Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

MAMUSIE 2015:

Listopadowe:

jankaa - 8 listopada - córka
Niesia_86 - 9 listopada - syn
kwiatuszek23 - 9 listopada - córka
karolka404-89 - 16 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Nitka90 - 20 listopada - syn
Ewelina - 20 listopada
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Ania.83 - 12 grudnia
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

Nasz byl na początku za maly, koło 20tyg o 2 tyg za duży a teraz normalny :D nie ma co sie sugerować waga z usg bo to +/- pol kg

Wirusy jakies panuja biegunkowe :/

My po wizycie, Franus wazy 2158g, nadal wiekszy niz wskazuje tydz.ciazy, szyjka miekka i zaczela sie skracac. Byle ze 4 tyg. I mozemy sie rozpakowywac.

Gratulacje, zazdroszczę ze macie to juz za sobą...

A ja znowu od ok 3 w nocy wymiotuje... Dopiero o 9 sie uspokoiło... Nie wiem czy przypadkiem nie oczyszczam sie przed porodem, bo prócz wymiotow często sie zalatwialam, teoretycznie jutro mam już ciążę donoszona..

Dziękuję dziewczyny za gratulacje, juz niedlugo i wy doczekacie sie swoich skarbów :-)

Ja to wolę żeby mój Maluszek jednak poczekał jeszcze do grudnia :) Ciekawa jestem ile waży i jak tam moja szyjka się trzyma. Dowiem się jutro :)

Jankaa gratulacje :D

Trzymajcie się Dziewczyny już niedługo się zacznie rozpakowywanie na całego.

Jankaa, gratuluję😆 to takie szczęście😊

u nas cisza, dziś mamy wizytę i pierwsze KTG. Ja juz ledwo się ruszam,choć jakby pachwina mniej boli

Jankaa gratuluje :)))

Ewelina odpoczywaj i czekamy na wiesci :)))

A u nas znow jakies chorobsko sie przyplatalo :/ jutro ide na wizyte,zobaczymy co tam. Juz mi ciezko ogolnie chociaz sa dni,ze latam.

Dobrej nocki :)

jankaa gratulacje :)

No to GRATULACJE jankaa! :-)

jankaa GRATULUJĘ :)))

Gratuluję rozpakowanym mamusiom :)
Ja jestem po wizycie u lekarza,w weekend miałam brązowe plamienia przez całą sobotę i niedziele ale tylko 2 mocniejsze skurcze i cisza a dzisiaj dowiedziałam się, że mam już rozwarcie na 2 palce i na pewno urodzę przed terminem. Mała waży już 2900 gram, szyjka szybko mi się skraca, bo jestem bardzo aktywna. Poród planuje w Redłowie - mój lekarz tam odbiera porody. Paciorkowca nie mam. Nie wiem czemu ale jakoś jestem dziwnie spokojna i nie stresuje się tym porodem (to będzie mój pierwszy poród). Zobaczymy jak będzie. Mam nadzieję, że jak już do niego dojdzie to po 1.11. Tak bym wolała. Muszę leżeć do konca tygodnia.Dam znać jeśli coś u mnie będzie się dziać :)

Jankaa gratuluję! :) Odpoczywajcie i trzymajcie się cieplutko :)

Co do niezapowiedzianych wizyt patronażowych - nie wiem. Pewnie mogą się takie zdarzyć. Wszystko chyba zależy od położnej i w sumie jej najlepiej by było się o takie rzeczy podpytać. Teoretycznie, poza wizytami położnych powinna się odbyć jeszcze wizyta patronażowa lekarza pediatry, którego wybiera się dla Maluszka.

Janka gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

Hej, ja juz rozpakowana, mała 3,500 kg i 54 cm, pięknie ssie pierś i jest grzeczniutka :-) moja cc przebiegła bez zarzutu, ja dochodze do siebie niedługo bede stawac na nogi
pozdrawiam was dziewczynki :-)

Dzięki za odpowiedź :) a czy takie wizyty są koniecznie i niezapowiedziane? próbowałam coś szukać w internecie ale nie znalazłam odpowiedzi.

