Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12.aguseek- 20 lipiec SYN
13. carmelasoprano - 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
17. Tesula- 2 sierpień
18. agusp - 3 sierpień
19. Muszczek - 4 sierpnia
20. wercia83 - 5 sierpień
21. Kejt - 5 sierpień
22. gosia_dim – 14 sierpień
23. Umchi - 16 sierpień
24. mamasyna - 17 sierpień
25. kaska2308 - 18 sierpnia
26. MARKOWA - 26 sierpień
27. Tamara - 26 sierpnia
28. MamaFilipa - 27 sierpień
29. mamasandry - 5 wrzesień
30. gosiunia1108 - 7 wrzesień
31. sałatka - 8 wrzesień
32. czarna84 - 8 wrzesień
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Witam nowym wątku i miłego weekendu wszystkim życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Dziewczyny,
tym razem ja zrobiłam nowy wątek i zaktualiowałam listę. Wątek jest mamuś lipcowych i sierpniowych.

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=217525&c=1&k=160

Myślę, że spokojnie możecie nas już nie uwzględniać w nowym wątku :)

Pewnie i tak będziemy monitorować co się u Was dzieje i czasem coś napiszemy. Dołączają do nas już mamusie październikowe, więc lista też nam robi się coraz dłuższa :)

Cześć dziewczyny:)

Trochę mnie tu nie było, ale naprodukowałyście....faktycznie chyba czas na nowy wątek:)
U nas USG 28.02, mam nadzieję, że w końcu poznamy płeć, ruchów jeszcze nie czuję, brzuszek coraz bardziej widoczny no i w końcu zaczęły mi rosnąć cycki!:P
Powoli rozglądam się za wózkiem i za ubrankami:)
Również witam nowe mamy i miłego dnia wszystkim! Ja niestety męczę się w robocie - coraz mniej motywacji....

Dzień Dobry :)

Ja jeszcze nic dla dzidzi nie kupowałam, mamy małe mieszkanko i najpierw musimy pomyśleć gdzie co postawić a potem zacząć zakupy, żeby było miejsce na schowanie tych rzeczy :)
Jutro idę na szkolenie więc chociaż pośpię trochę dłużej, po wczorajszym nerwowym dniu w pracy przyda mi się trochę spokoju :)
Pozdrawiam :)

Witam,
długo się nie odzywałam bo nie mialam czasu.

Witam również wszystkie nowe mamusie.

U nas wszystko ok.Czekamy na wizytę 04.03. i może wreszcie dowiemy się płci naszego maleństwa.

tesula śliczny piesek,Iiikkkaaa zdrówka życzę pieskowi.

Chyba czas już na nowy wątek?Czy uwzględniamy w nim mamusie wrześniowe?Czy tylko lipcowe i sierpniowe?

ja byłam pare razy u dr Paszkiewicz, bardzo miła kobieta, ale czy kompetentna to ciezko mi powiedziec, bo wydaje mi sie jak bylam u niej oststni raz to byłam juz w ciązy, a ona mi tego nie powiedziała, a jak robiła usg to sie tak wgapiala w ekran ze dzieki...a ja cos czułam,ze ciaza jest/bedzie i pare dni pozniej zrobiłam test i zmienilam lekarza :)

a pozatym Dzień Dobry :)

Hania_m jaki masz ładny suwaczek:)

hania_m a do kogo sie zapisalas? ja bylam u dr brzoski.

image

Dziewczynki, czy orientujecie sie czy w Invicie w Medisonie mają dobrych ginekologów? Właśnie zmieniam lekarza i zapisałam się tam na wizytę. Mam nadzieję, że to będzie moja ostatnia zmiana/

ja będę kupowała wszystko po remoncie, który planujemy na początek maja, teeraz nie mam tego gdzie trzymac...

Szczerze mówiąc nie wiem, jak to się stało, że przytyłam tylko 2 kg, bo naprawdę się nie oszczędzam, jem to na co mam ochote. Fakt, że wciągam kilogramy owoców, ale polubiłam słodycze i pije dużo wody i soków. Troszkę się też boję, że w późniejszym etapie ciąży te kilogramy przyjdą ze zdwojoną siłą :)

Co do zakupów, to mam już kilka gadżetów: butelki, smoczki, laktator, sterylizator do butelek i podgrzewacz ( uzywany wylicytowalam naprawde tanio na allegro, te sprzęty są dosyć drogie, a niewiadomo jak długo będę z nich korzystać). Oczywiście kupiłam juz kilka maleńkich ciuszków, typu body czy pajacyk, skarpetki, spioszki. Doslownie kilka sztuk, ale nie mogłam sie powstrzymać, wszystko jest takie śliczne :-)

a kiedy należałoby kupić łóżeczko i wózek? Na miesiąc, dwa przed planowanym porodem??

