Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12.aguseek- 20 lipiec SYN
13. carmelasoprano - 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
17. Tesula- 2 sierpień
18. agusp - 3 sierpień
19. Muszczek - 4 sierpnia
20. wercia83 - 5 sierpień
21. Kejt - 5 sierpień
22. gosia_dim – 14 sierpień
23. Umchi - 16 sierpień
24. mamasyna - 17 sierpień
25. kaska2308 - 18 sierpnia
26. MARKOWA - 26 sierpień
27. Tamara - 26 sierpnia
28. MamaFilipa - 27 sierpień
29. mamasandry - 5 wrzesień
30. gosiunia1108 - 7 wrzesień
31. sałatka - 8 wrzesień
32. czarna84 - 8 wrzesień
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Witam nowym wątku i miłego weekendu wszystkim życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

o juz Cie chyba nie ma...

jakby co to licze na Was z tymi adapterami ;)

Adaptery do wózka to takie uchwyty,które montują fotelik na stelarzu od wózka.Każdy firma produkująca wózki ma chyba swoje rodzaje fotelików i do nich pasujące adaptery.
Jeżeli się mylę proszę o poprawienie bądź uzupełnienie mojej wiadomości.

Mamafilipaa podpowiesz mi o co chodzi z tymi adapterami?

ja mam mniejszy wybor wozkow niz wy ;) ale mam juz kilka typow i wiem, ze kola nie beda pompowane tylko piankowe, ze wzgledu na wage. wozki z pompowanymi kolami sa moze i lepsze na spacery po wertepach czy snieg, ale jednak kilka kilo, nawet przy jednym dziecku, robi duzo, przynajmniej mnie ;) najpierw chcialam wozek, w ktorym dzieci siedzialyby obok siebie, teraz, ze wzgledow praktycznych, wybiore chyba tandem. zeby nie bylo problemu z wjezdzaniem po schodach i jezdzeniem po sklepie. kurcze, nawet jak jezdze teraz x-landerem, to w tych typowo dzieciecych sklepach, typu smyk, h&m mama czy swiat dziecka mam problem z przejezdzaniem w alejkach...a przeciez wiadomo, ze w te miejsca przychodzi sie z dzieckiem w wozku... heh... brak wyobrazni:/

u moich przyjaciol-wysyp dzieci :) wczoraj kolezanka urodzila synka, a lada dzien druga kolezanka urodzi CHYBA dziewczynke. w ciagu kilku miesiecy zapowiada sie jeszcze kilkoro dzieci :)

a powiedzcie mi te adaptery sa potrzebne? co sie w sumie z nimi robi? zawsze sie nad tym zastanawiam... nieraz widziałam, ze na allegro sprzedaja foteliki z adapterami... tzn. ze one pasuja do roznych wozków czy jak?

Cześć Wam,
nie wiem jak u Was, ale u mnie niedziela jest bardzo leniwa :) W ostatnim tygodniu przytyłam kilogram :D Brzuszek już bardziej widać :d

Nikita odnośnie wózka Delti Emu to dowiedziałam się w Mama i JA, że konkretnie Delti Emu już nie będą produkować. Egzemplarze w sklepach są ostatnie, nam udało się w ostatniej chwili dokupić ostatnie adaptery do fotelika. W Mama i ja mają ostatni niebieski wózek z fotelikiem chyba za 1000 zł. Teraz będą sprzedawać wózek Navigation - chyba tak to się pisze. JEst praktycznie identyczny, ma innr kolory i a i tylne koła pomowane.

Miłego leniuchowania :D

Witam niedzielnie :)

ale biało... chyba faktycznie ta zima bedzie jeszcze długo ;) musze wykombinowac jakis kulig na przyszły weekend, no jak juz snieg jest to trzeba korzystac :)

Tesula trzymaj sie tam! bedzie dobrze!

mojego bolu głowy nie było juz jakis czasi bardzo sie z tego ciesze! i bardzo Wam współczuje! Mamafilipa a rodzinka sie nie martw! mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni,

Umchi my chyba kupimy delti emu, jest podobno bardzo lekki i mało miejsca zajmuje w bagaznikua to jest dla mnie istotne, kupiła juz taki wozek mona_g :)

Dziewczyny

dzięki za słowa pociechy, z mężem zdecydowaliśmy, że nie będę robiła żadnych badań genetycznych inwazyjnych - dożyjemy zobaczymy, co ma być to będzie...

jestem wykończona, nie miałam pojęcia jak absorbujący jest 8 tygodniowy szczeniak, spacerek co 1,5 - 2 godziny, obowiązkowy pierwszy przed 6 rano ostatni o 23, co prawda nie chodzimy nigdzie daleko, bo sunia dopiero po pierwszym szczepieniu, ale trzeba wstać...

