Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Tinneraa zdrówka dla córci! Mam nadzieję że szybko jej przejdzie!

Co do brzucha to mnie też czasami boli i robi się twardy i czasami mam wrażenie że zaraz mi pęknie. Ja w obwodzie mam 105 cm. W ogóle brzuch mam coraz większy ale obwód się nie zmienia jak mierzę.

Mamazosi byłaś w Szymbarku? Zwróciłaś może uwagę czy można tam z psami wchodzić? W weekend będziemy z Mężem niedaleko i pomyślałam żeby tam pojechać tylko że będziemy z psem więc nie wiem czy jest sens :)

Ja ostatnio budzę się po 2-3 razy w nocy, a dzisiaj ani razu, spałam 7h bez przerwy i gdyby nie budzik Męża to pewnie jeszcze dłużej bym spała :) Ale to jest fajne nie wstawać w nocy.

Czy któraś z Was wie może jak wyczyścić materac? Mam dla Małego używany i chciała bym go jakoś odświeżyć.

Tinneraa - oby to nie była grypa żołądkowa, bo jak wiadomo później wszystkich domowników dopada ;) Mój brzuch ma 92cm, ale wieczorem jest dużo większy, muszę sprawdzić jak duuży :) Moja mała w okresie jesienno-zimowym była chora co 2 tygodnie, a ja z nią, myślałam, że to się już nigdy nie skończy :( Przestała chodzić do przedszkola i wszystkie choroby przeszły.

Mamazosi - twoja córcia jest kilka dni starsza od mojej i u nas też będzie 4 lata różnicy. Napiszcie gdzie się spotykacie i o której to wpadnę na chwilę żeby was poznać. Będę z małą więc pewnie będziemy nie za długo.

tianerra może grypa żółądkowa albo jakieś zatrucie????
Biegunke też ma?

Moja mała wczoraj pojechała do dziadków na wakacje, także chata wolna:) Zosia jest z 3.11.2009. Także równo 4lata różnicy będą między maluchami. Ja mam obwód w pasie 85cm, także dużo mniej niż Ty a i tak mi się robi jakoś ciężej, ale myślę że to kwestia tej podchodzącej coraz wyżej macicy.
Najlepszy jest mój mąz, który cały czas mi prawi komplementy, po prostu cieszy się że jestem w ciązy i stara się mnie wspierać psychicznie!

mama zosi, a Twoja córcia jest z październik/listopad?
Też mam coraz większą zgagę i częstszą i też zaczynam czuć się jak słoń przez ten brzuch. Ma 108 cm....
Moja córcia wczoraj miała 40 stopni gorączki, od 4 rano wymioty. nie mam pojęcia co to może być, a na 15 do lekarza.... ehh te choróbska :(

Hej
Co z jutrzejszym spotkaniem aktualne?
Ale mi sie dobrze w nocy spi,od,kiedy pije ostatni raz o 20.00stej to nie,budze sie w nocy na siusiu i spie do rana jak dziecko.

Dzis jade do fashion house moze beda jakies fajne wyprzedaze.Doszlam do wniosku,ze zbyt luzne ubrania mi nie leza,ale takie typowo ciazowe maja jakis innny kroj i sie lepiej ukladaja.musze wiec zakupic ciazowe krotkie szorty,bo jakos w tej ciazy biegam non stop na plaze i sie gotuje,a do tej pory mialam swoje normalne,ale na luznej gumie.

Zbulwersowalam sie w sobote okazalo sie ze na plazy w

brzeznie nie ma wc....masakra!!!!!!no oprocz platnych w barach.

Hej moja mala ma 3lata i 7 miesiecy,takze podobnie.

Ja tez mialam ciagniecia,ale jak brzuszek podrosl to juz jest ok.
Poza tym czuje brzuch od kilku dni,mimo ze nie jest duzy to zaczynam sie czuc jak slon. Macica musi byc wyzej niz wczesniej bo mam zgage coraz czesciej....

mi tez mija na szczescie jak trochę posiedze :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

Mamazosi - moja mała ma 3,5 roku, a Twoja?

perfectangel - po szybszym i dłuższym spacerze też czuję takie jakby ciągnięcie na dole, jakby taki ucisk. Wtedy siadam i odpoczywam przez jakiś czas i to mija. Chyba musimy się już bardziej oszczędzać :)

Tinnera przykro mi że córcia chora :(

A co do bóli brzucha to widocznie pare godzin na Heinekenie mogło okazać się zbytnim przemęczeniem... Ogólnie czuje się bardzo dobrze i nie mogę przyzwyczaić się do mniejszej wytrzymałości... ehh... trzeba się oszczędzać...

