Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

sweetangel171 - gratuluję! mnie tez wzrusza usg, nawet wtedy gdy widziałam tylko pęcherzyk:)

co do wózka, też myślę na xlanderem xa, ale jeszcze sporo czasu mamy na decyzję. mój brat ma tako captiva mohican (http://baby-centrum.pl/captiva-tako-mohican) polskiej firmy, świetnie się prowadzi, a jest tańszy.

amaria87 - bądź dobrej myśli, też polecam konsultację innego lekarza. daj znać koniecznie jak już będziesz wiedzieć, trzymam kciuki!

jak z waszymi nastrojami dziewczyny? ja jestem nerwowa coś, płaczliwa i ciągle krzyczę. jestem przemęczona i już nie mogę się doczekać l4...

mi na szczęście wózek kupują Teściowie więc ten wydatek mamy z głowy :) a u nas też będzie pierwszy taki maluszek w rodzinie (najmłodsza kuzynka ma 13 lat), w dodatku chłopczyk, to wszyscy się cieszą :)

Nam każdy prorokował, że będzie dziewczynka, bo i rodzice i teściowe same siostry mają; do tego same kuzynki mamy, mąż jest wyjątkiem. A tu prosze, będzie chłopczyk.
Dla wszystkich to było zaskoczenie, bo nastawili się na dziewczynkę, ale i tak każdy się cieszy, ważne, że zdrowe i że będzie Maluszek :)

amaria87 ----
nie bierz tej diagnozy do siebie, zobacz po forum, ile tu było różnych diagnoz, a potem się okazało, że wszystko w porządku. Dziecko się jeszcze rozwija przecież. U dziecka mojej kuzynki stwierdzono, że dziecko ma wodogłowie, a po urodzeniu okazało się, że wszystko jest w najlepszym porządku. najlepiej skonsultuj tą diagnozę z innym lekarzem!
mi wyszło na jednym z usg, że serce dziecka za wolno bije - też się przestraszyłam że to coś złego, a potem się okazało, że lekarz źle zbadał tętno dziecka i że wszystko jest w normie (to wyszło w badaniu u innych dwóch lekarzy). także głowa do góry!

dziewczyny, jak Wam się chciało stać całą sobotę w kolejce, podziwiam Was, ja bym cierpiała z powodu straty czasu, ale niestety jeszcze pracuję, więc dla mnie sobota i niedziela to cenny relaks i odpoczynek.

co do wózka, to pisałam wcześniej, że wybrałam polską firmę "tako jumper x" - to 3 w 1. zapłacę za to u producenta 1.500 zł ze wszystkim, a najbardziej mi w nim pasuje, że wózek ma idealne kółka na zimowe zaspy i ma dużą gondolę, więc będę w nim mogla długo wozić dzidziusia. tez myślałam nad x landerem, ale dla mnie to za drogo, szkoda mi wydać tyle kasy na wózek. Tym bardziej że mój synek to pierwszy chłopiec w rodzinie, więc wiele rzeczy będę musiała kupić nowych.

dla mnie pogoda ostatnich dni jest super, czuję się prawie jakbym nie była w ciąży!

asiulka86 wazne ze zdrowy:)ja sie nienastawiam ze bedzie dziewczynka bo pozniej nie chce sie rozczarowac. po watku widac ze przewaga facetow u nas wiec poczekamy zobaczymy:)

Zapomnialam wczoraj napisac ale nie wierzylam jak zobaczylam jakie laski sie zapisuja na usg normalnie mnie krew zalała. rozumiem ze to wzruszajace przezycie pamiatka itp ale robic usc w 5, 6 tyg ciąży gdzie dopiero wszystko sie zawiazuje i nie koniecznie musi badz w 38 37 gdzie raczej grozi porodówka a nie 5 godzin czekania

Dzieki amadea jest duzy zdrowy i wyształcony ze tak ujme, ale musze sie przyznac ze mimo tego ze cos czulam, ze bedzie chlopak imie mialam wybrane, taka nutka rozczarowania mnie dzis dopadla :( a powinnam sie cieszyc. moze poprostu musze sie z tym oswoic

amaria87 trzymam kciuki zeby bylo wszytsko oki
a co do tego usg to bylo do przewidzenia ze bedzie kolejaka i znajda sie tak jakies obuzone osoby ktore moze myslaly ze bedzie malo osob:)
asiulek 86 najwzniejsze ze wiesz ze macie synusia:)i ze jest ok:)

noo to było przegięcie... kobiety w ciązy stoją a faceci siedzą jak królowie... wstydu nie maja. Mój mąż jeden z porządniejszych chodził a potem stał przy mnie.. szkoda, ze takich niewielu

oj tak dokladnie :) jak ktoras ciezarna dzis powiedziala to nie choroba postac mozna

