Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

MAMUSIE 2015:

Listopadowe:

jankaa - 8 listopada - córka
Niesia_86 - 9 listopada - syn
kwiatuszek23 - 9 listopada - córka
karolka404-89 - 16 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Nitka90 - 20 listopada - syn
Ewelina - 20 listopada
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Ania.83 - 12 grudnia
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

Hej.
Mnie też bolą pachwiny. Dziś przyszła pierwsza zamówiona paczka. W przyszłym tygodniu zaczynam pakowanie i pranie i prasowanie rzeczy dla Młodego. Jeszcze tylko wózek i fotelik i wsio. Ja planuję kupić na razie Pampersy newborn. Cena podobna a z doświadczenia wiem, że najdelikatniejsze są i rzadko uczulają. A potem zobaczymy inne. W piątek mam ktg.

Oj dawno mnie u was nie było, ale zaglądam regularnie ;) niektóre widzę są na finiszu. U nas po remoncie, większość rzeczy mamy dla małej jak i dla mnie do szpitala. Co z porodem to nie wiadomo w końcu naturalnie czy cc zależy jakie wyniki badań mi wyjdą. Dla mnie 3 trymestr to koszmar, w nocy potrafi mi tak sztywnieć brzuch, z bólu nie mogę spać ostatnio aż na IP chciałam jechać ale po nospie przeszło. U lekarza wszystko ok. zawsze i ilość wód płodowych i szyjka długa więc nie wiem skąd u mnie takie bóle, nie wiem jak zniosę poród. Termin z om mam na 1 stycznia z usg 23 grudnia chyba, muszę dopytać za tydz na wizycie. Wyniki badań krwii ok., cukru też, paciorkowca miałam ale wyleczyłam tylko zobaczymy co z moim HPV. Ściskam was dziewczyny

Moja też niemrawa dzisiaj ale staram się nie nakręcać może taki dzień.
Ja na razie kupiłam paczkę pampersów tych najmniejszych a potem na bieżąco.
Jankaa ty cesarkę będziesz miała na Klinicznej?

U mnie termin z USG równo za miesiąc.
Byłam wczoraj w szpitalu na kontroli, bo bałam się, że mi wody się sączą... Poczułam jakby coś mi pękło i poleciało, wkladka mokra, majtki mokre ale nie było tego dużo, później czułam że coś mi się sączy w ciągu dnia... W szpitalu zrobili mi KTG i test czy były to wody, później USG. Nic nie wyszło... Lekarka też była jakimś obcokrajowcem, na pytanie jak jest ułożone dziecko odpowiedziała 'prawidlowo jak na ten tydzień' hmmm nie wiem jak to zrozumieć?! Waga małego 2,55kg, a torby dla mnie i męża spakowane w aucie już :D Dla dziecka musze miec tylko fotelik i ciuszki na wyjście, także mąż dowiezie (ma już przygotowane wszystko). Ja mam jedna paczke pampersów kupionych, będę dokupywać na bieążco :D Ponoć z Rossmanna są fajne Baby Dream, Dady niestety u mnie nie ma...

Ja mam 3 paczki newborn Dady i w sumie jedną wielką dwójkę Dady ;) Myślę, że na początek wystarczy :D

O ja... Jankaa, to Ty już za niecałe 2 tygodnie możesz rodzić ! :D Dopiero to do mnie dociera :) Mój Mąż wczoraj zdał sobie sprawę, że za dwa miesiące Mały będzie już z nami... Stwierdził, że bardzo szybko ten czas mija :)

Jak dzisiaj się czujecie? Mój Mały jest jakiś niemrawy. Ulokował się gdzieś bardzo nisko i niechętnie się rusza, a w sumie jeszcze chyba ma całkiem sporo miejsca. Zastanawiam się czy nie podjechać na ktg gdzieś, ale póki co jakieś delikatne ruchy odczuwam.

