Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (10)

Witam w nowym wątku :)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (10)

Ilu osobowe są pozostałe sale w wejherowie?

Ja bym chciała te jedynkę z lazienka ale ponoc trudno dostać.
Przypomnijcie mi jeszcze raz proszę jakiego rodzaju i rozmiaru ubranka bierzecie dla maluchów do szpitala...

Mój synuś jest tak ułożony że ciągle mnie te jego stopki w zebra uwieraja icciągle chodzę mocno wyprostowana ;-)

Po 1, że najbliżej, w sumie od rodziców z okolicznej wioski mam 20 minut autem. A po 2. powiedzmy, że znam ten szpital, moja koleżanka pracuje na ginekologii, coprawda jest młodym lekarzem, ale zawsze to ktoś znajomy :) A z tą salą, no własnie, jak leżalam chwile na patologii ( ale nie w Wejhu), to jakoś ta wspólna łazienka nie stanowiła problemu, a dzielona była nawet na 2 sale a jakoś nikt w kolejce nie czekał. Bardziej myślałam o jakiejś takiej intymności już po porodzie, ale w sumie te 2 doby to można własnie spędzić inaczej niż w domu.

Kaja - jak sie pospiesze to moj tez moze nie zdążyć:) faktycznie w 1 smutnawo, taka alienacja i aspolecznosc:) ale za to łazienka własna. Choć mnie po cc i tak wyrzucili po 48h więc sie nie zdążyłam tymi luksusami nacieszyć:) a czemu wejherowo? Masz blisko?

Marcysia, czemu nie :) Planowałam na początku brać tą jedyneczkę, ale nawet nie wiadomo, czy mój małż da radę przyjechać do mnie na poród i być może urodzę z mamą... To po co mi jedynka wtedy, lepiej mieć towarzystwo, a kasa w kieszeni ;)
Ja mam brzuchol wysoko, mała mnie kopie w żebra, nie powiem, że jest to szczególnie przyjemne ;) najgorzej jest jak piętą albo czym tam lubi obciera się o te żebra od wewnątrz, mam wtedy ochotę złapać tą małą stópcię i ugryźć :D
I ja już też bym powoli chciała "nie donieść", taka końcówka pażdziernika by mnie bardzo zadowoliła hehe :)

Kaja - ja to mam już dawno "opadniety" - jak siedzę to mnie w nogi grzeje. Tragedia. I kiepsko sie chodzi. Ogólnie nie polecam he he?
Widziałam, ze ty tez wejherowo, może sie spotkamy :) choć ja mam poczucie, ze nie donosze tak długo

Ale fajne imiona macie:) lyneth - moj chrześniak jest Franus - bardzo wdzięczne imie, ma mnóstwo "opcji dodatkowych":)

Joahne - mąż tez kręci nosem, Matylda nie klepnieta :) a synek został adasiem 2 tygodnie po porodzie...

Muszka - synek był ułożony pośladkowo i mimo, ze byłam większa, duuuuuzo lepiej mi sie z nim chodziło. Teraz za każdym krokiem mam wrażenie, ze mała mi wypadnie... Ja tez mojego wierzyłem na mrozie (grudniowy chłopak), aż mu sie pucki ostro zarumienily. Chyba wtedy przesadzilam...

Amadea - ty tak pozno i nadal nie macie pewności? Chyba bym sie teraz załamała gdybym miała cała różowa szuflade wymieńiac...

Mama listopadowa - postanowiłam nie kombinować i chyba W-wo. Mam najbliżej, wiem, jak to wyglada i gdzie sie doczlapac i mamy poprzednie doświadczenia jak z prywatnej kliniki (mieliśmy jedynkę). Ale w ciazy jestem, to mogę jeszcze pare razy zmienic zdanie...

Forumki Wam też sie tak ciężko oddycha już? Ja sie chyba nie mogę doczekać momentu, jak ten brzuch mi troche zacznie opadać... I ten nos zapchany non stop!!! masakra

Happymum mam Angelcare AC1100 :-) udało nam się okazyjnie dorwać i na szczęście wszystko działa :-)
Ja jeszcze żadnych pieluch nie kupiłam...

happymum87 - jeśli chodzi o promocje to:

w Carrefourze pampersy za 36,99 są w promocji do 07.10.2013 i białe mokre chusteczki Pampers 6 opakowań za 25,00zł w
Auchan jest promocja gelu Jelp 500ml za 8,99zł do 08.10.2013, w
Tesco promocja małej paczki Pampersów42szt za 28zł i Mokre chusteczki Pamapers zielone 4x72szt. za 24,99 zł

Tyle mogę Ci pomóc :) skrzynkę pocztową mam zawsze pełną gazetek reklamowych :)

hm.. jeśli dobrze pamiętam to mamaZosi pisala ze w Auchan promocja Jelp jest

chyba już będzie po promocji wydaje mi się ze do 8 października..