Na pocieszenie dla tych, co się boją przekroczyć 60kg - ja ważę 83 :) Co prawda na 180cm trochę się to rozkłada, ale jednak trochę to jest. Za to w ciąży nie przytyłam jeszcze ani grama :)

eee lada dzień będzie po magicznej granicy 60:P

Ja też już oszalałam zakupowo a miało być tylko 200-300 zł misięcznie ;-)

Tylu chłopców, więc pewnie u mnie dla równowagi będzie druga dziewuszka, rozmawialiśmy z mężem i z praktycznego punktu widzenia tak by było prościej, bo jedne ubranka, w razie czego w przyszłości wspólny pokój itp. A kto mi się w brzuszku ukrywa – może zobaczymy 10 marca. Nie nastawiamy się na żadną płeć, co ma być to będzie.
Co do wagi, po porodzie jest tyle robory przy maluchu, że szybko się gubi, do tego karmienie wyciąga kilogramy, trochę też się trzeba pilnowac co się je, to też ogranicza kalorie. Czekolada na początku zakazana, więc jest łatwiej ;-) A jak się już nie karmi to można zastosować dietę i też się zgubi nadmiary. Uszy do góry, trzeba się teraz dobrze odżywiać.

Gratuluję chłopców...
ja mam 175 wzrostu i ważę 78!!! co prawda nie widać aż tak po mnie tej wagi ale nie mogę przytyć więcej niż 12 kg bo to będzie porażka. Jak na razie waga w miejscu.

hania_m i jak Ty to dziewczyno zrobiłas, ze przytyłas tylko 2 kg??!! ja sie pilnuje, staram sie nie obzerac...i mam 6 kg na plusie... :(

magda84 gratuluje chłopaka!!!

hania_m a co juz kupiłas??
ja na razie tylko pare ciuszków :)

Chłopcy górą :)!! Gratulacje dziewczynki:)

Ja od początku ciąży przytyłam na razie 2 kg, ale jak patrze w lustro to mam wrażenie, że dużo więcej :(

Ktoś poruszył temat wózka maxi cosi mura 4, też jestem zainteresowana, także czekam z niecierpliwościa na jakieś informacje na forum:)

Robicie już jakieś zakupy dla swoich maluszków? Ja się nie mogę powstrzymać jak widzę w sklepie jakieś ubranka czy akcesoria dla niemowlaków i już trochę nakupowałam ;-)

leokadia - ja wlasnie zrobilam taki blad przy pierwszym zakupie wozka - kierowalam sie tylko zdjeciami i baaaaaardzo tego pozalowalam. dopoki uzywalam gondolki, jakos uszlo, ale spacerowka - maaaaasakra (tako jumper x). wlasnie dzisiaj mam nadzieje, ze uda mi sie go sprzedac za polowe ceny, bo wkurza mnie niemilosiernie. no a swoja droga w wakacje pewnie kupimy tandem-mam juz nawet upatrzony ale najpierw wykorzystam, ze bedziemy w trojmiescie i zobacze go dokladnie w Mama i Ja, zanim zamowie przez net.

aguseek ja jeszcze do niedawna tez myslalam o maxi cosi mura 4 ale jak obejrzalam go na zywo to stanowczo odpada. z wlasnego doswiadczenia wiem ze spacerowka musi byc duza i wygodna no i dobrze oslonieta przed wiatrem i zimnem bo dziecko najdluzej jezdzi wlasnie spaceroka. Jak pani w sklepie pokazala mi ten wozek to bylam zawiedziona bo na zdjeciach calkiem fajnie ten wozek wygladal. spacerowka jest mala nie wydaje mi sie ze jezeli roczne dziecko w niej zasnie to sie wyspi a juz nie wspomne o starszym. no i wiatrem ta spacerowka podszyta, to oczywiscie moja opinia i napewno nie kupie tego wozka. 10 lat temu mialam emmaljunga i bardzo bylam z niego zadowolona wiec chyba i teraz sie na niego zdecyduje.

ja przy pierwszej ciazy przytylam 17kg i bylo to dla mnie duzo wiec przy drugiej 13kg i tyle mam nadzieje przybrac teraz albo mniej ale zobaczymy.