Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

MAMUSIE 2015:

Listopadowe:

jankaa - 8 listopada - córka
Niesia_86 - 9 listopada - syn
kwiatuszek23 - 9 listopada - córka
karolka404-89 - 16 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Nitka90 - 20 listopada - syn
Ewelina - 20 listopada
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Ania.83 - 12 grudnia
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

Moj maly to tanczy od rana do wieczora, zasypia pozniej niz Ja i jak wstaje do lazienki rano to juz sobie bryka... Nie mam pojecia kiedy odpoczywa... Raczej juz nie kopie, tylko sie wypina az caly brzuszek faluje, najbardziej boli jak macha czymś, nieraz mam aż łzy w oczach. Nigdy nie spal na wizycie u lekarza, na KTG tez sie wiercil. Jest przekochany :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie synuś też czasami jest bardzo nadaktywny. Nóżkami tak się wierci, że się śmiejemy, że jakieś ruchy migracyjne mam w brzuchu ;) najczęściej uaktywnia się tak w okolicach godz. 10 a potem wieczorem. Chociaż wczoraj był bardzo spokojny i aż się przestraszyłam, że te antybiotyki, które biorę w jaki sposób mu zaszkodziły. Jutro mam badanie moczu i wizytę kontrolną, więc zobaczymy co tym razem wyjdzie.

mój maluch kopie juz dość mocno. najbardziej boli jak ide i nagle kopnie to musze sie zatrzymać a najlepiej usiąść bo nie daje rady. najczęściej mimo wszystko wierci sie wieczorem kiedy spokojnie lezymy sobie wtedu On się gimnastykuje.
jesli chodzi o sprzątanie to są czynności których nie robie juz od dawna (3lata) np pranie bo taki mamy podział obowiązków, ale teraz kiedy sił czasami nie mam to sie denerwuje ze nie wszystko jest na swoim miejscu.
za tydzień olejna wizyta juz się ciesze ze zobacze mojego maluszka no i do końca coraz mniej czasu :))

Moja mała kopie w różnych miejscach tzn u góry nogami raz po środku raz z lewej raz z prawej a na dole czuje rączkami jak rusza i jak ma czkawkę ;-)
U nas jest tak że są dni że szaleje jak nie wiem a czasami tak jak ostatnie 2 dni jest spokojniejsza ale nie wiem od czego to zalezne

U mnie z r******i to właśnie taka monotonia. Mała kopie ciągle w to samo miejsce. Zresztą od samego początku leży w tej samej pozycji.

Ciężko jej zrobić fotkę na usg bo zasłonięta nogą i ręką.

Ja też brałam antybiotyk, miałam bakterie w moczu. Pomogło po 10 dniowej kuracji.

My już po przeprowadzce... Ile było roboty...Masakra! Internetu 2 tyg nie miałam, to przynajmniej rozpakowalam prawie wszystkie rzeczy. Bylismy wczoraj na KTG :) Wszystko w porządku. Dalej chodzimy do szkoly rodzenia :) Niedługo zabieram sie za pranie ciuszkow. Już poodcinałam wszystkie metki :) Nie moge doczekac sie naszego maluszka

Cześć dziewczyny :) A czy Wasze dzieciaczki są ruchliwe w brzuszku? Ja, gdybym nie wiedziała córki podczas usg, byłabym pewna, że będę miała chłopaka. Moja jest baaardzo ruchliwa. Często puka mnie monotonnie w jedno miejsce, np. w rzebro lub w okolicy krocza - wtedy jej włączam muzykę na słuchawkach i pukanie zmienia się na fikołki.

Coś mam przeczucie, że moja córcia do spokojnych nie będzie należeć : a tak by się chciało spokojne, grzeczne dzieciątko :)

A jak to u Was wygląda?

Hejka dziewczyny ;-) Mój mąż oczywiście też nie pozwala mi na noszenie ciężkich zakupów, mycie okien czy podłogi, chodziło mi bardziej o rzeczy typu kurze powycierać, umyć prysznic czy toaletę, ale była rozmowa i na razie jest poprawa hehe
Moja malutka wczoraj i dziś spokojna, czasami daje znać o sobie i spokój jest, ale niektóre jej ruchy już mnie bolą, ostatnio pod żebra nóżki wciskała tak ,że mnie wyginało, ale my mamusie zniesiemy wszystko byle te nasze skarby zdrowe były.
Ja ostatnio mam prawie codziennie biegunkę, nie wiem co to oznacza bo przez calutką ciąze miałam takie zaparcia że z płakać mi się chciało a teraz na odwrót.
Shani dobrze że infekcja jest leczona, przejdzie po antybiotyku i będzie dobrze, nic się nie martw.

Nie no mój mąż nie pozwala mi odkurzać, myć podłóg, o oknach nie wspominając. Tylko czasami trzeba mu przypomnieć, że już nadszedł ten czas na ponowne sprzątanie ;)

A ja po wczorajszej wizycie u lekarza się troszkę podłamałam. Wyniki badań moczu są dosyć słabe i jestem na 2 antybiotykach. I jakoś zupełnie mi siły odeszły, czuje się bardzo słabo...

Mój 5 latek też chory. Także leżymy razem w domu. Mąż się nami opiekuje.

My w sobote robimy urodzinki Naszej cterolatki :) biedna sie cos pochorowaa,ale kurujemy sie dzilenie, z tym,ze bede musiala sie spiac. Ja jak to ja, plan dzialania mam, liste rzeczy do jedzenia,ktore chce zrobic tez, takze do dziela. Moje swiezo umyte okna...hehe jedno wyglada jak bym ze 3 pieski w domu miala , ktore po szybie noskami kreca, nasza mlodsza Córcia po prostu przyklejona do niego.

