Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12.aguseek- 20 lipiec SYN
13. carmelasoprano - 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
17. Tesula- 2 sierpień
18. agusp - 3 sierpień
19. Muszczek - 4 sierpnia
20. wercia83 - 5 sierpień
21. Kejt - 5 sierpień
22. gosia_dim – 14 sierpień
23. Umchi - 16 sierpień
24. mamasyna - 17 sierpień
25. kaska2308 - 18 sierpnia
26. MARKOWA - 26 sierpień
27. Tamara - 26 sierpnia
28. MamaFilipa - 27 sierpień
29. mamasandry - 5 wrzesień
30. gosiunia1108 - 7 wrzesień
31. sałatka - 8 wrzesień
32. czarna84 - 8 wrzesień
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Witam nowym wątku i miłego weekendu wszystkim życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Mi tam się do porodu nie spieszy, na razie cieszę się rosnącym brzuszkiem :)
I też bym najchętniej spała 14 godzin...

Ja farbuje włosy farba bez amoniaku.

hehehe ja spie za dwóch:) chyba zmeczona całym dniem i synkiem tak reaguje:) w pierwszej ciąży też miałam takie problemy:)

podobno w ciazy czeka sie na narodziny, apozniej czlowiek mysli jak fajnie było w ciazy ;)

Ja ostatnio też nie moge spać , tzn. zasnąć nie moge siedze do późnej nocy :-(
czytałam sobie dzisiaj wątek dziewczyn mających termin na marzec/kwiecień ale one mają fajnie już tak mało im zostało :-)

a ja nie spałam pól nocy... koszmarna noc mialam, o 4 rano koncza sie seriale na AXN i nie miałam dalej co ogladac i klepałam usterke, rozmowy w toku itp. ale powiem Wam, ze nadwyraz dobrze sie czuje, nawet spac mi sie nie chce ;)

hej ja podobnie:) Codziennie jakiś kwadrans spóźnienia...moje dziecko nie chce mnie puścić z łózka:)

Pierwsza:P

Jak tam mija dzień? Ja wstałam dziś o 8 (tzn. mąż mnie obudził), jestem coraz lepsza, bo zaczynam pracę o 8:) Przyjechałam na 9 hehe.
Miłego dnia mamuśki!

czyli farba jest ok a rozjaśniacz do balayage? chyba lepiej teraz go robić farbą co?

W każdej książce jest napisane, że nie ma przeciwwskazań do farbowania włosów. Kiedyś może tak było ale skład farb też się różni od tych 20 lat temu. Więc nie ma co się martwić, byle wszystko z umiarem:)

Hej

ja farbowałam w grudniu sama w domu farbą Syoss, one są bez amoniaku, a to przede wszystkim o ten związek chodzi

Dziś bylismy u lekarza, następna wizyta 14 marca, dostałam skierowanie na połówkowe za 5 tygodni (juz teraz bo ja robię w Medicover w Gdyni a tam jest tylko raz w tyg, to żebym się mogła szybciej zapisać)
Miałam dziś pobraną cytologię, poza tym żadnych badań - pytałam moją panią doctor dlaczego, stwierdziła, że skoro wyniki poprzednich są prawidłowe to na tym etapie ciąży nie ma po co robić za każdym razem

ja farbuję włosy - zmywalną maską bez amoniaku u fryzjera. zostałam niejako "zmuszona". jestem brunetką, a przed ciążą miałam rozjasnione włosy na blond. moja fryzjerka powiedziała, że lepiej nie rozjaśniac w ciąży, tylko lepiej użyc farb/masek bez amonikau - w moim wypadku był to powrót do "naturalnego" koloru włosów, czyli znów jestem ciemna :)

sa takie farby bez amoniaku-one sa na pewno duzo bardziej bezpieczne. ja akurat nie farbuje wlosow, ale nie zabronilabym innym tego robic, w koncu lakieru do wlosow tez sie uzywa i dezodorantow, prawda? ;) moim zdaniem nic co z umiarem stosowane, nie szkodzi :)

dziewczyny. dziekuję za odpowiedzi :)

przyspieszyłam termin wizyty o tydzień, zrobiłam listę pytań, wątpliwości. jeśli nei zostana one rozwiane, to zmienię lekarza. niestety, lekarka nie tylko nie robi usg, ale także nie słucha serducha maluszka. a ponieważ cały czas słysze, że zagrożenie ne minęło, nie rozumiem, jak mam byc spokojna, skoro nie wiem, czy z fasolką wszystko ok ?

dziewczyny, czy wam także wypadają włosy? od początku ciąży zgubiłam juz połowe włosów, a końca wypadania nie widac. jakieś domowe sposoby na to ?

Ja tylko szamponem takim na 24 mycia, ale to dlatego że nie chcę trwałego efektu. W każdym razie mój lekarz powiedział że to przesądy bardziej niż fakt że nie można farbować, zresztą jak wszyscy znajomi/rodzina widzieli, że mam inny kolor włosów, to nikt się nie dziwił, że farbuję w ciąży.

dziewczyny mam pytanie czy wy farbujecie, bądź rozjaśniacie włosy w ciąży??? i czy to ma jakiś wpływ na dziecko? ja mam już straszne odrosty bo teściowa mnie nastraszyła że nie powinno się farbować ale jak mamy przez 9 miesięcy nie farbować włosów?

cześć dziewczyny, ale wątek szybko leci :) Gratulacje dla kolejnych chłopców i dziewczynek tez :)

ja dzisiaj mam wizytę ale bez usg będę posiew pobierać czy ta paskudna infekcja się skończyła :/ brzuszek już ładnie rośnie i widać hhee oby tylko z małym było wszystko ok, wkurza mnie że ja nie czuję ruchów chyba że jeszcze tych bąbelków nie rozróżniam....

Hej dziewczyny :)
Pamiętacie jak tydzień temu opowiadałam Wam o cytologii w swissmedzie, ktorej nie było?
Dostałam odpowiedz na reklamację, tzn zadzwoniła do mnie Pani z przeprosinami, ale pielegniarka na recepcji jest nowa i zle szukała mojego wyniku. Okazało się, że szukała w 2009r a nie w 2010 przez co nie znalazła mojego wyniku. Tak więc cytologia została wykonana tak jak mnie poinformowano, a wynik otrzymałam na mail skanem.
Ale fakt, że na wyniku jest literówka w moim nazwisku, dobrze, że jeszcze pesel tam piszą...

Rety,ale macie tempo.Ledwo założyłam nowy wątek,a tu już tyyyle postów.

Jeśli chodzi o usg to ja mam robione przy każdej wizycie,tak kontrolnie.A badania laboratoryjne miałam robione do tej pory dopiero raz.

Kopniaczki czuję już od ok. 2 tygodni,ale nasza dzidzia ogólnie należy do spokojnych.Ożywia się tylko po jedzeniu i przy moich nagłych r******h.

lalka na głowie beka :)

moja psiapióła zmieniła lekarza w połowie ciązy, bo jej zadnych badań nie zlecała ani nic i po zmienie była bardzo zadowolona :)

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...