Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Happymum87 wiem że nigdzie nie jest doskonale ale któryś szpital trzeba wybrać. Ja biorę pod uwagę tylko Zaspę albo Wejherowo. Pewnie gdyby nie to jak potraktowali mnie lekarza z Redłowa to teraz bym jeszcze Redłowo brała pod uwagę. Ale szczerze to im bliżej porodu to tym bardziej się boję i myślę o cc. Boje się że jak będę rodzić sn to stanie się coś dziecku albo mi. Najchętniej to bym chciała w swissmedzie rodzić no ale te 6 tys to jak na razie nie na moją kieszeń ale kto wie może niedługo wygram w totka i wtedy już nie będę się zastanawiała gdzie rodzić :)

A co do obrączek na porodówce i lakieru...to wszystko zalezy od szpitala i tego czy ktoś to zauważy czy przeoczy... zasada jest taka aby biżuterii nie było zwłaszcza obrączek bo czasem palce tak puchnął że mogą powodować niedokrwiennie w konsekwencji martwice palca...i trzeba je rozcinać kombinerkami na oddziale...także dziewuszki szkoda obrączek :) sama kiedyś wzywałam konserwatora zeby rozciął pacjentce pierścionki :) a lakier lakieru nie powinno być aby poprawnie mógł działać pulsoksymetr zakładany na palec i w razie czego aby lekarze mogli sprawdzić czy jest poprawny nawrót kapilarny czyli ocenia się perfuzję obwodową... chodzi o przepływ krwi tak w skrócie :)

Ale się rozpisujecie :D trudno nadrobić :)

Życzę wam miłego spotkania :) ja jestem na urlopie nad jeziorkiem więc mnie nie będzie :)

Lollipop widzę że miałaś przygodę z Redłowem... tyle ile osób tyle opini... Nie znam idealnych opini o żadnej porodówce...moje koleżanki położne i pielęgniarki które pracują i w wejherowie i na zaspie...różnie wypowiadają się o porodówkach...prawda jest taka że jak ma się lekarza pracującego w danych szpitalu i tam się rodzi to wygląda to trochę inaczej... Ja miałam praktyki w Wejherowie na porodówce... i mimo zachwalania wejherowa ja sobie obiecałam że nie będę tam rodzić... Poznałam przez 3 tyg praktyk życie od wewnątrz na tej porodówce i mimo ładnego wyglądu i pozytywnych opini uwierzcie że nie każda rodząca ma z tego miejsca dobre wspomnienia...i są osoby które wychodzą z płaczą... to są tylko szpitale, każda ciąża jest inna...i wszystko zależy od lekarzy i położnych...od ich humoru na dyżurze i natłoku pacjentów...

Mi zależy na normalnym podejściu do mnie jako rodzącej...niestety nawet u własnego ginekologa słysze hasło w stylu ,,o jest pani pielęgniarką hehe z wami to są zawsze jakieś przygody na porodówkach"... uwierzcie że nie nastawia mnie to pozytywnie do porodówek państwowych... chwile przed ślubem miałam wycinane migdałki ...niby nic...a lekarz zapomniał zlecić mi grupę krwi...przy zabiegu się wykrwawiałam i się zatrzymałam...poza reanimacją którą przede mną ukryli... miałam inne przeboje po tych migdałkach...gdyby nie koleżanka która była przy tym zabiegu nie wiedziała bym co się tam ze mną działo... lekarze wszystko zatają jak chcą...i dlatego ja co raz bardziej zastanawiam się nad porodem w swissmedzie...mam tak koleżanki i wiem jak to tam wygląda...wiem że niektórzy uważają że poród to coś co musi przejść każda z nas... i że nie które ciężarne sie za bardzo nad sobą rozczulają... ale ja po jednej reanimacji mam dosyć przygód w szpitalach państwowych...sama pracuje w jednym z nich i wiem że pacjent jest na końcu łańcuszka... i zawsze jest na przegranej pozycji...

