Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12.aguseek- 20 lipiec SYN
13. carmelasoprano - 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
17. Tesula- 2 sierpień
18. agusp - 3 sierpień
19. Muszczek - 4 sierpnia
20. wercia83 - 5 sierpień
21. Kejt - 5 sierpień
22. gosia_dim – 14 sierpień
23. Umchi - 16 sierpień
24. mamasyna - 17 sierpień
25. kaska2308 - 18 sierpnia
26. MARKOWA - 26 sierpień
27. Tamara - 26 sierpnia
28. MamaFilipa - 27 sierpień
29. mamasandry - 5 wrzesień
30. gosiunia1108 - 7 wrzesień
31. sałatka - 8 wrzesień
32. czarna84 - 8 wrzesień
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Witam nowym wątku i miłego weekendu wszystkim życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!
wczoraj byłam na usg i tez bedzie facet!!! Mąż troszkę sie zmartwił bo bardzo liczył na dziewczynkę, sądzi ,że dziewczynki są grzeczniejsze. Kasjanek daje nam popalic i sie boi ,że taki drugi brój bedzie.
my rozważamy imiona: Kacper,Natan,Kryspin.

tesula widze, ze wagowo miejwiecej takie same jestesmy :) dobrze wiedziec, ze nie tylko ja nie posiadam magicznej granicy 60 kg... :)

No niestety taki nasz urok kobiet, że tak się wagą przejmujemy :)

kasiorek555 gratulacje synka i dobrze że z małym wszystko ok :)

mnie tez te kilogramy przerażają, nie tyje jakoś dużo ale mam wrażenie że będzie ich sporo do końca ciąży ;(oby tylko potem szybko je zgubić....

tesula, no ja mialam takie same parametry w pierwszej ciazy co ty, te wagowe, wzrost 165 i 71kg na starcie, pod koniec bylo juz 85kg, po tygodniu 78, po miesiacu 76 i waga sie zatrzymala na jakis czas. pozniej, nie wiem kiedy... jakos na zime...strzelilo znowu 80kg - nie wiem dlaczego, bo w sumie przy malym dziecku biegania jest sporo!!! wiec teraz w tej ciazy musze na prawde, na prawde uwazac na wage. u mnie to problemy z tarczyca i genetycznie uwarunkowany wolny metabolizm :( masakra, cale zycie czlowiek musi uwazac co je, o ktorej godzinie :( ale po drugiej ciazy juz ja sie za siebie wezme. tyle, ze bede musiala wytrzasnac na prawde dobrego lekarza, a tutaj, w augustowie jest tylko 1 endokrynilog starej daty, z wiedza sprzed potopu i kazdy go odradza, wiec zostana tylko lekarze z bialegostoku, a to oznacza znowu 1,5 godzinna jazde do lekarza w jedna strone... pewnie wczesniej zaczelabym cos z tym robic, gdyby nie to, ze tutaj nie ma po prostu lekarzy... a skoro tyje sie nie z powodu zlych nawykow jedzeniowych, to bez lekarza sie nie obejdzie... no nic. mam nadzieje ze 2 malych dzieci zrobi swoje a za jakis czas przesuna nas do wawy :) a tam, lekarzy do wyboru do koloru :)

U mnie w pierwszej ciąży +13 kg. Ważyłam prawie 70 kg...:) Po porodzie powrót do starej wagi po ok. 2 miesiącach:) Teraz +2 jak narazie:) chyba ze stresu jakoś wolniej rosnę:)

Moje drogie, nie martwcie się ilością chłopców, tak to już jest z tą naszą demografią, że więcej rodzi się chłopców :)
Czyli wszystko w jak najlepszym porządku :)

No prawie sami chlopcy :-) Oby się nie sprawdził ten przesąd z ta wojną :-(

Teraz znowu musze czekac miesiac na wizyte.

Mnie kg nie przerażają jakoś nie przywiązuje do tego wagi :-)

Hej

widzę że temat wagi na topie...

Jak ja zazdroszczę dziewczynom, które nie chca przekroczyć 60 kg...
Jak brałam ślub we wrześniu ważyłam 62 kg a mam tylko 164 cm, ale przez pół roku przed ślubem byłam na Dunkanie...

Odstawienie diety + 2 tyg all inc dało efekt + 5 kg, bałam sie ze sie w suknie slubna nie zmieszcze bo mielismy sesje po powrocie z podróży...

