Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

dorcia_86 jak Ty to zrobiłaś?! :P 1,5kg tylko? Ponoć sama krew która dochodzi w 1 trymestrze waży około 2kg :P normalnie Cię podziwiam :)

A co do ruchów to za tydzień zaczniesz czuć! Zobaczysz :P Ja dopiero od kilku dni czuje i ponoć to i tak wcześnie :)

To prawda, ile ludzi tyle opinii. Mi osobiście x-landery się bardzo podobają bo są po prostu śliczne :) te najnowsze modele to już w ogóle. To prawda co piszesz odnośnie kupowania w necie. Być może te negatywne opinie wynikają właśnie z tego, że ktoś kupi gdzieś na allegro a później ma problem z gwarancją.

Mnie też stresuje kupno wózka tym bardziej, że jakoś do żadnego nie mam 100% przekonania, jedynie do Maxi Cosi no ale tu trzeba trafić na promocję w sklepie najlepiej bo w necie dużo tanich można znaleźć... ale nie do końca ufam takim internetowym zakupom :) Jak liczyłam to po normalnych cenach na ten wózek ze wszystkim trzeba by było wydać 5tys.... a to już lekka przesada. Szkoda mi tyle kasy szczerze mówiąc :) no ale nic będę polować może uda się coś taniej znaleźć :P

A co do wagi to fajnie, że udało Ci się nie przytyć :) Ciekawe jak to zrobiłaś bo ja naprawdę się nie objadam, jem normalnie, a waga cały czas idzie do góry.... :P no ale nic uroki ciąży, tylko najgorsze jest to, że myślałam że wszystko w brzuch i piersi pójdzie a tu tyłek i nogi też :P i to mnie przeraża :P

jejku, dziewczyny, ale Wam zazdroszczę, że czujecie już Maluchy. Ja czekam i czekam i nic :(
Co do wagi to ja jestem 1,5 kg na plusie. Staram się jeść normalnie, brzuch rośnie, a waga od jakiegoś czasu stoi. Może i dobrze, będzie mniej do zrzucania. O ile nagle nie przybiorę 20 w te kilka miesięcy...

Cleanna mam znajomą która ma mure 3 i jest bardzo zadowolona... bardzo chwali sobie ten wózek... myślę że mura 4 plus jest warta tych pieniędzy jeśli ktoś potrzebuje porządny wózek do terenów wertepowych czyli wiejskich :)
Co do x-landerów to tyle ile osób tyle opini...ostatnio zaczępiłam kilka babek w sklepie z tym wózkiem x-move i poza tym ze jedna narzekała że ciężki to wszystkie były zadowolone... żadna nie narzekała... szukałam opini w internecie... i z reguły są pozytywne... wiem jedno że lepiej kupować wózki przez sklep z wózkami bo łatwiej z ewentualną gwarancją niż jak kupi się na allegro... poza tym nie wiem czy to prawda ale ten x-move też był robiony w 2012 i 2013 roku i ponoć modele z 2013 są o wiele mniej awaryjne...niż te z 2012... tylko że na allegro wszyscy cfaniakują i piszą że modele 2012/2013... mało kto ci powie który z tych modeli ma... generalnie kupno wózka zaczyna mnie stresować :) tyle różnych opini w necie że człowiek może się wystraszyć bądź kupić coś co wszyscy polecali a jemu okaże się niepraktyczne....

Co do wagi to ja byłam wczoraj u gin...i od 6 tyg ciąży do teraz nic nie przytyłam...ale ze względu na to że mam kilka kg nadprogramowych to dobrze że tak się stało :) a wedug tabel rozsądnie jest przytyć te 10-15 kg zobaczymy jak nasze wszystkie wagi zbzikują w 9 msc :) obyśmy dały radę tylko pozrzucać potem te kg

CzekoladowaPralinka dobrze wiedzieć, że ktoś waży tak samo :) czyli pewnie wszystko w normie :) niby wg tych tabel jest ok ale mam znajome co są miesiąc dalej niż ja i tylko 1 kg przytyły :/ niby...

happymum87 no ja właśnie myślałam o Mura Plus 4 i szczerze mówiąc jak trafi się na jakąś promocję to można zestaw kupić za 3 tys. Jeśli chodzi o x-landera to szczerze mówiąc różne opinie słyszałam, szczególnie o tym że jest zawodny i się psuje. Sama testowałam go na sklepie i np kółka się blokowały. Ponoć nie jest on dobrze dopracowany ale też nie chce się wypowiadać bo nie wiem na 100% :)

Jeśli chodzi o Maxi Cosi to ja się zdecyduję z kilku względów: chce mieć wózek na lata, nie tylko na 1 dziecko, poza tym przeprowadzamy się na wieś w "dzikie" tereny ;P więc wózek nie może się rozsypać i szczerze mówiąc wolę dać więcej niż mieć problem dlatego też pytałam czy ktoś może miał ten wózek i może coś powiedzieć bo czasem można zapłacić dużo i też trafić na felerny model...