Oj bede musiala chwalic tego Meża mego, z naszymi malymi glownie On wychodzi na plac zabaw bo mnie sie juz nie chce latac za Nimi ;/, w domu jest jakis podzial,ale jak widzi,ze np. prania nie wywiesilam to wezmie i powiesi bez gadania czasem, czy jak widzi,ze cos do zrobienia to nie zwraca mi uwagi, zreszta ja tez sie staram ogarniac ile sie da, tylko ja takie bardziej szczegolowe sprawy, mniej widoczne dla facetow ;) typu (szafki w srodku)na szafkach gdzies cos... ostatnio nawet Maz nie pozwala mi myc podlog i okien tez, (chociaz udalo mi sie raz,ale to tak byle bylo);P

siadlam ja i sie obijam dzis ;p bigos mam plana nastawic i podzialac cos z dziewczynkami,ale ile z tego wyjdzie... ;P

Yoasia698 następnym razem jak Cię taka wena twórcza najdzie zapraszam do mnie ;)

Ja dzisiaj robiłam kuchenne rewolucje, musiałam opróżnić dwie szafki, bo będziemy zmywarkę podłączać. Matko ile człowiek rzeczy gromadzi. Znalazłam 12 opakowań cukru wanilinowego ;) o dziwo wszystkie jeszcze przydatne do użycia ;)

A o 16.20 wizyta u lekarza. Ciekawe jak nasz maluch się rozwija. Ja mam USG na każdej wizycie i mój mąż zawsze taki niepocieszony jest, że to tak krótko trwa, a on by chciał żeby było tak, jak na połówkowym ;)

A co do męskiego sprzątania to hmm... no łatwo nie jest ;) dobrze, że sam śmieci wyrzuca, ogarnia nasze zwierzaki i oko przymyka na to, że czasami nie ma obiadu ;) ale ogólnie to jakoś go nie cisnę w tej kwestii, ja robię tyle ile dam rade, a na resztę zwracam mu delikatną uwagę i nawet czasami załapie te sugestie ;) Ale w ciąży zdecydowanie odpuściłam. Wiem, że nie muszę być perfekcyjną panią domu, jak jednego dnia nie pozmywam, to świat się nie skończy ;) zresztą mąż też zapracowany 8 godzin fizycznej pracy, potem próby (dodatkowo jest muzykiem), to niech chociaż w domu ma trochę spokoju (dopóki syn się nie urodzi) ;)

Jeśli chodzi o męża i pomoc, to różnie bywa. Ogólnie ostatnio go zmobilizowałam żeby z córką na spacery chodził, więc ja chociaż w ciągu dnia mogę odsapnąć w ciszy ;)
co do sprzątania to niestety ciężko z tym, nawet nie zwraca uwagi na bałagan jaki robią z córką w trakcie zabawy ;)
trzeba go bardzo mobilizować :) przynajmniej zmywa po obiedzie i śmieci wynosi ;) więc nie jest tak źle

Tak 3 trymestr od 27 tygodnia : D coś mi się pokręciło

MAMUSIE 2015:

Listopadowe:

jankaa - 8 listopada - córka
Niesia_86 - 9 listopada - syn
kwiatuszek23 - 9 listopada - córka
karolka404-89 - 16 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Nitka90 - 20 listopada - syn
Ewelina - 20 listopada - córka
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Ania.83 - 12 grudnia
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Ruminka- 18 grudnia- Synek- Wejherowo
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia, Synek
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń

się dopisałam ;P

Jankaa ,ale Ci fajnie :))))

Yoasia poza morfologia i moczem chyba nie, usg jakies to tak,ale nie wiem kiedy bo ja mam za kazdym razem. GBS bedzie,ale to kolo 36-37 tydz.,z tego co pamietam.

3 trymestr zaczyna sie jakos w 27 tyg. ;)

A mnie sie cos nic nie chce dzis :P

Jakieś dodatkowe badania są po 32 tygodniu jak zacznie się 3 trymestr. Z krwi robiłam dodatkowo toxo, tsh i ft4. No i usg na którym badają te wszystkie przepływy.

Już po badaniu i w sumie nie wiadomo skąd to plamienie. Szyjka trzyma rozwarcia brak. Lekarka mówiła że może to czop niby może odchodzić sporo przed porodem ale to raczej wątpliwe. Także mam więcej odpoczywać, brać nospe i w razie czego dzwonić.

Kwiatuszek będzie dobrze :) trzymam kciuki.
ja dzisiaj mam nadprzyrodzone siły wysprzątałam dokładnie mieszkanie, obiad juz o 11 był gotowy,zrobiłam ciasto i zastanawiam sie co dalej mam robić :) poczytam książkę, w miedzy czasie przyjdzie córka ze szkoły potem lekcje i dzień zleci.

dziewczyny czy teraz koło czy też po 30 tygodniu ciąży robi się jakieś badania?

Kwiatuszek23 daj znać co ci powiedzą w szpitalu. Na pewno z maleństwem jest ok.
Ja umówiłam już termin na cc i będzie 27 października więc jeszcze miesiąc i maleństwo będę tulić, już nie mogę się doczekać :-)

Kwiatuszek23 - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Może Maluszek się jakoś niefortunnie ułożył i na coś mocniej naciska.

Inne tematy z forum

Od kiedy własny pokój? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja...

nnt. panele w całym mieszkaniu - przedpokój i kuchnia? (16 odpowiedzi)

dziewczyny - zastanawiam się nad położeniem paneli wszędzie poza łazienką. Głównie dlatego że...

jaki rozmiar pościeli do większego łóżeczka? (33 odpowiedzi)

Mam zamiar przesadzić córkę z łóżeczka dziecięcego na takie większe, ale jeszcze nie zupełnie...