Ja w Redłowie byłam na ginekologii. Miałam robiony zabieg łyżeczkowania tyle że przez nich dwa razy. Po pierwszym zabiegu przez tydzień co jakiś czas strasznie bolał mnie brzuch, brałam ketonal bo nic innego nie pomagało ale myślałam że tak ma być i samo w końcu przejdzie. Aż w końcu jak w nocy z bólu wymiotowałam to Mąż wysłał mnie do lekarza no i okazało się że coś tam w środku jeszcze jest i dostałam skierowanie na drugi zabieg. Lekarz powiedział że zabieg trzeba zrobić szybko żeby zakażenia nie było. Od razu zadzwoniłam do lekarza z Redłowa u którego byłam przed zabiegiem i parę dni po. Byłam u niego tylko dwa razy ale bardzo mi się spodobał, nawet chciałam żeby prowadził mi kolejną ciążę. Ale jak mu powiedziałam że w nocy wymiotowałam z bólu, że byłam u lekarza i że coś tam jeszcze jest i mam skierowanie na zabieg to powiedział że mam wziąć nospę, się położyć i poczekać aż przestanie boleć i że organizm sam się oczyści. Jeszcze mnie nastraszył że kolejnego zabiegu zrobić nie można bo dziurę w macicy można zrobić. Jednak wieczorem z Mężem pojechaliśmy do szpitala. Chciałam żeby ten lekarz to zobaczył i wtedy powiedział czy zabieg trzeba robić czy nie. Oczywiście przed tym jak usg zrobił to jeszcze parę razy mi powiedział że to samo się oczyści i przy drugim zabiegu dziurę można zrobić. Ale jak już zobaczył na usg to zmienił gadkę. Od razu zlecił badanie krwi, zadzwonił do ordynatora i powiedział że mam zostać na noc i rano ordynator zobaczy i zdecyduje czy będzie zabieg czy nie. Jak zapytałam o tabletki na wywołanie porodu zamiast zabiegu bo przecież zabieg jest ryzykowny to powiedział że mam być spokojna bo ryzyka żadnego nie ma. Rano przyszedł ordynator, zrobił usg i po 5 minutach miałam zabieg. Od razu znalazł się anestezjolog, nawet nie czekali na resztę pacjentów żeby zrobić za jednym razem. Najlepszy był tekst ordynatora już po zabiegu jak wychodziłam "gdyby była pani moją pacjentką to bym nie zrobił pani tego zabiegu bo był niepotrzebny, ale żeby panią uspokoić i żeby pani do nas nie wróciła to zrobiłem". W ogóle cały czas chcieli zrzucić winę na mnie, że to przeze mnie zrobili ten zabieg który wcale nie był konieczny. I jeszcze jakiś czas po zabieg rozmawiałam z koleżanką która jak się okazało pracowała tam na ginekologii i jak opowiadała jak tam jest to się cieszyłam że niczego tam nie złapałam. Dlatego ja już nigdy więcej nie pojadę do Redłowa. Ale wiadomo ile ludzi tyle opinii :) I przepraszam że tak się rozpisałam ale nie umiem tego krótko opisać.

filipinka dzięki za info!

W GB były same różowe, a u nas będzie Synek. W ogóle to już sama nie wiem, niby koleżanka tak polecała te śpiworki, ale kupować już teraz? Może trochę za wcześnie, sama już nie wiem...

tak lyneth, dobrze kombinujesz:-) ja np jestem w 20 tygodniu, ale faktycznie jest to 19 pełnych tygodni i 2 dni,czyli już leci 20 tydz :-) swoją drogą jak to szybko zleciało! ;-)

lyneth śpiworków dużo było wczoraj w Smyku na Matarni, tylko nie były przecenione (identyczne, ale przecenione widziałam w Smyku w GB), więc pewnie nie zdążyli ometkować, ale jak zapytasz sprzedawcę, to pewnie sprawdzi i okaże się, że są przecenione. Podobnie było w Smyku w Alfie, tylko w tam ,byłam ponad tydzień temu.