Teraz jest już 72kg, czyli w sumie 10 kg na plus, z czego 5 kg od początku ciąży, mam nadzieję, że zmieszczę się w 80 kg max

To jakaś istna męska sexmisja nam się szykuje ;-)
Gratulacje dla kolejnego synka :)

Ja przytałam niecałe 4kg i teraz ciedziennie się waże i marze, żeby jeszcze nie przekroczyć magicznej granicy 60kg :P wiem , że jestem w ciąży ale moja psychika cierpi przy każdym kilogramie..:P
tym bardziej że moja mama w obu ciążąch przytała 8kg.

kasiorek555 gratulacje! Kolejny chłopiec w naszym wątku :)

kasiorek555 gratuluje synka!!! i ciesze sie, ze wszystko ok.

Cześć dziewczynki,
My już po połówkowym i wszystko jest w najlepszym porządku. I będzie SYNUŚ :-) Mateuszek :-)
Waży już 400 gr.

Ja przytyłam od początku ciązy 5 kg.

Witam :)

aguseek moja koleżanka ma wózek maxi cosi mura 4 więc jak się będę z nią widziała to podpytam o szczegóły.

Co do wagi ta ja też już kilogramy na plusie mam, muszę też uważać na nadciśnienie bo już od dawna ma tą "przypadłość" zdiagnozowaną. Biorę cały czas tabletki i jak do tej pory ciśnienie książkowe, oby tak dalej :)
Pozdrawiam :)

nie załamujcie mnie ta wagą ;)

20 -30 kg... to chyba duzo... czy nie? to bedzie pierwsza niunia i w sumie nie wiem, ale zachecajaco to nie wyglada... ;)

ja przytyłam na razie 6kg...a dodatkowo dołuje mnie to, ze przed ciaża tez sporo przytyłam...

moja kolezanka rodzi za 3-4 tygodnie i przytyła 9 kg...

Spoko dziewczyny,ja w pierwszej ciąży utyłam prawie 30kg :) wszystko zeszło po 4-5 m-s choć ciało (a szczególnie piersi) niestety nie były/są już takie same...
teraz na razie mam na plusie z 3-4 kg ale i tak wiem, że dobiję spokojnie do 20kg :) i to nie chodzi o obżeranie-taki metabolizm, genetyka...

moja waga waha się miedzy 57 a 60 kg od początku ciąży gdzie do 60 kg dobiłam po świętach.. i tak w kółko , wiem że nie ma na to reguły ale łudzę się że tym samym jakoś baaaaardzo nie utyję. nie mam apetytu jakiegoś szałowego, na słodycze patrzeć nie mogę więc może to i lepiej ;] pod koniec ciąży nabiera się podobno najwięcej więc nie obrażę się jeśli teraz tych kg będzie mniej :P ;)

mam pytanie do dziewczyn które zastanawiają się nad wózkiem maxi cosi mura, czy dowiadywały się może który jest bezpieczniejszy ten mura 3 czy mura 4? mnie się bardziej podoba (ze zdjęć) mura 3 ale nie widziałam go na żywo bo jeszcze nie chodzimy po sklepach z wózkami za bardzo....ale mój mąż uważa że ten mura 4 wygląda na bardziej stabilny :( w sklepie to nie sądzę żeby sprzedawca doradzał coś takiego bo dla nich się liczy żeby sprzedać, a wózek jest w cenie....

Umchi ale pojechałaś z ta wojną ;)

MamaFilipa dzieki za odpowiedz, ogladalismy w FH ostatnio łózeczka a raczej same ramy i Pani mowiła, ze robia tylko z opuszczanym bokiem...troche mnie to zdziwiło...

Witam, nowa mamuske :)

ja w III trymestrze zaczelam miec problemy z cisnieniem, ale przede wszystkim z obrzekami. zatrucia ciazowego na szczescie nie mialam i nidgy cisnienie nie przekroczylo 140, ale obrzeki - jejku, masakryczne! nogi mialam jak u slonia a stopy-jak od shreka, no i buzia. ale to byla koncowka, wiec jakos dalo sie przezyc ;) najgorzej, ze po porodzie wszystko sie jeszcze 2 razy zwiekszylo i wyszlam z kliniki na bosaka!!! bo nie bylam w stanie wlozyc butow... u mnie skonczylo sie zastrzykami z heparyny. no ale ja bylam pod tym wzgledem wyjatkiem, moze przez to, ze mam jedna nerke? takze wy badzcie dobrej mysli! statystycznie zdarza sie to bardzo zadko )

kulka, w jednym miesiacu mozesz przytyc wiecej, w drugim mniej, chyba nie ma reguly :) ogranicz slodycze i jedzenie na noc i zobacz czy przyniesie to rezultaty i nie martw sie na zapas :)

markowa - dziekuje za mile slowa!!! wiem ile znacza pozytywne informacje, wiec staram sie nimi dzielic :)

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...