Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

MAMUSIE 2015:

Listopadowe:

jankaa - 8 listopada - córka
Niesia_86 - 9 listopada - syn
kwiatuszek23 - 9 listopada - córka
karolka404-89 - 16 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Nitka90 - 20 listopada - syn
Ewelina - 20 listopada
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Ania.83 - 12 grudnia
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

Przez internet też można kupić :)
np.

http://txm24.pl/bielizna-damska/koszula-nocna,35173,367,pl-PL.

Dziękuję ale trochę daleko dla mnie bo jestem z Gdańska.

Nie, w Gdyni:
Morska 82 (w Kauflandzie), Swiętojańska 36 i Wielkokacka 2

w Galerii w Rumi chyba też jest

Textil miało być w tablecie mi ten słownik wszystko zmienia wrrr

Nitka90 a ten texas market to gdzieś w Gdańsku?

Opryszczke radzęskosultować z lekarzem... bo jest to niebezpieczne, zwlaszcza jak nie miałaś nigdy przed ciążą...

Zaczęłam pakować dziś torbę, ale zastanawiam się co wziać na wyjście ze szpitala? Nie wiem czy wejde od razu w moje ciuchy sprzed ciąży... Bierzecie ciążówki jeszcze?

Ja jedną koszule kupiłam w Fashion House w sklepie Italian fashion czy jakoś tak a drugą na allegro :-)

Od wczoraj mam na ustach dwie mega wielkie opryszczki , mam nadzieje ze żadna choroba pod koniec się nie przypląta :(

kwiatuszek ja kupowałam koszule takie z rozpinaniem do karmienia w Textil Market, cena ok 30-40zł

Kwiatuszek u mnie drugi porod krotszy,ale bolesniejszy, podobno dlatego,ze skurcze sa intensywniejsze,ale bardziej efektywne ;) Nie ma co myslec bo moze byc roznie,chociaz ja sie tez ostatnio jakas przelaczylam na rozmyslanie, glownie boje sie komplikacji, Staram sie w ogole nie romyslac za bardzo bo to nic nie da.

Janka ja bym a Twoim miejscu wziela jednak siateczkowe, sa bardziej przewiewne,a po cesarce podobno leci tak samo ;) ja mam siateczkowe jednorazowe i wielorazowe.

Jankaa pamiętam że ja po cesarce używałam na początku tylko tych jednorazowych siateczkowych. Było mi mega wygodnie bo trzymały też ten cały opatrunek. W paczce są przeważnie 2 pary. Ja kupiłam 2 opakowania na początek.
Gdzie kupowałyście piżamę?

oj Janka ja też już chce miec to z glowy... Nieważne jak strasznie będzie, mysle ze te pare godzin w bolu jest lepsze niz kolejny miesiac z codziennymi dolegliwosciami...

Kwiatuszek będzie dobrze, podobno z drugim dzieckiem szybciej to idzie :-). Dziewczyny ile tych majtek siateczkowych zabrać, to są takie jednorazowe? Ja będę po cc, ale też będzie lecieć, nie wiem tylko czy konieczne są w mojej sytuacji takie majtki czy lepiej jakies zwykłe bawełniane?
Ja czuję się już tak gruba i wielka, ze marze już żeby mieć to za sobą, ciężka jest ta końcówka strasznie, ciężko chodzić, te pachwiny i spojenie strasznie boli i jak kaczka chodze hehe

Cześć Dziewczyny,
U mnie najgorsze są noce. Budzę się około 3 i przez około 2 godziny gapie się w sufit. A jak już nad ranem zasnę to budzi mnie budzik i wstaje odprowadzić synka do przedszkola.
Już zaczynam się mega stresować porodem, cały czas myślę jak to będzie itp.

