Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12.aguseek- 20 lipiec SYN
13. carmelasoprano - 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
17. Tesula- 2 sierpień
18. agusp - 3 sierpień
19. Muszczek - 4 sierpnia
20. wercia83 - 5 sierpień
21. Kejt - 5 sierpień
22. gosia_dim – 14 sierpień
23. Umchi - 16 sierpień
24. mamasyna - 17 sierpień
25. kaska2308 - 18 sierpnia
26. MARKOWA - 26 sierpień
27. Tamara - 26 sierpnia
28. MamaFilipa - 27 sierpień
29. mamasandry - 5 wrzesień
30. gosiunia1108 - 7 wrzesień
31. sałatka - 8 wrzesień
32. czarna84 - 8 wrzesień
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Witam nowym wątku i miłego weekendu wszystkim życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Witam, kolejną mamę:)

Myślę, że co lekarz to różne opinię, najlepiej sama idź do jednego i sprawdź czy Ci pasuję. Ja tak zrobiłam z swoim. Poszłam na kasę by sprawdzić czy się mną przejmie. Co prawda uwagi za dużo wtedy mi nie poświęcił bo koleeejka spora ale prywatnie to co innego. Jestem zadowolona ale nie zachwycona. Ale mam blisko domu i wiem, że w razie W... zawsze przyjmie mnie poza kolejką. Także dr Mielcarka mogę polecić.

MamaFilipa dziękuję bardzo za odpowiedź :))))) z euthyroxem też jestem już spokojna :) zawsze mnie zadziwia twoja wiedza dobrze że jesteś z naszego wątku :)

aguseek - furagina jest na zapalenie pecherza i jest raczej bezpieczna dla dziecka. co prawda w starej ulotce bylo napisane zeby nie stosowac w I trymestrze ale w nowej juz tego nie ma i jest napisane, ze nie wykazano negatywnego wplywu na plod (chyba zrobili jakies badania). w poprzedniej ciazy kilka razy bralam i teraz tez, przez kilka dni. jest na pewno mniej inwazyjny od antybiotyku a rownie skuteczny :) takze sie nie martw :)

hania_m witaj w naszym wątku :) mamy ten sam termin porodu :) ja niestety mojego ginekologa polecić nie mogę bo sama nie do końca jestem zadowolona ale myślę że dr Doering jest bardzo dobrym ginekologiem i specjalistą od usg i jego ci mogę polecić.

ja jestem po wizycie z maluchem wszystko ok rośnie duży jest o tydzień większy :) dostałam kolejne globulki na infekcję i mam brać furagin doustnie ....czy któraś z was go brała w ciąży?

Dziękuję za wsparcie :) nie chcę tu wymieniać nazw przychodni czy nazwisk lekarzy. Nie chodzi o samo zwolnienie, ale zaangażowanie. To moja pierwsza ciąża i chciałabym, żeby wszystko bylo jak najlepiej. Zawsze mam mnóstwo pytań, ale okazuje się, że jestem nadgorliwa. Chcę po prostu znaleźć lekarza, który zrozumie jak ja sie czuje i będzie sie bardziej interesował. Jeśli któraś z Was mogłaby polecić przyjaznego lekarza, to bardzo prosiłabym o maila.

A czy wybrałyście już szpital, w którym chcialybyście rodzić lub zastanawiacie sie nad którymś? Ja zbieram opinie w pracy i niestety zdania są bardzo podzielone, więc niewiadomo na co sie zdecydować.

Witam nową przyszłą mamę. Współczuję że nie trafiłaś na wyrozumiałego lekarza, niestety nie każdy zdaje sobie sprawę jak uciążliwe potrafią być objawy ciąży. Zanim pojawią się odpowiedzi, mam prośbę do hani_m i innych mam. Wiadomo, że fora są czytane przez pracowników różnych służb/organizacji/firm, nie będę wymieniać nazw. Nie narażajmy lekarzy i siebie i nie piszmy otwarcie ze ktoś "łatwo/chętnie daje zwolnienia", bo to może być kwestia podejścia lekarza do życia (wszystkim/nikomu nie daje zwolnienia) ale i do konkretnej sytuacji. Myślę, że dla dobra wszystkich odpowiedzi powinny być kierowane na prv.

Witajcie dziewczynki!

Dołączam do grona mamusiek lipcowych :)!! Wstępny termin 20 lipca.

Mam takie pytanko- czy jesteście w stanie polecić mi jakiegoś dobrego lekarza ginekologa w Gdańsku? Niestety dzisiaj spotkała mnie niemiła sytuacja. Powiedziałam lekarzowi, że jestem strasznie zmęczona, że bolą mnie nogi od ciągłego siedzenia przy komputerze, niestety 5 minutowa przerwa jest za krótka, zeby odpoczać i zapytałam czy mogłabym dostac zwolnienie. Niestety lekarz odpowiedział, ze my kobiety porzesadzamy z tą ciążą! I że nie mamy prawa być zmęczone do 20 t.c.! Pomijam już fakt, ze jestem w 19 t.c. A że po 20 tygodniu to nie ma problemu. Czy to jest jakaś reguła? Chciałabym zmienić lekarza, niestety to nie pierwszy taki jego komentaz i aż sie sama sobie dziwie, że tyle wytrzymałam. Poradźcie coś proszę...

