Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *21*

Żeby tradycji stało się zadość, zakładam kolejny wątek, z nadzieją, że się w nim rozpakuje, tzn od niedzieli :):):)

mam nadzieję, że wklejam najbardziej aktualną listę:

LIPIEC

she_gd - 10 lipiec
donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg

SIERPIEŃ
Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
Kejt - 5 sierpień CÓRKA
kasisyn - 5 sierpień
a_guniek - 10 sierpień
weronikaxx - 11 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
margola13 - 12 sierpień CÓRKA
gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
Umchi - 16 sierpień SYN
mamasyna - 17 sierpień
kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
Tamara - 26 sierpień
MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARIA 3300g 56cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=256518&c=1&k=130#fs

miłej nocki dziewczyny! ja wybieram się jutro na ktg :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *21*

Sklep z dziecięcą odzieżą używaną.
http://www.lumpik24.pl

zapraszam do nowego wątku :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=262430&c=1&k=160

Dziś nasz termin... i nic :-( cisza :-(
Ale widzę że nie tylko ja oczekuję w niecierpliwości... kurczę trudny ten czas... Jeśli do poniedziałku nic się nie wydarzy mam się zgłosić po skierowanie do szpitala :-( trzymajcie kciuki za dobry rozwój wydarzeń :-)

A nie lepiej przystawiaj częściej małą? Ja sobie nakupowałam jakiś herbat owocowych i pije jeszcze normalną i wodę i tą laktacyjna :) mam nadzieje że wszystko wróci do normy :) dzięki dziewczyny.

Właśnie dzwoniłam znów na usg bioderek i znów poczta, więc może ma urlop... poczekam i zadzwonię np w przyszłym tygodniu. W każdym bądź razie wczoraj nagrałam się na pocztę, może oddzwoni.

aniolqq, dużo pij, nie stresuj się, laktator w dłoń i będzie OK :)

Prosze o uaktualnienie listy.
Marcelek pojawił się na świecie 10.08 w szpitalu na Klinicznej:)

aniolqq
herbatki tez pije :) i hippa i rosmanowskie i herbapolu i jeszcz jakies inne :) no i staram sie duzo pic min. 3litry wody dziennie, do tego te herbatki i normalna herbate

jak ja dzowniłam to odebrała babeczka i zarejestrowała Anielę. nr tel 58 302 66 13 w godz: 9-18.
może jest teraz na urlopie ?

i jedna kwestia techniczna - nie bierz wózka na wizytę. tam są takei stare schody bez podjazdu. ja na szczęście byłam z tatą i on mi wniósł wózek, bo inaczje musiałabym zostawić na ulicy.

zapomniałam dodać że dzwoniłam po 16 i włączyła się poczta, na której dr mówił, że jeśli w celu rejestracji na usg bioderek to ... nr telefonu (i właśnie tego środka nie zrozumiałam :/)

caroool dzwoniłam na nr który znalazłam w necie: 58 302 66 13

Nikita możliwe że to z powodu picia. Ja z reguły pije mało, ale teraz staram się pić więcej. Kupiłam sobie też jakąś herbatkę dla kobiet karmiących HIPPa, może coś pomoże.

gosia_dim - ja zaswiadczenie do becikowego dostalam razem z wypisem z kliniki, zeby bez sensu nie jezdzic i moc zalatwic becikowe jak tylko przyjdzie pesel dziecka. nawet nie musialam prosic.

carool - tez bym sie chciala rozpakowac, ale nic na to nie wskazuje :( tyle ze nogi od kolan w dol sa pozyczone od slonia :( pewnie znowu skonczy sie na zastrzykach w brzuch :( a juz sie cieszylam, ze w tej ciazy to mnie ominie :/

no nic, poki jestem na chodzie musimy przeprowadzic jak najwiecej rzeczy :)

aniolqq
ja mam mniej pokarmu jak mniej wypije, moze za mało wypiłas wczoraj... to tylko taka moja obserwacja-nie wiem w sumie czy to ma jakis zwiazek tzn. u mnie chyba ma ;)

Muszczek to szybko Ci odpisali, ja juz do nich pisac nie bede, bede w Gdańsku to poprostu tam podejde :)

moja dzis spała od 20:30 do 3 rano a potem od 3:30 do 7:30 :) takze dzis jestem wyspana :)

aniolqq - a na jaki numer dzwonisz do doktora na to USG?? My jak dzwoniliśmy odebrała babeczka i nas zapisała .

