Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

kaja84 - witaj na forum:)

happymum87 - jako kolejna z grudniowych poznałaś płeć:) gratuluję! ja muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość do połówkowego. a tak chciałabym już ubranka kupować..:)

Tinneraa swissmed jest niestety płatny ...

Tinneraa jedziesz w sobotę czy niedzielę?

mamazosi oczywiście, że się nie przejmuję... nawet z takiego powodu, że wszystkie moje koleżanki w ostatnim czasie urodziły dziewczynki, jak i wspomniana szwagierka, więc po ciuchutku liczyłam na jakieś "spadki" po nich :)) niestety portfel sam się nie napełnia, a to wszystko jest tak cholernie drogie i piękne, że aż żal nie mieć. Tym bardziej, że wiem, że przy pierwszym dziecku się przesadza z ilością wszystkiego, więc takie gotowce od bliskich są bardzo pożądane :) A mąż, no cóż, chciał mieć z kim pograć w piłkę i pobawić resorakami, ale będzie musiał się postarać przy kolejnym :D I jak to stwierdził, chciał chłopaczka, ale jak się dowiedział, że będzie córunia, to się bardzo ucieszył.
A wracając do położnej i jej wizyty, dokładnie tak to sobie wyobrażałam jak napisałaś. Myślę, że na razie nie będę sobie tym zaprzątać głowy, ewentualnie zapytam w SR.

Zazdroszczę Wam zakupów, bo ja w sumie wszystko mam, także na jakieś duże zakupy się nie szykuje. Niby fajnie,bo kaski nie trzeba wydawać, ale z drugiej strony fajnie kompletować wyprawkę....Moja mama już zaszalała-kupiła kilka par śpiochów i kaftaników, teściowa zakupiła kocyk i pościel. Kurczę zostanie mi chyba tylko kupić różek nowy i kombinezon na zimę:(

hej
Kaja_84 rodzinką się nie przejmuj! Najważniejsze że Ty chciałaś córcię, a jak mężuś chciał synka czy córcię? Pewnie jak każdy facet synka...:)Ja ma już córcie i mąz teraz bardzo chciał synka i się udało!!!

Co do położnej to ja nawet o czymś takim nie wiedziałam. Jak wyszłam ze szpitala to dano mi jakieś skierowanie na wizytę domową położnej. Lekarze powiedzieli, że to wizyta obowiązkowa. Mąz pojechał do najbliższej przychodni i Pani umówiła się ze mną telefonicznie i przyszła. Choć jej wizyta nie za bardzo w sumie jest potrzebna, bo szwy są samorozpuszczalne, a od biedy można pojechać z nimi do ginka, na jedno wyjdzie. Myślę, że ona bardziej sprawdza w jakich warunkach żyje dziecko i jak się ma.

Pojechałam dziś do Rosmanna i Smyka, polecam wyrobienie sobie karty Rossnę... zawsze to 3% obniżki na bejbikowe produkty :)
W Smyku dowiedziałam się, że obniżki będą do połowy sierpnia. Nie wytrzymałam i kupiłam bodziaki w zestawie, skarpeteczki i pieluchy tetrowe, które z czystym sumieniem mogę Wam polecić. Acz oczywiście nazywają się pieluchy tetrowe lux, więc cena też jest luxusowa, 49,99zl za pieluchy, które 29 lat temu były zwykłe najzwyklejsze i na każdą kieszeń.

Powiem Wam, że ja w ogóle nie wpadłam na to, że położną środowiskową czy patronażową się wybiera, myślałam ze po prostu przychodzi do nas położna ze szpitala lub z przychodni. Jak widać trzeba sie zainteresować tematem...

Ach! i w końcu podziękuję Wam za takie pozytywne przywitanie no i za dodanie do listy :) Z dziewczynki ja się ogromnie cieszę, w głębi serca bardzo chciałam dziewczynkę, acz teście ciut niezadowoleni, bo mieli nadzieję, że będzie u nas chłopak... Szwagierka ma już dwie dziewczynki, więc rozumiecie ;)

Agula, ja na pewno będę jechać do Rumi na usg :)
Hapymam, ten swismed to płatny tak??