Hej Dziewczyny,

Widzę, że macie dziś spotkanie, bawcie się dobrze! Tak dużo piszecie, że czasem nie nadążam z czytaniem i gdzieś mi to info umknęło.

Wiecie co, ja też mam pytanie o ten suwaczek, bo chciałam sobie taki stworzyć i nawet się udało, ale czemu on pokazuje o tydzień niższą ciążę, niż jest faktycznie? Ja jestem teraz w 19 tc, a suwaczek pokazuje, że w 18. Chyba, że on pokazuje dokładnie skończone tygodnie ciąży i kilka dni następnego i wtedy tak trzeba to czytać. To by się zgadzało, dobrze kombinuje?

A w Smyku byłam w GB i były małe śpiworki, ale tylko różowe i jeden duuuży niebieski.

Lollipop_ ale dlaczego masz złą opinie na szpital w Redłowie? ja leżałam w naprawdę wielu szpitalach, na Redłowie chyba najwięcej i naprawdę jestem zadowolona z opieki, nie wiem jak wygląda położniczy oddział bo ja byłam na ginekologii i onkologii..
Pościel zamówiłam ale dopiero 1 lipca zrobię za nią przelew więc i w lipcu ją dostanę.

udanego spotkania:)szkoda ze ja nie moge byc:)

tak mamazosi, to moje pierwsze dzieciątko, więc dopiero się uczę wszystkiego :)

menri dopiero doczytalam, że będziesz miała córeczkę-gratulacje!!!! To Twoja pierwsza dzidzia?

menri to byłaś w rękach eksperta!!!

Co do Klinicznej to podobno jak widzą "swojego" lekarza na karcie ciąży to nie odsyłają, ale jednak na Klinicznej pierwszeństwo mają skomplikowane przypadki. Ostatnio jak byłam na IP to jechała dziewczyna odesłana z Olsztyna, wieźli ją karetką na Kliniczną - byłam zdziwiona. Ale słyszałam tylko jak lekarz ją uspokajał przez telefon, że nie ma się stresować bo zdąży dojechać.

Tak jeszcze jest czas na wybór.

agnieszka25 amniopunkcje robiłam w Gamecie w Gdyni, wykonał ją dr Preis, jestem bardzo zadowolona z przebiegu badania, szybko i bez bólu. Wyniki będą za tydzień lub dwa, czekam na telefon z Gamety.

Menri 13 moja lekarka też jest z Klinicznej,ale ja chcę rodzić na Zaspie, choć cały czas się waham... Jakoś Kliniczna mnie przeraża,a na Zaspie już rodziłam i wiem że jest ok.No cóż mam jeszcze trochę czasu.

Ile szpitali tyle opinii. Ja o porodach w Redłowie słyszałam większość pozytywnych.
Sama byłam tam na ginekologii tylko raz na początku ciąży. Zaniepokojona pojechałam na oddział ok godz. 23, pielęgniarka przywitała mnie dość nieprzyjemnie, potem przyjął mnie dr Marciniak. Mimo, że był środek nocy, on właśnie skończył cesarkę a ja ( jak się okazało) niepotrzebnie się martwiłam, przyjął mnie z pełnym profesjonalizmem.
Sama prawdopodobnie będę rodziła na Klinicznej, tam przyjmuje mój lekarz dr Boćkowski, którego serdecznie polecam.

aa mamazosi ja będę miała zielone spodnie, więc jakbym ja nie mogła zlokalizować Ciebie, to może Ty mnie zlokalizujesz:)

Z tym spaniem to tak jest, że jak można się wyspać, to wtedy nie wychodzi, a jak trzeba wstać wcześniej, to wtedy chce się baaardzo spać;)

A ja kolejny dzień od 6 już nie śpię. I tyle z mojego lanu wysypiania się na wolnym :/ Mam nadzieję, że jakoś się zlokalizujemy pod tym kościołem :)

Trzeci dzien rzedu wstaje z bolem glowy i zmeczona....filipinka czyli do zob w skmce

mamazosi postaram się Ciebie namierzyć w skm:)

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?