Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

MAMUSIE 2015:

Listopadowe:

jankaa - 8 listopada - córka
Niesia_86 - 9 listopada - syn
kwiatuszek23 - 9 listopada - córka
karolka404-89 - 16 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Nitka90 - 20 listopada - syn
Ewelina - 20 listopada
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Ania.83 - 12 grudnia
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

Kwiatuszek - gratulacje.
Ja po wizycie, na razie szyjka długa i lekkie rozwarcie ale to spoko. Młody ma 3 kg i łożysko ma już 3° więc już gotowe. Teraz tylko ktg i ostatnia wizyta 9.11. Stres mam bo nie chcę sama rodzić, a mąż wraca na urlop dopiero 13.11. Na dodatek nie mam na nic siły, starsza córcia załapała jakiegoś wirusa i kaszle i smarka na potęgę. Spakowana wciaż nie jestem, mam mnóstwo rzeczy do wyprasowania i zero pomocy.

Rahhel a może czop sluzowy Ci już odpada? Też mam termin 2.11

Czytalam, ze dziecko sie slini i ma problem z chwyceniem brodawki, ssaniem itp. Mozecie sobie popatrzeć jest dużo artykułów na temat dzieci ponospowych. Parę razy napewno nie zaszkodzi, ale wolę sie przemeczyc niż pluc sobie pozniej w brodę...

Nitka, niektóre kobiety całą ciążę biorą nospę i nic się złego nie dzieje. Myślę że parę razy w ciąży nie zaszkodzi ;) lekarze zapewniają że nie jest szkodliwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Halo halo gratuluje :)

Mało się odzywamy bo po pierwsze znowu przeziębienie chwyciło, tym razem całą rodzinę, dodatkowo małej ząbki idą no i mieliśmy tragedię rodzinną po której ciężko wrócić do rzeczywistości jakiejkolwiek.

Co do samopoczucia to mam jakąś wydzielinę, spojenie łonowe boli i coraz częściej mam skurcze, w odróżnieniu do pierwszej bo w tamtej w ogóle ich nie czułam. 2.11 wizyta więc się dowiem jak to jest z tą szyjką i na co mam się nastawiać ;)

Ja nie biore nospy, nie chce zeby moje dziecko bylo ponospowe :D

Mi lekarz mówił że jak boli to nospa a jak nie przejdzie to do szpitala :D

Również gratuluje!!!! Teraz to dopiero za przeproszeniem sr*m ze strachu!!!!!! Zwlaszcza ze widze ze miałaś termin na 9 listopada, a ja z usg mam na 13!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Ja już myslalam, ze wczoraj bedzie sie cos dziac, bolal mnie strasznie brzuch! i to niemalze caly dzien! skurcze nieregularne przechodzace od krzyza w dol brzucha... Juz pisalam z kolezankami ktore sa po.. ze jak nie urodze to niech mnie uspia bo nie chce wiedziec jak to boli!

Serdecznie gratuluje :)

Woow ale piękne wieści od rana, kwiatuszek gratulacje i koniecznie napisz jak już będziesz miała chwilkę ;)

Wczoraj byłam u lekarza, córcia wazy ponad 1900g

Aaaaa gratulacje kwiatuszek!! Super ze masz już maleństwo przy sobie ;-) No teraz to już będziemy się rozsypywać hehe
Dziewczyny no już coraz bliżej do porodu :-)

Ooo Gratulacje kwiatuszek ! :-)

Kwiatuszek, gratuluję :) Zazdroszczę, że już masz to za sobą :) Jak się ogarniecie z rodzinką, to daj znać o porodzie, czy udało się na Klinicznej. Też bym tam chciała.

Ja mam termin na podobny, co Ty, ale na razie jeszcze cisza, choć brzuch opadł i twardnieje, ale ja od początku mam dość nisko i twardniał.

Zaczęłam myśleć o porodzie i też się mega boję porodu, ale damy radę, dziewczyny :) Dla naszych Maleństw. Musimy ;)

Kwiatuszek23, gratuluję! :) Ciąża donoszona widzę, bo w 38 tygodniu (o ile dobrze widzę) Twoje Maleństwo postanowiło się wykluć :) Gdzie rodziłaś? Czekamy na relację!

Teraz to zacznie do nas docierać, że to już niedługo :D

Wow kwiatusze, Gratuluję!!!!
chyba trochę przed czasem pojawiło się dzieciątko :)
opowiadaj jak już dojdziesz do siebie :))
gdzie? jak? kiedy? jak maleństwo? itp?
zdrówka dla Was dziewczyny :)

GRATULACJE!!!!! Mam nadzieję, że obie czujecie się dobrze i szybko wrócicie do domku :)

Dziewczyny melduję się już rozpakowana. W nocy dostałam regularnych skurczy rano pojechaliśmy do szpitala a Zosia przyszła na świat w południe.
Pozdrawiamy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To dbaj o siebie, bo jeszcze troche czasu Ci zostalo :)

InnaBajka - do 12 tygodnia ciąży brałam luteinę dopochwowo, a od niedawna d*phaston doustnie na twardnienie brzucha. Bo miałam ostatnio jeszcze szyjkę skróconą i wiadomo, że to może jakiś wpływ mieć na to wszystko. Wiem, że lekarz wie co robi, inaczej by mnie nie faszerował dodatkowo. A lepiej jednak do terminu dotrwać.

A torbę to nie mówię o takiej już do porodu, tylko na ewentualny pobyt w szpitalu przez kilka dni. Bo Mąż pewnie by nie ogarnął niczego. W razie czego będę miała przygotowane i tak rzeczy dla Maluszka i do porodu osobno, jak by mnie nie chcieli wypuszczać wcześniej. O ile w ogóle do tego szpitala trafię. Nie nastawiam się raczej na wcześniejszy pobyt na patologii, choć wiadomo, że może być różnie :)

Ma mam torbe dla siebie i druga dla mężą :D dla dziecka przywiezie jak nas odbierze :) (nic nie potrzebuje dla dziecka, dla siebie rzeczy typu podklady, wkladki laktacyjne, majki poporodowe itp. tez nie, wszystko jest na miejscu) Torby wozimy juz w aucie :D

Janka a u Ciebie cesarka? Powodzenia :)

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (3 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

czy zdarza Wam się dać klapsa swojemu dziecku? (220 odpowiedzi)

Mam dwuletniego synka i wydaję się mi, że ostatnio sprawdza on moją cierpliwość głośnym krzykiem,...

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...