie z badań, fajnie gdyby to był już ostatni raz...Od jutra nie ruszam się z domu bo zaczyna się Opener:/ a ja mieszkam akurat 'na trasie' i w pobliżu, nienawidzę tych tłumów....A co do upałów - pocieszcie się, że od niedzieli załamanie pogody (10 stopni czy jakoś tak) - nie ukrywam, że mnie to bardzo cieszy:D

Czy większość Dziewczyn już na porodówkach, że tu taka cisza? :)

Coś czuję, że zaraz będę musiała uciekać z domu bo tu nie wytrzymam w taką pogodę... A naszych rolet jak nie ma tak nie ma :/

Wczoraj skończyliśmy SR w Invikcie oglądając film... Obrzydziłam sobie nieco poród. Ale za to dostałam czapeczkę dla noworodka, co znaczy że do szpitala mam już wreszcie wszystko :)

Idę wkuwać moją pracę :) Miłego dnia!

Witam, upalnie. Ja dopiero wstałam nocki coraz cięższe. Na szczęście z domku muszę wyjść dopiero o 17 do lekarza. A tak dzielnie się zamurowałam w domku.

Pozdrawiam choruski. Pocieszcie się myślą, że z maleństwami zażyjecie trochę lata. Ja trafię już na jesień:)

Ja już siedzę przy wiatraku... Byłam na zakupach, myślałam, że odpłynę :/ Ale kupiłam Krzysiowi śliczne ciuszki :)

Kulka super, ze wszystko idzie ku lepszemu!!!

miłego dnia wszystkim zycze :)

ale upał...niecierpie ich...

Kulka, to pięknie się Maleństwo zmobilizowało, super ! Na pewno jej pomogło Twoje pozytywne nastawienie, oby tak dalej :)

dzień dobry wieczór :)
zapomniałam hasła do forum :) ale to z wrażenie na pewno :) dzisiejsze badania wyszły super. mam szansę na naturalny poród. mała w tydzień przybrała 0,5 kg :)))) pomagają tutejsze leki, nie ma co :) ze szpitala do porodu jednak i tak mnie nie wypuszczą.

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...