Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mamazosi coś pogoda ci sie psuje choć zapowiadano na dziś 31 stopni taki gorąc ma być do końca tygodnia plus burze ;/
Ja juz po pobraniu aż tak źle nie bylo stania tylko na ok godzinke i pobrane tylko 3 kolejne fiolki za każdym razem coraz mniej :)

hej
badanie glukozy to dla mnie dramat,bardzo źle się po nim czułam, no ale może teraz będzie lepiej!
Dorcia86 imię jest fajne,a rodzinka ma swoje fochy -olać ich. U mnie też marudzą, że Kacper-jak pies.

Happymum chyba wszyscy faceci chcieliby syna, choć nie wiem czemu:) Mój mąż twierdzi, że jest to przedłużenie jego rodu-fanaberie.

Tianerra-komplet fajny, cena też spoko, poza tym super kolorki idealne dla dziewczynek!!!

A ja dziś wybieram się na plażę i chyba ubiorę strój, bo inaczej się ugotuje.

happymum, normalnie jakbym słyszała moją rodzinkę-że to krzywda dla dziecka :/ a Kajetan to jedyne imię, które mi i mężowi sie wspólnie podoba. Ja osobiście nie znam żadnych Kajetanów, ale słyszałam o kilku, że to strasznie fajne chłopaki :)
Jeśli chodzi o brussa, to ja tam zawsze robię badania, ale ostatnio też słyszałam, że nie są do konca dokładni. A jeszcze ktoś mi mówił, że badania hormonalne najlepiej robić zawsze w jednym laboratorium, bo każde laboratorium ma inne odczynniki i wyniki mogą się różnić. Ja w brussie robiłam tsh, to miałam wynik 0,6, a w akademii med. po około 2 miesiącach 1,5. żadnych tabletek nie biorę, więc wynik nie powinien mi tak skakać. Ale to podobno właśnie kwestia laboratorium.
tinerra, pościel fajna i nawet cenowo całkiem spoko. Ja ostatnio przeglądałam też allegro i spodobał mi się śliczny komplecik, ale cena mnie powaliła, prawie 400 zł :/

ja mieszkam w Wejherowie, ale śmieje się że to prawie Reda bo to pierwsze osiedle po znaku Wejherowo :) Zresztą na telefonie nawet Reda mi się wyświetla jak jestem w domu ;)
Co do tego zestawu to muszę się jeszcze zastanowić, sama nie wiem..

tinnera kompecik ladny ale waidomo przez neta nie sprawdzisz jakiej o jest jakosci moze rozejrzyj sie po sklepach i pomacaj:)ja przynajmniej tak robie a pozniej sprawdzam czy np w necie nie z najde jakies okazji:)
czekoladowa pralina dobre z tak d*pcia:))))

Tinerra ty jesteś z Wejherowa? ja z Redy to mieszkamy blisko hehe :)
co do tego kompleciku pościeli to wydaje mi się ze się opłaca...bo ja za sam rożek płaciłam prawie 40zł... więc jeśli to kosztuje 109 zł to już kuując sam rożek wydajesz te 30-40 zł... a za pozostałe 70zł nie skompletujesz takiego zestawu :)

Też się uśmiałam haha :D ale spoko mężczyźni są mega inteligentni :) przynajmniej już wiesz ze sexi d*pcie będzie miał po mamusi hihi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dziś patrzyłam na pościele itp.
myślicie że to się opłaca? Bo jak sobie policzę jak mam po dwa razy kupować wszystko osobno to mam wrażenie że wyjdzie mi drożej niż to co tu jest:
http://allegro.pl/7-el-posciel-do-lozeczka-wypelnienie-producent-i3324167451.html

heheh cóż za spostrzegawczość :D

To już wiadomo, że pupe będzie miało po mnie hahahah :D

czekoladowa pralinka : haha .. ale sie usmialam :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem ja już brussa nikomu nie polecę.. ;)

haha pokazałam mojemu tacie dwa zdjęcia z USG... :)
I Tata mówi: oo jaki nosek... oczy to ma podobne do Ciebie, a jakie włosy już ma!!! :D
Ja patrze, które zdjęcie on ogląda... A on ogląda te, na którym jest pupa i nóżki tylko.... Nieźle co?? :D