Hejka dziewczyny, mnie okropnie bolą pachwiny do tego stopnia, że chodzić nie mogę! Okropne te wszystkie nasze dolegliwości, jeszcze zgaga mnie męczy znowu. Ja mam mega wielki brzuch i ciężko mi cokolwiek z nim zrobić, o wszystko haczę hehe.
Ja mam jutro ktg i lekarza, ciekawe co tam słychać u mojej małej.
Ja już odliczam, torba spakowana, wszystko przygotowane, za równe 2 tygodnie przywitam moje dziecko na tym świecie :-)
Dziewczyny a ile kupujecie tych pieluszek jedynek? Bo ja nie wiem czy nie mam za mało i też się zastanawiam jakie wybrać, czy dada czy pampers? A wy jakie macie?

Mi dziś stuknął 36 tydzień. Wstałam z katarem i bólem gardła chyba od syna się zaraziłam. Torbę dla siebie mam spakowaną, tylko dla małej jeszcze nie. Zaczynam się mega stresować ciągle myślę czy lepszy poród naturalny czy cc ...ech byle do czwartku - mam lekarza i kto.
Miłego tygodnia

hehe :) całkiem możliwe :) miesiąc to już niedużo i nie powiedziane że nie wyjdzie szybciej ;) lepiej się oszczędzaj i odpoczywaj :)

u nas ok :) męczący weekend był :) urodziny męża, mnóstwo roboty i ogólne zmęczenie. Rodzina u nas spała, córka starsza szalała a ja nawet okna umyłam.

Ostatnio wzięłam się za pranie wyprawki dla małego i do końca października chcę być już gotowa z torbą :) bo właśnie różnie może być z tym przyjściem na świat :) a przy córce raczej nie odpocznę za bardzo.

Co do spania, a raczej braku snu to ogólnie spać nie mogę. Jedna noc zarwana, druga śpię jak zabita bo siły już nie mam.

Póki cp twardnienia brzucha przeszły, ale za to mały pozazdrościł chyba naszej reprezentacji i strasznie kopie :) ale to akurat mnie cieszy :)

udanego tygodnia życzę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny... Dostałam w nocy takich bóli krzyżowych, że myślałam że umre! :( od 3 do 9 się męczyłam... aż w końcu troche przeszło i zasnęłąm... Do terminu jeszcze miesiąc, chyba dzidziuś chce zrobić psikus...

Aha :) Ładnie :)

Bryan dla chłopca, a dla dziewczynki miała być Layla (moje dziecko bedzie mialo niemieckie obywatelstwo)

Co prawda to moja pierwsza ciąża, ale położna powinna przyjść kilka razy do Ciebie do domu. Sprawdza Maluszka np. wagę, gojenie się pępka i inne sprawy. Może udzielić Ci wielu rad np. odnośnie karmienia piersią. Obejrzy pewnie krocze po ewentualnym nacięciu i odpowie na większość Twoich pytań.
Bywają też takie położne, co w ogóle nie przychodzą albo przychodzą na 5 minut i sobie idą. Co kto lubi :)
I jakie imię wybraliście Nitka90?

My imie mielismy wybrane już zanim zaszłam w ciąże :) Zanim w ogole na poważnie o tym rozmawialismy :) Ale dla chłopca, dla dziewczynki wymyslalismy dopiero jak juz bylam w ciazy... i ciezko bylo dojsc do czegos, a jak juz wybralismy to okazało sie ze bedzie synek :)

Ja to dzisiaj jestem załamana... Moja położna (polka) skreslila mnie ze swojej listy, bo ma w tym terminie polki, ktore nic jezyka nie znają a ja mam sobie 'jakos poradzic' Jak wygladaja takie wizyty po porodzie?

Dziewczyny nie śpię od 4 już kolejną noc z rzędu :/ Maluch w nocy też od tej godziny szaleje a teraz odsypia w najlepsze. A ja musiałam wstać bo z synkiem do lekarza idę. Pochodził kilka dni do przedszkola i znów jakiś wirus czy coś go dopadło ehhhh życie .
Wybrałyście już imiona dla dzieci ?
Miłego dnia

ale żeście się rozpisały :) ja miałam 5cio pak majtek jednorazowych, a później położna mi powiedziała, że lepiej używać bawełnianych, bo lepiej przepuszczają powietrze i szybciej się goi. tak więc teraz szykuję takie "majciochy na stratę" ;)

ja mam w nocy mega skurcze i budzę głównie przez to, że wypada mi dysk i ciężko mi jest przewrócić się na drugi bok :(

