Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *17*

Aktualizacja listy :D

CZERWIEC/LIPIEC

1. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
2. Caroool - 3 lipiec SYN
3. ciezarowska- 5 lipiec CÓRA / Alicja / Szpital Zaspa
4. kasiorek555 - 7 lipiec SYN / Gdynia Redłowo
5. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
6. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
7. she_gd - 10 lipiec
8. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
9. aniolqq - 13 lipiec CÓRKA / KLAUDIA / Wojewódzki lub Zaspa
10. annamaria836 - 13 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA Natalka
13. bruxa - 20 lipiec SYN
14. aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg
19. dadżi - 24 lipiec , CÓRKA / Zuzanna / Szpital Wojewódzki?
20. magda84 - 27 lipiec SYN / Natan
21. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
22. Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
23. agusp - 2 sierpień SYN Mikołajek/ Swissmed
24. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
25. wercia83 - 5 sierpień SYN Michał / Szpital na Zaspie
26. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
27. kasisyn - 5 sierpień
28. a_guniek - 10 sierpień
29. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
30. Kasia 0606 - 12 sierpień
31. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
32. gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
33. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
34. Umchi - 16 sierpień SYN
35. mamasyna - 17 sierpień
36. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
37. kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
38. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
39. Tamara - 26 sierpień
40. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
41. MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
42. Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
1. francess - 12 czerwca syn Piotr 4030g 58cm SN
2. arisa6 - 26 czerwca, syn Jaś 3400g 56cm SN

Zapraszam do nwego wątku bo tamten się już długo otwierał.

Arisa6 serdecznie gratuluje lekkiego porodu.Ja też liczę na szybki poród.Podobno przy przy trzecim dziecku wszystko idzie błyskawicznie.Oby... :)
Uczucie mokrości też towarzyszy mi codziennie,szczególnie kiedy się sporo ruszam.I skórcze przepowiadające męczą mnie po kilka razy na dobę.Jedni mówią,że brzuch mam jeszcze wysoko inni,że juz się obniżył.Wiem tylko,że jest mi coraz ciężej,a przede mną jeszcze "podobno" 2 tyg.
No cóż... pożyjemy zobaczymy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *17*

hahhahaha no niemoge tesula, my też z mężem rok po ślubie i 12 lat jesteśmy razem :-) Tak ja też kupowałam te skrzyneczki z allegro bardzo mi się podobały bo takie orginalne i wierszyk sami wymysleliśmy :-)

hehe, a ja mam sasiadke co lubi gloooosny dziki sex! babka ma dobrze pod 50, farbowana blondyna, minowy, prowadzi sklep z chinszczyzna i...co tydzien inny facet!!! najbardziej zal mi dzidka, bo to jego pokoj sasiaduje z jej sypialnia :( ze nie wstyd jej mowic mi dzien dobry... moglaby chociaz troche ciszej wydawac te odglosy ;)

Markowa

ja z moim mężem po ślubie rok, ale razem to już 11 roczek leci...

A ja tam lubię czasem posłuchać disco - polo, lepsze to niż radio Maryja, którego słucha na cały regulator sąsiadka z góry (wiekowa pani) przy pootwieranych wszystkich oknach, już nieraz budziła nas mszą w niedzielę... (my tu bara-bara, a ona tam "żałujcie za grzechy hi hi;)

MissMarple
To Ci gra, nic tylko sie relaksowac i balansowac po mieszkaniu ;) W parkowej w Jelitkowie często takie klimaty lecą, może Twój sąsiad to jeden z licznych tam tancerzy ;>

A ja mam sąsiada wielbiciela disco polo... :( aktualnie "bara bara" na tapecie, ratunku !!

Tesula, bardzo fajne fotki. Ja Ciebie skądś kojarzę, ale męża nie bardzo ;-)
Markowa, dobre z tą promocją.
U nas we wrześniu miną 4 latka od ślubu, ale lat spędzonych razem jest duuużo więcej.
Trzymajcie kciuki, bo właśnie zbieram się na wizytę. Jest taki zaduch że puchnę i muszę założyć klapki bo w inne buty nie wejdę. Dziś ma być burza, może oczekujące się dziś rozpakują?