Tymi zakłamanymi wynikami z laboratorum bruss mnie teraz wystraszyłyście... robiłam tam badanie na hcv...a wcześniej rok temu miałam usuwane migdałki które skończyły się moją reanimacją...i po tym mam jakiś strach że mnie czymś tam jeszcze zarazili...i robiłam w brussie badania i teraz zgłupiałam i chyba zrobie je jeszcze raz w brussie...raczej dwóch wyników nie pomylą co?
Mamazosi mi to bez różnicy czy będzie córcia czy synek :) wiem że mój mąż też tak mówi...ale czuje że chciał by syna...wszyscy jego koledzy mają córki i mój mąż tak podświadomie chyba chciał by synka bo nie raz mówi że gdyby miał by syna to będzie sam mu kupował zabawki, że kupi mu jakiś motor jak skończy 5 lat taki dla malucha i niech go ujeżdża haha także wiem że jemu to się marzy synuś :)
Lollipop dasz sobie radę z tym badaniem krzywej :D ja też wierze że tego im nie zwróce i jakoś wytrwam... będę trzymać za Ciebie za siebie i za resztę kciuki hihi
Dorcia-86 wybrałyśmy to samo imię męskie hehe Kajetan :) mi ono mmega mega się podoba :) nie znam nikogo o takim imieniu a poza tym wydaje mi się fajnym imieniem dla chłopca...rodzina z początku tam marudziła że szok...że krzywde zrobie dziecku dając takie imię itp itd... teraz po malutku odpuszczają ale z naciskiem na słowo ,,pomalutku"
Własnie oglądam na tvn program o podawaniu na fermach antybiotyków zwierzętom hodowlanym... masakra... od narodzin prosiaki, kurczaki faszerują antybiotykami żeby miały szybszy przyrost masy ciała :( matko boska co my jemy ? i jak tu ugotować dziecku zdrowy rosołek :/

No mi właśnie powiedział, że mam niedoczynność i pewnie jutro endo przepisze mi ten euthyrox...

ja mam tsh za to za niskie, ale ginekolog powiedział że nic z tym nie trzeba robić, hm ciekawe czy tak faktycznie jest..

No i powtórzyłam dziś badanie tsh w Invikcie.. i wyszło mi 3.8 ml a nie 6... ;/ Jak ja tego brussa nienawidzę :D
Ale i tak musze do tego endokrynologa bo podobno i tak ciut za wysoki wynik...

Hej dziewczyny,
rany, ale macie tempo :) nie było mnie kilka dni a tu tyle postow. Załuję bardzo, że nie byłam z Wami poćwiczyć, niestety wypadł mi nagły wyjazd w Polskę. Może nastepnym razem się uda :) Co do naszego spotkanie w poniedziałek to mi 16 pasuje jak najbardziej, jakby coś, to mogę nawet wcześnie.
Witaj Tinneraa :) zazdroszę bliźniaków, zawsze marzyłam o bliźniakach :)
Ageska, agam205, Czekoladowapralinka - Gratuluję poznania płci Maluszków :) Ja mam usg jutro, mam nadzieję, że mój Synuś nadal jest Synusiem...Co do wyboru imienia to nam wszystcy też mówią, że dziwaczne imie wybraliśmy i mają mnóstwo propozycji lepszych (ich zdaniem). A my już dawno wybraliśmy, będzie Kajetan i koniec ;) I twardo trzymamy się tej wersji, a reszta nas nie obchodzi :) Na szczęście rodzina zaczyna się przyzwyczajać i już mi nie ględzą.

Lollipo jeśli masz blisko Leclerca to w tym sklepie są fajne tuniki,idealne na plaże. Wkładane przez głowę,a reszta lużna, materiał jak stroju kąpielowego, kolory też. Ja zakupiłam pomarańczową w palmy,przyda mi się na ciąże i potem też. Cena 29.99pln, niestety w necie nie widziałam na ich stronce.

To ja chyba padnę im tam z głodu :D Ja jakoś nie boje się smaku tego tylko właśnie jak tam wysiedzę i to jeszcze tak żeby nie zwymiotować :) A Mężowi już powiedziałam że 12.07 bierze urlop i po badaniu jedziemy na działkę na Kaszuby :) Może uda mi się wysłać go na jagody :D

Może też się przejdę do tesco, 30 zł to nie dużo, może też pareo będzie albo po prostu jakaś koszulka :) Bo pewnie będzie mnie korciło żeby do wody wejść się ochłodzić.

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...