Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

my jeszcze myslimy nad imieniem... mi sie podoba: Dominik, Hubert, Tymon, Bartosz, Antoni...no i najbardziej Kuba ale obecnie "Kubusiów jak mrówków" wiec sobie daruję...
Miałam wybrane imię dla dziewczynki ;) ale w brzuchu ponoć chłopiec :)

Oj tak ja też odpadam w te ciepłe dni. Wolę pogodę taką jak dzisiaj jest.

Puchatkowa może spróbuj przyłożyć termofor z ciepłą wodą?

Hmm to może faktycznie przejdę się na tą gimnastykę. Pomyślę jeszcze i zapytam najpierw lekarza. A jakie ćwiczenia tam robicie? Tak przykładowo :) Jakieś rozciąganie czy przydatne do porodu? Nie no ja mimo że tak chwaliła Redłowo to jednak się na ten szpital raczej nie zdecyduje :) Jak jej powiedziałam że zastanawiam się nad Zaspą i Wejherowem to powiedziała że jak poród fizjologiczny to lepiej Wejherowo więc pewnie tam będę rodziła :)

Iwona84 tak to ta położna nas odwiedzi po porodzie. Nie wiem czy na Pogórzu też ona prowadzi ale myślę że i tak lepiej poczekać do sierpnia i iść na Pogórzu żebyś w jednym miejscu cały kurs chodził. A 27 tydzień to nie tak późno :) U nas wczoraj kurs zaczynała dziewczyna w 33 tyg :)

Muzynia niestety nie pomogę ze szkołą rodzenia na Zaspie.

U nas będzie Staś :)

kaja_84
ja też umieram w te cieplejsze dni... Nie dość, że nogi mam jak z ołowiu to też ciężko mi się oddycha.
Ostatnio też pobolewa mnie dolny odcinek kręgosłupa i momentami jest to ciężkie do wytrzymania, a nie wiem jeszcze jak sobie z tym bólem radzić. Ale - jak to mawia moja mama - jak boli to znaczy, że żyjesz :)

u nas decyzja co do imienia jeszcze nie jest na 100% podjęta
na razie mówimy na maluszka Franuś zobaczymy czy tak zostanie, czy jeszcze się zmieni

Dziewczyny ja nie wiem jak Wy ale ja w czasie tych cieplejszych dni odpadam! cięzko mi się oddycha, cała jestem wiecznie spocona, bleh :( A wzięłam na tydzień nastoletnią siostrę do siebie i teraz mam wyrzuty sumienia, że nic fajnego nie robimy. Ale jak pomyślę o plaży to mi się słabo robi... Dlaczego nie może być takiego lata- nie lata jak w zeszłym roku?!

amadea99 u nas będzie Matylda :)

Iwona84 z tego co się orientuję to właśnie ta położna jeździ na patronaże tylko nie wiem czy jeszcze jakaś może jej w tym nie pomaga.

amadea99 a u nas ma być Zosieńka ;)

amadea99 u nas chyba zostanie Hania i Basia ;)

amadea99 - u nas będzie Jaś :)

Witam
Dzisiaj nocka z glowy spac nie moglam duszno jak nie wiem krecilam sie wiercialam i do tego mlody o 7 juz pobudke mi robi. kiedy ja sie wyspie:)
mam pytanko czy macie juz wybrane imiona dla swoich aniolkow?
u Nas bedzie Haneczka:)

muzynia - to są dwa różne badania. Do glukozy na czczo pobierają tylko krew i idziesz do domu. Ja już to miałam.

A glukoza z obciążeniem, to jest to, że pijesz słodki płyn i czekasz dwie godziny. Jeszcze przede mną brrr...

Iwona84 - mnie położna z Rumi mówiła, że najlepiej zacząć sr nie później niż w 25 tc... chyba głównie ze względu na ćwiczenia fizyczne, których tam uczą...

Czy może któraś z Was napisać mi nr telefonu, albo podać inne namiary na szkołę rodzenia na Zaspie? Kiedy powinnam się zapisać?

Mam do Was jeszcze jedno pytanie, czy glukoza na czczo to to samo co obciążenie glukozą? Wczoraj babeczka w laboratorium powiedziała mi, że do glukozy na czczo pobierać będę tylko krew :]

a ta polozna ktora prowadzi zajecia Was po porodzie odwiedzi... ?? Bo ja na razie chcialam isc do Super mamy na przymorzu.. ale zastanawiam sie czy sie nie wstrzymac i za miesiac nie udac sie na Pogorzu , jesli na Gdyni prowadzi polozna ktora pozniej odiwedza Gdynie. I czy nie bedzie za pozno na szkole rodzenia bo to bedzie 27 tydzien..

Lollipop_ chodzę na ta gimnastykę. Ćwiczenia są typowo dla ciężarnych, mało obciążające i mało męczące, w sumie tam się bardziej zdążę zrelaksować niż zmęczyć :) Także polecam sprawdzić czy Ci się spodoba bo jak nie to przecież nie musisz chodzić ;) A co do położnej to jest naprawdę bardzo fajna i też mnie Redłowo jakoś nie przeraża :) Szpital obojętnie jaki by nie był i tak zawsze będzie "be" :P

Tak, też Super mama, na Karwinach.

Lollipop a TY gdzie bylas w SR ? tez super mama czy jakas inna szkola?

Lyneth ja nie widziałam takiego zestawu z samą poszewką, ale ja to kiepska w szukaniu na allegro jestem bo nie mam cierpliwości do tego, za dużo tego wszystkiego jest jak dla mnie :) Najlepiej zrób tak jak mówi Tinneraa :)

Dzisiaj byłam na pierwszych zajęciach z SR i tak jak się obawiałam czy dobrą szkołę wybrałam to po dzisiejszych zajęciach nie mam wątpliwości i jestem zadowolona :) Zobaczymy jak będzie później :) I nawet położna tak opowiadała o Redłowie że przeszło mi przez myśl czy by może jednak tam nie rodzić bo wydaje się że jest tam tak super :) No i porodu się trochę mniej boję, także Paniqa nie patrz na faceta tylko zapisuj się do szkoły rodzenia, może ciebie ona też trochę uspokoi :) Ageska ty chodzisz do SR Super mama na Karwinach, prawda? Na gimnastykę też chodzisz? Jak ona wygląda? Są ćwiczenia typowo dla kobiet w ciąży czy bardziej jak na normalnym aerobiku?

Perfectangel zapytaj się swojej położnej czy zgodzi się być z Tobą przy porodzie. Taka położna nie musi być ze szpitala w którym rodzisz.

Tinneraa - biore Augmentin, to chyba jedyny antybiotyk który moga brac ciezarne. Juz jest duzo lepiej, tylko katar został. :)

Ja bym chętnie zorganizowala sobie polozna do rodzenia ale nie wiem jak sie za to zabrac i skad taka wziac :) A moja polozna z SR pracuje w Pucku a nie Wejherowie gdzie bede rodzic...

Tinneraa - dzięki za odpowiedź. Tak zrobię zapewne, bo niektóre rzeczy są śliczne, a całego kompletu nie potrzebuje.

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...