Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *17*

Aktualizacja listy :D

CZERWIEC/LIPIEC

1. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
2. Caroool - 3 lipiec SYN
3. ciezarowska- 5 lipiec CÓRA / Alicja / Szpital Zaspa
4. kasiorek555 - 7 lipiec SYN / Gdynia Redłowo
5. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
6. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
7. she_gd - 10 lipiec
8. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
9. aniolqq - 13 lipiec CÓRKA / KLAUDIA / Wojewódzki lub Zaspa
10. annamaria836 - 13 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA Natalka
13. bruxa - 20 lipiec SYN
14. aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg
19. dadżi - 24 lipiec , CÓRKA / Zuzanna / Szpital Wojewódzki?
20. magda84 - 27 lipiec SYN / Natan
21. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
22. Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
23. agusp - 2 sierpień SYN Mikołajek/ Swissmed
24. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
25. wercia83 - 5 sierpień SYN Michał / Szpital na Zaspie
26. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
27. kasisyn - 5 sierpień
28. a_guniek - 10 sierpień
29. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
30. Kasia 0606 - 12 sierpień
31. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
32. gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
33. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
34. Umchi - 16 sierpień SYN
35. mamasyna - 17 sierpień
36. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
37. kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
38. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
39. Tamara - 26 sierpień
40. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
41. MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
42. Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
1. francess - 12 czerwca syn Piotr 4030g 58cm SN
2. arisa6 - 26 czerwca, syn Jaś 3400g 56cm SN

Zapraszam do nwego wątku bo tamten się już długo otwierał.

Arisa6 serdecznie gratuluje lekkiego porodu.Ja też liczę na szybki poród.Podobno przy przy trzecim dziecku wszystko idzie błyskawicznie.Oby... :)
Uczucie mokrości też towarzyszy mi codziennie,szczególnie kiedy się sporo ruszam.I skórcze przepowiadające męczą mnie po kilka razy na dobę.Jedni mówią,że brzuch mam jeszcze wysoko inni,że juz się obniżył.Wiem tylko,że jest mi coraz ciężej,a przede mną jeszcze "podobno" 2 tyg.
No cóż... pożyjemy zobaczymy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *17*

Kojarzę, kojarzę a Andrzej - to jedynie Andrzej Nowak, ja w sumie trochę mało kościelna jestem:P i teraz już się nie orientuję (w przeciwieństwie do mojej teściowej, która jest w stanie wymienić wszystkie nazwiska, które się przewinęły hehe) ale Nowak to złoty człowiek był i mega symaptyczny i strasznie mi zależało żeby udzielał nam ślubu. bo pewnie byłoby wesoło - ale nie wyszło.

My tu gadu gadu a mona_g może już maluszka tuli:)) Ja się boję strasznie, że kiedy będę miała takie skurcze co 10min to będę już cała wystraszona i będę chciała do szpitala, bo będę się bała, że nie zdążymy....Ale z kolei nie chciałabym też żeby mnie odsyłali do domu bo za wcześnie..boże jak to będzie:)

Uf, dotarliśmy do domu, po drodze była jeszcze wizyta u babci. Maluch jest zdrowy i ładnie rośnie, waży już prawie 2300g. Dostaliśmy pamiątkowe zdjęcie "klejnotów" żeby się chwalić rodzinie ;-) Ja mam się oszczędzać, nie podnosić małej, a że coraz częściej spina mi się brzuch, to brać też NO-SPĘ. Ratunku, puchnę :/ Niech ta burza już przyjdzie!