Ja też nie spałam w nocy... :( Ale trafił mi się bardzo wyrozumiały mąż, który wymasuje mnie nieważne o której go obudze... Mimo że rano chodzi jak zombie...Wszystko mnie boli do takiego stopnia, ze az plakalam mu ze nie daje juz rady... Już mnie tak wkur... ta codzienna zgaga ze jestem wsciekla! Oczywiscie nie na dzidziusia, bo go bardzo kocham, ale naprawde jestem juz na skraju zalamania...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie :)

Tak jak sporo z Was pisało, też będę brać ubrania ciążowe na wyjście. Myślę, że tak jest najwygodniej.
Ogólnie wszystko już mam. Tzn. brakuje mi wciąż ręczników dla bobasa i pierdółek typu pasta do zębów do szpitala. Chcę mieć wszystko spakowane i później już nie myśleć o takich drobnostkach. Tylko jakoś nie mogę się zmobilizować, żeby faktycznie popakować to do toreb. Zbieram te rzeczy w jednym miejscu i sporo tego. Ale dobijam do końca 31 tygodnia, więc już pora ogarnąć temat pakowania, zwłaszcza, że z każdym dniem jest mi coraz ciężej.
Ostatnio trochę "zaszalałam" - za dużo sprzątałam, chodziłam, trochę za ciężkie zakupy nosiłam i się doigrałam. Na szczęście skończyło się "tylko" na wielkim bólu kręgosłupa, mega ogromnym zmęczeniu i częstszych twardnieniach brzucha. Dużo odpoczynku i leżenie pomogło, ale jednak przestraszyłam się, że nie ma żartów.

Też mam problemy ze snem. Jedną noc przesypiam praktycznie bez problemów, a następna to tortury. I tak na zmianę.
Mam spadek apetytu. Muszę zmuszać się do picia.
Niestety nadal mam za to apetyt na słodkie, do tego nie trzeba mnie namawiać ;)
Nie wiem, jak Wasze maleństwa, ale mnie synek często maltretuje bawiąc się przy moim pęcherzu. A to się wygina i go naciska, a to kopie w pęcherz, albo czasem mam wrażenie, że jeździ po nim rączkami bądź nóżkami, bo często jeszcze zmienia pozycję.

Hej, Yoasia to uważaj na siebie i dużo odpoczywaj.
Ja na wyjście oczywiście zabieram ciążowe, jeszcze kilka tygodni po porodzie w nich chodziłam, bo było najwygodniej mimo że bym się zmieściła w rzeczy sprzed ciąży, to nie chciałam spodniami uciskać rany na brzuchu.
Mnie dziś plecy bolą, pójdę po małego i się położę, chyba będę leżeć do wieczora.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja dzisiaj będę prała jutro jak wyschnie to wyprasuje, czas się spakować.
Miałam takie bóle brzucha ze 2dni spędziłam w szpitalu z ryzykiem przedwczesnego porodu. Wiec się już przygotuje bo drugim razem może się nie udać. ogolnie wszystko juz mam po za lozeczkiem ale to najmniejszy problem.

Textil Market był chyba też na Zaspie? Bo widzę, że na stronie nie ma tego sklepu tam, a np. google wyszukuje i pokazuje, że na Zaspie jest :)

A rozpinane macie na całej długości czy tylko dekolt?

Dzisiaj mieliśmy kolejne zajęcia SR. Było ciekawie :)

Nitka90 - ja nawet nie planuję brać ciuchów sprzed ciąży na wyjście ze szpitala. Brzuch od razu nie robi się super płaski :) A nawet po cesarce będzie Ci zależało, by to było wygodne i nic nie uciskało :)

Inne tematy z forum

I klasa - tornister i piórnik jaki?? (20 odpowiedzi)

Możecie podpowiedzieć jakie tornistry sprawdziły się waszym dzieciom w I klasie?? Czy w I klasie...

Cukrzyca ciążowa - pytanie (37 odpowiedzi)

moja cukrzyca ciążowa jest bardzo dziwna :) po glukozie 75g mój wynik po 2h wynosił 154, na czczo...

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (29 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...