Mamusie listopad - grudzień 2015 część 5 częściowo rozpakowane

MAMUSIE 2015:

rozpakowane:

jankaa
kwiatuszek23
Nitka90
Ewelina

Listopadowe:

Niesia_86 - 9 listopada - syn
karolka404-89 - 16 - 21 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 12 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Dorka - 14 grudnia - córka
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Ruminka- 18 grudnia- Synek- Wejherowo
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia, Synek
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopad - grudzień 2015 część 5 częściowo rozpakowane

Ile rozpakowanych i szczęśliwych mam :) gratulacje !!

U mnie cisza i nic się nie dzieje mimo że okropnie puchnę i powoli mam dosyć ;) Córcia nadal jest główką u góry i 2tygodnie temu ważyła 3200g a teraz lekarz mówi ze już bez sensu podawać wagę bo za duży próg błędu.

Ja też idę na zaspę, chętnie się dowiem co trzeba mieć a co zapewnia szpital

Dziękuję . Szpital na zaspie .

Brzydula to zależy gdzie chcesz rodzić, ja mialam wszystko dla dziecka w szpitalu i dla siebie musialam mieć tylko:
Szlafrok, bieliznę, koszule nocne, dresy, szampon, zel pod prysznic, zel do higieny intymnej, ręczniki, ciepła bluze, suszarke do włosów

Jeżeli szpital nie zapewnia to napewno sie przyda:
Majtki poporodowe, podklady/podpaski, maty na łóżko, wkladki laktacyjne,

Janka... Moj maly prawie nic nie przybiera, wszystko ulewa... Urodziny byl z waga 3830, a wczoraj mial 4100 a ma już ponad miesiac...

Lefax daje do każdego mleka, dwie pompki, chyba że sie zatnie to daje tyle co uważam, jak maly placze bo go brzuszek boli dostaje jeszcze troszeczkę na lyzeczce i od razu sie uspokaja

Klaudia Michał ja lefax daje w razie potrzeby, ale do 5 razy można chyba i to 1-2 wcisniecia, ja daje prosto do buźki. A wiek to chyba od urodzenia można
Dziewczyny juz niedługo się rozpakujecie i będziecie tulic swoje maleństwa.
Ja juz po kontroli gin , wszystko zagojone ale coś nie tak z hormonami i teraz musze badania porobić i zacząć leczenie. Masakra cały czas leci zenie ciurkiem :-( Moja młoda waży już ponad 5 kg a jak wasze maluchy przybierają?

Mam ogromną prozbę do mam , które juz urodziły . Co trzeba zabrac do szpital dla dziecka i dla siebie . Dziekuje

No tak ale tutaj już od szwagierki słyszałam że gwiazdor i tak trochę się pogubilam ;-)

Też nie pochodzę z Pomorza, ale u mnie zazwyczaj przynosił święty Mikołaj i tak moim dzieciom w przyszłości będę tłumaczyć ;)

Halo Ruminka ja jeszcze się turlam.
Póki co małemu się nie śpieszy tak jak siostrze...
Codziennie spacery, wizyty w sklepie. Dziś odkurzanie, pranie.
Wczoraj jedynie lekko pobolewal brzuch i ogólnie jest taki sztywny ale dalej nic... Jutro okna... A mąż tylko sobie liczy dni wolne jakie może wziąć bo już sobie urlop od przyszłego poniedziałku zaplanował.
Wymyślił kupno zmywarki i póki co musi przerobić jedną szafkę. Bo remont kuchni dopiero jak dzieciaki podrosna ;-)
Ogólnie się dzieje tylko nie to co trzeba ;-)
A mam takie pytanie.
Bo ja z Pomorza nie pochodzę. Kto tutaj przynosi prezenty w wigilię dzieciom? Nie wiem czego mam córkę uczyć żeby potem nie było że mama się myli ;-)

My też nadal w dwupaku :)

Ruminka, to długo jesteście w szpitalu. Nie wiem, jakie są normy, ale jeśli wyniki spadają, to chyba na święta wyjdziecie do domu? :)

A u nas dalej oczekiwanie i zero objawów.

U.nas tez zdarza sie ulewanie bo czasem mimo noszenia nie odbija Mu sie. Nasza Anka to praktycznie nie odbijala albo np. Przed nastepnym karmieniem jak byla po obudzeniu wyjmowana z lozeczka takze bym se mogla nosiiiic ;)

My jeszcze w szpitalu, Franek sie opala, w sob.mial o 6 rano bad.i z 20,2 spadlo do 14,6 bodajze. Dzis tez czeka nas badanie.