Teraz za to pojawiają się skurcze, w dole po prawej stronie, takie trwające kilkanaście minut, niezbyt intensywne ale stresujące- doczytałam się że to normalne tak jak wszystkie inne dolegliwości- póki nie są silne i nie do wytrzymania :)

perfectangel też tak miałam, do tego twardniał mi brzuch ale już minęło :) teraz po prostu nie da rady już chodzić szybko i dużo :)

perfectangel, mam tak od początku niestety, mnie w ogóle ciągnie brzuch...
Moja córcia jest chora :(

czesc dziewczyny! jak duzo pochodze to ciagnie mnie brzuch tak jakby na wysokosci jajnikow, w kazdym razie po bokach... tez tak macie?

hej dziewczyny!!!
niestety życie nie jest różowe, ale ja się trzymam wersji że limit złych rzeczy dla mnie został wyczerpany i teraz już będzie dobrze. Poza tym ja z byle pierdołą dzwonie do lekarz i jeżdżę na badanie - wolę dmuchać na zimne, choć chciałabym mieć w domu na końcówce ktg i monitorować dzidzię, dałoby mi to spokój wewnętrzny.

a ja ostatnio non stop gdzieś łażę i w sumie się cieszę, bo dzięki temu łatwiej mi znieść ciążę. Siedzenie w domu mnie dołuje, czuję się ociężała. Zaraz jadę ze znajomymi do Szymbarka.

miłego dnia

ps kiki 80 w jakim wieku masz córeczkę, także jeśli jest w podobnym wieku to możesz ją wziąść-dziewczyny by się sobą zajęły, a my na plotki:)

witam
co jeszcze do porodow. Moja mama jak byla ze mna w ciazy biala super lekarz. to dzieki niej ja zyje. przy porodzie mamie zanikly bole ona wiedzila ze cos sie dziej nie tak zaczela wyciskac doslownie mnie i dzieki temu ja zyje. mowila ze moze jeszcze godz i urodzilabym sie martwa. poprostu zawinelam sie w pepowine. niedojrze ze moi rodzice starli sie o mnie dosyc dlugo to jeszcze moglby byc okropny final. ale jestem juz sobie na tm swiecie prawie 33 lata:)
pozdrawiam i zycze milego weekndu:)

Czołem Dziewuszki :)

Ale macie tempo pisania :) Zazdroszczę Wam, że już jesteście po usg połówkowym. My z mężem nie możemy się doczekać, a to jeszcze miesiąc.

Ageska - dziękuję, że opisałaś historię maluszka swojego kuzyna. Choć okropna to jednak może być pomocna... to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak bym interpretowała takie ruchy maluszka i czy bym pojechała do szpitala. A jednak szybkość reakcji ma wielkie znaczenie i teraz wiem, żeby nie bagatelizować nic "innego".

Czym się kierujecie przy wyborze szpitala? Jestem z Gdańska, więc albo Wojewódzki albo Kliniczna albo Zaspa. Na razie nie mam bladego pojęcie co wybrać. Obawy mam ogromne, bo planowany TP to Boże Narodzenie :D i boję się, że odczuję to, że lekarze/położne MUSZĄ być w pracy ale woleliby być razem z rodzinką przy stole :(

W końcu piękne słoneczko! Mam nadzieję, że upał będzie dla nas łagodny!

Buziaczki :)

Współczuje straty kuzynowi i żonie. Aż mnie zmroziło, jak to przeczytałam. Straszne przeżycia...

Ja dziś miałam zwykłe usg, na połówkowe mam się zgłosić za dwa tygodnie. Niestety lekarz znalazł coś niepokojącego u maluszka :( Małą torbielkę w główce :( Są dwie opcje - albo to nic groźnego, tak się zdarza, ze taka torbielka się pojawia i po 26tc sama się wchłania, albo może to oznaczać wadę genetyczną serca płodu :( Inne wady lekarz wykluczył. Na wszelki wypadek dostałam skierowanie do szpitala na diagnostykę i mam zrobić echo serca płodu. Położą mnie na 3 dni i poobserwują małe serduszko. Poza tym maluszek jest zdrowy i ruchliwy.
Staram się nie stresować, poczytałam w necie, ze faktycznie często się tak zdarza i torbielka zanika, ale lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić. Trzymajcie kciuki, żeby było dobrze :)
Do tego dalej walczę z drapiącym i bolącym gardłem :(

mamazosi - ja nie wiem, czy się wyrobię na spotkanie we wtorek; prędzej czwartek mi pasuje, cały dzień będę w głównym, mam masę badań do zrobienia. Dam jeszcze znać

A co do imienia Franek - to my chyba tak nazwiemy naszego synusia :) Nie jesteśmy jeszcze przekonani na 100%, mamy kilka innych opcji, ale od jakiegoś czasu mówimy na niego Franuś i się przyzwyczailiśmy do tego imienia i jakoś tak nam pasuje :)
Nie jestem do końca przekonana tylko do pełnej wersji imienia Franciszek, bo mamy długie nazwisko, to się chłopak napisze, ale zobaczymy... na razie jest Franusiem :)

I mam wrażenie od kilku dni, że czuje ruchy synusia :) na początku myślałam, że to może moje jelita, ale chyba one tak się nie ruszają i nie kopią ;)

Pozdrawiamy!

napisałam właśnie duuużego posta i mnie wywaliło :( i wszystko poszło!

No nic napiszę jeszcze raz!

mi Franek bardo się podoba :)
a co do strat, nie życzę nikomu tego, sama bym chyba tego nie zniosła:(

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??