Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Tinneraa - dzięki :)

Puchatkowa, szczerze to nie wiem bo się nie dowiadywałam, w Wejherowie chodziła znajoma dlatego wiem. MI szkoła rodzenia nie jest już potrzebna :) z córcią też nie chodziłam i sobie poradziłam :P

Tinneraa
dzięki za info o szkole rodzenia w Wejherowie... 400 zł to trochę dużo :( w Redzie funkcjonuje szkoła rodzenia Bociek http://www.bociek.org/kontakt.html
jest troszkę tańsza, ale nie wiem jak z jakością :)

wracając do naszego spotkania poniedziałkowego to została ustalona godz 16.00 wszystkim pasuje, czy ktoś nie może?Proponuję spotkać się pod Kościolem Gwiazda Morza-ciężko go przegapić będąc w Sopocie.

Iwona, na pewno wszystko w porządku, teraz po prostu poproś o te zdjęcia.
mamazosi, łatwo nie było, ale racja, najważniejsze że dzieci zdrowe

Tianerra ale miałaś przejścia!!!! fakt, że organizm może być po tym wszystkim osłabiony. Widząc co przeszłaś to tylko się cieszyć, że dzidzie zdrowe!!!

to ja nie mam pojecia czemu moje wszystkie sobie zostawila :/ MOze jest cos nie tak ? Ale nie , to by mi chyba powiedziala...

Nie mam pojecia czy tam mozna nagrac plyte czy nie ... tak mi powiedziala dr z lux medu ze mam wziazc ze soba plyte to mi nagraja . Jak zapytalam "a tam mozna?" to dostalam odpowiedz : " a czemu nie ? " wiec nie wiem... bo to zadna dla mnie odpowiedz.. ale w razie co to i tak wezme plyte .. ja usg mam w 21 tyg .. niecaly miesiac wiec jescze sporo czasu .. ale zleci..

mamazosi, no widzisz ciąża dwujajowa jest bezpieczniejsza, ale tak czy siak i jednojajowa i dwujajowa są ciążami zagrożonymi.
Ja się cieszę że te pierwsze 4 msc minęły, bo to dla mnie była tragedia, ale z drugiej strony nie koniecznie tylko ciąża na mnie tak wpłynęła, jestem po operacji i po chemioterapii i możliwe że dlatego mój organizm jest jeszcze na tyle osłabiony..

a to nie pomyślałam o tym.
ale wierzę, że wszystko się dobrze skończy!!!

Iwona a tam można płytę nagrać? tak? A jaką wtedy trzeba mieć?

Iwona, wszystkie oddała mi, sobie zatrzymała tylko te z pomiarami. A kiedy idziesz na połówkowe?
mamazosi, czy ciąża bliźniacza różni się od pojedyńczej, wiesz wydaje mi się że każda ciąża się od siebie różni, z bliźniaczą jest po prostu w moim przypadku wszystko podwójnie. Dolegliwości podwójne miałam, kopanie teraz podwójne, często się zdarza z obu stron na raz. No i większe też jest zagrożenie, ciąża bliźniacza jest wielkim ryzykiem, zwłaszcza przy takiej jaką mam ja, czyli jednojajowej, dzieciaczki mogą sobie jedzenie podbierać, dobrze że są podzielone w komorach osobnych, bo jakby były w jednej to była by możliwość że oboje w pępowinę mogłyby się zaplątać. No...
Ciężko mieć taką ciążę :D

Tinnera : a jak bylas to dr Grzybowska tez sobie zdj usg zatrzymala czy wsystkie Tobie oddala ??

Tinneraa : no ja tez wlasnie na dabrowie ale u dr Malyjasiak.. i nie dostalam ani jednego zdj sobie zatrzymala ..moja kolezanka tez u grzybowskiej byla i byla bardzo zadowolona i foty tez dostala .. TYm razem sie nie dam... chce zdjecia z polowkowego.. i nie wyjde stamtad jak mi nie da :)

Ageska a będziesz jeszcze raz szła z tym łożyskiem do Preisa czy masz iść już do swojego lekarza?

Tianerra a jak ciąża bliźniacza różni się bardzo od pojedyńczej? Jak to oceniasz? Ale Ci fajnie 3 dzieci:)

moja lekarka na NFZ jest też bardzo dobra w usg i ma niezły sprzęt,ale nie ma dopplera, także znajac moją historię sama mi poradziła żeby zrobić dodatkowe usg jeśli mnie na to stać.

hej
usg najlepiej 20-22tydz ciąży.
Z najlepszych lekarzy w 3mieście to dr Doernig koszt 250pln, dr Preis koszt 300pln, dr Puzio ceny nie znam . Na innych się nie skupiałam, bo Ci są najlepsi,ale myślę że dziewczyny Ci polecą jeszcze jakiś lekarzy.

Ja idę do Preisa ze względu na to, że on ma usg dopplerowskie czyli takie które bada wszystkie przepływy dziecka, pokazuje anomalie, a mój mąż i jego siostra mają tą samą wadę wrodzoną serca także jest to ważne by to zbadać. A w 20tyg już ta wada się udwidacznia.

Poza tym są usg 3d/4d które pokazują dziecko,ale nie badają tych przepływów stąd niższa cena.

Ja na Dąbrowie byłam i bardzo mi się podobało, obraz cały czas był w moją strone, zdjęć z usg dostałam ok 15, ale to bliźniaki to dlatego, a dr A. Grzybowska, teraz też na połówkowe do niej idę..

Iwona84, Gdynia Dąbrowa, tam jest przychodnia :)

wrr.. wspolczuje takich koszmarow... Mi na poczatku sie snilo ze obudzilam sie cala we krwi ale na szczecie tylko raz i juz nic zlego mi sie nie sni :)

a w ktorym tyg najlepiej zrobic takie usg 3/4 d ? Hm.. i gdzie jest dobry sprzet ?:) Jakos raz moge se pozwolic na wiekszy wydatek ..

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...