Ehhh i ja powspominałam. Ten czas tak szybko leci. my za niedługo rocznice będziemy obchodzić.
Ksiądz na ślubie powiedział, że jak się wyrobimy z dzieciaczkiem w rok to obejmie nas promocja i chrzciny będą za darmo:) Cała sala się uśmiała i teraz nas pytają czy zdążymy. Ale niestety chrzcić w Elblągu już nie będziemy:)

Moja suknia marzeń też została w salonie, uczyliśmy podobną za 40% ceny :)

mnie brzuch obnizyl sie dokladnie 2 tygodnie przed porodem, czop czesciowo wypadl dzien przed porodem, a wody wogole na szczescie nie odeszly... dopiero jak polozna przebila pecherz :)

Dzięki Muszczek:)

ja tylko z sukni byłam średnio zadowolona, zrobili mi dekolt nie tak jak chciałam i uparli się, że nie da się przerobić... a suknia moich marzeń została w Olsztynie.. tyle że kosztowała dwa razy tyle co ta, którą miałam:(

Kasiorek mi się przypomniało, że z tymi prezentami to ja niezle przeżycia miałam - dość późno je zamówiłam a na dodatek jak przyszły to okazało się, ze jeden kieliszek jest zbity a jedna ze skrzynek rozwalona (jakby ktoś nią rzucił) na szczęście sprzedawca z Allegro stanął na wysokości zadania i następnego dnia (dwa dni przed weselem) miałam nową skrzynkę z całym kieliszkiem

kasiorek555 - mówią że jak brzuch się obniży to ok 2 tyg do porodu, ale mojej mamie w 2 ciążach brzuch w ogóle nie opadł, wody nie odeszły (ale to niby rzadkość jak odchodzą), a czop odszedł jak miała już skurcze, wiec różnie to bywa :)

tesula ale ładnie mieliście :) i bardzo ładne zdjęcia :) i kolczyki ;)

Z allegro? Ja jeszcze od nich poduszeczkę na obrączki miałam:)

witam
również sie zgadzam, ze jest różnica w pomiarach ja miałam we wtorek usg w szpitalu i wyszła waga dziecka 2800 a następnego dnia miałam wizyte i na usg wyszła waga dziecka 2600 wiec jak najbardziej sa różnice w wadze dziecka zalezy to od tego jak dokładnie lekarz złapie pomiary juz nie jedna kolezanka co rodziła to niby dziecko miało miec trzy kilko a miało 3,5 albo innej koleżanki około 4 kilo a miało 4600:) wiec niema co sie przejmować napewno wszystkie nasze dzieci będą zdrowe:)

Tesula nie dość że mamy taką samą datę ślubu to jeszcze prezent dla rodziców też mieliśmy taki jak wy hahahahhahha

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :-) na was to zawsez można liczyć. Agussek razem osiwiejemy do tego porodu :-( A jak brzuch jest jeszcze wysoko to znaczy że poród jeszcze daleko czy może sie szybko obniżyć?

Muszczek

kiedyś moja psiapsióła powiedziała mi, że męża trzeba szukać patrząc w górę a nie pod nogi - jak widac zastosowałam się do jej zaleceń;)

W sumie i tak to jest upublicznione na forum, wiec jak ktoś ma ochotę pooglądać zdjęcia i powspominać to zapraszam:

http://forum.trojmiasto.pl/Zawsze-tam-gdzie-Ty-25-09-2010-relacja-Tesuli-t198464,1,11.html

To my:)

Ja bym się (chyba) nie martwiła, skoro 2600g to waga w normie, to lepiej nosić tyle, niż 4,5kg ;)

tesula, ale masz wielkiego męża ;)

Mi też ostatnio lekarz powiedział, że łożysko powoli zaczyna się starzeć, stwierdził to robiąc zwykłe USG.

mnie lekarz, w poprzedniej ciazy, tlumaczyl, ze na prawde wszystko zalezy od pomiarow, od tego jak sie ulozy dziecko i jak sie przystawi glowice... raz mi to udowodnil robiac 2 rozne pomiary... takze nie martwcie sie, jesli wymiary malucha sa plus/minus 2 tygodnie to na prawde nie ma sie czym martwic :)

ciezarowka mi tak samo po każdym usg lekarz określa jaki jest stan łożyska i póki co jest wszystko ok...

wiecie co mam nadzieję że rzeczywiście te różnice wagowe z usg mają być poglądowe jedynie :( ehhh ja chyba też osiwieję przez tego mojego malucha :( przez tą jego wagę o której pisałam wcześniej spać nie mogę i płakac mi się chce :( Ja jak się rodziłam to miałam 4200 gram i naprawdę miałam nadzieję że ten mój szkrab też podobnie będzie ważył....

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...