Mamusie lipiec-sierpień-wrzesień 2011r. *5*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec
12.aguseek- 20 lipiec
13. carmelasoprano– 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. Tesula- 2 sierpień
17. agusp - 3 sierpień
18. Muszczek - 4 sierpnia
19. wercia83 - 5 sierpień
20. Kejt - 5 sierpień
21. gosia_dim – 14 sierpień
22. Umchi - 16 sierpień
23. mamasyna - 17 sierpień
24. kaska2308 - 18 sierpnia
25. MARKOWA - 26 sierpień
26. Tamara - 26 sierpnia
27. MamaFilipa - 27 sierpień
28. mamasandry - 5 wrzesień
29. gosiunia1108 - 7 wrzesień
30. sałatka - 8 wrzesień
31. czarna84 - 8 wrzesień
32. pomorzankaanka - 22 września
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Ale nas dużo:) Miłego weekendu wszystkim mamusiom:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec-sierpień-wrzesień 2011r. *5*

mozesz odpuscic sobie tylko rozyczke - tak akurat powiedzial mi lekarz, inne trzeba zrobic na nowo :/

Dzieki dziewczyny za podanie tych pierwszych badań do zrobienia. Zastanawiam się tylko czy całkowicie wszytskie badania muszę robić, skoro jest to druga ciąża? Może ktoś sie orientuje?

tez byłam na tym spotkaniu co tesula tylko na 13, fajnie bylo ale długo ;) dostałam balsam i probke czegos tam, ale nie pamietam czego i jakas płyte, w sumie doskładnie tego nie ogladałam ;) u mnie w grupie były mamy z 2-3 tygodniowymi maluchami... straszne malenstwa to były...

Caroool juz szkoła rodzenia? w 20 tygodniu? myslałam, ze to sie pozniej chodzi... nawet w sumie nic jeszcze nie szukałam... nie wiem gdzie bede rodzic... a Ty w Wojewódzkim?

Dzięki

misiabela, pewnie ze mozesz dolaczyc :) z tego co sie orientuje, mamasandry zalozyla watek dla mam wrzesniowych 2011 http://forum.trojmiasto.pl/Wrzesien-2011-t205951,1,160.html i chyba jest aktywny, bo czasem pojawiaja sie nowe posty :)

Witam wszystkie mamusie!

Czy i ja mogę dołączyć do Waszego zacnego grona? :) Co prawda.. poród będzie najprawdopodobniej na początku października ale nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku.. więc chciałabym się dołączyć do waszej dyskusji.

A rozdawali jakieś próbki? :)

Hej dziewczyny

bylam na spotkaniu z Johnsona - bardzo fajne, takiemu laikowi jak ja na pewno sie przyda to co sie dowiedzialam w szczegolnosci o tym jak nosić i jak pieluchować maleństwo oraz na co zwracać uwagę przez pierwszy rok życia

Druga część była o skórze i zmianach które mogą występować i którymi nie należy się przejmować, a które trzeba leczyć - też ciekawe

No nie wiem, trochę szkoda pieniędzy, szczupła to ja nie jestem :p
Na razie chodzę w zwykłych i rozglądam się dalej.

Muszczek co do tych spodni to moja kolezanka takie miala i za bardzo jej sie nie zniszczyly a w sumie bardzo duzo w nich chodzila... moze to tez zależy od firmy?

a mi HIV kazała też:)

no mi na HIV nie dała, ale może dlatego, że zarówno ja jak i mąż jesteśmy dawcami krwi, ostatnio oddaliśmy 27 grudnia, więc jeśli mielibyśmy jakś chorobę zakaźną to już byśmy o tym wiedzieli :)
no ale WR kazała zrobić...

a nie zleca wam lekarz badania na HIV? tez jest zalecane, jak na toxo i rozyczke. no i te z was, ktore maja grupe krwi Rh- a maz ma Rh+ to 3 razy w ciazy trzeba zrobic odczyn Coombsa (chyba w ok. 16, 26 i 36 tygodnia)

ja mam ubrania ciazowe z h&m (dresy sie szybkro rozciagnely, ale nadal sa wygodne) i c&a (dzinsy, koszulki, sa ok), z niveny mialam 2 sukienki (suuuuper, ale teraz zaciasne w biuscie:() ogolnie nadal zamierzam kupowac w tych dwoch pierwszych sklepach, bo nie sa takie drogie, a wygladaja fajnie. marzy mi sie kilka eleganckich ubran ciazowych - sukienek - szczegolnie ze mam kilka uroczystosci po drodze...ale tutaj niestety ani niveny ani innych typowych sklepow ciazowych nie ma, a przez net boje sie zamawiac, bo nigdy nie wiem, czy material jest fajny czy nie.

Ja miałam szybko przetarte nogawki w udach (na początku kupiłam dwie pary, ale po 2/3 ciąży musiałam dokupić jeszcze jedne). Jeżeli jesteś szczupła to wtedy te spodnie wytrzymają dłużej. Patrząc na zdjęcia wyglądają na taki sam materiał, jest on dosyć cienki (ciężko to nazwać jeansem). Na ciepłą wiosnę są jak najbardziej.

Jumelka, trochę mnie zmartwiłaś :( Innych długich praktycznie nie znalazłam :(

hej mamuśki:)

arisa6 - uwielbiam asos'a:) zamawiałam u nich juz kilka razy i do ciążowych teraz też się właśnie przymierzam:)

Nikita987- do lekarza idę jutro lub w poniedziałek ostatecznie mamy jeszcze dziś potwierdzić i to będzie już połówkowe troszkę się denerwuje tak długo czekałam na tą wizytę.

Ostatnio się jakoś nie udzielam, ale dzielnie śledzę wątek jakaś taka nie w sosie jestem..mało towarzyska.
Ogólnie czujemy się dobrze , tylko tak szybko się męcze. Pochwalę się z sikaniem potrafię wytrzymać do rana:)

Od początku marca powoli zaczynam SR, ale ten czas leci. Czy któraś mamusia też się wybiera? Postawiłam jednak na ten Dobry początek.
Brzucho rośnie z dnia na dzień, na brak apetytu nie narzekam..ale tak się boję tych "słodkich kilogramów" - ale dzidziuś musi być zdrowy.

Co do ubrań ja kupiłam tylko jedne spodnie - i mam zamiar przebiegać w nich do wiosny póżniej to już łatwiej spodnice krótkie spodnie getry... A bluzki kupuję w normalnych sklepach tylko o rozmiar większe no i dłuższe. Nie brakuje ich w sklepach ;-)
Najwiekszy problem mam jednak z biustonoszami grrr te duże rozmiary maja większości aseksualne wzory..

Odezwę się po wizycie!
Miłego dzionka!

Muszczek, ja miałam takie spodnie w pierwszej ciąży i powiem Ci, że są kiepskie gatunkowo. Żadne nie przetrwały i teraz muszę kupić nowe.

Drogie Mamuski..:) ja gorąco polecam sklep http://www.asos.com w zakładce maternity są super ciuszki:) Zarówno w pierwszej ciąży, jak i w drugiej zamawiam z tej stronki super gatunkowo ciuszki:) Pozdrawiam:)

zapomniałam, jeszcze WR oczywiście!

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...