Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

witamy nowe kolezanki:)
to teraz na 2 listopada jestesmy juz 3:)
agnieszka25 mi sie tez wydaje ze jest male prawdopodobienstwo jezeliw czesniej nie bylo takich przypadkow u ciebie ani u meza w rodzinie i masz zdrowe dzieci.
trzymam kciuki zeby bylo oki.

A gdzie to spotkanko bo nie doczytałam??

hej
ja jestem chętna na spotkanie, zdecydujcie czy przekładać. Pytanie ile z nas jest chętnych w innym terminie.....

Witam nowe dziewczyny, jak zwykle im więcej nas tym lepiej:)

Agnieszka trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Mamazosi za Ciebie też, żeby usg wykazało, że wszystko jest w porządku z serduszkiem:)

Happymum ja też kupiłam ten kombinezon ze słonikiem i dokupiłam jeszcze do tego śpiworek z tej samej serii. W ogóle cała seria ze słonikiem dumbo mi się podoba, tylko szkoda, że taka droga, ale czekam na kolejne obniżki.

Któraś z Was się wybiera w weekend do auchan na to bezpłatne usg? My z mężem idziemy, pewnie się naczekamy sporo, ale myślę, że warto tzn mam wielką nadzieję, że może poznamy w końcu płeć.

I co z jutrzejszym spotkaniem o 11? Bo wygląda na to, że tylko 3 dziewczyny się zgłosiły. Może przełożymy na inny dzień, żeby innym chętnym pasowało? Nie wiem sama.

Cleanna ok czyli nie jest ze mną tak żle.

w sumie dobrze robisz:) ja z kolei obawiam się wady serca u mojego bobasa, bo nie wiem czy czytałaś forum od początku,ale mój mąż i jego siostra mają wrodzone wady serca. Poza tym w 13tyg miałam poronienie i też podejrzewali że to mogła być wada serca u maluszka. Także na poniedziałkowym usg już będzie można określić czy na pewno zdrowe jest moje maleństwo. Och my matki ciągły stres!!! Z drugiej strony skoro invicta nie dzwoni to dobrze!!!
ps w jakim wieku masz pozostałe dzieciaczki?

agnieszka ; trzymam kciuki zeby bylo wszystko w porzadku!! Na pewno bedzie !

mamazosi spokojnie pierwsza aktywność zawsze boli :P Ja byłam nie dożycia przez pierwsze 3 zajęcia, później już było tylko lepiej :P

mama zosi, dwoch lekarzy mi potwierdziło jeden z nfz ktory powiedzial, że przeziernosc jest powyzej normy i kazal isc prywatnie prywatnie(lekarz mial o niebo lepszy sprzet) potwierdzil to samo. ale jestem dobrej mysli. wolalam to badanie zrobic i nie denerwowac sie do konca ciazy, i w razie co na porodowce zeby wiedziali jakie dziecko sie urodzi. nie chce miec potem wyrzutow ze moglam cos zrobic a nie zrobilam.

agnieszka25 ryzyko tej choroby u Ciebie jest znikome!!!
3dzieci zdrowych
wiek poniżej 30lat
żadnych przypadków w rodzinie!!!!
poza tym w którym tyg ciąży robili ci usg i jakiś dobry lekarz?Bo wiesz połowa ginków się kiepsko zna, albo mają kiepski sprzęt.

jedna dziewczyna z naszego forum też miała taką sytuację i wszystko dobrze się skonczyło!!!

cleanna jakaś padnieta jestem po tych zajęciach i głowa mnie boli, też byłaś taka nieżywa czy ze mną coś nie tak?

~Agula oczywiście że tak! Każdy może do nas dołączyć :)

Hej Dziewczyny

Czy można do was dołączyć?
Mam termin na 2 listopada i wiem, że będzie chłopak :)

agnieszka25 to bardzo Ci współczuje. Trzymam kciuki żeby jednak wszystko było ok. Czasem maszyna może się pomylić i trzeba być dobrej myśli. Myślę, że najważniejsza jesteś teraz ty i to żebyś miała dużo siły bez względu na to jaki będzie wynik.

nie ,nie było przypadków Zd w mojej rodzinie:( ale usg prenetalne wykazało zbyt dużą przeziernośc i brak kośći nosowej i komputer wyliczyl ryzyko 1:13. To będzie moje czwarte dziecko. Dzwoniłam do kliniki, jednak wyników jeszcze nie ma, ale pocieszono mnie, że gdyby były złe to by już wyszło w hodowli, że coś jest nie tak. Mam dzwonić pierwszego lipca, ale mam się nastawić że nie trzy tyg ale miesiąc oczekiwania na wyniki:( ale lakarz co robił mi zabieg mówił 3 tyg

Super! Ja w takim razie też się zapisze!

hej
Tianerra moim zdaniem z tą stópką małej będzie ok,bo to bardzo wczesny etap ciąży! Dobrze, że wszystko poza tym ok.

Co do witamin to ja brałam po jedzeniu,ale mi żelazo jakoś szkodziło.

Jak czytam wasze opisy usg to już sama nie mogę doczekać się poniedziałku!!!

Agnieszka25 witamy!!! Trzymam kciuki za dobre wieści!!!

Cleanna byłam dziś na tych zajęciach aktywne 9 miesięcy, było bardzo fajnie:) do końca czerwca można kupić karnet na lipiec 4 wejścia 55pln, także ja zakupiłam i planuję chodzić raz w tygodniu. Ale do ćwiczeń na powietrzu z Wami też jestem chętna. Pani powiedziała, że najlepiej ćwiczyć 3razy w tyg po 40min.

Ile ja śpię w tym tygodniu-masakra!!!

Witamy Cię Agnieszko25 :) oczywiście, że możesz dołączyć :)
To Twoja 4 ciąża czy dziecko? :)
Ja też mam 28 lat ale to moja pierwsza ciąża, której też bardzo się boję...
Współczuje Ci ryzyka, to nic przyjemnego, właściwie co dają te badania oprócz wiedzy? Masz możliwość wyboru? Przepraszam, że tak pytam ale mało się o tym mówi i kompletnie się nie orientuję jak to wygląda.

A czy w Twojej rodzinie zdarzały się już przypadki ZD? Bo to bardzo dziwne, tym bardziej jeśli pozostałe dzieci masz zdrowe :(

witam cz i ja mogę się dołączyć? jestem z gdańska, mam 28 lat to moja 4 ciąża(zupełna niespodziewajka), jestem w 17 tyg termin mam na 6 grudnia. Maiłam 10 czerwca robioną amniopunkcję, w invicta i wciąż czekam na wyniki, których się strasznie boję:( amnio miałam dlatego że ryzyko dziecka ZD była ąz 1 do 13:(((

haha to u mnie wszystko chyba dzieje się zbyt wcześnie :P

Akurat nie bralam tych witamin ale swego czasu miałam nudnosci po kwasie co się okazało ze nie moge brac naczczo tylko po posilku i rzeczywiscie pomoglo moze tez masz z tym problem

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...