Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

MAMUSIE 2015:

Listopadowe:

jankaa - 8 listopada - córka
Niesia_86 - 9 listopada - syn
kwiatuszek23 - 9 listopada - córka
karolka404-89 - 16 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Nitka90 - 20 listopada - syn
Ewelina - 20 listopada
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Ania.83 - 12 grudnia
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

mnie w pachwinach boli tak skurczowo co jakis czas i Braxtona hicksa mam dosc czesto ;/ ehhh

Ewelina i Nitka90 - powodzenia :) Trzymam mocno za Was kciuki!

Aaa, to nie tu, dlatego też pierwszy raz słyszę o tabletkach, ale wszystko będzie dobrze trzymaj się.

Ja w de rodze

Trzymajcie się dziewczyny i powodzenia, już niedługo :)

Nitka, a w jakim szpitalu jesteś?

Ja jutro do lekarza i zobaczymy, ale żadnych objawów za bardzo nie mam, a w piątek będzie tydzień po terminie. Mój mały uparciuch tylko szaleje w brzuchu ;)

Ewelina powodzenia! Ja jestem po rozmowie z lekarzem, czekam na polozna ma mi przynieść tabletki na wywołanie. Trzy razy dziennie mam dostawać do 5 dni, akcja ma sie sama zacząć. Moze byc po pierwszej tabletce a moze skończyć sie cesarka. Niestety nie zapamiętalam co to za tabletka, ale lyka sie ja. Oksycotyny nawet nie zaproponowali mimo że moj ginekolog mowil tylko o niej...

Ewelina trzymaj sie!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ewelina trzymaj się :) juz bliżej niż dalej; )

Ja też wiem czego się spodziewać bo to mój drugi poród ale po pierwszym nie mam żadnych miłych wspomnień wiec teraz jakiś niepokój mam.
Dany rade! !!!:)

Witajcie dziewczyny!
Ja właśnie trafiłam na patologię ciąży w Redlowie. Zaczęło się od krwawienia o godz. 17:00, teraz ustalo, ale z ktg wynika, że mam w miarę regularne skurcze, których nie czułam i zostawili mnie na obserwacji. Co 3 godziny będą sprawdzać akcję serca dziecka i czekamy na rozwój wydarzeń. Rozwarcie mam cały czas na 2 palce i mocno skrócona szyjke. Ciekawa jestem jak to się teraz potoczy? To mój pierwszy poród, więc nie wiem czego się spodziewać. Trzymajcie się!

Powodzenia dziewczyny. Hehe na mni patrzac juz ekspedientki pytaja"jeszcze sie nie wyklulo?";) brzucho mam spory,na szczescie poki co tylko brzucho.

Ja sie zaczynam uspokajac,trudne to bo wiem co i jak i jak to wszystko tak"punkt po punkcie wyglada" i wole ni analizowac. Czekam na godzine zero i tyle,zacznie sie to sie bedzie musialo skonczyc ;)

Za tydzien w sr.mam gin.zobaczymy co tam wyjdzie,chociaz obstawiam koncowke listopada,poczatek grudnia. Ehhh jestem strasznie nerwowa jakas. Sama ze soba nie wytrzymuje :/

No to widzę że zaczyna się na dobre witanie maluszków, trzymajcie się ciepło dziewczyny

Ja rano zgrywałam jeszcze twardziela.
Dzisiaj miałam wizytę i KTG wyszły skurcze słabe ale regularne. Natomiast popołudniu poległam, leżę wymiotuje i ogarnął mnie strach ma nadzieję że jeszcze mi przejdzie chociaż jestem juz w terminie. A lekarz powiedział ze być może za tydzień juz się nie zobaczymy.
PS. Co jakiś czas słyszę "lepiej ci czy juz jedziemy? " :)

mnie tez zaczelo łapać przerazenie że to juz tak blisko do tej pory was czytalam, a teraz udzielilo mi sie pisanie:) chyba potrzeba otuchy- Nitka jeszcze troszke i dzidzia bedzie z Toba.

Dzieki dziewczyny, od rana w szpitalu jestem, juz przyjęta na oddział ale dzis nikt nie podejmie decyzji co dalej :(

Nitka powodzenia ;-) już niedługo będziesz tulić swoją kruszynkę, super ;-) Dziewczyny to już tuż tuż i niedługo wszystkie będą rozpakowane.
Co do dolegliwości ostatnich tygodni ciąży to jest to dramat, ja się czułam bardzo źle i wszystko mnie bolało, ale po porodzie wszystko ustąpiło, trzeba to przeżyć i przeboleć, już niedługo.
Moja malutka grzeczniutka jest nie płacze, uwielbia się kąpać, choć ostatnio już jej czuwanie się wydłuża i nie śpi tyle co na początku, ale w nocy śpi po cztery godziny ciągiem , obudzi się na jedzenie i śpi dalej, więc super

Nitka, powodzenia:) żebyś jak najszybciej spotkała się ze swoim Skarbem :)

PS. Muszę zmienić mój suwaczek, bo ja nadal w ciąży ;) do tego pachwina i spojenie łonowe zaczęło znowu boleć.

Nitka90 trzymam kciukasy i daj znac po:)

Ja bylam dzis u lekarza. Szyjka skrócona z 4 cm na 17mm, skurcze porodowe o mocy 170, ale nieregularne. Lekarz nie wierzyl ze ich nie odczuwam, powinnam wyć z bolu a ja sie smialam i Mowilam 'o ja pier..' jak je widzialam!! Dostalam skierowanie, jutro jedziemy o 7.30 do szpitala. Jakoś odczuwam ból po tym usg pochwowym :(

A my wczoraj z mężem spontanicznie jeszcze byliśmy na koncercie rockowym. Co się nastałam to moje, nogą też sobie potupałam ale za to dziś wszystkie stawy od stania bolą ;) przynajmniej się wyspałam bo córcia u dziadków i koło 10 ją przywieźli.
Ale wrażenie jest jak taka stęskniona rzuca się na szyję, ale mniej fajnie że dziś miała przez resztę dnia stracha że ją zostawię i ciągle na opa... więc plecy mi dziś siadają :)

Ogólnie co do porodu to ja miałam po terminie pierwszy. Niby lekarz kazał pojechać dopiero 14 dni po terminie, ale się denerwowałam i pojechaliśmy 7 dni po. ZOstawili już na patologii, poród wywoływany i urodziła się mała 10 dni po terminie. Ogólnie w pierwszej ciąży zero jakichkolwiek skurczy, a poród szybki. Gdybym nie była na patologii to bym chyba do szpitala nie zdążyła. Tak mi jakoś łatwo poszło ;)

W tej ciąży jest gorzej bo i fizycznie czuję się słabo. Strasznie zmęczona, chociaż przytyłam mniej. Skurcze bywają prawie codziennie, czasem nawet bolesne :) ale lekarz i tak powiedział że wcześniej to raczej nie będzie ;)

Warto byc juz gotoa, zawsze glowa spokojniejsza jak wszytsko spakowane :)

Ja mam cesciej niz wczesniej skurcze,ale z takimi w pierwszej ciazy chodzilam ze 3 tyg.(i to pod koniec juz byly kilka dni bardzo rehularne co kilka minut,nawet do szpitala jechalismy sprawdzac) wiec narazie sie nimi nie przejmuje za bardzo.

Cisza tu i spokoj wiec moze niebawem nadejda jakies nowe wspaniale wiesci :D

Inne tematy z forum

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (60 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

Leczenie zębów mlecznych... (16 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

jakie perfumy polecacie? (63 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....