Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

kaja84 - witaj na forum:)

happymum87 - jako kolejna z grudniowych poznałaś płeć:) gratuluję! ja muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość do połówkowego. a tak chciałabym już ubranka kupować..:)

Tinneraa swissmed jest niestety płatny ...

Tinneraa jedziesz w sobotę czy niedzielę?

mamazosi oczywiście, że się nie przejmuję... nawet z takiego powodu, że wszystkie moje koleżanki w ostatnim czasie urodziły dziewczynki, jak i wspomniana szwagierka, więc po ciuchutku liczyłam na jakieś "spadki" po nich :)) niestety portfel sam się nie napełnia, a to wszystko jest tak cholernie drogie i piękne, że aż żal nie mieć. Tym bardziej, że wiem, że przy pierwszym dziecku się przesadza z ilością wszystkiego, więc takie gotowce od bliskich są bardzo pożądane :) A mąż, no cóż, chciał mieć z kim pograć w piłkę i pobawić resorakami, ale będzie musiał się postarać przy kolejnym :D I jak to stwierdził, chciał chłopaczka, ale jak się dowiedział, że będzie córunia, to się bardzo ucieszył.
A wracając do położnej i jej wizyty, dokładnie tak to sobie wyobrażałam jak napisałaś. Myślę, że na razie nie będę sobie tym zaprzątać głowy, ewentualnie zapytam w SR.

Zazdroszczę Wam zakupów, bo ja w sumie wszystko mam, także na jakieś duże zakupy się nie szykuje. Niby fajnie,bo kaski nie trzeba wydawać, ale z drugiej strony fajnie kompletować wyprawkę....Moja mama już zaszalała-kupiła kilka par śpiochów i kaftaników, teściowa zakupiła kocyk i pościel. Kurczę zostanie mi chyba tylko kupić różek nowy i kombinezon na zimę:(

hej
Kaja_84 rodzinką się nie przejmuj! Najważniejsze że Ty chciałaś córcię, a jak mężuś chciał synka czy córcię? Pewnie jak każdy facet synka...:)Ja ma już córcie i mąz teraz bardzo chciał synka i się udało!!!

Co do położnej to ja nawet o czymś takim nie wiedziałam. Jak wyszłam ze szpitala to dano mi jakieś skierowanie na wizytę domową położnej. Lekarze powiedzieli, że to wizyta obowiązkowa. Mąz pojechał do najbliższej przychodni i Pani umówiła się ze mną telefonicznie i przyszła. Choć jej wizyta nie za bardzo w sumie jest potrzebna, bo szwy są samorozpuszczalne, a od biedy można pojechać z nimi do ginka, na jedno wyjdzie. Myślę, że ona bardziej sprawdza w jakich warunkach żyje dziecko i jak się ma.

Pojechałam dziś do Rosmanna i Smyka, polecam wyrobienie sobie karty Rossnę... zawsze to 3% obniżki na bejbikowe produkty :)
W Smyku dowiedziałam się, że obniżki będą do połowy sierpnia. Nie wytrzymałam i kupiłam bodziaki w zestawie, skarpeteczki i pieluchy tetrowe, które z czystym sumieniem mogę Wam polecić. Acz oczywiście nazywają się pieluchy tetrowe lux, więc cena też jest luxusowa, 49,99zl za pieluchy, które 29 lat temu były zwykłe najzwyklejsze i na każdą kieszeń.

Powiem Wam, że ja w ogóle nie wpadłam na to, że położną środowiskową czy patronażową się wybiera, myślałam ze po prostu przychodzi do nas położna ze szpitala lub z przychodni. Jak widać trzeba sie zainteresować tematem...

Ach! i w końcu podziękuję Wam za takie pozytywne przywitanie no i za dodanie do listy :) Z dziewczynki ja się ogromnie cieszę, w głębi serca bardzo chciałam dziewczynkę, acz teście ciut niezadowoleni, bo mieli nadzieję, że będzie u nas chłopak... Szwagierka ma już dwie dziewczynki, więc rozumiecie ;)

Agula, ja na pewno będę jechać do Rumi na usg :)
Hapymam, ten swismed to płatny tak??