Przed porodem to się nie spotkałam. Po porodzie już tak - położna, którą masz wybraną (możesz sobie zmieniać w ciągu roku) powinna przyjść kilkakrotnie na tzw. wizytę patronażową. Ja pamiętam, że miałam wybraną położną środowiskową kiedy wybierałam lekarza rodzinnego, a ostatnio zmieniłam na położną ze szkoły rodzenia. Raczej wtedy z nią się kontaktujesz bezpośrednio albo z przychodnią i tam zgłaszasz fakt narodzenia dziecka. Ale nie wiem jak to wygląda w praktyce - może jest zupełnie inaczej niż myślę :)

Dziewczyny, powiedzcie mi czy położna zawsze przychodzi przed porodem do domu? gdzieś to trzeba zgłosić czy jak? jestem kompletnie zielona w tym temacie . pomocy:(

Cytrynowamama z dwojga zlego lepiej za duze jak zamale te ubranka ;) spoko, przygotuj w domu to Ci Mąż podrzuci na bieżąco.
Dobrze byloby wiedziec kiedy sie zacznie,ale niewiedza tez ma plusy ;) Tak bysmy siedzialy i sie stresowaly przed "godzina zero" jak to bedzie wygladalo a tak... zacznie sie to sie musi skonczyc, czasem szybciej sie zaczyna ;)(jak np. u mnie w 2 ciazy 37 tydz.) i z zaskoczenia w sumie.

Co do paciorkowca to tragedii nie ma, niektore polozne wrecz bagatelizuja i nie kaza sie tak przejmowac, mi w pierwszej ciazy czop odszedl ze 2 tyg.rzed czasem,ale nie bylo konsekwencji paciorkowcowych ;)

Shani trzymaj sie, dasz radę, 37 tydzień to już calkiem "fajny wiek" dzieciatka z reguly sa goowe wiec lada dzien bedziecie tulic Maluszka.
Mysl pozytywnie :) Nie mysl o glupotach, nie masz wplywu na reakcje organizmu, tak to jest. Jak pisalam druga Córeczka urodzila sie w 37 tyg. i jest mega rezolutna, nad wiek ogarnieta, wszystko bylo dobrze.

Ja to sie moge obwiniac ;) bo juz czasem mam dosc i egoistycznie juz bym chciala byc po,ale dajemy rade, dajemy ;) Czasem miewam takie dni,ze mam dosc, niewyspania od 5 lat (cyli od pierwszej ciazy)sikam w nocy :P teraz to juz tak szybko nie zasypiam jak sie poloze, jestem wiecznie zmeczona i tak dalej i tak dalej ;)

Ja sie tez ostatnio nakrecalam chociaz staram sie tego nie robic, bo jednak musze zdarzyc sciagnac opieke dla Dziewczynek, oby w nocy to Maz raczej jest na miejscu etc.,ale jakby tak byl akurat gdzies dalej to nie wiem... ;] nic to. Nie mam na to wplywu.

Dziękuje, ogolnie dobrze, ale swędzenie i zgaga doprowadzają mnie do szału :( W poniedzialek mam wizyte takze poprosze znowu o ta probe watrobowa... albo niech mi jakies masci przepisze, bo balsamy nie pomaga... nawet te chłodzące

Byla u nas w domciu wczoraj położna, ogladala mieszkanie, patrzala co mamy dla dzidziusia, ogolnie calkiem spoko :) Za tydzien mamy ogladac porodowke (o ile wytrwamy) no i proponowala pokoj rodzinny, ale musimy to jeszcze przemyslec... Szkoda mi juz tego mojego dzidziusia, bo sie wierci i wypina, ciasno maluchowi i czkaweczke ciagle dostaje biedaczek mały...

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (18 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

co myślicie o mieszkaniach w Falowcu (72 odpowiedzi)

mam zamair kupić mieskzanie i zastanawiam się nad falowcem

Przeprowadzka- jaka firma? (41 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...