agusp - proboszcza wszedzie poznam :D nalezalam do tej parafii od urodzenia do 20 roku zycia, pozniej juz przeprowadzilam sie z rodzicami na suchy dwor, no a pozniej wyjechalismy z mezem do augustowa. ale wszystkie sakramenty mialam wlasnie tam, lacznie ze slubem i chcinami synka. coreczke tez z pewnoscia bedziemy chrzcic tam. ale nie ze wzgledu na ksiezy, tylko na sentyment ;) ksieza byli fajni-ale kiedys, ks. andrzej, ks. michal... nie wiem czy kojarzysz? :)

iiikkkaaa, no to faktycznie bijesz mnie na głowę :)))) Ale szybko wcale nie oznacza, że źle ;-) Czasem nie ma się nad czym zastanawiać po prostu :D

Mona_g, Carool, jestescie jeszcze???

ok, końcówka lipca mi pasuje, dla mnie może być 26.07 - z kolei ja miałabym prezent na imieniny mamy hehe:)
A ten właściwy termin, który mam wyliczony 02.08 - to też urodziny mojego dziadka, którego już nie ma...
MamoFilipa - ale numer z tym kościołem:) A że poznałaś proboszcza na tych zdjęciach to już w ogóle szacun:P My też mieliśmy mieć własnego księdza, naszego znajomego - mój mąż załatwiał i tak załatwił, że ostatecznie był proboszcz:P

hania_m to ja jestem najmłodszą mężatką.. 22 lipca będzie pół roku od ślubu a 20 września 2 lata razem..wszystko szybko poszło..zaręczyny,kredyt,plany na dzidziusia zaskok,że się udało i ślub... :)
więc wszystko przed nami.. :]

trzymam kciuki by skurcze zwiastowały szybki poród.. i żeby nie bolało :)

a ja bym chciala urodzic 15 sierpnia, w dniu urodzin mojego dziadka, taty mamy :) byl cudownym czlowiekiem, zmarl na serce jak mama byla na studiach i do tej pory baaardzo za nim teskni... szkoda, ze go nie poznalam... moze tak uczcze jego pamiec :)

agusp

Może uda nam się zgrać w czasie;)
ja bym chciała urodzić 27 lub 30 lipca - miałabym z głowy imieniny bo akurat w te dni jest Julii - byłoby dwa w jednym, tak jak jest u mnie mam imieniny i urodziny jednego dnia:)

Mona_g, trzymam kciuki! Powodzenia! Szybkiego porodu:)

Kurcze, tak patrzę, że chyba stażem małżeńskim jestem tu najmłodsza:) My w sierpniu będziemy obchodzić dopiero pierwszą rocznicę ślubu:) A razem, w maju, stuknęło nam już 6 lat:)

Ja tez juz bym chciala rodzic, coraz gorzej sie czuje z tym wielkim brzuchem, a on nadal rosnie! Choc do planowanego pojscia do szpitala mam dwa tygodnie, to moze faktycznie jeszcze zaczekam...

Mona_g my też się hajtaliśmy 27.09.2008 :)
Powodzenia!

Trzymam się. Jeszcze jestem w domu, skórcze sie utrzymują, idę pod ciepły prysznic, zobaczymy czy się dalej utrzymają. Nie chce jechać za wcześnie do szpitala. Lepiej czuje się w domu. W trakcie skórczu najlepiej mi jak chodze i oddycham.

Apropos ślubów. My też braliśmy we wrzesniu podobnie jak wy - 27.09.2008. W dniu poprawin obchodziliśmy 4 rocznice znajomości. Więc jakby nei patrzeć to w tym roku będzie już 3 rocznica ślubu i 7 lat razem :D

agusp - widze, ze bralysmy slub w tym samym kosciele! tyle, ze wam slubu udzielal proboszcz a my mielismy swojego :) od dziecinstwa marzylam o slubie wlasnie w tamtym kosciele (jestem ich byla parafianka) i sobie zawsze wyobrazalam slub jak siedzialam na mszy :D dlatego nie bralismy slubu w augustowie, tylko wlasnie w naszej kochanej gdyni :)

mona_g - 3mam kciukasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A my we wrześniu druga rocznica, ale razem dopiero 4,5 roku :)

mona_g, ale super! Ja też zazdroszczę :)

tesula, jeśli trafimy w tym samym czasie do szpitala, to teraz przynajmniej się poznamy;)

mona_g to trzymamy kciuki żeby było szybko i bezboleśnie!!!!!!!