No i mam za swoje. Tak narzekałam na nawał pokarmowy a teraz chyba mam kryzys :( piersi miękkie, mała popłakuje, karmie ją już z dwóch czasami. Jedynie po nocy piersi są nabrzmiałe :( w razie czego mam nan pro 1 w domu, ale wolałabym nie wprowadzać sztucznego. Przynajmniej spała od 24 do 5 rano, a potem do 8:30 :/

kulka a jak się rejestrowałaś na to usg bioderek? Też zostawiałaś na poczcie swój nr tel i on oddzwaniał?

Ktoś się pyał o badaie tsh u maluszków. ja miałam - dziecko nie musi być na czczo - pytałam lekarza :)

my zaszczepiliśmy Anielkę 5w1+pneumo.

dr Sieliwończyk (ortopeda) jest rewelacyjny!

my już dziś po wizycie kontrolnej u chirurga dziecięcego. ziarniniak pępka powoli nas opuscza. uff. oczywiście dawno by było po wszystkim, gdyby położna ze świętokyrzskiej nam wciąż nie powtarzała, że to normalne, ze tak dugo mamy kikut, który ropieje. a potem nagla ojej ojej szybko do chirurga. eh.

zaśwadczenie do becikowego wziełąm kilka dni po porodzie - jak poejchałam do medicoveru na zdjęcie szwów. położna mi wypisała. karta ciąży się przydaje przy takiej wizycie, bo tam 3ba wpisać daty kilku wizyt u lekarza podczas ciąży, jakie miały miejsce. a i warto zwrocić uwagę na datę, kiedy się składa papiery po becikowe. okazuje się, ze jak do 10tego danego meisiąca to jeszcze w tym samym miesiącu się otrzyma kasę. my zawieźliśmy 11.07 i teraz musimy czekać do końca sierpnia - wg pisma, które do nas przyszło.

Gosia my pytaliśmy wczoraj lekarza o to zaświadczenie i powiedział nam że na wizycie kontrolnej wyda dopiero... nabijanie kasy takie.

U nas dziś cudowna noc :) mały spał od 20 do 3 i potem do 9 :D, ale w dzień to już prawie nie śpi..

My szczepiliśmy prawie na wszystko 6w1, rota i pneumo bo mamy sporo przedszkolnych dzieci w rodzinie... a meningo zrobimy też, ale to póżniej.

gosia_dim ja w sumie czekałam te 6 tygodni by iść do lekarza...

MamoFilipa czas się wypakować bo nowy wątek trzeba założyć ;-)

Witam mamusie. Mały śpi więc mam chwilę żeby siąść do kompa. Fajny jest, coraz więcej zjada z piersi a mniej MM, ładnie dźwiga główkę, pełza po mnie przy odbijaniu i zsuwa się w dół, uważnie przygląda się światu :-) W nocy mamy zwykle 2 pobudki na karmienie, jedno to pierś, drugie MM, chociaż dziś najadł się w nocy dwa razy z piersi i spał do rana.

Markowa, ja miałam "zwykłe" kłucie w boku brzucha 5 dni przed porodem, a bardzo silne 4 dni przed porodem, może to jakiś znak?

My zrobimy ze szczepionkami tak jak u Hani, czyli 6w1 i od razu rota. Z meningokokami poczekamy do trzecich lub czwartych szczepień. Pneumokoki przed żłobkiem, chyba że pediatra zaleci wcześniej ze względu na to że Hania chodzi do żłobka. Na szczęście dostanę wypłatę z ubezpieczenia grupowego, to będzie kasa na płatne szczepienia.

Powiedzcie mi, czy zaświadczenie do becikowego o wizycie u lekarza w ciąży bierzecie dopiero na tej wizycie u gina 6 tygodni po porodzie? Trochę długo trzeba czekać, potem składać papiery i znowu czekać na becikowe...

Melduję,że my nadal nierozpakowane to już tydzień po terminie i ledwo żyję. Jutro mamy zgłosić się na patologię i chyba będą wywoływać poród. Jeśli ktoś miał podobne doświadczenia to dajcie znać bo mam tysiąc myśli na minutę co, jak itp