Co chwila przychodza na swiat kolejne maluszki,Rahhel jak Twoje malenstwo? Jeszcze w srodku? ;)

Do Mam które stosują kropelki Lefax . Ile dajecie do mleka ? I od kiedy ? :-)

U nas Mała krztusiła się przy każdym jedzeniu , teraz zmieniliśmy butelkę na Lovi "aktywne ssanie " i jest 100 % poprawa . Butle ciągnie na raz :-)
No ale teraz pojawiły się kolki . Mam krople Lefax ale nie wiem od kiedy można je stosować i w jakiej dawce .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Shani.. ja mojego malego w pionie trzymam 1,5godz i jak go położę to ulewa :( ma chrypke, ksztusi sie, wierci, wypina..

Naszemu też się nie odbija po jedzeniu. U nas położna mówiła, że nie każde dziecko potrafi, ale wystarczy po jedzeniu ponosić malucha ok. 10 min w pionie. U nas się sprawdza. Czasami zdarzy się, że przez sen troszkę uleje, ale nie są to takie ilości jak wcześniej.

Niestety tutaj poduszka nie pomoże... Maly nie umie odbic sobie, od razu leci jak fontanna :(do 2 godzin po posiłku :( ma główkę wyżej jak leży ale i tak ulewa... Maly sie meczy, my sie meczymy, niespokojnie spi, dlawi sie tym, jest cały obrzygany, my tez...
Podaje mu mleko Ha Pre (dla alergików) zmienilam na anty reflux na dwa dni, nie pomogło, dalam mu raz zageszczacz, nie pomoglo... Potem doczytalam że od 3 roku zycia jest... Jestem wykończona...bylam u lekarza już 4 razy i póki przybiera na wadze niby jest ok. A dla poloznej za mało tyje! Ja to już zwariuje! Jedzenie to jest katorga dla wszystkich...

Ale Wy macie tempo, nie było mnie kilka dni a tu tyle do czytania ;)

Nasz mały tez się męczył z kolkami chociaż jest na mleku modyfikowanym. Dajemy małemu delicol i herbatkę z kopru i jest lepiej. Mój Mąż jest alergikiem więc mały dostaje specjalne mleko Bebilon HA z Pronutrą (cholernie ciężko to gdziekolwiek dostać). Też czasami ma wysypkę na twarzy, ale lekarka na wizycie powiedziała, że jest to alergia kontaktowa. Babcie, ciocie i dziadkowie mają zakaz dotykania małego, bo syn ma na nich alergię ;)

Nitka co do ulewania, próbowałaś poduszki klin..? U nas się sprawdziło. W Rumi w Tygrysku można kupić na ok 22zł.

Kwiatuszek my też dawalismy delicol ale mała nie chciała go w ogóle pić w mleku bo ohydne a z buzi wypluwala połowę wiec zmienilismy na mleko bez laktozy i różnica jest kolosalna, wysypka jej zeszła zrobiła się dużo spokojniejsza. Ja w razie czego tez mam lefax i jak ma tam gazy jakieś to daje ale na szczęscie kolki nas ominęły.
My wczoraj na szczepieniu byłyśmy a dziś mała ma katar i pokasluje mam nadzieje ze nie będzie po tym jakiś powikłań.

Nitka90, z tego co wiem to są jakieś zagęstniki, ale nie wiem jak to działa i czy akurat na ulewanie. Kiedyś mój bratanek ponoć tak mocno ulewał, że musieli mu zacząć taki środek właśnie podawać i pomogło.

My po wizycie. Badanie ręczne niezbyt przyjemne, ale lekarz uprzedził, że tak na porodówce będzie. Szyjki już prawie nie mam, przygotowana jest do porodu i ma 1 palec rozwarcia ;) Tak, że czekamy na skurcze :D Poziom wód w normie, łożysko jeszcze jako tako się trzyma, ale nie wiem ile Mały waży. Nie było pomiaru dzisiaj. Dowiem się przy porodzie pewnie :) Ktg dobre, choć Młody większość przespał :)
Grunt, żeby się nie zaczęło na dniach, bo jednak Mąż będzie poza domem. W przyszły czwartek znowu mam ktg i szybkie badanie, żeby obadać czy coś się rusza czy nie. Lekarz nie ukrywa, że lepiej dla mnie gdybym do Świąt urodziła :P

Kwiatuszek23

Zamów sobie lefax przez internet na te kolki, nam super pomógł!!

A znacie może super środek na ulewanie?

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?