Mamusie listopad - grudzień 2015 część 5 częściowo rozpakowane

MAMUSIE 2015:

rozpakowane:

jankaa
kwiatuszek23
Nitka90
Ewelina

Listopadowe:

Niesia_86 - 9 listopada - syn
karolka404-89 - 16 - 21 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 12 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Dorka - 14 grudnia - córka
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Ruminka- 18 grudnia- Synek- Wejherowo
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia, Synek
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopad - grudzień 2015 część 5 częściowo rozpakowane

~maman - dzięki za bardziej szczegółowe informacje. Kolorowo to nie wygląda, ale z drugiej strony, w końcu to nie hotel. A te trzy doby jakoś się przeżyje. Tylko ciekawi mnie ten prysznic, jak woda słabo odpływa :P Pewnie powrót do domu to ulga :)

heke1990 - trzymam kciuki, żeby wszystko u Was było dobrze i żebyście jeszcze trochę wytrzymali :)

u mnie ze skurczami ucichlo, znaczy sa,ale sporadyczne,ale jak wczesniej gin.mowila,ze czop pewnie juz wypadl skoro kanal na tyle otwarty(wsadzila dwa palce) tak ja widze,ze odchodzi teraz lekko brazowy tak konkretnie od srody bylo lekko po trochu teraz juz sporo go.

No zobaczymy co sie zadzieje. Franus duzo mniej sie rusza zreszta ruchy ma ograniczone przez to,ze glowka juz mocno wcisnieta. Pecherz tak sie napinal przy tych skurczach,ze mozliwe ze zacznie sie od odejscia wod. No i tak czekam starajac sie nie czekac hehe. W pierwszej ciazy zauwazylam odchodzenie czopa duzo przed porodem(ze dwa tyg.) ,ale kolor byl zupelnie inny

Rybka31 - Rozumiem, to Ci się właściwie przyfarciło, skoro i tak chciałaś cesarkę :) Powodzenia! :D

Shani - gratulacje! Jeśli jakąś rozpakowaną mamę pominęłam, to przepraszam i również gratuluję!! ;)

Ruminka - powodzenia, bo widać, że to już tuż tuż ;)

Yoasia698 - trochę współczuję tego czekania... ale może jednak maleństwo się namyśli i zaraz Cię zaskoczy :) Trzymam kciuki!

Natomiast u mnie - dzisiaj kończymy 38 tydzień. Synek ułożony główką na dół. Przybrałam 16 kg, ale właściwie nie wiem, gdzie one są, bo oprócz wielkiego brzucha, to nie jestem jakoś gruba... Szyjka skrócona, brzuch już podobno niżej (sama tego nie widzę zbytnio). Do tego również ponoć widać już, że dopadły mnie lekkie obrzęki (na twarzy - tutaj też tego sama nie widzę, a na dłoniach to owszem, bo nie mogę zdjąć pierścionka, ale pewnie gdyby nie biżuteria, to bym nie zauważyła). Więc tak, jakby zbliżamy się do końca. Ciekawa jestem kiedy nastąpi "godzina zero" ;) Wręcz się stresuję tym czekaniem.

Shani - gratulacje! :) Nie polecasz widzę Lęborka, to mam nadzieję, że podczas weekendu mój Mały nie postanowi nigdzie wychodzić, bo tam właśnie miałabym najbliżej w razie czego :D

Wczoraj mieliśmy wizytę. Mały rośnie, choć nie wiem tym razem ile ma już kg :D Na pewno powyżej 2 kg. Poziom wód w normie, choć łożysko już trochę stare... :/ Za tydzień ktg i mam uważać na ciśnienie, bo znowu się podwyższa.
Lekarz w czasie badania stwierdził, że Mały ma już bardzo nisko główkę, bo napierało aż na błony. W sumie to by się zgadzało, bo jednak już czuję problemy przy chodzeniu :)

shani, gratuluję :)) super ze jesteście już w domku i możecie cieszyć się soba :))

grudniowe sie rozpakowują a ja czekam naj na zbawienie hehehe

MAMUSIE 2015:

rozpakowane:

jankaa
kwiatuszek23
Nitka90
Ewelina
Ewciuś
Klaudia_Michal
Niesia_86
karolka404-89
Maman
shani

Listopadowe:

ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Paulina - 24 listopada
mami87 - 25 listopada - córka

Grudniowe:

