Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

a w sumie to delikatne smyranie smyranie w brzuchu czułam już w 19tc, a kopniaki i pewność, że to na pewno maluch pod koniec 20 tc :)

Iwonka, no ciekawe, jak będziesz jutro to zdaj relacje co tam i jak tam :)

Cześć Dziewczyny,

Kilka dni mnie nie było i nie zdążyłam jeszcze wszystkiego przeczytać; postaram się szybko nadrobić.

Wróciłam już z Klinicznej, byłam tam 3 dni, zrobili badania i na szczęście maluszek jest zdrowy! Strasznie się cieszę!!!! Choć nie powiem, sporo stresów było, a dodatkowo mnie jeszcze w szpitalu zestresowali, co mnie może czekać. Ale jest wszystko dobrze i to najważniejsze!

Joahne - na Kliniczną dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego ciąże i leżałam na patologii ciąży. W sumie zrobili wywiad, kilka badań, osławieni profesorowie przejrzeli wyniki, dr Preis pomacał brzuch :) i wypisali mnie do domu. Na całe całe szczęście Maluszek zdrowy :)

Nie żałuje, że poszłam, opieka bardzo dobra, lekarze naprawdę przejmują się każda pacjentką, miłe położne, a i ja jestem już spokojna, że nic złego się nie dzieje.

Leżałam na sali z kilkoma dziewczynami, to się człowiek nasłuchał historii i problemów związanych z ciążą... Nigdy nie wiadomo, kiedy może coś się stać.

Ja ruchy malucha czułam pod koniec 20 tc, teraz już systematycznie kopie o stałych porach. Fantastyczne uczucie :)

Wracam do podczytywania poprzednich wątków, trochę mi to zajmie :)

odnosni tego usg w rumii pisze cos takowego :
Nie prowadzimy wcześniejszych zapisów na badania. Decyduje kolejność zgłoszeń. Wykonywanie badań rozpoczynamy o godz. 11.00. W przypadku dużego zainteresowania badaniami osoby oczekujące, z chwilą rozpoczęcia akcji społecznej, będą mogły wpisać się na listę.

Wszystkie mamy, które z powodu braku miejsc nie wykonają badanie USG 4D zaprosimy na bezpłatne badanie do gabinetu współpracującego z fundacją. Termin i pozostałe szczegóły badania uzgadniane będą indywidualnie.

hmm.. ciekawe czy to prawda , jak ktos sie nie dostanie w weekend ...

perfectangel - trzymaj się dzielnie i zdrowiej!
Mnie ta dzisiejsza pogoda strasznie zamula, wolę nie myśleć jakbym się czuła gdyby doszło do tego jakieś przeziębienie brrr

perfectangel, dużo dużo zdrówka życzę :)

Ciąże przechodzę wyjątkowo b.dobrze jak na razie.Z początku zdarzały mi się tylko wymioty które na palcach jednej ręki mogę policzyć oraz sporo nieprzespanych nocy ale to dlatego że zawsze zasypiałam na brzuchu a odkąd dowiedziałam się że będziemy mieli dzidzie miałam dziwne odczucia że ją przygniatam i troszkę potrwało zanim przyzwyczaiłam się do nowej pozycji.Teraz doskwierają mi jedynie plecy nie raz chodzę jak kaczka....:/ Termin mam na 04.12

zatoki niestety i gardło właśnie :/ mam nadzieje ze antybiotyk szybko zadziala...

perfectangel, ale to grypa Cię rozłożyła? Oj biedna, ja w pierwszym trymestrze miałam antybiotyk niestety, miałam anginę ropną i wysoką gorączkę, masakra :(

..

Agula, ja chyba pojadę w niedzielę, ale nie wiem czy z rana, jakoś nie bardzo będzie mi się chciało pewnie, ale i tak liczę że się dostanę :D

Słyszałam o tych listach tworzonych przez dziewczyny heh... dzieki kaja_84 za wyczerpującą odpowiedz:)

Jedź wcześniej, acz pewnie nie będziesz jedyna, która tak zrobi... My do Gdańska dotarliśmy koło 11:30 a tak jak mówiłam, byłam 13 na liście rezerwowej... Teoretycznie w ogóle nie miało prawa być żadnych list, ale oczywiście ciężarówki takową stworzyły między sobą ;) Więc potem już organizatorzy tworzyli listy na bieżąco. A kobitek była cała masa, po mnie to już nawet były numerki 27 i więcej ;) Ale warto :) Byle nie za wcześnie, bo były babki w 11 tc, a tam naprawdę nic nie widać jeszcze w tym terminie. Nie wcześniej niż od 20 t.c, a z tego co wiem najlepszy moment n USG 3d i 4D to 26-29tc. Ale ja też nie wytrzymałam i byliśmy jakoś w 20 :)))

O której planujecie już być na miejscu jutro w Auchanie??Wybieram się dość wcześnie, zeby sobie zająć kolejkę
:)

dostalam antybiotyk :( tak mnie rozwalilo ze nie bylo wyjscia... :(

Amadea; no ja tez wczoraj jakos nie moglam na sloncu wytrzymac i w nocy obudzilam sie mokra - nie wiedzialam co sie stalo bo pierwszy raz mialam jakikolwiek wyciek.. ale chyba to normalne??

dziekuje za zyczenia:)
wczoraj myslam ze padne na tym upale slabo mis ie robilo jeszczew cieniu to spoko ale kawwalek szlam na sloncu to musialam sobie robic przerwy bo mi sie slabo robilo.
a dzisiaj rano wstaje a pizama mokra tak mi dzisja polecialo mleka ze az sam jestem w szoku.
no i jutro niestety powrot do powiedzmy domu:(ciekae jak bedzie z lotem tego sie obawiam ale damy rade.

Witaj! :) Kiedy masz termin? Jak tam ciążowe dolegliwości? ;)

Witajcie dziewczyny! Można się do Was dołaczyć ?Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

no właśnie tak sobie myślę że byc może część zajęć jest tylko dla mam i nie ma co ciągnąć tatuśków na to... zapewne trzeba sie u położnej dowiedzieć co, jak i kiedy :)

Ja dziś poszłam do SR, aby się dowiedzieć co i jak (od razu powiem, że w Słupsku, żeby nie było wątpliwości). 26.07 odbędą się pierwsze zajęcia z ustaleniem grafiku i położna mi powiedziała, że część zajęć będzie takich, że faktycznie warto iść z przyszłym tatusiem, jak kąpanie, czy ubieranie, a część jest takich, że właściwie są one skierowane wyłącznie do nas... Jak np. spotkanie dotyczące laktacji ;) Dodam, że zarówno dla samych mam, jak i dla par, zajęcia są totalnie bezpłatne... Acz to chyba jedyna fajna rzecz, która nas spotkała w Słupsku ;)

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...