I po badaniu ta glukoza wcale taka zla nie byla powiem ze nawet nawet ;). wyniki w normie nawet no prucz moczu tu ciagle bakterie jakies bialko sie pokazalo dostalam leki i czekam na wyniki posiewu do poniedzialku. mam nadzieje ze beda dobre bo nie chce mi sie z wakacji zjezdzac na wizyte do ginekologa

Postaram się jutro zbytnio nie wpatrywać między nóżki bąbelka :) może moje dziecko okaże się grzeczne i się zasłoni ładnie nóżkami pępowiną lub czym tam mu się podoba :) byle by nie odkrył przed mamą swego sekretu :)

dzięki happymum87 :)

obyś tylko na zdjęciach sama nie zobaczyła co Maleństwo ma między nogami :P

Puchatkowa zapisałam się też do SR, ale ustaliłam z położną, że moja grupa jakoś będzie przypadać na przełom września i października, także skoro Ty masz sierpień/wrzesień to się miniemy.

Perfectangel dopisałam do listy twojego synka :) gratuluję :)

Sama też dopisałam swoją ,,niespodziankę" i szpital bo już się zdecydowałam :)

Ja fajne tetrowe pieluszki kupiłam w Mapu w Rumii na hutniczej... także polecam je :)

Ja jutro mam usg połówkowe i zaczynam się trochę stresować... i gryźć w jęzor żeby nie wyprosić jednak by doktorek zdradził mi płeć bąbla haha a że to usg będę miała też w 3d/4d to rezygnuje z usg w auchanie :) bo to różnica 3 dni by była między wykonaniem usg więc raczej u mojego szkraba za dużo się nie zdąży zmienić :)

Co do wyboru położnej to wiem że w Wejherowie na Kaszubach w Antaresie jest bardzo fajna pani położna :) robiłam u dziewczyn tam praktyki z kursu i jeśli któraś z was mieszka w Wejherowie lub kilka km w jego obrębie to dziewczyny z Antaresu przyjeżdżają na wizytę patronażową do dzidziusia i jego mamy :) jakby któraś chciała to mam numer do tej położnej więc mogę dać :) wiem że do Redy bez problemu dojeżdża :) sama muszę do niej zadzwonić i zapytać jak to ogólnie wygląda :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
kaja_84 15/11 - córeczka
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11 - niespodzianka/Swissmed
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12 - synek
Delie 26/12

wróciłam od ginka, stwierdził z 95% pewnością że będzie chłopak :) tak dla odmiany ;P
poza tym wszystko bardzo dobrze :)

chyba jest na urlopie. Ja idę w poniedziałek, to jak nie zapomnę, to go zapytam :)

zapomniałam szczerze mówiąc.
Czy On w tym tygodniu jest na urlopie?
Idę do niego dopiero 1 sierpnia.

Agula, a pytałaś się doktorka, czy pracuje jeszcze w Redłowie? :) ja idę w poniedziałek, to jak nie zapomne, to zapytam w razie czego

Też mam co miesiąc usg ale to zwykłe i chciałabym zrobić sobie to 4d i skoro jest taka możliwość w Auchan to czemu nie skorzystać :)))

dorcia_86 ja też zrezygnowałam z tego USG z racji tych kolejek... z resztą mam to szczęście, że prawie przy każdej wizycie moja ginekolog robi mi USG, więc nie ma co się prężyć w moim przypadku :)
a co do pieluch to dobrze wiedzieć, że są w Tygrysku, będę musiała się tam wybrać :)

A ja nawet nie pomyślałam, że trzeba wybrać położną. Jakoś mi ten temat umknał. Na to usg w Auchan raczej się nie wybieram, chyba nie będzie mi się chciało spędzac tam całego dnia.
A co do pieluszek tetrowych to kupiłam ostatnio w Tygrysku w Rumii i są dosyć fajne, grubsze niż takie "gazowe" w niektórych sklepach. Aczkolwiek do prawdziwej tetry też im trochę brakuje

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...