Ja ten tydzień też męczę się z bólem głowy :(

co do usg 4d (połówkowe) w poprzedniej ciąży byłam u prof.Preisa, cena zabójcza - 300zł, ale byłam bardzo zadowolona. Tłumaczył wszystko co widzi, bardzo dokładnie oglądał małą. Trochę bałam się tej wizyty bo czytałam o nim niezbyt dobre opinie jeśli chodzi o pacjentki które przychodzą jednorazowo, ale ja nie miałam się do czego przyczepić, gdyby jeszcze nie ta cena... :) Teraz na genetycznym też byłam u Preisa, do tego miałam problem bo dwa razy wylądowałam u szpitalu z krwawieniem i dopiero on potrafił mi odpowiedzieć od czego to krwawienie i że nie ma się czym martwić. Maluch na usg ułożył się tak, że problem był ze zmierzeniem przeziernośći, prof robił chyba ze 4 podejścia, żeby ją zmierzyć, ale w końcu się udało. Na pacjętkę przeznaczonych jest 15 min (co tyle umawiają w rejestracji) ja siedziałam chyba z 30 i nie było żadnego problemu. Także ja osobiście mogę polecić profesora.

umchi, z doswiadczenia ci powiem, ze to co ci wyjdzie, pomnoz razy dwa, to bedziesz miala realny kosztorys ;)

a mnie dopadla albo kilkudniowa migrena albo zapalenie zatok, tuz na lewym okiem. masakra, poprzedni tydzien mialam bardzo nerwowy, na prawde takie nerwy zafundowali mi tesciowie, ze chyba nigdy takiego cisnienia nie mialam :( no ale w konsekwencji, po jescze piatkowym dolozeniu, tak mnie od tego cisnienia glowa rozbolala, ze trzyma do tej pory :( na wszelki wypadek biore sobie bioparox i chyba wlacze cos homeopatycznego. masakra, zawsze cos...

dziewczyny a robilyscie juz wstepny kosztorys wyprawki, bo ja sie za glowe złapałam.

Macie już wybrany wózek?? My się czaimy na Teutonie Mistral P

Witam niedzielnie,

Tesula trzymamy kciuki.

My idziemy na wizytę w środę by zobaczyć jak się sprawy mają.
Wczoraj wieczór spędziłam z 2 latką i lalką 2 miesięczną. Płacz małej jakoś wrażenia nie robi na mnie ale ta dwu latka pierwszy raz mnie na oczy widząc rzucała się na szyję buziaki sprzedawała ale po godzinie ręce mi opadły myslałam, że padnę. Trochę mi poskakała po brzuszku mam nadzieję, że nic się nie stanie. Wulkan energii to mało powiedziane.

u mnie nie kopie, ale u mnie dosc pozno zaczał bulgotac wiec kopać pewnie tez bedzie pozno ;)

Tesula - nie martw się za bardzo, mojej koleżance ten test "zepsuł" ciążę bo wyszedł bardzo źle ale urodziła i urodziła zdrową córunię. A przepłakała ponad pół ciąży. Nie martw się na zapas.

Widzę, że kakao to ciążowy przysmak my też codziennie pijemy :)
Moj maluch już nie bulgocze tylko kopie, w nocy potrafi mnie aż obudzić..

Troszkę się dziś nie wyspaliśmy, ale chyba damy radę.

witam sie sobotnio :)

niedawno w DDTVN powiedzieli, ze zima potrwa do 10 marca!!! wiec z ta kurtka to chyba na dluzej niz 2 tygodnie ;)

wypiłam przed chwilą wielki kubek kakao i w brzuchu mi mega bulgocze ;)

Ja byłam u dr Świątkowskiej dwa lata temu, babka taka niezbyt miła, ale zrobiła wszystkie badania, sprawdziła serce, wszystkie przepływy i coś tam jeszcze, no i udało się uchwycić profil Dominika - wtedy byłam zachwycona :) Zapłaciłam koło 200 zł. Teraz też zamierzam się wybrać.

tesula - musisz być dobrej myśli, bo tak jak dziewczyny mówią - to czysta statystyka - będę mocno trzymać kciuki!

Ja też chcę wiosnę! ledwo dopinam zimową kurtkę, nie będę kupować nowej na tydzień-dwa ;(

Czy któraś z Was wybiera się na usg 4D do prof Preisa lub dr Świątkowskiej? Przyjmują w Pomorskim Centrum
Diagnostyki i Terapii Prenatalnej na Zaspie. Zastanawiam się czy warto i ile to kosztuje?

Pozdrawiam weekendowo!

ja tez sie pod tym podpisuje, tez chce WIOSNE!!! dla mnie zima ze sniegiem moglaby trwac max 3 miesiace a kolejne 9 miesiecy to LATO :):):)

tesula, caly czas jakos o tobie mysle, i nie wiem, jak lekarz mogl ci tak powiedziec... powiedzial ci chociaz o jaka wade genetyczna ewentualnie chodzi? bo podejrzewam, ze zespol downa nie jest absolutnie wskazaniem do usuniecia ciazy... zespol edwardsa lub pateau ewentualnie, choc nie wiem czy w polsce nawet z powodu tych wad mozna przerywac ciaze... chyba ze ten test podtrojny jeszcze jakies inne trisomie bada... tak czy siak, powinien inaczej moim zdaniem powiedziec, ze istnieje wieksze prawdopodobienstwo i nalezy je wykluczyc dodatkowym badaniem ale nic nie jest przesadzone...a on ci od razu o usunieciu nagadal... heh... tak mi przykro!!! jestem z toba myslami!!!

dokładnie się zgadzam, mam już dosyć śniegu :/ szaro, szaro ........CHCĘ SŁOŃCA i zacząć chodzić znowu w japonkach żeby było tak ciepło hehe :)

snieg mi równiez działa na nerwy!!! kiedy bedzie wiosna?? dlaczego nikt nie umie mi odpowiedziec konkretnie na to pytanie??!! :)

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...