I po badaniu ta glukoza wcale taka zla nie byla powiem ze nawet nawet ;). wyniki w normie nawet no prucz moczu tu ciagle bakterie jakies bialko sie pokazalo dostalam leki i czekam na wyniki posiewu do poniedzialku. mam nadzieje ze beda dobre bo nie chce mi sie z wakacji zjezdzac na wizyte do ginekologa

Postaram się jutro zbytnio nie wpatrywać między nóżki bąbelka :) może moje dziecko okaże się grzeczne i się zasłoni ładnie nóżkami pępowiną lub czym tam mu się podoba :) byle by nie odkrył przed mamą swego sekretu :)

dzięki happymum87 :)

obyś tylko na zdjęciach sama nie zobaczyła co Maleństwo ma między nogami :P

Puchatkowa zapisałam się też do SR, ale ustaliłam z położną, że moja grupa jakoś będzie przypadać na przełom września i października, także skoro Ty masz sierpień/wrzesień to się miniemy.

Perfectangel dopisałam do listy twojego synka :) gratuluję :)

Sama też dopisałam swoją ,,niespodziankę" i szpital bo już się zdecydowałam :)

Ja fajne tetrowe pieluszki kupiłam w Mapu w Rumii na hutniczej... także polecam je :)

Ja jutro mam usg połówkowe i zaczynam się trochę stresować... i gryźć w jęzor żeby nie wyprosić jednak by doktorek zdradził mi płeć bąbla haha a że to usg będę miała też w 3d/4d to rezygnuje z usg w auchanie :) bo to różnica 3 dni by była między wykonaniem usg więc raczej u mojego szkraba za dużo się nie zdąży zmienić :)

Co do wyboru położnej to wiem że w Wejherowie na Kaszubach w Antaresie jest bardzo fajna pani położna :) robiłam u dziewczyn tam praktyki z kursu i jeśli któraś z was mieszka w Wejherowie lub kilka km w jego obrębie to dziewczyny z Antaresu przyjeżdżają na wizytę patronażową do dzidziusia i jego mamy :) jakby któraś chciała to mam numer do tej położnej więc mogę dać :) wiem że do Redy bez problemu dojeżdża :) sama muszę do niej zadzwonić i zapytać jak to ogólnie wygląda :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
kaja_84 15/11 - córeczka
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11 - niespodzianka/Swissmed
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12 - synek
Delie 26/12

wróciłam od ginka, stwierdził z 95% pewnością że będzie chłopak :) tak dla odmiany ;P
poza tym wszystko bardzo dobrze :)

chyba jest na urlopie. Ja idę w poniedziałek, to jak nie zapomnę, to go zapytam :)

zapomniałam szczerze mówiąc.
Czy On w tym tygodniu jest na urlopie?
Idę do niego dopiero 1 sierpnia.

Agula, a pytałaś się doktorka, czy pracuje jeszcze w Redłowie? :) ja idę w poniedziałek, to jak nie zapomne, to zapytam w razie czego

Też mam co miesiąc usg ale to zwykłe i chciałabym zrobić sobie to 4d i skoro jest taka możliwość w Auchan to czemu nie skorzystać :)))

dorcia_86 ja też zrezygnowałam z tego USG z racji tych kolejek... z resztą mam to szczęście, że prawie przy każdej wizycie moja ginekolog robi mi USG, więc nie ma co się prężyć w moim przypadku :)
a co do pieluch to dobrze wiedzieć, że są w Tygrysku, będę musiała się tam wybrać :)

A ja nawet nie pomyślałam, że trzeba wybrać położną. Jakoś mi ten temat umknał. Na to usg w Auchan raczej się nie wybieram, chyba nie będzie mi się chciało spędzac tam całego dnia.
A co do pieluszek tetrowych to kupiłam ostatnio w Tygrysku w Rumii i są dosyć fajne, grubsze niż takie "gazowe" w niektórych sklepach. Aczkolwiek do prawdziwej tetry też im trochę brakuje

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...