Carmelasoprano

psinka dobrze - jak niemowlak - je, śpi i s****)))

jutro idziemy do weterynarza

tesula!!! super wiadomosc!!! bardzo sie ciesze!!!

lekarze bardzo czesto zapominaja np.o okresleniu kosci nosowej, mysla, ze wystarczy tylko NT... ale to jest wlasnie tak, jak lekarz nie wykonuje swojej pracy nalezycie, tylko "od tak sobie", wogole wtedy nie mysli o konsekwencjach swoich czynów, bo to nie jego zycie w koncu... heh... szkoda slow... najwazniejsze, ze twoja lekarka ma glowe na karku i cie uspokoila!!! SUUUUPER tylko to sie liczy i CIESZ SIE i zapomnij o tamtych 2 lekarzach i tym stresie!!! SUUUUUPER!!!!

tesula super wiadomosc, ale co sie strachu najadłas...

bardzo sie ciesze!!!!!

jak psinka?

Tesula, bardzo się cieszę :) A tamtego lekarza trzeba ścignąć, zgłosić sprawę do jego przełożonych, żeby ustrzec inne rodziny przed jego błędnymi diagnozami i oszczędzić im przykrości i nerwów.

Tesula cieszę się razem z Tobą :)

No i kamień z serca:)

My dopiero w środe myślicie, że tak wcześnie już bedzie wiadomo kto tam mieszka?

Hej dziewczyny

dzięki że o mnie myślicie

moja lekarka odwołała dzisiaj wszystko co powiedział tamten lekarz...

Okazało się, że on tylko zinterpretował ogólny wynik statystyczny analizy i postawił diagnozę nie zapoznając się z wynikami poszczególnych badań, a wynik wyszedł taki kiepski, ponieważ pani dr. (o której już wcześniej pisałam) która robiła opis do mojego USG zapomniała uwzględnić w opisie wielu parametrów, których brak wpłynął na statystyczny wynik badania

Nie warto wierzyć statystykom....

Ja już po wizycie :) Ale mamy wielkoluda, nogi długaśne po mamusi :) Wszystko w porządku, serduszko ładnie biło, widać było jak kopie (ja jeszcze nie czuję), no i wygląda raczej na chłopca, chociaż pan doktor nie powiedział jeszcze na 100%.

No i najlepsze: przez 1,5 miesiąca przytyłam... 0,1kg :) Chociaż dziś się ważyłam w butach, a ostatnio bez, więc niewykluczone, że te 100g to moje buty a nie ja.

Czekamy na kolejne raporty z dzisiejszych wizyt :)

MamaFlipa mam nadzieję, że twoje przypuszczenia okażą się pewniakiem :)
Ja chyba wolałabym drugiego synka, bo dla Jaśka brat z tak małą różnica wieku byłby kompanem przez całe życie, a z siostrą sądzę, że zaczęliby się dogadywać sporo później.
Choć z drugiej strony dziewczynki są takie słodkie no i fajnie mieć córkę,a nie same synowe :)

Tesula ja też o was myślę!!!

ja mam zaplanowana wizyte na 11 marca, tez mam nadzieje, ze dowiemy sie kto tam mieszka i dostaniemy potwierdzenie naszych przypuszczen, ze to baby girl :) tylko musze pamietac zeby w przyszlym tygodniu zrobic badania!!! a nie jak poprzednio, ze zapomnialam ;)

3mam kciuki za dziewczyny, co maja dzisiaj wizyty :) na pewno wszystko bedzie dobrze, serduszka beda pieknie bily!!!

aaa... tesula! bylas dzis u tej swojej lekarki? mam nadzieje, ze cie uspokoila i utwierdzila w przekonaniu, ze nie ma podstaw by robic dodatkowe badania!!! daj znac, bo mysle o tobie!!!

MamaFilipa to faktycznie czekają was spore wydatki :/

Ja mam wizytę 3.03 może wtedy uda nam się zobaczyć kto tam mieszka :)

aguseek trzymamy kciuki :)
ja byłam na wizycie w piątek, wszystko z dzidzią w porządku, waży 112g :) Kolejna wizyta 21 marca.

marta - wozek musimy wymienic na taki podwojny, jak sie maluch urodzi, filip bedzie mial zaledwie rok i 3 miesiace wiec na spacery o wlasnych nogach to jeszcze dla niego za wczesnie. taki wozek w wersji tandem, jeden za drugim, z jedna gondola i siedziskiem spacerowym kosztuje ok 2tys, my wypatrzylismy taki, ktory slada sie do b. malych rozmiarow. an tym nam zalez, bo czesto przyjezdzamy do moich rodzicow, do trojmiasta. co do lozeczka, to filip w nim spi i bedzie spal przez najblizsze kilka lat, bo ma funkcje zdjecia bokow-tak zeby sluzylo jeszcze przedszkolakowi, wiec drugie lozeczko kupic tez musimy, z materacem, posciela etc. ubranka, duza czesc jest zostawiona, te, ktore sie znosily, zostaly wyrzucone wiec na pewno cos tam trzeba bedzie dokupic, szczegolnie ze maly urodzil sie w kwietniu i bylo bardzo cieplo, a drugi maluch ma urodzic sie pod koniec sierpnia, a wrzesien i pazdziernik to juz chlodniejsze miesiace...poza tym liczymy tym razem na dziewczynke. wiec liczac nowy 2-dzieciaty wozek, drugie lozeczko z wyposazeniem, porod w klinice i troche ubranek, to tyle niestety wychodzi. wiadomo, wanienke i przewijak mamy, ubrania ciazowe i pociazowe dla mnie tez sa, zabawki rowniez, ale te podstawy trzeba jednak kupic - rok to mala roznica miedzy dziecmi, i np. karuzeli znad lozeczka mu przeciez nie zabiore bo ja uwielbia :)

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...