Perfectangel a jakiej firmy kupiłaś nianię z monitorem oddechu i kamerką?

Ja dziś cały dzień spędziłam na prasowaniu... jednym słowem wszystko już mam wyprane i poprasowane....rozmiar 56 i 62 ogarnięty i zapięty na ostatni guzik... teraz będę mogła spakować torbę małej do szpitala...

Dziewczyny a widziałyście gdzieś jakieś promocję na proszki do prania dla dzieciaczków albo płyny do prania? Ja mam za daleko do carefurra eh bo z Redy do Gdyni eh i nie chce mi się jechać po pampersy taki kawał.... zwłaszcza że już jako kierowca nie zawsze dobrze się czuję a nie mam kogo wrobić w rolę kierowcy...bo mąż ciągle w pracy... może wiecie czy są jakieś fajne promocje na chemie czy pampersy w Mapu? Akpolu czy coś? a do kiedy ta promocja papmków białych w carefurze jest? bo w czw jade do ginekologa do gdyni może bym jeszcze zdąrzyła kupić czy już będzie po?

Przyszła dziś niania z monitorem oddechu i kamerka :-) ale bajery :-)

To dobrze że informujesz bo chciałam się wybrać specjalnie. Bez sensu szajs kupować . :-)

Aabym, mój Synuś już w 28 tygodniu był główką w dół, a to, kiedy się obróci nie ma wpływu na wcześniejszy poród :)
A jak idę do pepco, to wykupiłabym pół działu dziecięcego , dlatego nie chodzę tak zbyt często :P

A ja byłam dziś w Biedronie i były już te ręczniki dla maluszków i szczerze to nie polecam. Cienkie jakieś i takie se. O pieluchach tetrowych nie wspomnę, zupełnie nie warto kupować, cienkie i strasznie rzadko tkane

cześć dziewczyny,
ale dzisiaj piekna pogoda :) poszlam na dłuuuugi spacer nad morze...i teraz boli mnie kręgosłup, heh, ale bylo warto :)
My mielismy straszny problem z imieniem dla chlopca, bo zdane nam się nie podobalo :) ale stanęlo na Kubusiu i juz sie przyzwyczailam, ciekawe czy będzie do niego pasowalo :) Maly też jest już główką w dół, a to dopiero 30 tydzien, mam nadzieję że posiedzi do terminu...
Dodam, że w Pepco też są fajne ciuszki dla dzieci i w przystępnych cenach, bylam dzisaj dorzucili piękne pluszowe skafandry, ale jest wszystko dla dzieciakow - kaftaniki, spioskzi, body, rożki, czapeczki, etc

joahne - pampersy 36,99 dzięki za czujność :) źle napisałam

dorcia_86 - no właśnie też miałam takie info, ale, że mi grozi poród przedwczesny, to antybiotyk dostałam. Nie martw się, w szpitalu od razu pytają o grupę krwi i o wynik na paciorkowca, jakby co, to robią przy przyjęciu. Minusem jest to, ze na bakterie się czeka kilka dni, choć mają też taki szybki test i nim mi na Zaspie robili, choć to jakaś nowość i nie byli pewni prawidłowości wyniku. Najlepiej mieć te wyniki włożone w kartę ciąży, tak jak grupę krwi. To bardzo ułatwi im sprawę.

filipinka - u mnie mąż też chorobę łapie :( gardło, katar, ból głowy, to samo co u Was. Na wszelki wypadek śpimy osobno :( Dobrze, że mamy dwie kanapy rozkładane w dużym pokoju.

Zdrówka wszystkim życzę! Trzymajmy się dzielnie!

dorcia_86 mnie też paciorkowiec wyszedł przy posiewie moczu. Wymazu nie robiłam jeszcze.

Mamazosi to rzeczywiście niską masz tą hemoglobinę. Z tym żelazem to kłopot, gdyby chociaż chciało się przyswajać dobrze, a z tabletek nie chce, a z warzyw i mięsa też słabo. No nic trzeba się pilnować.

Dzięki za opinie o pasach poporodowych, bo przyznam, że wcześniej nic o nich nie słyszałam, ale chyba sobie daruję. Najwyżej zawsze będzie można kupić. A co do ćwiczeń, to na pewno są dużo lepsze niż taki pas, ale to trzeba mieć chęci i motywacje, a u mnie ani z jednym ani z drugim nie jest dobrze :D

Iwona u mnie z pamięcią teraz też dużo gorzej. Jak sobie nie zapisze, to przepadło jak kamień w wodę :)

Od wczoraj mąż też jakiś niewyraźny chodzi i mówi, że go gardło boli i katar się zaczyna, także muszę uważać żeby nie podłapać od niego nic.

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...