Bo dla tego tatusia pewnie najważniejsze było że jego ciężarna siedzi i on ;)

Panny jak panny ale tatusiowie jacy oburzeni i kłotliwi co chwila ktorys podchodzil z pretensja. i zamiast ustapic miejsca ciezarnej sam siedzial na krzesle jak krol

co do tych USG w auchan to lepiej pojechac rano o 9 i poczekac do 11 niż przyjechac na 11 i czekac do 16 z nadzieja " a noz sie dostane" ... niektore panny przyjechaly na 11 i byly wielce zdziwione ze juz taka kolejka byla... a czego spodziewaly sie po USG za free...

Amaria87 a może pojedź jutro do Auchan? Jeśli pojedziesz o 9 to na pewno się załapiesz tyle że poczekać trochę będziesz musiała ale myślę że warto bo to zawsze mniej niż cały tydzień. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!

Cześć dziewczyny, muszę się Wam wyżalić. Byłam dziś na kontrolnym usg u ginekologa i stwierdził - choć nie na 100% - możliwość wodogłowia....Nie wyobrażacie sobie tej grozy... Cały dzień przepłakany..
Ok. 13 pojechałam do Auchan ale nie było szans aby się dostać. Muszę czekać na usg do następnej soboty... :( Nie wierzę...
Prawdopodobnie to dziewczynka.

Myślałam ze przyjezdzając szybciej bede jedną z pierwszych mam a tu lipa. Przed godzina 11 była juz stworzona lista panie między soba ja stworzyły (nie mam pojęcia od której juz tam koczowały) nastepnie nastapiły prawidłowe zapisy. wg wczesniej zapisanej listy. na usg dostało sie pierwsze 30 pań i one dostały godziny z reszty utworzono lioste rezerwowa na wypadej gdyby ktos z godziny się nie pojawił badz badanie odbylo się szybciej (licza ok 20 min na os) badanie trwa od 11 do 16.30 mając nr z listy rezerwowej mieszczacy sie w pierwszej 10 istnieje szansa ze sie załapie. ja mialam 8 i weszłam po 16. oczywiscie sa stoisk mozna uzyska porade co jakis czas odbywaja sie konkursy ale wszystko sprowadza sie do wielogodzinnego czekania. tak więc albo sobie odpuscic albo koczowac od rana i liczyc ze sie zapisze jako pierwsza. co do samego badania to nikt nie wyrzuca sa 2 gabinety mozna wejsc nawet całą rodziną niektóre panie tak czynily. Jesli chodzi jescze o te lite to zalezy wlasnei od pierwszej osoby czy takowa sobie stworzy czy poprostu beda stac w kolejce. 5,5 godziny czekania ale przynajmniej wiemy ze synuś :) taka nagroda za wysilek czekania :)

asiulka86 Gratulacje synusia:) teraz jeszcze ja:) zobaczymy:) napisz cos wicej o tej masakrze:)

Te 2500 to szacowany koszt wózka, torby, adapterów i chyba fotelika bo sam wózek czyli gondola spacerówka gratis folia deszczowa moskitier i spiworek to 2045 w mama i ja

Myślę też o tych dwóch..
http://allegro.pl/wozki-dzieciece-z-fotelikiem-nowy-bavario-3w1-i3339314644.html

http://allegro.pl/wozek-s-line-aluminiu-3w1-najwyzsza-jakosc-sprawdz-i3288134250.html

też na początku chciałam XA ale że nie ma możliwości przełożenia rączki w spacerówce to zamieniłam na x move... A ta cena 2500 to z adapterami i śpiworkiem do gondolki???

o widzę, że x lander jest popularny :) my od początku też się na niego nastawiamy, ale na tę wersję xa; jakoś move mi się nie podoba, no ale zobaczymy, jak go na żywo sobie obejrzę, to może zmienię zdanie.

imienia jeszcze nie mamy, pojawiają się co chwila różne opcje i sami nie wiemy, co jakiś czas nam się zmienia. Dla dziewczynki mieliśmy wybrane na 100%, a dla chłopczyka ciągle myślimy :)

My od początku mieliśmy bedzie Oliwier :)
Nam tez sie podoba x lander i raczej zdecydujemy sie na niego w mama i ja mozna zalozyc karte i miec 3% zniżki. Pani wycenila nam calośc na 2500 z możliwoscią obniżenia dodatkowo ceny. a wózek super wygodny latwy do złożenia i trwały

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...