Idę zmywac podłogę, wysłałam męza z psem na spacer, jest okazja posprzątać:)))

agusp sliczna relacja:))

ja miałam na szczęście odpinany tren (który sam się wiecznie odpinał) więc nie było problemu z nim przy pierwszym tańcu:))

mona__g - o kurcze, no to jesteś na stówę następna!!! Trzymaj się!!! Zazdroszczę!!!! :D :D

Znalazłam - jakby się którejś nudziło, proszę, możecie się pośmiać hehehe

http://forum.trojmiasto.pl/NASZ-NAJPIEKNIEJSZY-DZIEN-DLUGO-OBIECYWANA-RELACJA-Z-07-07-07-D-t52051,1,11.html

Ale jajo - na jednym ze zdjęć z wesela, jest takie na którym rzekomo wywróżyliśmy sobie synka:) Zapomniałam o tym zupełnie, ale się sprawdziło :D

A u nas coś się chyba rozkręca. Rano troche pobolewało podbrzusze, potem przeszło. Po południu znów mnie złapało, no i od 17 mam skurcze. Co prawda nieregularne, raz co 10, raz co 5 minut, ale utrzymują się już 2 godzinę. A i wypadł mi chyba czop, o ile da się to nazwać "czopkiem". Może to dziś... :D

hej kobity:)

Boże, co za dzień, miałam dzisiaj tak zrąbaną noc, że cały dzień też do dupy...piszecie o diso-polo, za to u mnie w bloku openerowi goście u sąsiadów - i jak rok temu tzw. 'before' - czyli impreza do 5 nad ranem - darcie mord i muza taka, że 4 razy się budziłam i podrywałam na łóżku, mały też mnie niemiłosiernie kopał, biedny pewnie czuł, że jestem wściekła, ja rozbudzona to on też. A teraz odsypiam, miałam jechać na zakupy ale właśnie się obudziłam i widzę, że po 18, czyli przespałam cały dzień, bosko:)
W ogóle chyba pierwszy raz spuchłam po nocy, bo tak jak zawsze spałam w obrączce dzisiaj palec wyglądał jak bańka, zdjąć jej nie mogłam, w końcu dałam radę, ale palec boli mnie do tej pory, chyba krew do niego nie dopływała przez jakiś czas:P
Tesula - piękna ślubna relacja, super kiecka:) Może jak odkopię swoją - ale dzisiaj to się z niej śmieję i wstydzę jakie problemy wtedy miałam i jaka byłam nakręcona hehe:P My z małżem też 11 rok razem, a za tydzień w czwartek 4 rocznica, także małym bąblem robimy sobie w sumie prezent:)
A co do ZUS'u - ja niestety też dostaję na zwolnieniu trochę mniej niż kiedy pracowałam, złodzieje:( I to nie wina pracodawcy, bo moja kadrowa wydzwaniała tam i się kłóciła w moim imieniu o tą kasę, ale oni nie zgodzili się z papierami, które od niej dostali, i z jej wyliczeniami, bo ja przez rok dostawałam premię uznaniową, która nie była uregulowana żadnym dokumentem (po prostu ustalona ustnie z szefem, kasa na konto wpływała, ale nie zaneksowaliśmy tego w umowie) no i ZUS nie wziął tego po uwagę (bo takich premii się nie wlicza). Przywykłam jakoś, że dostaję trochę mniej, może i dobrze, bo w przyszłym roku i tak zamierzam wrócić na 3/4 etatu, więc muszę się przyzwyczajać do mniejszych wpływów:P

To popisałam, teraz idę coś zjeść bo zdycham z głodu. A potem poszukam swojej śmiesznej ślubnej relacji ze ślubu :D

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...