Hejka dziewczyny,
ja też zaliczyłam dziś pyszny kefir z truskawek :) ale to prawda, że nasze kaszubskie dopiero się na dniach zaczną i czekam na nie bo są o niebo słodsze i mniej zmasakrowane od tych sprowadzanych z południa.
Co do wagi to ja mam 3 kg na +, w poprzedniej ciąży przytyłam w sumie13 kg, a po porodzie zostały mi 3 kg więcej niż przed ciążą, teraz też tak bym chciała...
A i dopisuję naszego synka ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Ja w zeszłym m-cu się ważyłam i miałam już +4 :P
A teraz jem ciągle i jem, także wolę się nie ważyć :D

Czekoladowa Pralinko zazdroszczę Ci, że czujesz już maleństwo i tak wcześnie... Ja sama nie wiem kiedy uda mi się poczuć maleństwo... wczoraj miałam wizytę u ginekologa i eh doktor spławił mnie tak szybko że poza tym że dał mi przez 5 sekund posłuchać bicia serca maluszka to na tym się skończyło... ważenie mierzenie ciśnienia i tyle... eh trochę mi smutno bo myślałam że podejrzę dzieciątko...a tak muszę czekać do lipca... no cóż...

Co do wózków to ja chyba zdecyduje się na x-landera... potrzebuje wózka z dużymi pompowanymi kołami, i musi mieć spacerówke w dwóch kierunkach... Cleanna obserwowałam dosyć długo maxi cosi i bardzo podoba mi się mura...już w ogóle ta nowa mura 4 plus... tylko te ceny... chciałam na wózek wydać 2000-2500 za cały zestaw 3 w 1 a z murą 4 plus niestety w tej cenie się nie zmieszczę...a mura nie różni sie już dużo od x-landera x-move więc chyba zdecyduje się na x-move... kiedyś podobały mi się też wózki mutsy ale jakoś chyba mi minęła fascynacja nimi :) a ty nad którym maxi cosi się zastanawiasz?

A jak dziewczyny stoicie wagowo?? :) Bo ja jestem przerazona... juz 4 kg do przodu, a z tego co wiekszosc tu pisala to prawie jeszcze nic nie przybralyscie i teraz nie wiem czy mam się martwic :)

Tylko sie cieszyc :) ja wyczekiwalam ruchow bardzo i w koncu sie pojawily, co prawda symbolicznie i delikatnie ale cos juz czuje :) ja mam lozysko z przodu i chyba dlatego tak slabo wyczowam ruchy :)

no to u mnie dosyć wcześnie jak na pierwsza ciaze :)
bo już od 4 czerwca ale dzisiaj to przechodzi samą siebie:))

Tych wózków niestety nie znam więc nie podpowiem nic :)

CzekoladowaPralinka moja kruszynka daje o sobie znać dopiero od 3 dni :) więc jestem przeszczęśliwa :)
Ja mam połówkowe za 2 tyg :) i też dowiem się jaka płeć :)

Hej, jak tam Wasze Kruszynki??:))
Moja to mi cały dzień dziś daje o sobie znać, aż w szoku jestem:))

we wtorek jadę do ginekologa - może poznam płeć :))

heh, widzę że nie tylko ja się dzisiaj zajadam truskawkami:-) a jeszcze mam ochotę na arbuza...
a co do wózków, to dzisiaj w trakcie bezsennej nocy sobie przeglądałam i zainteresowały mnie dwa: bebetto nico plus i coletto marco polo. W tym drugim podoba mi się opcja z przekręcaniem siedziska bez demontażu ze stelaża.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Truskawki są pyszne! :P Szkoda tylko że już tak późno i nigdzie nie kupie świeżych :) Najlepsze są na hali targowej w Gdańsku :)

Dziewczyny skoro mowa o wózkach, co myślicie o Maxi Cosi? Macie jakieś doświadczenia?

mam taka nadzieje ze jeszcze zdaze sie zalapac:) ale mi smaka narobilyscie:)

Dziewczyny truskawki powinny być trochę dłużej niż 2 tygodnie bo nasze kaszubskie dopiero zaczynają dojrzewać więc może i amadea99 się załapiesz ;)

w poniedziałek idziemy na połówkowe, już nie mogę się doczekać :)

Miłego dnia Mamuśki :)

przyłączam się do wcinania truskaweczek, mniam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

perfectangel
Też prawda :) więc ja się biorę za truskawki :)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...