KamCiia - 3 grudnia
Tanvi - 4 grudnia - syn
Ania.83 - 12 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Dorka - 14 grudnia - córka
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Ruminka- 18 grudnia- Synek- Wejherowo
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia, Synek
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń

po oksytocynie niby boli mocniej, ale jak pomysle, o swoich krzyzowych to nie wiem czy moga byc jakkolwiek bardziej bolesne :)

Ja miałam poród wywoływany w pierwszej ciąży.
Przez.cały dzień miałam skurcze i nawet nie wiedziałam że to porodowe. Dopiero jak wody odeszły to się zorientowałam że coś jest na rzeczy więc nie każdy poród wywoływany jest zły :-)

U nas póki co.wszystkie skurcze jakie miałam ustały zupełnie. jedynie czop powoli chyba odchodzi. Mały też spokojniejszy. Chociaż mam świadomość że to.juz.38 tc. W wtorek wizyta u gin i się dowiem co i jak :-)

Powodzenia wszystkim. Grunt to nastawienie a.dziecko i tak pojawić na świecie się musi :-)

Mialam na mysli oddzial polozniczy, gdzie przebywalam po porodzie 3 dni. Jest 7 sal, w kazdej po 2 kobietki. Jest jeden natrysk i dwie toalety. Czesto nie ma papieru, koniecznie trzeba miec swoj. W brodziku podczas brania prysznica nie schodzi woda.
Szczerze mowiac warunki srednie, bardzo sie teskni za domem :) ale da sie przezyc 3 doby.

Dziękuję :)

Jak patrzę na to z perspektywy tygodnia, to sama się sobie dziwię, że to wytrzymałam ;) niby uprzedzano mnie, że poród wywoływany może boleć dwa razy bardziej, ale to pierwsza ciąża i ciężko mi było sobie to wyobrazić...

ale w nagrodę dostałam najgrzeczniejsze dziecko na świecie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Shani i wspolczuje i gratuluje, opieka i to na kogo sie trafi to polowa sukcesu.

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam :)

I ja się pochwalę ;) nasz Synuś jest z nami od 19.11.2015 :) ale dopiero od wczoraj jesteśmy w domku :/
Po trudach i mękach Igor wykluł się o godz. 5.10 ważąc 3.190kg i 56 cm :)

I przy okazji - omijajcie oddział położniczo-ginekologiczny szpitala w Lęborku z daleka.

Uspokoilo sie w nocy :P

Ruminka, jeszcze sie okaże że urodzisz szybciej niż ja :) gdzie ja juz po terminie... :)
wczoraj teściowa dzwoniła czy chodziłam po schodach hehehe
no ale naszemu chłopakowi sie nie spieszy

My po wizycie, waga 3180g, szyjka o prawie polowe skrocona w stos.do zeszlego tyg. i otwarta na 2 cm. Franek juz mocno w dole siedzi. Skurcze dzis mialam czesto i dosc bolesne,jak na okres. Po badaniu jeszcze bardziej i czesciej. Co okolo 6 min. Po powrocie do domu sie po jakims czasie troche uspokoilo i mam powiedzmy co 10 min.bolesne,ale nadal slabe skurcze. Jak zaczynam sie ruszac,chodzic to sie nasila czestotliwosc i boli mnie "caly dol" Generalnie jak dam rade moge przyjsc za tydzien,ale gin."nie wiem czy ta szyjka dwa dni potrzyma" hmmm, teraz to juz konkretnie na czuwaniu.

strasznie sie bałam porodu sn i chciałąm mieć cesarke, a potem się okazało, że mała jest ułożona pośladkowo, więc nie mam wyjścia :)

Yoasia698 - sporo roboty przed Tobą :) Trzymam kciuki, żeby poskutkowało :)

rybka31 fajnie, że już wiesz, kiedy spotkasz swoje maleństwo :) A jeśli można wiedzieć, to czemu cesarka?

maman - tylko dwie toalety i jeden natrysk na wszystkie pacjentki? Co prawda nie wiem, ile kobiet jednocześnie przebywa na oddziale poporodowym, ale wydaje mi się, że to jakaś bieda... :(

hej kobitki

gratuluję wszystkim rozpakowanym.

ja mam cesarkę zaplanowaną na 4 grudnia, już nie mogę się doczekać aż nasza kruszynka będzie z nami :)

wszystko już mam przygotowane, mieszkanie wysprzątane, bo nie mogę z miejscu usiedziec :P

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...