Dobry wieczór.
Dawno nie zaglądałam. Już jestem na L4, wczoraj posprzątałam mieszkanie, dziś zawiozłam resztę rzeczy do pracy dla "zastępczyni", pożegnałam się z koleżankami.
Ja też miewam te skurcze Braxtona-Hicksa, ale nie są jakieś mocno dokuczliwe. Szyjka jeszcze długa, ale zrobiło się delikatne rozwarcie :( Co prawda moja gin stwierdziła, że nie ma się czym martwić bo to naturalne jeśli rodziłam, ale mam więcej leżeć i odpoczywać. Muszę zacząć tę wyprawkę kompletować ale jakoś tak nie mogę się zebrać. Zastanawiam się na kiedy zamówić zestaw pobraniowy do krwi pępowinowej. Do końca października jest promocja... a potem nic nie wiadomo. I nie wiem czy czekać do listopada czy nie :(

Kobitki mi sie w pierwszej ciazy skracala szyjka w 6 mies.bralam nospe forte i bylo ok.

Heke d*phaston powinien pomóc w takiej sytuacji, ja tez bralam ja brzuch twardnial i bolal. Nitka ciesz sie ze nie ma skurczy jeszcze ja w pierwszej ciazy w ogóle nie miałam wiec to zadna regula ze trzeba miec przepowiadajace.

Ja to nie mam skurczy, albo nie umiem ich rozpoznać... a to już 34 tydzień... Ale w nocy miałam takie bole kregoslupa, ze aż płakałam :( Maż mnie pół nocy masował, koło 2 przyniosl mi apap extra, po tabletce w koncu zasnęłąm...Aż się boje jak to będzie dzisiejszej nocy...

Dzięki dziewczyny. To w sumie nie był bezbolesny skurcz, bo ciężko mi też było oddychać i się w ogóle ruszyć, ale biorąc pod uwagę, że się nie powtórzył do tej pory - myślę, że jest w porządku. Wystraszyłam się, bo jednak szyjkę mam skróconą i jakby nie patrzeć muszę bardziej uważać na to, co robię. W każdym razie na następnej wizycie na pewno o tym incydencie wspomnę :) Dzisiaj jadę wykupić receptę na Du*haston - może się przyda przy takich sytuacjach :)

Ja w pierwzej ciazy ze 3 tyg. przed mailam skurcze non stop, nawet co 3 min.,cala dobe pratycznie, bezbolesne,ale uciazliwe to bylo hehe bo dekoncentrowalo i nie wiedzialam czego sie spodziewac, az "zakwasy"sie robily bo jak ustawaly te skurcze to brzusio oboaly byl lekko hehe.Urodzilam 2 dni przed terminem.

W drugiej rzadko mialam przepowiadajace, zaczely sie po masazu szyjki,ale w nocy sie rozkrecily,a wlasciwie nad ranem, jeszcze byly w miare ok. W szpitalu bylam z jeszcze znosnymi skurczami, ostatnia godzina byla ciezka,ale za to szybciej wszytsko postepowalo, rozwieralo sie jak trza. Urodzilam 3 tyg. przed terminem.

Teraz jest gorzej bo obwaiam sie,ze wyeksploatowany organizm(a scislej macica) moze pokomplikowac sam porod,no,ale trzeba byc dobrej mysli, mam nadz,ze szybko pojdzie.

W pierwszej ciąży miałam bardzo bolesne skurcze. Łapał mnie przeważnie na spacerze. Musiałam usiąść i odpocząć. Ogólnie jeśli po zmianie pozycji przechodzi to jest ok.
W tej ciąży mam bezbolesne skurcze ale prawie codziennie.

Jeśli chodzi o rozwarcie to może też być różnie. Ja do 42 nie miałam zupełnie żadnego i miałam poród wywoływany. Urodziłam 10 dni po terminie. A są kobiety które do końca chodzą z rozwarciem i tak czekają... Ogólnie sądzę że trzeba na spokojnie. Książka l, relaks lub inne czynności które lubicie potem może nie być na to czasu. A stres i myślenie czy to już nikomu dobrze nie robi. A wiadomo ze gdy zadowolona mama to i dziecko szczęśliwe ;-)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (114 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam