Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

czekoladowapralinka: ja biore jodid. Mam niedoczynnosc tarczycy dlatego biore euthyrox 50 i jodid 150. Ale dzis bylam u endokrynologa u innego niz chodzilam bo nie dojechal ten do ktorego zawsze chodzilam ..i okazalo sie ze kobiety w ciazy musza brac jodu od 200 wzwyz.. dlatego zmienil mi dawke na 250 jodid.. Co lekarz to inne zdanie .. i badz tu madry..

Agnieszkaj dasz radę dotrwać do końca... oby ten poród okazał się dla Ciebie łaskawszy i maleństwo przy wyjściu na świat nie nabroiło ci tam zbyt wiele... już masz brzusiol jak w 6 msc z poprzedniej ciąży hihi gdzieś czytałam że kolejne ciażę stają się szybciej widoczne :) może to prawda :) ja póki co to przez te swoje akcje żołądkowe które niestety wciąż się mnie trzymają brzuchol mam tylko z wieczora i to taki jakbym się mocno na jakimś weselu objadła :) także jak wpadne z kolejnym l4 do pracy to ich znowu rozczaruje brakiem brzuszka i brakiem dodatkowych 20 kg hehe :)

A jak poinformowałam przełożoną że jestem w ciąży i ide na zwolnienie to usłyszałam ,,wiedziałam że to się tak skończy...." milutko... także środowisko samych bab w pracy bywa życzliwe do samego końca :)

helo
dzięki za wsparcie! Dziadek już jest więc dzwiganie maałego i spacery z nim mam z głowy:D a to baaardzo duża pomoc przy tak małym szkrabie

Happymum87 my chcieliśmy jak najszybciej i ogólnie nie żałuję, tylko właśnie nie przewidziałam jednego- że każda ciąża jest inna i co wtedy gdy ja zaniemogę, tak jak teraz
Dziadek na tydz przyjechał i w pt jeśli lekarz pozwoli to jadę do rodziców, tam się zawsze ktoś kręci więc mały nie będzie miał źle, ja też

Jednak chciałabym już mieć tą ciążę z głowy, nigdy więcej! Dla mnie wikszą traumą jest obecne bycie w ciąży niż poród, który był bardzo ciężki a konsekwencje teraz ponoszę i po porodzie nie wiadomo co dalej z moimi narządami, bo ich stan jest fatalny.
Mały był ciężki, oberwal mi wszystko, nie miał szans normalnie wyjść bo budowa macicy mu nie pozwalała więc przekręcany był w trakcie i na końcu rozerwał mnie na maksa.
Dlatego cieszę się, że udało mi się zajść w ciążę, mam nadzieję, że donoszę i więcej już nie chcę

Różnica wieku 3 lata myślę, że byłaby rozsądniejsza bo mój synek jest wciąż malutki, nie korzysta z nocnika, sam nie je a 3latek jest bardziej samodzielny, pójdzie do przedszkola więc mama może odpoczywać a tak jak my też sami tu jestesmy to nie jest za fajnie
no, ale byle donosić
w czwartek idę na kontrolę
fajna pogoda dziś, nie upalnie, da się żyć :D
ja już mam taki brzuch jak z Adim w 6 miesiącu, ale tak póki co fajnie idzie bo jest piłeczka
śpię już z poduchą-wężem bo kregosłup nie boli

pozdrawiam Was wszystkie!

Asiulka86 żeby każdej z nas tak służyła ciąża :D
Ja się w pracy raz zdenerwowałam jak wpadłam ze zwolnieniem bo pierwsze miesiące spędziłam na wymiotowaniu i niejedzeniu...i schudłam 6 kg...wpadam do pracy a dziewczyny ,,ale ci cycki urosły"... tia to sobie pogadały... biustonosz ten sam co zwykłe... biust mi od tego niejedzenia oklapł a te swoje... także komentarzami innych już się nie przejmuje... fajnie że ci ktoś mówi że ładnie wyglądasz :) to miłe nawet bardzo :)
ja w pracy mam kilka zazdrośnic które sobie nie do końca ułożyły życie są bliżesz 40 niż 30tki i złośliwe są i były...bo twierdzą że ,,dziecko eeee fuj... szkoda na to czasu" albo ,,tyle się uczyłaś i co i teraz w pieluchach chcesz siedzieć? hm zmarnujesz się" także kobity bywają nieziemsko solidarne hahaha

jak na razie :) zobaczymy jak brzuch bardziej urosnie, ale musze sie przyznać mam branie ;) za pieknosc sie nei uwazam ale ostatnio zawsze ktos mnie zaczepi a koledzy ze ladnie wygldam
dzis ide ginka zobaczymy co powie

Asiulka86fajnie ze tak super znosisz ciaze!!!!

