Mamusie listopad - grudzień 2015 część 5 częściowo rozpakowane

MAMUSIE 2015:

rozpakowane:

jankaa
kwiatuszek23
Nitka90
Ewelina

Listopadowe:

Niesia_86 - 9 listopada - syn
karolka404-89 - 16 - 21 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 12 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Dorka - 14 grudnia - córka
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Ruminka- 18 grudnia- Synek- Wejherowo
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia, Synek
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopad - grudzień 2015 część 5 częściowo rozpakowane

To fakt, ta pogoda jakoś sprawia, że w ogóle nie czuję świąt. Choć w sumie to nie pogoda jest w nich najważniejsza, ale jakby nie patrzeć - z odrobiną śniegu skrzypiącego pod nogami byłoby jakoś inaczej :)
My Wigilię spędzaliśmy z rodziną Męża, a wczoraj i dzisiaj siedzimy sobie sami i czekamy na Synka :) Mały uparciuch nie chce wyjść :)
CytrynowaMama - jak tam u Was?

Dziewczyny Powodzenia :-) Jak tam święta mijają? U nas na spokojnie, mala grzeczna, tylko pogoda nie nastraja :-/

Aaa :) ja idę na Zaspe

Planuję na Klinicznej, ewentualnie jak nie będzie miejsc to Zaspa :) A jak tam też się nie uda wcisnąć to Wojewódzki chyba :)

Heke a gdzie rodzisz?

My nadal w dwupaku :) Czekamy - Mały uparty i nie zamierza wychodzić z tego, co widzę. Może czeka na prawdziwą zimę hihi :) Najpóźniej 31.12 mam się zgłosić do szpitala, bo to już będzie tydzień po terminie :)

Hej dziewczyny, ile jeszcze zapakowanych?
Cytrynowa udało się urodzić?
Heke jak tam?

Ja grzecznie czekam na 29go, mamy badania przed cc bo mała się nadal nie obróciła :( także może uda się cc 1 stycznia zrobić

Witajcie Mamusie :-)
Ja od kilku dni w szpitalu. Synek nie chce sie urodzic. Praktycznie zero objawow porodu. Czekam, az czas ucieka. Tak wiec wyglada na to, ze swiat nie spedze w domu.

Nitka życzę zdrówka dla dzidziusia i dużo sił dla Was rodziców :*

Nasz mały w sobotę skończył miesiąc :) teraz waży dokładnie 4,0 kg (urodził się 3.19kg). Robi się już coraz bardziej cwaniakowaty ;) na spacerach przesypia, jak jedziemy autem to tez śpi całą drogę. Śmiejemy się, że można z nim dojechać do Zakopanego, a młody się dopiero obudzi ;) lubi jak coś go trzęsie, a w nocy jest problem. Bo łóżeczko nie trzęsie i trzeba z nim chodzić aż zaśnie :/
Ma już dłuższe przerwy między spaniem i robi się już coraz bardziej interaktywny ;)

Jeśli chodzi o szczepienia, to mamy wizytę w połowie stycznia. Raczej zdecydujemy się na szczepionki refundowane przez nfz, ale dodatkowo jeszcze pneumokoki, rotawirusy i meningokoki. Wiadomo, że lepiej 5w1 czy 6w1 bo mniej wkłuć, tylko niestety to kosztuje...

Yoasia

To nasz ma 5 tyg i urodził sie z waga 3830 i waży ok tyle co Twój 2tyg dzidziuś... Masakra :( Byle nie miał anemii...

Tak, potocznie nazywa się to Refluks, ale tutaj uznają refluks dopiero jak nadaje się do operacji - jest jakaś kulka, którą widać podczas usg... On tego nie ma(na razie), ale nie wiadomo jak się to dalej rozwinie... np. 3 tyg temu nie widzieli tego co teraz na USG... Także mysle ze bedziemy stalymi bywalcami na takich badaniach...

Nitka ty się biedulko nadenerwujesz , najważniejsze żeby małemu było lepiej, współczuję wizyty w szpitalu. Moja młoda przybiera jak szalona , tydzień temu ważyła 5200 a ms 7,5 tygodnia . My szczepilismy 5 w1 tak nam poradziła pediatra plus rota. Chce jeszcze na pneumokoki i meningokoki, że względu ze mój syn chodzi do szkoły i przynosi paskudztwo różne to się tak zdecydowałam , choć jego szczepilam tylko tymi refundowanymi.

ja bede brała te refundowane, bo podobno te łaczone sa słabsze. ale szczepienie mamy dopiero za miesiac wiec jeszcze zobacze. jest masc znieczulajace wiec jesli te refundowane sa lepsze to wole wiecej kłuć

Nitka90, a to nie jest refluks? Maluszki często ponoć mają z tym problem. Grunt, że wiecie gdzie macie jechać w razie czego. Trzymam kciuki za Twojego Bąbla - rośnie jak na drożdżach :)

Yoasia, bardzo ładnie przybiera ten Twój Maluszek :) Na jakie szczepienia się zdecydowałaś? Ja ciągle się zastanawiam czy brać te płatne 5w1 albo 6w1 czy pozostać przy tych refundowanych...

cześć dziewczyny :)
gratuluję wszystkim świeżo rozpakowanym :)
my mamy juz 2 tygodnie. waga bardzo ładne, lekarka śmiała sie ze na śmmietanie 30 % karmiony :) urodził sie 3770 a dzisiaj miał 4320 (2 tygodnie) jedyna wada to to ze śpi w dzień a w nocy "gadać mu sie chce" jestesmy juz po bioderkach i jest super, teraz tylko szczepienia.
zdrówka dla wszystkich maluszków i ich mam :))

My dzis wyszliśmy ze szpitala, bylismy trzy dni że wgledu na ciągle ulewanie dziecka i niska wage. Maly ma 5tyg waży ok. 4200-4300 (jednego dnia więcej drugiego mniej) i mierzy 57cm (urósł już 4cm)
Mial robione usg znowu usg brzuszka, wyszlo ze miesien zoladka jest za gruby i za długi, dlatego cofa pokarm. Wypil tez jakiś płyn w herbatce i mial robione zdjęcia RTG, patrzyli gdzie spływa, czy mu nie przecieka żołądek... Wyszlo ze jest ok, usg główki też nic nie wykrylo, myśleli że może neurologoczne problemy. Malego ciągle boli brzuszek :( Dzięki podawanego przeze mnie zageszczacza 'na własną odpowiedzialnosc' miesien zoladka zaczyna 'trenować' maly dostaje coraz mniejsze porcje, teraz 85ml gdzie powinien już140ml tyle nie ulewa, ale jest gglodny... Na brzusio lefax i herbatki, mimo że polozna nie pozwolila dawac... Ta moja polozna to sie do niczego nie nadaje...
Dostalam namiary na szpital gdzie lepiej zajmą sie moim dzieckiem, w razie kolejnych wymiotow itp bo tutaj nie są w stanie już nic zrobić, skonsultowai sie z nimi i znaja już nasz przypadek... Mam nadzieje ze nie bedziemy musieli nigdy t am jechac...

Cieszę się, że masz pozytywne wrażenia z porodu :)

U nas cisza. Ktg wychodzą ładne, ze skurczami - położna się dziwiła, że mnie nie bolą. Najpóźniej 31 grudnia mam się stawić w szpitalu, jeśli bym nie urodziła do tego czasu. Dzisiaj okazało się, że szyjka jest skierowana ku kości krzyżowej i w dodatku nie ma rozwarcia, które tydzień temu jeszcze było. Nie wiem czy to możliwe, ale już chyba nic mnie nie zdziwi :D

hej:) rodziłam w szpitalu wojewodzkim w gdanku i jestem b.zadowolona opieka jest dobra nie trafiłam na zadna zmiane położnych co by była,,za kare,, w pracy. Lekarze także b. kompetentni . Położne kladą ogromny nacisk na karmienie naturalne co może byc trudne zaraz po porodzie. Jedyny minus to, to że oddział wymaga remontu łóżka tragedia pamietaja chyba lata 80 :) no i jedzenie bez komentarza - ale to sa akurat kwestie które można pominać i wytrzymac te kilka dni. Dla mnie najważniejsze było to, iż położne były bardzo ciepłe i wyrozumiae i widać że lubią to co robią. A w tym zawodzie to b.istotne.

Szmaragdynka gratuluję! Napisz coś więcej o swoim porodzie - gdzie rodziłaś i jak wrażenia :)

Shani, trzymam kciuki żeby było dobrze. Ważne, że w miarę szybko te bioderka sprawdzili i teraz wiecie jak postępować.

Gratulacje na świeżych mam ;)

Dziewczyny zobaczcie czy na stronach internetowych szpitali nie ma info co trzeba ze sobą zabrać. Bo co szpital to inne wymogi.

Nasz mały ma już 3,5 tyg i waży 3,85 kg (urodził się mając 3,19 kg). Są już ubranka, w które się nie mieści ;) ja też mam problem z ubraniami... obecnie mam 9 kg mniej niż przed ciążą i wszystko jest na mnie za duże...

Dzisiaj byliśmy u lekarza ortopedy. Mały ma wrodzone zniekształcenie stawu biodrowego :( Na razie mamy mu zakładać między nóżki pieluszkę tetrową, a za 6 tyg następna wizyta. Mam nadzieję, że to wystarczy...

No to i ja melduje się jako szczęśliwa rozpakowana mama:) pozdrawiam was:)

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...