Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny czy któraś z was ma bóle w żebrach i na dole kręgosłupa?

Do jutra więc! Chętnie się dowiem co zrobić z tymi plecami ;/

kiki80 ja w koncu nie kupilam ciazowych szortow, tylko zwykle z szeroka guma,ale sa idealne pod brzuch, a potem beda na nastepny rok.

coffeheaven w madisonie o 10.00

Mamazosi ja chyba też kupię jakieś używane szorty na allegro, tylko boję się czy ten pas ciążowy nie będzie za bardzo rozciągnięty przez poprzedniczkę.

Happymum87 ja zdecydowałam się na Swissmed bo wiem, że z moim porodem nie będzie tak łatwo. Przy poprzednim porodzie w normalnym szpitalu strasznie mnie wykończyli i zakończyło się cesarką. Jestem po prostu za wąska w miednicy, nie jest to niestety wskazanie do cc bo niby przy porodzie się rozchodzi u mnie się nie rozeszło. Nie chcę się męczyć kolejny raz. Tym razem jestem nastawiona na cc w Swissmedzie, tylko żeby dotrwać do kwalifikacji 35 lub 36 tc J
Ps ja mam za to wizyte w czwartek i już od tygodnia się denerwuje, my ciezarne chyba tak mamy ;)

Lyneth tak możesz Tantum Verde. Możesz tez roztworem cieplej wody z sola, a dodatkowo czosneczek na kanapke i syrop z cebuli. Na poczatku ciazy mialam podobna infekcje i tym się wyleczylam, chociaz zapaszek nie za piekny ;)

Iwona84 no co za drań, trzeba mu było wstydu narobic na caly tramwaj, wrrrr. Jeżeli chodzi o Akademie to może trafilas na jakas niemila babke, bo jak moja mala była niemowlakiem i robilam jej badania, to babki same mowily ze z malenstwem bez kolejki.

Dziewczyny a gdzie się spotykacie i o ktorej, bo jak daleko to niestety ale z mala będzie mi ciezko.

hej a ja myślę ze takie zachowanie to kwestia ludzi, także dla mnie optymalna trasa to pętla łostowice-gdańsk główny, bo dalej to już zwykle trafia się na buraków i jak mam jechać w tamtą stronę to już wiem co mnie czeka, zatłoczony tramwaj i chamstwo. Ale ja mam dziecko i najczęściej mi ustępują ze względu na Zosie, także wszystko przed Wami.

Cleanna dopiero wróciłam, przeszłam samą siebie dziś z łażeniem. Ostatecznie pojechałam na morenę i kupiłam szorty i to bardzo ładne, choć mierzyłam bluzki i wszystkie były za małe i miałam przez chwilę doła.

Wychodzi na to, że jutro będziemy we dwie. Ale i tak fajnie, że się spotkamy. Ps nie mówiłaś nic o rwie-ja miałam w 1 ciązy, okazało się że to mała uciska, ale lekarka dała ma ćwiczenia i basen i minęło, także służę radą. Zatem do zobaczenia

nom tacy ludzie .. ale tego dziada bym rozszarpala .. ja delikatnie nie zwrocilam uwagi bo zlosc mnie poniosla rozpychal sie tymi lapskami i mnie dosc mocno uderzyl burak jeden... egh nie chce tu przeklinac ale .. frajerstwo sie szerzy .. paralizator bede nosic i tyle P:P

Cleanna pogoda na gardło nie zaszkodzi, tylko tak mnie boli, że ledwo mówię. A skoro mamy się spotkać na pogaduchy, to ja sobie z Wami dziewczyny nie pogadam, będę na Was stać i patrzeć hehe
Następnym razem myślę się uda :) Ja często bywam w głównym. Tantum verde od razu pomogło! Psiknę jeszcze kilka razy, poleżę w łóżku, muszę się do weekendu wykurować, bo ten szpital mnie czeka, a przedtem masa badań.

Mi się raz zdarzyła podobna sytuacja w tramwaju. Stanęła koło mnie wielka baba z wielkim wiklinowym koszykiem i zaczęła się na mnie kłaść prawie i stukać mi tym koszem w brzuch. Ja się przesunęłam, bo miejsca jeszcze troszkę było, a ona za mną się rozparła i dalej to samo. Zwróciłam się do Pani grzecznie, że przepraszam, ale może przejdzie przede mnie lub za mnie i tam stanie, bo jestem w ciąży a Pani mnie koszykiem w brzuch uderza. I wtedy kobieta spojrzała na brzuch - u mnie to go widać, bo jestem szczupła, a jakiś Pan słysząc to ustąpił mi miejsca. Nie powiem, podziękowałam i chętnie skorzystałam, bo zaczął się robić tłok w tramwaju. Kobieta stała dalej i nic nie mówiła. To była jedyna jak na razie sytuacja.
Ja o miejsce w komunikacji też się nie proszę, przeważnie stoję i ludzie patrzą, ale jak ktoś tak się na mnie pcha, a tym bardziej by mnie uderzył jak Ciebie, to cicho stać nie będę.
Dla mnie w tramwajach najgorszy jest ten brak powietrza i duchota straszna, jak dużo ludzi jedzie. Nie ma czym oddychać czasami i wtedy jest ciężko stać.

Babcie babciami ale ja sie mega ostro wqrzylam bo jakis pieprzony dziad uderzyl mnie w brzuch wysiadajac z tramwaju - myslalam ze wyjde z siebie .. zrobil to celowo bo byl tlok i niby ludzie sie pchali.. wrrr. ale ja spoojnie stalam i chcialam wejsc do tramwaju.. Nastepnym razem jak ktos mnie uderzy to chyba oddam :P - bo slownie to za malo.. Po mnie widac ze jestem w ciazy bo ogolnie mialam brzuch przed ciaza teraz to sie powieksza i jeszcze sie nie spotkalam z czyms takim zeby ktos mi zaproponowal zebym usiadla.. ( zreszta jak wlasnie rok temu mialam noge polamana to takze stalam o kulach w tramwaju wiec nie licze na miejsce :P ) Jak robilam badania w akademi medycznej bylo przede mna 50 osob podeszlam zapytac sie czy w ciazy mozna bez kolejki - to baba z rejestracji sie na mnie dziko spojrzala ze niby mozna ale musze sobie wybrac okienko w ktorym sie zarejestruje ..ze co iles osob z kolejki moge ewentualnie wejsc a teraz musze czekac ale powiedziala to takim tonem ze wolalam sobie poczekac na moja kolej z numerka,.. Wiec ja na ludzi nie licze ... Wiem tylko ze nastepnym raem bede wolala jednak zaplacic wiecej i wejsc w ciagu 5 min w lux medzie :) Nie bede sie prosila o nic ...

Z miłą chęcią bym przyjechała ale pomagam w osiedlowym klubie przy polkoloniach :) ok 40 dzieci kazde w różnym wieku i pomysłami. chodzenie mi nie sprawia trudnosci nawet moge stac bo wiadomo w busie czy tramwaju to babcie musza siedziec a z takimi lepiej nie zadzierac, bo po co sie bez sensu denerwowac. a po wracam do domu nóżki do miski i tak siedze ja odpoczywam a maluszek zaczyna koziolki fikać. bo o dziwo caly dzien jest grzeczny :) nie kopie nie naciska na pecherz co jest plusem wiec wieczor należy do niego.

Hej dziewczyny! Z takim nastawieniem to my się nigdy nie spotkamy! Ja mam nadal chore korzonki, w nocy mnie rwie, w dzień ciężko mi się chodzi ale na spotkaniu będę! Najwyżej trochę pomarudzę ale w końcu po to mamy się spotkać! Żeby się powspierać. A pogodę mamy taką, że na gardło na pewno nie zaszkodzi! :)

Mamazosi do zobaczenia jutro! :)

Chyba coś wisi w powietrzu...bo mnie też od rana boli gardło...i nie odpuszcza... herbatka z miodem nie poskutkowała.... chyba skorzystam z waszych rad i skocze po tantum rose :( jutro mam wizytę u ginekologa...i jakoś dziwnie się stresuje...sama nie wiem czemu :(

Spokojnie można Tantum Verde ja też brałam, też się strasznie rozłożyłam kilka tygodni wcześniej. Ja brałam również syrop Prenalen. Barszo szybko postawil mnie na nogi. To syrop dla kobiet w ciąży i karmiących. Zupełnie naturalny, tylko wit. C, czosnek, porzeczka i malina. Te dwie rzeczy szybko mnie wyleczyły więc polecam

mamazosi dzięki wielkie za odpowiedź! Idę zaraz psikać w gardło.

Lekarz o antybiotykach nic nie mówił. Tabletki do ssania początkowo pomogły, ale jak odstawiłam, bo już było ok, to po dwóch dniach gardło znów czerwone i boli niemiłosiernie. Teraz już te tabletki nie pomagają. Najgorzej, jak to zwykle bywa, boli w weekend. Popsikam dziś i jutro, jak nie przejdzie, to ponownie się przejdę do lekarza.

Życzę Wam jutro udanego spotkania! Tak ciepło, a ja w domu siedzę buuuu...

Tantum verde mozna stosowac spokojnie w,kazdym trymestrze ciazy.lyneth skoro to tak dlugo trwa to moze antybiotyk powinnas wziasc?kuruj sie.

Ale dzis upal...

Hej Dziewczyny!

Ja na spotkanie jutro nie dam rady przyjść. Cały czas walczę z zapaleniem gardła :( Nic mi nie pomaga i strasznie się tym już martwię. Tak mnie to gardło boli i drapie, że zaczęłam mocno kaszleć i to mnie bardzo martwi. Ogólnie jestem osłabiona i mówienie sprawia mi ból, gardło jest całe czerwone. Kurcze, już nie wiem, co mogę brać...
Jak myślicie, mogę sobie psiknąć do gardła tantum verde? czytałam, że można stosować w ciąży, ale sama już nie wiem. Używałyście może? Jestem teraz w 21tc.
Byłam u lekarza, dostałam tabletki do ssania, ale o tantum verde zapomniałam spytać.

Delie nie martw się tym że masz termin na Boże Narodzenie :) ja w pracy miałam co roku tak że oddziałowa dawała nam miesiąc wcześniej rozpiske na święta i każda z pielęgniarek wpisywała się którego dnia i czy na dniówce czy nocce chce być w pracy...więc z reguły 90% z nas była zadowolona z grafiku świątecznego i żadna za kare na dyżur nie przychodziła i nie odgrywała się broń boże za to na pacjentach :) także głowa do góry Boże Narodzenie to dla personelu dzień jak co dzień... już większe foszki miewają czasami lekarze ale też potrafią się fajnie dogadać i na oddziałach w święta panuje w reguły miła atmosfera więc o to się nie martw :)

Tinneraa zdrówka... oby mała szybko wyzdrowiała i żeby tylko Ciebie i maleństw nie pozarażało bo wasza trójeczka odchoruje to pewnie gorzej także trzymam kciuki zeby była to tylko 3 dniówka i raz dwa trzy od was odeszła precz :)

Kiki80 widziałam że zdecydowałaś się na Swissmed...rodziłaś tam już wcześniej? dopytywałaś się o poród tam? planujesz cc czy sn? Ja też się już zdecydowałam na Swissmed tylko nie kontaktowałam się jeszcze z nimi bo to za wcześie

co do szymbarku to nie zwróciłam uwagi na psy

hej
w Fashion nic ciekawego z ciążowych rzeczy. Fajne wyprzedaż ubranek dla maluchów, ale nie niemowlaków. Kupiłam dla małej addidasy ecco za 19pln. Duża wyprzedaż biustonoszy za 15pln i 20pln maks . Szortów brak. Kupię jak nic nie znajdę z allegro za 30pln, albo wychacze używane, bo szkoda mi bulić do końca sierpnia tylko lato będzie. Jutro połaże po lumpkach, muszę kupić bluzeczki na ramiączkach lużniejsze, może szorty upoluje.

Lollipop ja bym się obwodem i waga nie sugerowała. Ja jestem niska i szczupła,ale każda z nas jest inna.

Mamazosi - czy w FashionHouse jest jakiś sklep z ubraniami ciążowymi? Przydałyby mi się właśnie jakieś szorty ciążowe, daj znać czy coś fajnego znalazłaś :)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...