Happymuk faktycznie dwa lata to super roznica pod kazdym wzgledem,ale najwazniejsze ze sie poczuje wewnetrznie chec posiadania drugiego bobasa. My z mezem chwilami chcielismy zostac przy jednym,ale ostatecznie zmiana decyzji.
Ja bylam w lumpku i nabylam trzy tuniczki i wydalam cale 11pln.
Happymum 9lat to duzo,ja mam 6lat z moja sister i tez mysle ze to za,duzo

Agnieszkaj oszczędzaj się i trzymam za Ciebie kciuki żeby twoja pomoc jak najszybciej się u Ciebie pojawiła i Ci pmogła...

Tak was dziewuszki czytam i mi się zawsze marzyło żeby zaraz po pierwszym maleństwie tak jak pierwsze będzie miało rok to być w ciąży z drugim...hm tylko widzę że to nie jest takie łatwe z tego co piszecie... każdy w ciąży może się różnie czuć a nie mam nikogo kto by mógł 9 msc mi pomagać wisząc nade mną i pierwszym dzieckiem... zobaczymy póki co pierwsze w drodze :) zobaczę jaką traumę będę mieć z 1 porodu to wtedy zdecyduje co dalej :) ja ze swoją siostrą mam koszmarną różnice 9 lat i nigdy nie chciałam zrobić własnym dzieciom powtórki z rozrywki....to taka różnica to pech... dzieciaki nigdy nie są na podobnym etapie i dogadują się dopiero po urodzinach 20-tych tej młodszej osoby hehe przerabiałam to na sobie :)

Ja mam jutro wizytę u lekarza...i chyba cieszę się że chodze do cliniki mediki wiem że prywatnie ale co wizytę bez marudzenia mam usg... zapewne jutro mój doktor już będzie mi wspominał o usg połówkowym :D bo to też cfaniaczek usg genetyczne to mi w swoim prywatnym gabinecie kazał robic a nie w clinice hehe :) połówkowe zapewne też tak zrobi :)

Co do wózka firmy Tako całkiem fajny :) widziałam na tej stronie jakiś ich nowy wózek city move tylko troche cena mnie zaskoczyła bo ma cene xlandera.... hm a który wózek lepszy tego to już nie wiem :)

Dziewuszki wiaterek chłodny wieje dziś to można trochę odsapnąć od upałów :) my marudzimy a co mają mówić dziewczyny które teraz są 8-9 miesiącu hehe także pocieszmy się że mamy ciut lepiej :) mniej zbędnych kg od nich do dźwigania w te upały :)

Data porodu jest ruchoma moze siegac nawet 2 tyg tak mi tłumaczyła położna mozna urodzic szybciej bądź przenosić. zależy czy maluszkowi bedzie się spieszyc czy nie no i oczywiscie od naszego organizmu.
mi np gin powiedziala ze do zaplodnienia doszlo po 14.02 co jest calkowicie niemozliwe (chyba ze wiatropylnie)
co do spania nie wiem ja spie jak na razie i na brzuchu boku plecach i zero bolesci jakos swietnie mi na razie idzie znoszenie tej ciazy
ale zauwazylam duzo podobienstw w mojej ciazy do ciazy mojej mamy ze mna :) mam podobne upodobania zero jakichkolwiek dolegliwosci co mnie bardzo cieszy bo opowiesci tesciowej o jej 2 ciazach nie napawaja optymizmem

Ja mam na zdjęciu USG wpisane 28.11 a w karcie ciąży 21.11 :)
Także nie wiem.. ;P

Co do spania, to staram się na boku spać ale strasznie mnie wtedy boli kręgosłup.. Po prostu nie wygodnie i tyle.. Najlepiej na plecach z nogami zgiętymi haha :D

Miałam jechać dziś na badania, bo za tydzień kolejna wizyta ale trzyma mnie przeziębienie a nie chce, żeby wyniki z tego powodu były przekłamane...

A właśnie, któraś z Was bierze może jodid? Bo mi miesiąc temu w brussie wyszło, że mam podwyższone wyniki tarczycy... I mój gin mi przepisał te tabletki.. Nie wiem czy coś mi się poprawi po miesiącu czy nie..

hej
a ja dziś spać nie mogłam, jakieś koszmary mi się śniły:) Jestem ledwo żywa,a zasnąć nie mogę.
Lollipop a jak Twoje dolegliwości?

Ja śpię na lewym boku już od 4lat, tak się przyzwyczaiłam w poprzedniej ciąży i tak już mi zostało.
Mój ginek też uważa że data porodu najbardziej miarodajna jest ta z usg genetycznego.

Hej :)

Agnieszkaj leż i odpoczywaj. Najważniejsze żeby ktoś do Małego przyjechał bo tak to pewnie kiepsko z odpoczywaniem będzie. Ja z Redłowa nie wspominam dobrze lekarzy, na samo wspomnienie o nich ciśnienie mi skacze dlatego mimo że mam tam najbliżej to już nigdy tam nie pojadę.

U mnie jest różnica 6 dni ale lekarz powiedział że datą porodu jest u mnie data z usg genetycznego. Tak wpisał mi w karcie :)

Co do spania to ja śpię na prawym boku lub plecach. Pytałam lekarza i mówił że na razie tak można że to później na lewym się powinno. Tylko kurcze tak jak przed ciążą spałam na lewym boku to teraz nie mogę, jest mi niewygodni i wszystko mnie boli ;/ Nawet z tym kojcem.

Wracając jeszcze do podróży to my planujemy jechać na własną rękę samochodem. W Chorwacji byliśmy już parę razy więc wiemy co i jak tam jest ale pewnie gdybyśmy chcieli jechać w jakieś nowe miejsce to na biuro byśmy się zdecydowali. No ale wiadomo my to możemy sobie planować a jak będzie to zadecyduje Synek :) Bo jak będzie źle znosił podróż samochodem to nie będę go ciągała tak daleko tylko najwyżej gdzieś bliżej pojedziemy lub samolotem gdzieś.

ja mam na razie roznice terminu 3 dni zoabczymy co bedzie po tym usg.
pieknego milego dnia kochane i dobrego samopoczucia:)

ja mam różnicę miedzy tym co mówi gin a OM całe 8 dni, ale cykle były 36 dniowe :D

Delie i u mnie daty się pokrywają,ale to generalnie trzeba sie trzymać daty porodu wyznaczonej przez ginka.
agnieszkaj mam nadzieję,że dzisiejszy odpoczynek dobrze Ci zrobił i że już Ci lepiej:)

hej co do babeczek z rejstracjii to ja w ciągu ostatniego roku parę razy byłam w szpitalach na IP i jakoś miałam szczęście, wszystkie babeczki były ok.

A ja dziś się wkurzyłam, bo umówiliśmy się ze znajomymi i na spacer i nie miałam w czym iść. Normalne ciuchy za małe,tak mi biust urósł, że wyglądałam tragicznie. A ciążowe jak worki,dużo za duże, jakbym rozmiarówkę pomyliła. Jednym słowem tak źle i tak nie dobrze, załapałam doła. Skończyłam w bojówkach i jakimś luźniejszym podkoszulku. Jutro idę do lumpka coś upolować., przynajmniej jakieś bluzki na teraz.

No a spotkaliśmy się ze znajomymi, którzy mają 10miesięcznego synka, także info o Zaspie mam aktualne.

Co do spotkania jestem za.

Dziewczyny ale pogoda się poprawiła! Może jakieś spotkanie zorganizujemy?

Dziewczynki czy u Was się pokrywa termin porodu wg OM i ten wg USG? Zastanawiam się, którym należy się kierować np w karcie ciąży i suwaczkach :D?

Ooo tak zmeczone torby to czesty widok:)
Ja juz po dwoch nospach i ciagnie mnie w kroku.leze wiec.
Dzieki za wsparcie!

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam